2009 aralık anneleri

merhabalar valla ben hamileliğimi yeni öğrendim hala şoktayım bende geç döllenme olduğu için bebişim aralık başında olacak sanırım gerçi daha şaşkınım hala şaka gibi geliyor
 
evet şaka gibi:) ben bu mesleğin içindeyim mucizeyi birebir yaşamak kadar güzel bir duygu yok,,herkesi kutlarım tamamına erdirsin rabbim dua mızı eksik etmeyelim sağ salim sağlikli kimliği belli bir şekilde kucağimıza almak nasıp etsin...
 
taze aralık anneleri,
Allahım sağsalim hayırlı sonlara ulaştırsın hepinizi inş...
2008 aralık anneleri olarak,biz hep burdayız.
sormak istedikleriniz de yardıma desteğe hazırız..
hepinizi tebrik ederim....
 
selam kızlar bende 2009 aralık annesi olucam inş. daha yeni öğrendim 1 hafta kadar oldu çok güzel bi duygu rabbim herkese yaşatsın
 
Bende 1 Nisan'da ogrendim . Hayatimin sakasi oldu gercekten. Aralik basinda bekliyoruz bakalim. Heyecan , tedirginlik hepsi var masaallah ustumde :)
Umarim hepimiz sorunsuz guzel bir hamilelik donemi geciririz.
 
bende aralik 18 inde dogum bekliyorum 2 hafta once ilk ogrendigimde gittim doktora cok kucuk oldugundan goremedi.siz ne zaman doktora gidicekceksiniz bayanlar.bi daha ne zaman gitsem karar veremiyorum
 
merhaba balkan sakın endişelenme bende ilk dk gittiğimde görememişlerdi 10 sonra gittim herşey yolundaydı şimdi 2 buçuk aylık hamileyim darısı herkeze inşallah allah herkeze sağlıklı bir bebek nasip etsim :KK70:
 
ılk haftada her iki yumurtalıkta gelişmeye başlayan bir grup yumurta hücresi, kendi aralarında bir yarışa girerek döllenme şansı en yüksek olan en büyük yumurta haline gelmeye çalışırlar. Bu yarışı kazanan yumurta giderek büyür ve diğer yumurta hücrelerinden belirgin olarak büyüyüp "dominant folikül" haline gelir. Bir süre sonra bazı hormonların etkisiyle bu dominant folikül çatlar ve içindeki yumurta karın boşluğuna atılır. Karın boşluğuna atıldıktan sonra tüpler tarafından yakalanan yumurta yaklaşık 12-24 saat süreyle döllenmeyi bekler. Döllenme olursa (yumurta ve sperm hücrelerinin birleşmesi ile döllenme gerçekleşir) gebeliğin ilk aşamasına geçilir. Eğer döllenme olmazsa yumurta ölür ve bunu takiben yaklaşık 14 gün sonra adet kanaması oluşur. ıki adet döneminin ortasına denk gelen yumurtanın çatladığı günler, kadının gebe kalma şansının en yüksek olduğu dönemdir. Bu dönemde gebelik planlayan çiftler gün aşırı veya her gün cinsel ilişkiye girmelidirler. Bir adet döneminde gebelik elde etme şansı yaklaşık %20 olduğundan gebelik elde edemeyen çiftlerin, morallerini bozmadan benzer şekilde bir sonraki ayda da yumurtalama günlerine denk gelecek şekilde cinsel ilişkiye girmeye devam etmelidirler. Genel olarak bir adet döneminde kadında sadece 1 yumurta üretilir ve çatlar. Çift yumurta ikizlerinde ve üçüzlerinde farklı olarak tek bir yumurta değil birden fazla yumurta gelişir ve çatlar. Bu yumurtaların hepsi döllenir ise çoğul gebelik oluşur.

Bütün bu olaylar esnasında bir yandan da “endometrium” adı verilen rahim içi de kalınlaşmaya başlamıştır. Bu kalınlaşmanın amacı döllenme meydana geldikten sonra oluşacak döllenmiş yumurtanın (embrio) rahim içinde rahatlıkla tutunmasını sağlamaktır. Yani minik bebek için bir nevi rahim içinde yatak hazırlanır. Böylece yeni gelişecek olan canlının bütün ihtiyaçlarını karşılamak üzere vücudun bu kısmında kanlanma artar.

Yumurta çatladıktan sonra döllenme gerçekleşirse döllenmiş yumurta tüpler içinde yaklaşık bir hafta süren uzun bir yolculuğa başlar. Yolculuk sırasında döllenen yumurta hızla şekil ve içerik değiştirir. Eşlerin her ikisinden de gelen kromozomlar yumurta hücresi içinde birleşip, hızla bölünüp çoğalarak bir hücre kümesi oluşturur. Bir süre sonra döllenen bu yumurta bölünmeye başlar. 2,4,8 hücre şeklinde bölünmelere devam eden yumurta tüplerden rahime ulaştığında 32 hücrelidir ve “morula” ismini alır.

