2009 Aralık Anneleri

resimlere bayildim ne guzzel ya keske bende turkiyede vede istanbulda olsaydimmmafoldumben

çık arzu alışsın iyice sarıyorum battanıyeye gezıyoruz bız dun avm ye gittik ustunde basında bişey kalmadı buyudu dıye 1 saat turladık ordan babaneye sabah kahvaltıdada annanedeydık
ben kızı bana benzetecem bide havalar guzel olsa gerçi kardan yollar kapanmadıgı muddetçe sorun yok
inşallah alışıcam bende.. elim ayağıma dolanır panikten diye cesaret edemedim.. bir kaç kere annem eşim çıksak şöyle markete doğru filan alışırım.. eşim olmadan yani arabasız gezmelerden bahsediyorum.. evet bebişler bize çekerse gezmeden gelemeyiz artık:))

Kızlar yaa çok canım sıkkkın ben artık yatagımda uyumak istiyorummmm . .bebeğin karyolası normal odamızdaydı . .bende orda yatıp kalkıyordum 15 gün ablamlar 1 hafta annem bi hafta kayınvalide deken . .Ancak basbasa kaldık kocişle karyolayıda odamıza aldıkhe dedim tam şöyle gomuleyım kendi yatagıma bu sefer bebek gece cıyak cıyak benım kocişde isyan . .sabah 5.30 da kalkıp işe gidiyor haliyle . soykenıp durdu gece cok canım sıkıldı ne yapcamı bilemedim . .sizler ne yapıyorunuz ayrı odalardamı bebekler nasık olcek bilmyorum çok korkuyorum yanlız bırakmaya sürekli cıkarıyo . .ya sesini duyamazsam felan diye . .

Kızlar yaa çok canım sıkkkın ben artık yatagımda uyumak istiyorummmm . .bebeğin karyolası normal odamızdaydı . .bende orda yatıp kalkıyordum 15 gün ablamlar 1 hafta annem bi hafta kayınvalide deken . .Ancak basbasa kaldık kocişle karyolayıda odamıza aldıkhe dedim tam şöyle gomuleyım kendi yatagıma bu sefer bebek gece cıyak cıyak benım kocişde isyan . .sabah 5.30 da kalkıp işe gidiyor haliyle . soykenıp durdu gece cok canım sıkıldı ne yapcamı bilemedim . .sizler ne yapıyorunuz ayrı odalardamı bebekler nasık olcek bilmyorum çok korkuyorum yanlız bırakmaya sürekli cıkarıyo . .ya sesini duyamazsam felan diye . .

biz eşimle beraber bebeğin odasında çekyatta yatıyoruz o oda daha sıcak diye ama benim eşim kızmıyor çok şükür çok yorulunca o da kalkıyor

bu arada gene bişey soracam kırklanırken ne duası okunuyor suya ( ay derdim hiç bitmiyor dimi )

dilek keşke olsaydın evet olsun biz böylede beraberiz:teselli:

:teselli::teselli: demi napalim buna sukur tek basina olmak cok zor ya bugun kendime guldum wc cok sikistim kiz agliyo kucaktan inince yada biri konusmayinca tvyi aciyodum son ses karsina koyup gidiyodum bugun tvyide kanmadi msnden annemi actim kameranin karsina koydim anneme konus ben gelene kadar dedim oyle gittimmakannehirakannehir

kızlar bu durum mide gazından olurmuş ..
bu durumda bebeği memeden ayırıp sırtını sıvazlayarak gazını çıkarıp emzirmeye devam etmek gerekiyormuş canım:)

memeden ayırınca başlıyor ağlamaya sırtını sıvazlamaya vakit kalmıyor durmuyor canım..

nazancım yazdıklarından hep okuyorum gazını çıkarırken yine uyandı yazıyorsun sen oğluşun gazını uyurken mi çıkartıyorsun?
bana dr umuz emzirirken uyursa sakın dokunma dedi ne alt değiştir ne de gaz çıkar dedi
eğer bebek rahatsız olursa zaten uyumaz dedi
hatta sen uyurken sana dokunulmasını istermisin filan diye de kızdıCADIARZUben o günden sonra dokunmuyorum uykularımız bayağı düzeldi tatlım:)
kızım iyi de nazancım işte kaka problemimiz var
dr umuz bekleyecekdin diyo bilmiyorum kakalı bezlerini özledim kızımın:gitme::gitme:

canım bende uyusada gazını çıkarıyordum.ama çıkarmadan yatırırsak rahatsız etmezmi bebeşi.sağol canım verdiğin bilgi için.benimde kızım çok dengesiz uyku konusunda demekki bundanmış.birde senin dediğin gibi yapayım bakalım ne olacak...

