2009 Aralık Anneleri

hu huuuu kimse yok muu??

yokmuş ben sordum
doğum günü için pastane arıyorum silivri de sütlü var galiba orada yapacağım kesinleşsin haber veririm gelmek isteyen arkadaşları beklerim hadi nilgün müzeyyen bige dünür ve diğer arkadaşlar sizlerde buyurun yatacak yer ayarlarım

canımmmm teşekkür ederiz keşke yakın olsa imkanlar el verse

çok moralim bozuk bir arkadaşım bebeğini kaybetmiş soğuk havale geçirmiş nedir nedendir bilmiyorum 15-16 aylık falandı bebeği

Soğuk havale'ye dikkat !

Ateş belirtisi olmaması nedeniyle ailelerin fark etmekte güçlük çektiği 'soğuk havale', kalıcı sağlık problemlerine neden olabiliyor.

Çekirge Çocuk Hastanesi'nde görev yapan Dr. Selçuk Yüksel, beyindeki kontrolsüz ve istemsiz elektrik boşalımlarının, vücudun el, kol, yüz gibi belirli bölgelerinde bilinç dışı kasılma ve gevşemelere neden olmasına tıpta 'konvülziyon', halk arasında ise 'havale' denildiğini belirtti.

Yüksel, havalenin, ateşin eşlik etmediği şekline 'soğuk havale' denildiğini anlattı:
"Havale geçiren bir çocuk bilincini kaybeder, vücut üyelerinin tümü yada bir kısmında kasılıp gevşemeler olurken, gözler tek yöne kayar ve ağızdan köpükler gelir.

Ancak bu görüntülerin hepsi aynı anda olmak zorunda değildir. Ayrıca sadece kasılma ya da tam tersi sadece ani gevşeme şeklinde nöbetler de olabilir.

Hatta dalma, gülme, tuhaf sesler çıkarma gibi bulgularla ortaya çıkabilen havale nöbetleri de vardır. Havale sırasında dışkı ya da idrar kaçırılması ve havale sonrası eğer çocuk büyükse olayı hatırlamaması tipik bulgulardır. Bu tip nöbetlerin tekrarlaması ise sara (Epilepsi) olarak adlandırılır."

Yüksel, soğuk havalenin çocuklarda birkaç saniyeden dakikalara varan değişik sürelerde görülebildiğine değinerek, "Havale geçirme genellikle beyinde hasar bırakmamakla birlikte, 30 dakikadan daha uzun süre devam eden havale nöbetleri, beyinde uzun süreli oksijensiz kalmaya bağlı olarak kalıcı hasara neden olabilir" dedi.

Ne yapmalı?

Dr. Selçuk Yüksel, en yaygın yanlış uygulamanın, havale geçiren çocuğun soğuk suyun altına tutulması olduğunu söyledi:

"Bir çocuk bir kez dahi soğuk havale geçirse mutlaka konunun uzmanı bir doktora gösterilmelidir. Nöbet sırasında en önemli nokta, çocuğun nefes yolunun tıkanmasını ve beynin oksijensiz kalmasını önlemektir. Bunun için öncelikle yapılması gereken, çocuğun yan yatırılarak ağzını açık tutmaya çalışmaktır.

Aynı anda havale sırasında dilin geriye kaçarak, nefes borusunu tıkaması önlenmiş olur. Havale geçirirken ortaya çıkan istemsiz kol ve bacak hareketleri, çevredeki cisimlere çarpma ve ciddi hasarlanmaya neden olabileceğinden, etraftaki eşyalar uzaklaştırılmalıdır.

Çocuğun yaşamsal işlevleri izlenirken, kısa sürede acil yardım ekibine haber vermek en doğru davranıştır. Havale sırasında eğitimsiz kişiler tarafından yeniden canlandırma girişiminde bulunulmasının çocuğa daha ağır zararlar verebileceği unutulmamalıdır."

CNNTURK.com

çok moralim bozuk bir arkadaşım bebeğini kaybetmiş soğuk havale geçirmiş nedir nedendir bilmiyorum 15-16 aylık falandı bebeği

aman canım yaaa nasıl birşeymiş o hiç duymadım allah kimseye düşmanıma bile evlat acısı göstermesin rabbim bizi evlatlarımızla sınamasın ayyy ben bile çok kötü oldum allah anasına babasına dayanma gücü versin

teşekkürler canım bak ben de onu diycektim geliriz ama yatacak yer lazım diycektim tamam o zaman kesin geliriz:90:

ateş çıkmıyormuş melilke o yüzden de sinsi bir hastalıkmış anlaşılmıyor yani alahım korusun çok kötüyüm elim eyeğım titredi ya allah düşmenıma bile evlat acısı vermesin çok zor ya düşünemiyorum bile

mrb araalık anneleri..
ben de 2010 aralık annesiyim.
sizler geneliikl bebişlerinizi ocakmı yoksa aralık doğumlumu yazdırdınız.
ve ocak doğumlu yazdırılabiliyomu biliyomusunuz.