Bebeğinizin cinsiyetinin ne olacağı tamamen eşinizin sperm hücrelerinin taşıdığı X ve Y kromozomuna bağlıdır. Yani eşinizin X kromozomu taşıyan sperm hücresi yumurta hücrenizi döllerse çocuğunuz KIZ, Y kromozomu taşıyan sperm hücresi yumurtanızı döllerse bebeginiz ERKEK olacaktır. Yani cinsiyet X veya Y kromozomu taşıyan sperm tarafından döllenme sırasında belirlenir.

3.HAFTA
Kadının yumurtalıklarından üretilen yumurta hücresi erkeğin spermi ile döllendikten sonra embriyo (bebek) oluşur. Embriyo döllenmeden yaklaşık 7 gün sonra (bu esnada tüplerde yolculuk ederek rahim içine ulaşmıştır) kalınlaşmış rahim iç duvarına yapışır.















4.HAFTA
Henüz adet gecikmesi olmamıştır. Bugünlerde adet kanamasını bekleyen anne eğer adet göremezse kanda veya idrarda gebelik testi yaptırabilir.
Hamileliğin ilk belirtisi geciken adet kanamasıdır. Bulantı hissi, sabah halsizliği ve kusma da diğer erken belirtilerdendir. Sık ve az öğünlerle beslenmek, sabah kalkmadan önce hafif bir şeyler atıştırmak oldukça etkilidir. Genellikle bu şikayetler ilk trimestrinin (ilk 3 ay) bitmesiyle beraber kaybolur. Bunun yanında aşerme olarak da adlandırılan, bazı gıdalara ve tatlara karşı aşırı istek duyulması da görülebilmektedir.

Anne adayı henüz bir değişiklik hissetmese de gebelik kesesi (gestasyonel sac) oluşmaya, göbek kordonu( yolc sac) sayesinde embrio'ya oksijen ve besin taşımaya

başlamıştır. Gelişen bebek adayı artık sizden yeterli vitamin, folik asit, protein, kalsiyum, demir vb. beklemektedir. Özellikle gebe kalmadan birkaç ay öncesinden itibaren günde 400 mikrogam Folik asit almaya başlamalısınız.
Bebek anne rahmi içinde amnion denilen bir sıvı içinde gelişir. Bu sıvı bebeğin rahat hareket etmesini sağlar, darbelerden korur ve bebeğin akciğerlerinin, sindirim sisteminin ve diğer pek çok organının sağlıklı gelişiminde rol oynar.
Transvaginal ultrasonografi ile gebelik kesesi ( gestasyonel sac) rahim içinde saptanabilir. Gebelik kesesi genel olarak 4 hafta+3 gün gibi erken bir dönemde saptanabilir. Rahim iç duvarında 3-5 mmlik içi koyu renkli halka şeklinde gözlenir.

5.HAFTA
Beklenen adet gecikmiştir. Sabah yorgunluğu, bulantı ve bazen kusma, aşerme (iştah değişiklikleri), meme uçlarının koyulaşmaya başlaması, memede gerginlik, sık idrara çıkma gibi bazı erken gebelik bulguları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlar. Ancak annede hiçbir değişiklik olmadan da gebelik devam edebilir.
Vajinal kanama ya da lekelenme ile karşılaşıldığında mutlaka doktora danışılması gereklidir. Görülen kanama ciddi olmayabilir, ancak düşük ve dış gebelik olasılığı açısından mutlaka değerlendirilmesi gereklidir. Kramp veya karın ağrısından şikayet ediliyorsa yine mutlaka doktora başvurulmalıdır.

Gebelik kesesi (gestasyonel sac) artık transvaginal ultrasonla 5.haftada mutlaka rahim içinde görülmelidir.Yaklaşık 1 cm büyüklüğe ulaşır. Bu esnada kanda gebelik testi B-HCG 1500-2400 civarındadır. Gebelik kesesi kalınlaşmış rahim iç duvarı içinde yaklaşık 8-10 mm boyutunda koyu renkli bir halka şeklinde görülür ve günde 1-2 mm büyür. Gebelik kesesi yaklaşık 1 cm büyüklüğe ulaştığında yolc sac da görünmeye başlar. Ortalama 1.5 cm çaplı gebelik kese içinde embrio ve yolc sac birlikte görülür.