aa nazan zayıf halımı görseydın ilk keske hamıleliğin ilk zamanı koymuştum :)
esım ızın vermıyor nete foto koymama 1-2 gun kalsın sılerım :KK43:
Ben hiç kilolu görmedim ki seni canım maşallahın var
:)))))))))))) Allah iyiliğini versin karar verdim anne olarak dio....
yok anacım sen mal kıymeti bilmiyosun :))))
ben eşini görürüm elbet erdemir çıkışı, kardeş diyim alma sen bu nazana hiç bişi, kıymet bilmiyo canı sıkılıyo atıyo bütün teknolojik ürünleri...sempatiksalakcinni
Anneme de anlattım aynı şekilde bide çocuğu atıp bilgisayarı tutsaydın diye bi bozdu benikaydirigubbakcemile3 Söyle söyle bak pelin akıl verdi benim de söyleyecğim şeyler varrrrsempatiksalakcinni
QUOTE=24.5;11343013]:)))))))))))) Allah iyiliğini versin karar verdim anne olarak dio....
yok anacım sen mal kıymeti bilmiyosun :))))
ben eşini görürüm elbet erdemir çıkışı, kardeş diyim alma sen bu nazana hiç bişi, kıymet bilmiyo canı sıkılıyo atıyo bütün teknolojik ürünleri...sempatiksalakcinni

:roflol::roflol::roflol:
yazık deme ablası birdaha yapmayacak
delüüüüü o senın kaynananı ne kadar özledıgını söylerse hem erdemır çıkışında bulman zor olur enişteyı ama ali eniştenın yeride belli mazallah :lepi:
o yuzden herkes kapasın çenesını otursun bakayım :mymeka:[/QUOTE]
olumunekankayizsmile Aklınla bin yaşaaaa
:))))) wayyy sert yaptın pelincim...benimde geçen gün aklıma ne geldi, toplumda manyak dolu mesela bir adam üye olsa bizde aralık anası die yesek, her bişiden haberdar olur eyvahedigeldismile

paranoyak oldum kalibaaaaa mafoldumben
Yaa hep benim de aklıma geliyor tel konusunu eşime söylemiştim zaten kendim de pek istememiştim o da verme no. demişti herkesde dolanacağı için falan biraz huylanmıştım açıkçası.Hep aklıma geliyor aslında bu şekilde kandırılmak.Kendimi çok da tanıtmak istemeyişim de bundan her şeyi apaçık yazıyoruz burda bi tanıyan olsa mazallahsempatiksalakcinni

burcu ve nazan msn adresınızi yazın bana özelden
kızların var ordan boy boy resım verırım :)
birde nazan ve burcu sızın tlfn numaranız yok bende eger bırbırınızde varsa sorun yok haber alalım girmedıgınde bırınızden
Özelden atıyorum şimdi cnm

Kızlar oğlum 1 haftadan beri kusuyor çok fazla değil her emişten sonra 1-2 çay
kaşığı kadar kusuyor...

Bazen bi göğsümden 10 dk emiyor aradan yarım saat geçince parmaklarını emmeye
başlıyor bende tekrar emziriyorum bu sefer hepsini çıkarıyor.
daha önce böyle bişi yoktu acaba normalmidir bu?

Kızlar oğlum 1 haftadan beri kusuyor çok fazla değil her emişten sonra 1-2 çay
kaşığı kadar kusuyor...

Bazen bi göğsümden 10 dk emiyor aradan yarım saat geçince parmaklarını emmeye
başlıyor bende tekrar emziriyorum bu sefer hepsini çıkarıyor.
daha önce böyle bişi yoktu acaba normalmidir bu?
canım tek göğsünü on dk emdiyse ve sütünü sen bilirsin iyi geldiyse süt o alacağını almış karnı iyice doymuştur.. yarım saat sonra istesede vermemek gerekiyor.. kusma nedeni de bu zaten.. allah korusun reflü olabilir.. ve allah korusun uyurken tıkanma ihtimali olabilir.. burnundan da geliyomuş böyle durumlarda ve allah korusun nefessiz kalablir.. allah esirgesin yavrularımızı.. 1,5- 2 saatte bir on dk bebişler için gayet besleyici bir öğün ama malesef bazı bebekler anlamıyor.. ben de o düzeni oturtmak istedim ama çok başarılı olamadım.. benimki öyle böyle ağlamıyor mosmor oluyor bayılacak kıvama geliyor artık ağlamaktan yoruluyor bende kalbine malbine bişey olur die kourkuyorum emziği asla almıyor iki üç kere çektikten sonra bakıyorki bunda bişey yok hemen atıyor bir iki kere sarelle sürdüm çok minik bir parça emdi emdi tadı gidince attı başladı ağlamaya çok uyanık emziği asla almıyor.. içinden bişey gelmediği için almıyor.. sürekli emzirmekte bebişlerin sağlığı için çok zararlıymış.. burcuya doktor asla vermiyceksin 10 dk yeter demiş.. onu bebeği reflü oldu çünkü.. keşke benimkide bu düzene alışsa öyle normal ağlama değil dedimya arda resmen bayılacak gibi oluyor kalbi çıkacak nerdeyse bas bas bağırıyor.. accık ağlayıp sonra emziğe kansa ne iyi olacak zaten ninniler uydurup gezinmekten artık bende hallik kalmadı..

