2009 Aralık Anneleri

ayrıca doktor bu durumun cok tehlıkelı oldugunu erken farkedılmesının onemlı oldugunu soyledı
cunku cocuk kusdugu ıcın bobrekler susuz kalabılıyor enfeksıyon bagırsakları tahrıp edıyomus
anneyı emmeyı bırakabılıyomus mıdesı bulandıgı ıcın.
banada sıkı sıkı tembıh ettı altını degıstırdıkden sonra ellerını cok ıyı yıka sanada bulasabılır
sendede cıddı rahatsızlık olur dedı
allahım kuzum cabuk ıyılessınnnnn

kızlar benim kızın 3 gündür burnu tıkalı, serum fizyolojik sıkıyorum sonrada burnunu temizliyorum ama hala hor hor sesi gitmedi ya. ne yapmalıyım doktora götürsem mi uzun süren burun tıkanıklıkları kulağa vuruyo bide dün akşam banyo yaptırdım gece rahat uyusun diye.ne rahatı hiç uyumadı desem yeridir. 5 dakikalık kuş mu tilki mi desem bugün bütün günde böyleydi heh tam daldı diyorum kocaman gözlerini açıyo bi gülümsüyo sanki saatlerdir uyumayan o değil. ne yapıcam bi akıl verin çıldıriciiiiiiiiimmmmm

bizim bebeğin hala her bezi kakalı genelde sarı yapıyor ama arada yeşilde yapyığı oluyor öyle farklı bir huysuzluğu yok kusmasıda yok geçmiş olsun

Son düzenleme:

aşılar yaptırdım korktuğum kadar çok ağlamadı nede olsa erkek adam olucak gamyoncuiremsu......ama akşam üzeri bir huzurluk bir ağlama başladı anlatamam sustu yarımsaat sonra hala içini çekiyordu hık hık :gitme:

Herkesler bebikleriyle uğrasıyor sanırım . .benimde canım sıkıldı epey bu yeşil kaka sümüksü ve kusma durumu bizdede mevcut ne yazıkki . .prettybaby i okuyunca anında kurdeşen döktum sıkıntıdan boynumun kulaklarımn etrafı kabardı . .akşam akşam kuş olsamda ucsam doktora dedim ..kar kış doktora göturucem derken bu defa daha cok üşütmektende korkuyorum bebeği . .in bin arabalara işte bu durumlarda gelde arama arabayı . .ruhum sıkıldı kocada mesaide kur kur otur şimdi . .acep ogluşumun c nesi var diye . .Allah bütün bebeklerimize iyil,k saglık versin insallah . .huzurlu sağlıkla uyusunlar büyüsünler . .bayanssulusmile

hepmi yeşil bizimki arada yeşeriyor

bizim bebeğin hala her bezi kakalı genelde sarı yapıyor ama arada yeşilde yapyığı oluyor öyle farklı bir huysuzluğu yok kusmasıda yok geçmiş olsun

umarım oyledır ama doktorumun soyledııgı yesıl kaka enfeksıyon belırtısıymıs
sadece anne sütü alan bebeklerde
tesekkkur ederım

canım sen dun karı kışı eskısehırde gorecektın
araba kac defa kaydı gıdıp gelesıye kadar öldüm öldüm dirildim
sonra arabadan ındık dız boyu kar kayıcaz dıye korkttuk cocugu dusurecegız dıye aklımız gıttı esımle
o kadar sıkıntıya gırme sonucta doktora gıdersenız sızde tedavı olursunuz
bıze 10 gunluk surup gıbı bır ılac verdı gunde 3 defa
bebekler hasta olmasın anneler uzulmesınnnnturkbayragi

seray sen akşamları giriyorsun çok sık dıye hemen yazayım dedım çıkacagım acil yarın detaylı anlatırım
mina çok sıkıntılıydı bugunde şimdi doktordan geldik agzıdan gaz çıkarmadıgı için gaz bagırsaklara kadar inmiş ve orada sıkışmış o yuzden sureklı alttan gaz çıkarıyormuş bagırsakta sıkışan gazda kakayı asagı ındırmıyormuş bu aydakı bebekler bu kadar çok alttan gaz yapmamalıymış zaten asıl her emmeden sonra kı mına çok emdıgı için emınım bu olay daha vahım oldu her emmeden sonra 1 kere degıl 2-3 tane gaz agızdan çıkmalıymış çıkarsa çok rahat kaka yaparmış gaz ilacı verdi en etkılısı bu dedı yarın alcm reçeteden okuamıyorum şuan birde fitil verdi 3 gun yapmazsa bu kadar rahatsız olursa at fıtıl dedı kadın vazalınlı parmagını soktu makata çok buyuk bır gaz çıkardttırdı mınaya ardındanda kaka yaptı mına hemen ama şok oldum o gaza zaten 5 gundur sureklı gaz çıkarıyordu mına ama bu buyuktu ve çok rahatlattı mınayı hemen yaptıkakasını yanı arkadaslar muhakkak agzından gazı çıkaracak hemde birkaçkere yoksa gaz bagırsaklara ınıyormuş mideden ordada tıkaç yapıyormuş kakanın çıkmasını engellıyormuş mina 1 kere 90 cc gece mama emıyor o da önemlı degilmiş anne sutuyle beslenıyor kabul edılıyormuş o yuzden mınanın kabız olması ımkansızmış zaten kabız degıl sert degil kakası 3-5 gunde yapıyordu bu da normal degil sizdede varsa sorun gaz sıkışması ona göre davranın çok şukur rahatladık biz

burnu tıkalı dıye rahatsız olup uyumuyordurda o
biz tonımer babay sprey kullanıyoruz yan yatıp sıkıyoruz hemen açılıyor hapşırtıyor zaten kalanıda yanı yumuşayan burnunda kalanlarıda aspire edıyoruz bilgine...

