Hamileler İçin Bitkisel Macun
Trt de Günbegün programına katılan dr.suat arusan osmanlı mutfagından hamile bayanlar için doğuma 1 hafta kala kullanılmaya başlandığında doğumu kolaylaştıran bir marmelat tarifi verdi
*250 gr hurma (çekirdeği çıkarılmış)
*100 gr defne tohumu
*100 gr zeytinyağı
*150 gr bal
*50 gr arı poleni
*50 gr badem içi
*50 gr ceviz içi
*5 tane incir
*Yarım litre süt
Hazırlanışı ve uygulanışı:Yarım litre sütü tencerenin içine koyup hurma,badem,ceviz,inciri küçük, küçük doğrayın diğer malzemeleri’de tencerenin içine atıp kısık ateşte yaklaşık 1 saat kadar kaynatın. Marmelat halini alınca ocaktan indirip soğumaya bırakın doğumunuza 1 hafta kala sabah akşam 1 tatlı kaşığı tüketin doğumunuz daha kolay olacaktır.
Dr. Suat Arusan
kızlar bugün oğlumuzla ikinci günümüz ve kayınvalideden ilk darbeyi yedim.. yanımda annem kaldı hastanede diye olay çıkardı.. ağlamaktan canım çıktı çok moralim bozuk.. iyicene soğudum artık.. şuan ne dicemi bilemiyorum bile.. anlatmaya nerden başlıycamı bile bilemiyorum, belki kendimi toplayınca paylaşırım sizinle.. terbiyesizliğin alçaklığın bu kadarı olmaz..
maşallah çok büyümüş ve değişmiş
Maşaallah Minaya ne kadar tatlı olmuş. Günden güne nasıl da değişiyor bu minnoşlar yaa.
İlk resimdeki şeye (adını da bulamadım) bayıldım Pelin eşime de gösterdim. El örgüsüdür o diyor ama bana pek öyle gelmedi. Böyle bir şey ben de almak istiyorum yatarken içine sokarım diye üstü başı da açılmaz.
ewt cnm buyudu çok şukur bende farkedıyorum
kar varmı orda melıke
iyiyim dilekcim mina kıpırdanıyor uyuyordu şimdi kalkma çabalarında sanırım :)
sen nasılsın baya az kaldı tıckerın baya ilerlemiş
ah makineyi bulabilsem çekip ekliyeceğimdebu aralar bir kendimi kaybetmedim derbeder bir hayat sürüyorum anlayacağın.
sağolasın pelin teyzesi ben bir bakınayım pzts günü biraz çıkıp dolaşıcam. bulamazsam rica ederiz.
geldim geldim aciktim yinede karnimi doyurdum geldimm gerci doymaamis gibi bisey olduda neysee kilo almayimm,,bebislerin kusmasi iyiymis fazlasini atarmisss anneme kardesimde cok kusuyo diye doktora gitmis doktorda neguzel iste karni doyuyoki fazlasini atiyo sutun yaramasa kusmas demismissss 16 yill once tabiii
benimki geçen hafta çok çıkarıyordu. doktor bize de normal dedi. aynen fazlasını çıkarıyor dedi.
bu hafta çıkarmadı ama. PEK önemsemiyor drlar sanırım şu dönemdeki kusmaları.
Ben de 15 kilo almıştım. doğumda 6 sı gitti .3 üde evde gitti gerisi duruyor.
hiçbir hamilelil öncesii pantolonum olmuyor yaaa.