dediğim gibi eğer bebeğini 1,5- 2 saatte bir emzirmeye alıştırabilirsen mutlaka alıştır.. benimki yemiyor.. resmen parçalıyor kendini.. öyle böyle değil..

eğer bunu başarabilirsen o sırun kalkar eminim.. artık kusmaz..

canım tek göğsünü on dk emdiyse ve sütünü sen bilirsin iyi geldiyse süt o alacağını almış karnı iyice doymuştur.. yarım saat sonra istesede vermemek gerekiyor.. kusma nedeni de bu zaten.. allah korusun reflü olabilir.. ve allah korusun uyurken tıkanma ihtimali olabilir.. burnundan da geliyomuş böyle durumlarda ve allah korusun nefessiz kalablir.. allah esirgesin yavrularımızı.. 1,5- 2 saatte bir on dk bebişler için gayet besleyici bir öğün ama malesef bazı bebekler anlamıyor.. ben de o düzeni oturtmak istedim ama çok başarılı olamadım.. benimki öyle böyle ağlamıyor mosmor oluyor bayılacak kıvama geliyor artık ağlamaktan yoruluyor bende kalbine malbine bişey olur die kourkuyorum emziği asla almıyor iki üç kere çektikten sonra bakıyorki bunda bişey yok hemen atıyor bir iki kere sarelle sürdüm çok minik bir parça emdi emdi tadı gidince attı başladı ağlamaya çok uyanık emziği asla almıyor.. içinden bişey gelmediği için almıyor.. sürekli emzirmekte bebişlerin sağlığı için çok zararlıymış.. burcuya doktor asla vermiyceksin 10 dk yeter demiş.. onu bebeği reflü oldu çünkü.. keşke benimkide bu düzene alışsa öyle normal ağlama değil dedimya arda resmen bayılacak gibi oluyor kalbi çıkacak nerdeyse bas bas bağırıyor.. accık ağlayıp sonra emziğe kansa ne iyi olacak zaten ninniler uydurup gezinmekten artık bende hallik kalmadı..

dediğim gibi eğer bebeğini 1,5- 2 saatte bir emzirmeye alıştırabilirsen mutlaka alıştır.. benimki yemiyor.. resmen parçalıyor kendini.. öyle böyle değil..

eğer bunu başarabilirsen o sırun kalkar eminim.. artık kusmaz..

sağol canım cvp ın için:)

canım ben o düzeni doğduğu günden itibaren kurdum 10 dk dan fazla emzirmiyorum saate bakıyorum hep 10 dk olunca kendi bırakıyor zaten.uyandığında bi göğsümden 10 dk.tekrar uyuyup uyandığında da diğer göğsümden 10 dk emziriyorum
ve gündüzleri 2 saatte bir kalkıyor kurmalı saat gibi:) ama geceleri ipin ucunu kaçırıyoruz 5-6 saat emmediği zamanlar oluyor bazen ama bende uyandırmaya kıyamıyorum biliyorum bu onun için iyi değil ama o uykusunu bölmek istemiyorum.
emziği karnı tok olduğunda almak istemiyor zorla vermeye çalışırsam midesi kalkıyor başlıyor öğürmeye:) ve uyanır uyanmaz hemen memeyi ağzında olsun istiyor ben verene kadar senin oğluşun gibi ağlıyor

sağol canım cvp ın için:)

