2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

Mercimekim güzel dileklerin için sagol arkadasım..

3k 1M
arkadasım, yumurta konusunu sormuşsun.. yani ben aslında bu işlerin ehli bir insanı değilim ama.. dr ların okudugum makalelerinden esinlenerek yazıyorum,bildiklerimin bende kalması insan olma adına doğru gelmıyor bana göre.. ama kulaktan dolma şeyleri yazmıyorum, kesin verilere dayanan şeyleri paylaşıyorum.. yine buna istinaden yumurta konusunda bildiğim, bu ayrıyetten satılan her markanın yumurtaları var.. omega 3 desteklı falan dıyorlar.. ozellikle de onlardan alıp, uzun süre kaynatarak yersen daha iyi olur arkadasım, burada önemli olan yumurtanın çok çok iyi pişmiş olması, içindeki zararlı bakterilerin ölmesi adına..

Norra.. benim yumurta ile aram çok haşır neşir değil kuzum.. o yüzden çok pişmiş olarak yiyemediğim zamanlar yaptıgım corbaların içine terbiye olarak koyuyorum.. muhakkak biliyorsundur.. eğer bilmiyorsan söyle kuzu anlatalım sana.. en azından o şekilde de tüketebilirsin.
 
Ha bu arada aklıma gelmişken yazayım.. yönetime topik konumuzun taşınması olayını ilettiğinizi okudum.. ama kızmayın onlara.. her konu ayrı başlıklar altında değerlendiriliyor.. aylara göre dağılımların içi çorba olmasın diye.. belki takip etmesi biraz daha zor olur ama birbirimizi buradan da haberdar ederiz.. "ekledim hadi bakın" diye.
 

canım bende de var kalça bacak bel ağrısı.özellikle gece yatakta bacaklarımın ağrısından uyuyamıyorum.sanki kan akışı olmuyor gibi çok huzursuz edici bir ağrı var.hangi pozisyonda yatsam bacaklarım rahatlamıyor tüm gece bacaklarımı rahatlatmak için dakika sürmeden pozisyon değiştiriyorum.sizlerde de var mı böyle ağrılar.artık gecelerden nefret ediyorum.uykusuz yorgun bi şekilde okula gideceğim artık.cumartesi üçlü için doktora gidince sorarım unutmazsam.bazen doktora soracaklarımı da unutuyorum
 

Teşekkür ederim Evriş cevabın için. Bu işlerin ehli değilsin ama yazılanlara göz atarken bile yiyecekler konusunda hassasiyetin görülüyor. Evet az önce sağolsun bazı arkadaşlar da yazdı, şimdi yine pekiştirmiş olalım yumurtada bir sorun yok ama çok çok iyi haşlayacağız / pişireceğiz. Şimdi yerken daha rahat yerim yumurtayı kaydirigubbakcemile5
 

helincim bende inanilmaz bel ve kalca agrisi var ozellikle yatinca gece, donunce falan agriyor, citir citir ediyor, sanki kemiklerimin acildigini hissediyorum, 2 haftadir var yaklasik, sanirim kalca kemikleri acilarak, rahime yer yapiyor...
 

İşte hep benzer belirtiler demek ki... Yüzüstü yatma şansım olmadığı için bir sol bir sağ bir sırtüstü, bazen yastıkla takviye yapmaya çalışarak ama genelde huzursuz geçiyor saatler... Ola ki kazara derin uykuya dalarsam ya tuvalet ihtiyacı ya susuzluk yüzünden bölünüyor uykum ve tekrar başlıyor dönenmeler.
 
Sagol evriscim, bende bazi corba yemeklere ve kofteye falan katiyorum terbiye olarak koyuyorum ama icinde kayboluyormus gibi geliyor yani sanki ayrica sadece yumurta olarak yemeliymisim gibi geliyor ama hayatta haslanmis yiyemem, dedigim gibi omlet yada sahanda cok everim ama...
 
3K1M Rica ederim arkadasım ne demek.. asıl ben okumaya değer buldugun ıcın tesekkur ederım yazdıklarımı, ne mutlu bana..

Helinimmm, Norramm.. o bel tutulması bende de mevcut, hem de nasıl.. anlatamam, yatınca kalıyorum.. şimdi biraz daha daha ıyıyım.. ki her gün bir muzunu eksik etmeyen bir insan olarak cekiyorum bu agrıları az da olsa.. demek ki yaşanıyor,kaçışı yok.
 