Bu esnada embrio gebelik kesesi içerisinde hızla gelişmektedir. Yaklaşık 2-5 mm boyutundadır ve 3-4 mm büyüklüğünde yuvarlak beyaz halka şeklinde izlenen yolc kesesine yakın yerleşimlidir.

6.HAFTA
Artık jinekolojik muayene ile rahim ve vajendeki değişmeler belirlenebilir. Gebelik bulantı veya kusmaları yoksa, anne adayı yavaş yavaş kilo almaya başlar. Ancak bulantı ve kusma nedeniyle bir miktar kilo kaybı da olsa bunun bebek üzerinde genellikle olumsuz bir etkisi yoktur. Genellikle ilk 3 ayda (12 hafta ) ortalama 1 kilo alınmaktadır.
Bu dönemde çok hızlı bir büyüme ve değişim söz konusudur. Bebeğinizin kalp atımları transvaginal ultrasonla saptanır. Doppler ultrasonla duyulabilir.
Bu dönem bebeğin organ gelişimi için oldukça önemli olmasından dolayı alkol, sigara gibi bebeğe zararlı olabilecek maddelerden uzak durulmalıdır.

7.HAFTA
Artık anne adayı vücudunda değişiklikler hissetmeye başlar. Sabah yorgunluğu ve aşerme gibi erken gebelik bulguları belirginleşmiştir. Memelerde dolgunluk ve gerginlik olur.
7. haftada embriyonun baş-popo mesafesi (CRL) 6 mm den 11 mm’ye büyür. Gelişmenin bu fazında beyin hızlı geliştiğinden baş vucudun diğer kısımlarına göre daha büyük görülür.
6 ile 7. haftadan sonra bebeğinizin kalp atımı dakikada 120 vurudan 160 vuruya kadar artar. Dakikada 85 vurunun altındaki kalp atımları gebeliğin bozulması ile ilişkilidir ve takip ultrasonlarının yapılması gerekir.
Gebeliğinizin sağlıklı gidişatı açısından embrio uzunluğunun amniotik kese büyüklüğüne oranı önemli bir parametredir. Normal erken gebeliklerde amniotik kese-embrio uzunluğu 5mm’den büyük olmalıdır. Yolc kesesi de normal gebeliklerde tipik olarak 6 mm’nin altında olmalıdır.

8.HAFTA
Rahim gebelikten önce yumruk büyüklüğünde iken, artık portakal büyüklüğüne ulaşmıştır. Büyümekte olan rahime bağlı olarak kasıkta, karnın alt kısımlarında gerilme ve zaman zaman kramp tarzında ağrılar olabilir. Ağrılar çok şiddetli ise mutlaka doktorunuza başvurmalısınız.
Bebeğiniz süratle büyümeye devam etmektedir. Embrio 14 mmden 21 mm uzunluğa ulaşır. Baş halen büyük ve belirgin yapıdadır ve kalp çıkıntısının üzerine kıvrılmıştır. Yolc kesesi giderek küçülür.


bilgileri paylaşmak istedim süper bir site
 
merhaba arkadaşlar bende hamile olduğumu daha 5 gün önce öğrendim..benim de sanırım Aralık sonuna denk gelecek..inşallah Allah kısmet ederse tabi...
 
selam arkadaşlar bende dün hamileliğimi öğrendim aralık annesi olcam inşallah...allahım nasip etsin inşallah..
 
bende bende aralık annesi olucam inşaallah...Hayırlı,sağlıklı bebekler dilerim hepimize:Saruboceq:
 
hosgeldiniz bayanlar bende aralikta kimse dogum yapmayacak mi ya diye dusunmeye baslamistim hepimize hayirli hamilelikler.bebeginin kalp sesini duyan var mi
 
bende dun ograndim insallah aralik sonuna benimde dogumum cok heyecanliyim ilk bebegim
 
ne kadar güzel allah bebeğinizi sağlıkla kuccağınıza almayı nasip etsin:emir_bebek::CüvCüv::ecrin_bebek:alkisalkisalkisay
 
tebrikler bayanlar allah herkeze sağlıklı ve kolay doğum nasip etsin inşallah bebeğimin kalp atışarını duydum harika bir duygu allahım her anne adayına nasip etsin
 
(bilgiler cok tesekkurler rihan arastiran bayanlara bayiliyorum ) TEŞEKKÜRLER canım ben araştırmaktan çok galiba biraz abartıyorum ama ne yapalım bende böyleyim işte. BU ARADA ARALIK ANNE ADAYLARI ARTIK BıRBıRıMıZLE DOKTOR VE HASTANE BıLGıLERıMıZı PAYLAŞALIM BEN ıST ANADOLU YAKASINDAN OTURUYORUM VE ıSTERSENıZ GÜZEL YARARLI SıTELER alkisalkisalkis
 
X