canım ben o düzeni doğduğu günden itibaren kurdum 10 dk dan fazla emzirmiyorum saate bakıyorum hep 10 dk olunca kendi bırakıyor zaten.uyandığında bi göğsümden 10 dk.tekrar uyuyup uyandığında da diğer göğsümden 10 dk emziriyorum
ve gündüzleri 2 saatte bir kalkıyor kurmalı saat gibi:) ama geceleri ipin ucunu kaçırıyoruz 5-6 saat emmediği zamanlar oluyor bazen ama bende uyandırmaya kıyamıyorum biliyorum bu onun için iyi değil ama o uykusunu bölmek istemiyorum.
emziği karnı tok olduğunda almak istemiyor zorla vermeye çalışırsam midesi kalkıyor başlıyor öğürmeye:) ve uyanır uyanmaz hemen memeyi ağzında olsun istiyor ben verene kadar senin oğluşun gibi ağlıyor

arzunun dediği dogru madem 10 dk emmeye alışkın emdıkten yarım saat sonra elını emıyor dıye verme meme
fazla emınce kusuyor tabı elını emsın bızımkısıde emıyor kımısı sakıncalı dıyor ama anne karnındada emıyordu elını elini emıyor dıye aman emmesın meme emsın yapma o açlıktan emmıyor elını alıyorsa elını çek yalancı meme ver
birde artık buyudu bebegın sakın uyandırma aç olsa o uyanır zaten o ilk zamanlar içindi uyusada uyandırın 2-3 saatde emsın muhakkak lafları 5 saat uyuması normal keşke herkesın bebegı uyusa :) maşallah bebişine bu arada

arzu bız korkuyoruz yoksa hıçbirşey olmuyor mına kan alınırken damar bulmak için o kadar canı yandı 1 saat aglattılar bulamayınca damarı katılmadı o kadar aglamaya evde meme vermezsem aglayınca katılacak zannedıyorum kızarıyor morarıyor ama emın ol katılsa damar bulunurken o kadar morardı kızardı agladı o zaman katılırdı

biz rota aşısını olup geldik tadını sevdı aşının mına kusmadı çok şukur ondan korkuyordum doktorda şaşırdı meme için aglıyordu aşıyı vermeye baslayınca sustu bende dedım agzından bir lokma birşey girsin susar o :) babamla gittik babam annesıde böyleydı bundan 30 sene önce bıze aynısını yasattı dedı doktorda dıyorkı mına kıme çekmiş acaba annesıde pek hanım dıyordum içimden dedi kaydirigubbakcemile3 bilmiyorkı ne cadıyım aslında sempatiksalakcinni

arzunun dediği dogru madem 10 dk emmeye alışkın emdıkten yarım saat sonra elını emıyor dıye verme meme
fazla emınce kusuyor tabı elını emsın bızımkısıde emıyor kımısı sakıncalı dıyor ama anne karnındada emıyordu elını elini emıyor dıye aman emmesın meme emsın yapma o açlıktan emmıyor elını alıyorsa elını çek yalancı meme ver
birde artık buyudu bebegın sakın uyandırma aç olsa o uyanır zaten o ilk zamanlar içindi uyusada uyandırın 2-3 saatde emsın muhakkak lafları 5 saat uyuması normal keşke herkesın bebegı uyusa :) maşallah bebişine bu arada

benim kide eğer banyo yapıp emip uyduysa gece 5 saat filan uyanmadan uyuyor diye ben üzülüyordum aç kalıyor diye bir yandan da aç olsa kalkar diyordum demekki zararı yok normalde 2 saatte bir kalkıp emiyor ama uyuması çok zor bir sürü uğraşıyor uyumamak için

haklısın canım,uyanırken daha gözlerini açmadan ellerini ağzına götürüyor
bende oyüzden doymuyordur diye veriyordum ama artık vermem kolay kolay
şimdide emdikten sonra huysuzluk yaptı emziği verdim ağzına sallana sallana uyudu kaldı:)

biz ne yapalım nerdeyse 1,5 ay buyuguz sızden ben hala yatagımda yatamıyorum
sen sıranı bekle önce bız gececegız yatagımızakaydirigubbakcemilealsanaalsanasmile

şaka bir yana benım eşimde 3 den önce yatmıyor e sabahta işe gidiyor o yuzden adamın o azıcık uykusunuda minanın sayesınde bozmak istemıyorum bizim duzenımız tam oturmuştu aşılar idrarındakı kum bozdu bence birazdaha sabır uykusu duzene girsin annesı uyursun sende yatagında ben bazen mınayı uyutup yatak odasına gidiyorum babası başında duruyor 2-3 saat içerde uyuyorum sonrası babasının yatma vaktı oluyor mına kalkıyor eşim yatakodasına geçiyor ben oturma odasına :) nöbeti devralıyorum :)ama o yatagımda uyudugum uyku o kadar iyi geliyorkı 2-3 saatde olsa sende dene istersen

X