Rica ederim kuzu.. Dr bir arkadasımın tavsıyesi idi.. özellikle corbalara yapmakta en azından hiç yiyememekten iyiymiş.. sen aksam yemeklerine karşı özenlesin ya, keyifle hazırladığını biliyorum, ondan aklıma geldı açıkcası.
 
herkese selammm arkadaslar doktorum her gıttıgımde sadece sol tarafıma yatmamı ısrarla soyluyor sızlerın bılgısı varmı bu konuda
 
Son düzenleyen: Moderatör:
herkese selammm arkadaslar doktorum her gıttıgımde sadece sol tarafıma yatmamı ısrarla soyluyor sızlerın bılgısı varmı bu konuda

Selam Arkadasım,

Sol tarafa yatmanı istemesinin sebebi.. sol tarafa yatınca kalbine daha çok kan pompalanır, kalbine daha cok kan pompalandıgı ıcın de bebeğin daha güvende olur, ona daha çok kan gider, sol tarafta yattığı için toplardamarına bebek baskı yapmaz ve sana da zarar vermez.
 
herkese selammm arkadaslar doktorum her gıttıgımde sadece sol tarafıma yatmamı ısrarla soyluyor sızlerın bılgısı varmı bu konuda

canim suan icin degil ama belli bir aydan sonra sol tarafa yatmak ana damara olan basiyi azaltir ve bebisine kan akisinda bir sorun olmaz, am sag tarafa yatinca damara basi olacagi icin bebisine giden kan akisi azalir..bebis buyudukce sol tarafa yatmak gerek, ama ben 5.-6. aydan sonra diye biliyorum...suan basi yapicak buyuklukte ve agirlikta degil..
 

Norraa, benim de sol tarafa yatmam yasak.. kalp kapakcıgımda 2. derecede aort yetmezlıgı oldugu ıcın.. ne yapacağım bilmiyorum.. bunun önemini çok iiy biliyorum ama elimden ne gelecek onu bılemıyorum.. sıkıntım buyuk..

Bu arada cuma dan beridir bendeki bu diş ağrımadı.. bu saatten sonra sence ağrır mı? Bir görüşünü almak istiyorum..
 
Evriş, rica ederim ve geçmiş olsun dişin için de... Bir daha ağrımaz inşallah da rahat rahat geçer hamileliğin.

Herkese iyi geceler... Huzurlu uykular, tatlı rüyalar...
 
Prenses.. 3K1M.. Rica ederim arkadaslarım, bende tesekkur ederım sizlere.. iyi geceler hepinize.
 
slm ben geldım bütün gün kaç defa girmeye çalıştım olmadı dr. gittim ıkılı sonuclarım ıyı cıktı cinsıyete gelınce karnımdan erkeğe benziyo dedı vajinal baktık pipisi yok kıza benzıyo dedı onumuzdekı pazartesı tekrar gıdıcem bakalım hayırlısı kızlar gecmısı okuyamadım ancak netten gırebıldım sıteye hemen paylaşmak istedim.
 

Canim gecmis olsun, kalp sorunun ciddi ggibi gorunuyor, doktorunun onerileri onemli..bu arada doktroun normal dogum konusunda ne diyor, sanriim sana sezaryani onerebilir, senin icin ve bebis icin daha guvenli gibi gorunuyor..
dis agrisina gelince agri genelde enfeksiyon kaynkli olur yada sinire olan bi basida, eger cumadan beri agrimadiysa, sanmam bundan sonrada agrisin, yirttin yani bebis ve sen, tekrar cok gecmis olsun canim..
 

Tesekkur ederim Norramm cevapların için..

Bebekten 8 ay once miyom ameliyatı oldugum ıcın normal dogum yapma sansım kalmadı... aslında fazla kan kaybetmemem acısından normal dogum yapmam daha ıyı, sonucta doktorum sorunumu biliyor.. ona göre önlemini alacaktır.. yogun bakım ünitesi de oldukca ıyı bır hastanede dogum yapacagım ıcın içim rahat.. Ve dr da ne desin ki Norra.. sonucta kalbimin üzerine yatmam sakıncalı.. seçme şansım yok acıkcası.. ben yine de fazla yatmamak kaydıyla solda da yatıyorum bir süre :)

Diş için.. sanırım dediğin gibi yırrtık.. ama o dişçi koltugunda nasıl içten dua ettiğimi ben bilirim.. bebeğimin hatrına bu sıkıntıdan bizi uzak tut Yarabbi diye.. şükürler olsun duamızı kabul etti, umarım bu saatten sonra da olmaz.

Comellyyy.. gözün aydın canım.. çok sevindim herseyın yolunda olmasına.
 
Günaydın güzel hamiş leeer


Helincim ben de iki düşükten sonra epey evhamlı bir hamiş oldum. Doktora da en ufak bir ağrı sızı da gidiyordum ama bundan sonra önemli birşey olmadıkça kendimi tutmaya karar verdim. Buna rağmmen 5 marta kadar dayanabileceğimi zannetmiyorum sanırım iki hafta sonra gidicem. Bizim tam olarak rahatlamamız hareketlerini hissetmeye başladıktan sonra olacak galiba. Kıpırdadıkça iyi olduğunu anlayıp gevşeyeceğiz a.s
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…