2009 Aralık Anneleri

memnun oldum nilgüncüm....ne güzel Allah bağışlasın seninde yavrularını...bende ereğlideyim ama aslında ankaralıyım...evlenince geldim buraya :S etliktede herşey var bi tansaş yok demekki...bilmiyorumkismile kaçırdın güzelim huggiesleri...:))

annenle aynı binada olman şahane bişiiiiiiiii...bende k.valideyle karşılıklıyım ne süper dimi :sinifsinif:

slm kizlar
2.5 aylik olusum var .dun akam uyandiginda sesi kisikti . hala gecmedi . atesi yok . oksuruk yok .neden anlamadim...sizce neden olabilir ??cok uzuluyorum

Eğer çocuğunuzda aniden ses kısıklığı ve nefes darlığı gelişirse şunları yapın :
- Ilık Buhar Tedavisi : Ilık nemli hava, ses tellerini rahatlatmaya yarar ve ses kısıklığını giderir. Bunu sağlamanın en kolay yolu çocuğunuzun burnu ve ağzı üzerine sıcak, ıslak bir havlu koymaktır.
Diğer bir yol ise; nemlendiriciniz varsa onu ılık su ile doldurup çocuğunuzun hemen yanında derin nefes almasını sağlamaktır.
- Buhar Banyosu : Aynı zamanda sıcak suyu akıtarak banyo kapısını kapatın. Oda buharlı iken çocuğuuzu en az 10 dk tutun.
- Bir çok çocuk bu tedavilerden sonra sakinleşir ve gece boyunca rahat uyur

canım belki işine yarar....geçmiş olsun üzülme...

biliyorum ankaralı olduğunu:) aslında ben burayı uzun zamandır takip ediyorum herkesi tanıyorum senide :)
hatta sömestr tatilinde ankarada annenin yanındaydın :) polisler çevirmişti park yüzünden.
kayınvalide konusunuda biliyorum karşı komşun :)
artık onuda kafana takmaman gerektiğini sende biliyorsun demi kendin için :)
sen nerde oturuyordun ankarada canım

:))))))))))))))) walla helal olsun sana dahada bişi demem bilmiyorumkismile

ben kurtuluşta oturuyodum canım hala ev orda :)

Arzu geçmiş olsun oğluşuna inşallah sorunsuz bir gece geçirirsiniz.
Bizim doktor kulaktan ateş ölçmeyin altı aylık olana kadar dedi. Kulak yapısı daha tam gelişmediği için olduğundan düşük çıkabilir ateşlense bile anlamazsınız, en iyisi koltuk altından ölçün demişti. Bazı doktorlar da iki ayı dolana kadar kulaktan ölçmeyin diyorlar, nette öyle okumuştum.

Biz rotayı ve zatüre aşısını üçüncü ayda yaptıracağız.
İkinci ay sadece verem ve karma aşıları yapıldı.

Pelin bir yerlerde beni sormuşsun.
Canberk sürekli kucağımda olduğu için yazamıyorum genelde okuyorum sadece. Sende yoksun bir süredir nerelerde geziyon bakiyim.

Canberk biraz daha iyi gibi sanki. Kaka olayı düzeldi şimdilik. Gaz da eh işte iki gündür çok aşırı değil sanki. Üçüncü aya yaklaştık ya iyice kerametleri çıkıyor ortaya sanırım :)
Mina nasıl? Bir de göğsün nasıl oldu düzeldi mi? Benimki tam düzelmedi ama acısı geçti bayağı bir.

Arkadaşlar bebişleri açık havada gezdirdiniz mi hiç? Canberk doğdu doğalı daha açık hava yüzü görmedi. Evden arabaya arabadan eve.
Aman soğuktur üşütür, durmaz diye pusetiyle daha hiç çıkaramadım ama bakıyorum da Canberk kadar ya da ondan bile küçük çocukları gezdiriyorlar pusette çok rastgeldim.
Şu bahar gelse de rahat rahat dolaşabilsek.

bulutcum benim kizim da ilk ay kilo almamisti. hatta verdi bile. benim de doktorum mama takviyesi dedi ama ben kesinlikle dinlemedim. sana tavsiyem sen de mama verme. mamayla beraber bebegin gaz, uykusuzluk ve huzursuzluk gibi problemleri baslayabilir.

ben kilo alsin diye 2 saatte bir emzirdim. uyudugu zaman uyandirdim. gece de 2 saatte bir emzirdim. en uzun emmedigi sure 2.5 saat oldu. 1 hafta sonra normalin 2 kati hizla kilo almaya basladi. daha bu hafta normal hizina indi cunku emzirme sikligini azalttim.

emzirirken emdiginden emin ol, yutkunmasini dinle, bittikten sonra sakin ve dingin olsun. ben her memede 15-20 dk tuttum. bir meme bitince gazini cikardim digerine gectim.

biraz uykusuz kalacaksin ama degecek.

