2009 Aralık Anneleri

pelin öznur burcu maşallah bebişlerinize bir arada ne kadar tatlılar yaa maşallah maşallah...:nazar:
çok özendim size ne güzel olmuş buluşmanız kızlar bir günde ayarlayıp bana gelsenize çok memnun olurum

24.5 burcu kızıma cumartesi prenses oyun halısını aldık pazar günü tam 2 saat oyalandı halının üstünde çok keyiflendi ayaklarıyla vurup vurup müzik dinledi bi de çıngırağını çok sevdi umarım hergün sıkılmadan vakit geçirir onda süper olur valla zemuszemus

Oğlum çok ağladı gece kızlar ya ne zamandır ağlamıyordu böyle aşıda bile bu kadar ağlamamıştı 1saat hiç durmadan yırttı kendini resmen karnı ağrıdı sanırım memede bile sakinleşmedi:KK43:((((((

pelin minanın şapkalarına bayılıyorum çok tatlı oluyo maşallah :nazar: nerden aldın bende kızıma öyle şapka almak istiyorum :1rolleyes:

nehir 67
Oğlum çok ağladı gece kızlar ya ne zamandır ağlamıyordu böyle aşıda bile bu kadar ağlamamıştı 1saat hiç durmadan yırttı kendini resmen karnı ağrıdı sanırım memede bile sakinleşmedi:KK43:((((((
aynı şey cuma günü bizim başımıza geldi canım hiçbişey kızımı sakinleştiremedi çok içli ağladı hemde doktoru aradık eğer ishal ateş vs. yoksa karnı ağrıyodur dedi fitil koyun dedi bide fön makinasıyla karnını ısıtın dedi bende fitil koydum çok ii geldi yarım saat içinde etkisini gösterdi ama fön tutmadım yakarım çocuğu diye korktum

aynı şey cuma günü bizim başımıza geldi canım hiçbişey kızımı sakinleştiremedi çok içli ağladı hemde doktoru aradık eğer ishal ateş vs. yoksa karnı ağrıyodur dedi fitil koyun dedi bide fön makinasıyla karnını ısıtın dedi bende fitil koydum çok ii geldi yarım saat içinde etkisini gösterdi ama fön tutmadım yakarım çocuğu diye korktum

Ay o telaşta aklıma gelmedi fön makinası sesine susardı belki keşke deneseydim.gaz damlası verdim masaj hareket yaptırdım uçar gibi tuttum dolandım durdum evde ama bana mısın demedi:KK43: bitsin artık gaz derdi yaa

'Nazar'ın nedeni mikrop
Bebek üşüyünce, teri üzerinde kuruyunca hasta olur mu?
Bebek, üşümekle, nazar değmesiyle, diş çıkarmakla, terlemekle terleyip terinin üzerinde kurumasıyla veya çıplak ayakla yere basmasıyla hasta olmaz. Hastalıklar sadece ve sadece mikropla olur. Çocuk mikrobu alırsa hastalanacaktır.
Ama bu lafların çıkış yerleri şöyledir. Bunlar çok eski zamanlarda mikropların bilinmediği zamanlarda gözlemle ortaya konmuş laflardır. Mesela eski insanlar dikkat etmişlerdir ne zaman düğün dernek bir yere gitseler üç gün sonra hep güzel çocuklar hastalanıyor, çirkinler hastalanmıyor. Buradaki mekanizma güzel çocuğun çok ellenip çok öpülmesidir. Öpülmeyen, ellenmeyen, fazla teması olmayan çocuklar mikrobu almazlar ve hasta da olmazlar.
Çok öpülen çocuk mikrobu alır ve mikrobu aldıktan sonra en az üç gün içinde mikrop etkisini göstermeye başlar. Dikkat edin çocuğunuz gripli biriyle temas ettikten üç gün sonra hastalanacaktır.

Eller klima gibi...
Çocuklar nasıl giyinmeli?
Çocuk da bir erişkin gibidir. Çocuğu ne sıkacaksın ne üşüteceksiniz. Çocuğu rahat ettirecek giysiler giydireceksiniz. Yani ne terleyecek ne de üşüyecek. Ekstradan giydirmenin hiçbir faydası yoktur.
Çocuğun üşüdüğü nasıl anlaşılır, elleri soğuyunca mı?
Çocuğun ellerinin veya ayaklarının değil vücudunun yani kapalı yerlerinin soğuk olması önemlidir. Eğer çocuğun giyimli yerleri sıcak fakat elleri soğuksa çocuğu çok giydirdiğiniz anlamına gelir. Çünkü vücut burada açık yerleri bir klima olarak kullanarak soğutma yapar.

bende elleri soğuk olduğunda üşüyo diye bi kat daha giydiriyodum bilmiyorumkismile

pelin öznur burcu maşallah bebişlerinize bir arada ne kadar tatlılar yaa maşallah maşallah...:nazar:
çok özendim size ne güzel olmuş buluşmanız kızlar bir günde ayarlayıp bana gelsenize çok memnun olurum

ebrunun canberkte var onu atlamayın tek erkekımızdı :)arzu da sıra sen oraya gel 2-3 hafta sonra falan
sonra sanada geliriz
hangı semttesın
bide adıyla hıtap etmedıgımız ama baya bir geçmişte konuştugumuz kişi var adını nickinin altına yazarsa bir sure biz öyle alıştık adlarımıza bırbırımızın alışınca sildik