çok geçmiş olsun tekrardabn
ben çıkıyorum kızlar yarın görüşürüz inşallah yani

SAB SıMPLEX GAZ GıDERıCı DAMLA
gaz için en iyi damla bu dedı doktor reçeteden okudu eşim

(burcu sen ustune alınma)
baslatma burcuna face yok dıye aryayı göremycekmıyım koy çabuk kızımın bir resmını görsun teyzesıkaydirigubbakcemile

Hakkatten haa bakınıyorum bende nerede Aryanın resmi diye.

kızlaaarrrr videoyu yükleyebilsem keşkem de ne demek istediğimi anlasanız... biz konuşmaya başladık da =))))) sesli harfleri taklit ediyo benim edepsiz =))))

uleyyynnn mayynak ağlattın beni!!!!
uykusuzluğa dayanabilmem !!! , gözlerim kapana kapana ama şapşal bi gülümsemeyle gecenin salak bi vakti uykusunda o güldükçe benim de kıh kıh gülmem. uyurken gidip gdip boynunu koklamam, izlemem. emerken sıkış sıkış sıkıştırmam, hadi geldiğin yere geri dön deyip içime sokmak istemem. en ufak bi gelişmede dünyaların benim olması. kaşını azıcık çatsa gözlerim dolması. en ufak bi hırıltıda mırıltıda uykunun en tatlı yerinde uyanıp kontroller... hepsini de seve seve yapmak. ahhh bi öpeyim kuzumu çok özledimm yahu =)))

ekledim bi kaç tene...

Seray yaa hakkat bana mı benzettinn.. herkes Murty'me benzetiyo. insan alınıyo yaaa. bari 2gram benzesin diye =)))) sevindim bahh şimdiii

sabah hava aydınlanana kadar uyumayan tek bebek benımki mi? bilmiyorumkismile

pelincim yazdığın için sağol ama bunlar bizim için sadece olasılık,benim kızım anlattığın şekilde gayet güzel gaz çıkartıyor...her emmenin ardından patır patır ağızdan maşşalh gazlarını atıyor...şöle bi durum adanında var gaz şikayetleri daha çok kolik tarzında saatli,o saatler arası gelio ağlıo ve saati gelince de geçiyo...tabiii bende ağlıyorum onunla birlikte((mesela en son pazar sabahı yapmıştı ve bugün 5,gün diyerek fitik attım atışım birlikte hardal gibi kakasını bezine doldurdu,kendimde rahatsız olduğum için aile hekimine gittim sabah orada ki doktor ve ebe ile bonuyu konuştum onlarda çocuk dr u ile aynı fikirde olduklarını zamanla düzeleceğini sölediler ve farklı olarak ki en cok içimi rahatlatan:ANNE SÜTÜNÜN ARTIĞI OLMADIĞINI bebeğin tamamını kullanabileceğini ya da az artık kaldığından bu kakanın onun bağırdaklarını doldurmadığından kakanın geçiktiği filan anlattılar,mmantıklı da ne bilim allah hem onlara hem bize gani gani yardım tesin hiç bir bebe hasta olmasın annler üzülmesin sıkıntılrımız bitsi ve en önemlisi biz bi an evvel onların dillerinden anlayabileleim((
SAB SİMPLEX GAZ GİDERİCİ DAMLA
gaz için en iyi damla bu dedı doktor reçeteden okudu eşim
bize dr umuz ilk önce zinco yu verdi işe yaramayınca bu damlayı aldık yani sab simplex kaçak da bi ialç bulunmuyo her yerde üstelik kimyasal yani bitkisel değil diye biliyorum neyse kardeşim istanbul dan buldu yolladı kullandık ve o da hiç bi işe yaramadı malesef,tekrar aradım dr umuzu bu sefer nurde harvey's önerdi oda ehh işte yani ben bu işin çaresini bulamadım...dedğim gibi bugün 5.gün olunca attım fitili daha arkamı dönmeden maşallah doldurdu bezini:)inşallah kendiliğnden yapacağı günlerde çok uzual değildir canım tüm bebeler sıkıntıdan uzak olur inşallah....
ekledim bi kaç tene...

Seray yaa hakkat bana mı benzettinn.. herkes Murty'me benzetiyo. insan alınıyo yaaa. bari 2gram benzesin diye =)))) sevindim bahh şimdiii

vallla canım ben sana benzettim.gözler fialn aynı sen yerim o bıcırığı bennn:)))

kızlar geçmişe bakamadım ama gaz için ilaç kullanmayın bence. ileride bağırsak kanserine ( Allah göstermesin) neden olabiliyormuş. hacettepe araştırmasıdır. bilginize...

onun yerine bir çay kaşığı kadar çörekotunu kaynatıp suyundan 1/2çay kaşığı kadar bebişe verin. ben 4 kere mi ne yapmıştım ilk haftalarda, dakikasında çıkardı.
dizlerini de karnına yaklaştırıp yine bağırsaklarını hareketlendirebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…