:))))))))))))))) walla helal olsun sana dahada bişi demem bilmiyorumkismile

ben kurtuluşta oturuyodum canım hala ev orda :)

merkezi olduğu için kolej ve kurtuluş tarafını seviyorum ben ...
sen doğum için ankaraya gelmiştinŞ hangi hastanede yaptın doğumu

benimkide 2 ay 2 haftalık bende hiç çıkarmadım daha tek çıkış nedenimiz doktor ve aşılar için, bende daha erken olduğunu düşünüyorum,

merkezi olduğu için kolej ve kurtuluş tarafını seviyorum ben ...
sen doğum için ankaraya gelmiştinŞ hangi hastanede yaptın doğumu

evet canım çok merkezi ve nezih...annem 63 yaşında 63 yıllık kurtuluşlu :))

canım mesa da yaptım ben doğumu..sen??

peluse, ben kizimi 1 haftalikken bile disari cikardim. hergun cikmaya calisiyoruz. temiz hava almasi cok cok onemli. karda ayazda bile ciktik. eger siki giydirirsen, arabasini ruzgar gecirmez bir seyle kaplarsan ve 15 dk. dan fazla sogukta kalmazsan hicbir sey olmaz.

evet canım çok merkezi ve nezih...annem 63 yaşında 63 yıllık kurtuluşlu :))

canım mesa da yaptım ben doğumu..sen??

bende :) ve aklımdan geçmişti sen doğum için ankaraya gideceğini yazınca belki burcuyla aynı yerdeyiz diye bende 3 aralıkta yaptım yani aynı tarihte aynı yerdeymişsiz:)
tüh ya keşke daha önceden girseymişim hastanede birbirimize bebek görmeye gelirdik
çok üzüldüm şimdi valla ((( :sinifsinif::sinifsinif:

ayyyyyyyyyyyyyy inanmıyorummmm yaaaaa......ne güzel olurduuuuu offff yaaa....sezeryanmı yaptın sende??? biraz foto koysana...odan kaçtı???:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

ayyyyyyyyyyyyyy inanmıyorummmm yaaaaa......ne güzel olurduuuuu offff yaaa....sezeryanmı yaptın sende??? biraz foto koysana...odan kaçtı???:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

evet sezeryan yaptım benimki ilk doğumda sezeryan seninki gibi normal değildi, seçeneğim yoktu yani
bu arada foto koymayı daha bilmiyorum bugün şu ticker olayını halletmeye çalışıyorum onu halledince fotoda koymak için çalışmalarım başlayacak :)
2118 di oda numaram

2116 da bnimkiydi :)) ben çok memnun kaldım mesadan sen de beğendinmi? ticker işini halletmiş gibi görünüyosun

kızlar aşı olduk demiştimya, arda 6 ile 7:^30 arası çok huysuzlandı çok canı acıyordu yavrumun mahvoldum kızlar ya.. sonra calpol allah tan etkisini gösterdi gülücükler saçtı bitanem tabi akabinde hepimiz bayram yaşadık resmen.. allahım annelik babalık ne zor.. sen kuvvet ver yarabbim, sen acılarını gösterme allahım.. ateş olmadı şuana kadar inşallah da olmaz.. arada bir yine mızmızlanıyo ilacı 18:10 da vermiştim birde gece 00:10 da vericem inşallah yarına herşey düzelir..bilmiyorumkismile

çok geçmiş olsun arzucum, olmaz inş. artık ateşi ömerinde olmamıştı, biraz huysuzluk oluyo tabii çok normal olarak...belki yarında 1 kerecik vermen gerekebilir calpolden...bide verem aşısından sonra kol altını takip etmek gerekiyomuş beze olmaması için...söylemişlerdir herhalde sanada ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…