Süt çocukarında havaleye sebep olan rahatsızlıklar içinde sebebi meçhul sara, kanda şeker seviyesinin düşüklüğü (hipoglisemi), beyin urları (tümörler), böbrek yetmezliği, zehirlenmeler, nefes alamama (hipoksi), kafa içi kanamalar, kafa içi damar tıkanıklıkları da önemli yer tutar. Çocukluk çağının ortalarına doğru kafa içi enfeksiyonlar (mikrobik ve ateşli hastalıklar) nadiren havaleye yol açarken, hayatın üçüncü senesinden itibaren sebebi meçhul sara, en önemli havale sebebi haline gelir. Bu devredeki ve oyun çocukluğu devresindeki diğer havale sebepleri arasında; doğuştan beyin hastalıkları, doğumun yol açtığı ve sonradan olan beyin hasarları, enfeksiyon hastalıkları, kurşun zehirlenmesi, beyin urları ve ilaç zehirlenmeleri de önemli yer tutar.

hay allah canancım çok üzüldüm canım yaa. allah sabır versin annesine babasına allahım ne zor. valla ne diyceğimi bilemiyorum fena oldum ben.

bütün çocuklarımızı hastalıklardan dermansız dertlerden koru yarabbim. allah kimseye evlat acısı yaşatmasın.

mrb araalık anneleri..

merhaba
hayırlı uğurlu olsun allah sağlıkla büyütmek nasip etsin
biz doğduğu günü yazdırdık denemedik bile ocak yazdırmayı... küçük yerlerde hatır gönül ilişkisiyle yazılabiliyor ama büyükşehirlerde doğum raporu esas alınıyor diye biliyorum ben

hem de nasıl soytarılar:76:
afiyet olsun canım

sağol canım afiyet olsun ama süt olsun deme yaa bak kötü oluyorum ben
cnm benim yaaaa özür dilerim
sağolasın sana da afiyet şeker olsun

sana da şekerim sana da

nilgüncüm çok geçmiş olsun
inan verilmiş sadakanız varmış cnm
allah korumuş eşini
inş çabuk düzelir

hadi ben gittim
sağ salim dönersem görüşürüz
rabbim sana güç kuvvet versin
ne diyim arakadaşım
ay kıyamam
allah kuvvet versin sabırlar versin arkadaşına

rabbim göstermesin bak daha neler duyup öğreneceğiz :18:

mrb araalık anneleri..

merhaba biz de doğduğu günü yazdırdık. nüfus çıkarırken memur eşime sormuş isterseniz 1 ocak yazabiliriz diye biz doğduğu gün yazılsın istediğimiz için kabul etmemiş eşim.

bir an yokluğunu düşünmeye çalıştım canan... aklım hafsalam almadı... allah da aldırmasın öğretmesin yokluklarını göstermesin büyük sözüme tövbe hayatta atlatamayacağım tek şey herhalde

gözümüzü yumduğumuz güne kadar diken üstünde ve gözümüz üstlerinde olacağız yani

aminnnnnnnnnn

mrb araalık anneleri..
hayırlı olsun
allah analı babalı büyütsün
ben doğduğu günü yazdırdım
ocak yazarlarmıydı hiç bilmiyorum

evet ilçelerde yazabiliyorlar sanırım

mrb araalık anneleri..
Ben de 2010 aralık annesiyim.
Sizler geneliikl bebişlerinizi ocakmı yoksa aralık doğumlumu yazdırdınız.
Ve ocak doğumlu yazdırılabiliyomu biliyomusunuz.

ben 1 ocak yazdırdım 28 aralık doğumluydu eşimin halasının kızı nüfusta çalışıyor o yazdı bana kalsa uğraşmazdım artık okula eylül ayını baz alarak kayıt yapılıyor benim ki kız erkek olsa bile okursa zaten askerliği geç yapacak sorun değil ama k.validem aman 1 ocak olsun diye tutturunca 1 ocak oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…