24.5 burcu kızıma cumartesi prenses oyun halısını aldık pazar günü tam 2 saat oyalandı halının üstünde çok keyiflendi ayaklarıyla vurup vurup müzik dinledi bi de çıngırağını çok sevdi umarım hergün sıkılmadan vakit geçirir onda süper olur valla zemuszemus
hadi ya ben öznurda vardı denedımde o illa bıraz uzanması gerekıyordu bebegın yada anne basında olacak senınkı oyle degil sanırım burcu 2-3 sayfa önde ebruya lşnk vermiş baksana o tarzmı kaça aldın bıde
kıyamam gazdı sanırım
şimdi nasıl

aynen bnde öyle dün sabah 5te kalktım hala ayaktayım yağmur hala ağlıo uyumaya niyeti yok hiç-tatlicadiarzu-
sen bitmişsinde okeye dönuyorsun o zaman yazık sana valla
Allah yardımcın olsun

iyi sabahlar mı diyim iyi geceler mi diyim bilemedim bilmiyorumkismile
oyoyyoyy neden uyumuyorkı sorun ne

pelin minanın şapkalarına bayılıyorum çok tatlı oluyo maşallah :nazar: nerden aldın bende kızıma öyle şapka almak istiyorum :1rolleyes:

sagol cnm
pattanıyeden çıktı o şapka yan taktırıyor sadece :)benımde hoşuma gtmıştı
B002 Bebetto Kadife Patikli Şapkalı Zürafa Nakışlı Battaniye 90*90 Cm | Çeyiz ve Battaniye| Battaniye ve Uyku Tulumları| Kadife Battaniye | Bebetto | Civil Bebek ve Çocuk Dünyası - Civilim.com
burdan aldım

Ay o telaşta aklıma gelmedi fön makinası sesine susardı belki keşke deneseydim.gaz damlası verdim masaj hareket yaptırdım uçar gibi tuttum dolandım durdum evde ama bana mısın demedi:KK43: bitsin artık gaz derdi yaa

4.aya girdiği gun kesılıyormuş bırden inşallah az kaldı

bende elleri soğuk olduğunda üşüyo diye bi kat daha giydiriyodum bilmiyorumkismile

doktor bana demişti kız çocugu ayagı sıcak olsun eli üşüdügü anlamına gelmez sırtına elini sok bak diye
mına sınırlenınce özellıle meme vermedıgımde kucagıma alamadıgımda elleri buz gibi oluyor

evet ya hayatımızın en güzel günlerini sırf şu gaz derdi yüzünden biran önce geçsin diye bakıyoruz halbuki şu anların keyfini çıkarabilsek ne güzel olurdu ilerde eminim bu günleri çok özliycez ama gaz deri yüzünden .... insan bi de çok mutsuz oluyo böyle anlarda ağlayıp susturamayınca kendimi çok mutsuz hissediyom sanki dünyanın en mutsuz insanı oluyorum bi anda ama kızım mutluyken içim içime sığmıyo neyse allah başka dert vermesin inşallah bebelerimize en büyük derdimiz gaz olsun kaydirigubbakcemile3

ebrunun canberkte var onu atlamayın tek erkekımızdı :)arzu da sıra sen oraya gel 2-3 hafta sonra falan
sonra sanada geliriz
hangı semttesın
bide adıyla hıtap etmedıgımız ama baya bir geçmişte konuştugumuz kişi var adını nickinin altına yazarsa bir sure biz öyle alıştık adlarımıza bırbırımızın alışınca sildik

hadi ya ben öznurda vardı denedımde o illa bıraz uzanması gerekıyordu bebegın yada anne basında olacak senınkı oyle degil sanırım burcu 2-3 sayfa önde ebruya lşnk vermiş baksana o tarzmı kaça aldın bıde

kıyamam gazdı sanırım
şimdi nasıl

sen bitmişsinde okeye dönuyorsun o zaman yazık sana valla
Allah yardımcın olsun

oyoyyoyy neden uyumuyorkı sorun ne

sagol cnm
pattanıyeden çıktı o şapka yan taktırıyor sadece :)benımde hoşuma gtmıştı
B002 Bebetto Kadife Patikli Şapkalı Zürafa Nakışlı Battaniye 90*90 Cm | Çeyiz ve Battaniye| Battaniye ve Uyku Tulumları| Kadife Battaniye | Bebetto | Civil Bebek ve Çocuk Dünyası - Civilim.com
burdan aldım

gazdı sanırım cnm birde günde bir çok kez kaka yapan oğlum dün doğru dürüst yapmadı o da iyice rahatsız etmiş olabilir:KK43:
uyuyor şuanda canım iyi gibi.ben gideyim de birşeyler yiyim uyurken daha hiç bişey yemedimkafamçokkarıştı

gazdı sanırım cnm birde günde bir çok kez kaka yapan oğlum dün doğru dürüst yapmadı o da iyice rahatsız etmiş olabilir:KK43:
uyuyor şuanda canım iyi gibi.ben gideyim de birşeyler yiyim uyurken daha hiç bişey yemedimkafamçokkarıştı

hadi koş valla uyanmadan ye

nazancım benimkide 3gündür kaka konusunda sıkıntılı,eskiden her bezi kakalı olurdu şimdi 1 kere yapıyo o da sıkıyo tabii yavrucakları...:bbo:

sonra sanada geliriz
hangı semttesın

a onu görmedim ben sanırım... çok güzel olur ben levent tarafındayım canım.

evet prensesli olan bende bi mağazada biri sorarken duymuştum satıcı kadın kalmadı getirticez diyince merak ettim ben ebebekten mağazadan 155 e aldım ben içine bıraktım pazar günü 2 saat oyalandı ama yinede önce bi dene istersen mesela ömer adayı sevmemiş bana gelince denersin kaydirigubbakcemile3

X