2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.


ESRAcım, dardanelin var cam kavanozda, zeytinyağının içinde ton fileto. çok güzel oluyor. öle diğerleri gibi parçapinçik değil. ben çok sevdiğim için epey araştırdım nette filan da.. yiyebiliyormuşuz 85 gr a kadar. ama ayda en fazla 2-3 kez. tabi ki tazesini yemek daha iyi ama yiyemiyorsan hiç balık yememektense iyi bir markanınki tüketilebilir diye düşünüyorum. yine de siz de sorun doktorlarınıza arkadaşlar. bana da haber verin. mesela evrişin ki izin vermiyormuş. benim de içim rahat değil yerken, ama inşallah zararsızdır, zira bi tek onu yiyebiliyorum.
 
gözünaydın canım.ne güzel haberlerle gelmişsin.inşallah ikilide iyi çıkar

saol helin, hepiniz saolun
sabah eşimde bende çok heycanlıydık bebişi büyümüş görünce çok sevindik
test verip hastaneden çıktık eşim para çekeyim dedi bankamatikte parayı unuttu : )
para ya birinin cebine gitti yada bankamatik parayi alan olmayınca geri aldı ne oldugu akşam belli olurmuş nyse canımız saolsun benim kocam çok panikmiş heycanlanınca ne yaptıgını bilmiyo kaydirigubbakcemile3
 
figencim sanada gecmis olsun...

tesekkürler norracım..
kızlar su ceviz konusunda balığın yerini ne kadar tutuyo bilmiyorum ama günde 4-5 adet ceviz yememiz gerekiyo.bütün olarak 4-5
birde evrişcim bi fikrim var bende izmirliyim ailemin yanına gelicem bi ara kısmetse su ayıda gecirelim kanama olayı bitsin.izmirli arkadaşlarla buluşalım..ne dersiniz izmirliler.kaydirigubbakcemile5
 
Üff kızlar ne çok yazmışsınız. 78 sayfa nasıl okunur kikafamçokkarıştıBen bir bakayım geleyim
 

ya aynen ya bende arkadasımı almaya gıttım beraber mınubuse bınelım dıye eve gır ıkı dk. dedı gırdım tam mınubuse bındımkı ne unuttum dersınız delikafaduldensırnaşık şey:roflol: kol çantanı tabıkıde bırakmısım orada yaaaaaaaaaaaa neler neler bu sadece bırısı allahtankı büronun anahtarı ceketımın cebındeydı hihoyyyt
 
iremcim sordum sabah daha erken dedi 18 şubatta yapacağını söyledi sabah erken tok karnına gideceğim, her doktorun tarzı farklı demekki hepsi aynı zamanda yapmıyor
Evet canım her dr. farklı oluyor.. neyse en azından tarihi belli oldu yerimseniben
 
Gebelikte ton balığı yenebilir mi?-Dr.Alper Mumcu (www.mumcu.com) dan alıntıdır
Büyük balıklar içerdikleri yüksek civa miktarları nedeni ile genellikle hamilelikte önerilmemektedir. Ton balığı ise büyük olmasına rağmen genelde düşük civa içeren balıklar sınıfına dahil edilmektedir.

Yüksek oranda Omega 3 içermesi, doymuş yağ oranlarının düşük olması ve yüksek kaliteli proteini nedeni ile deniz ürünleri ve özellikle ton balığı tüketilmesi gebelikte önerilmektedir. Ancak Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi haftalık ton balığı tüketiminde sınırlamalar koymuştur.

Ton balığı hazır kutulanmış konserve şeklinde tüketilebileceği gibi bütün eti biftek gibi ızgara şeklinde de yenilebilir. Gebelikte önerdiğimiz konserve ve light olarak adlandırılan yağsız ton balığı tüketilmesidir. Bunda sınır haftada 2 porsiyonun geçilmemesidir.

Tüm gebelik boyunca haftada 2 seferi geçmemek kaydı ile 80 gramlık kutu light ton balığı yemenizde yarar vardır.
 
yaa balık zaten yıyemıyorum ama yıyebıldıgım tek balık çupra,yada önceden cok sık gıttgımız yerde alabalık.bende agzıma kılcık gelsın olay bıtmıstır nedense cok tik oluyorum bu olaya.acaba cupradamı büyük balıktan sayılıyokı :çok üzgünüm: ee ama ozamn ben ne yıycem balık olarak????

buarada cevız işine gelınce bütün olarak gunde 3 tane yeterlı die bılıyorum.ilk zaanlar cok yiyodum ama bı aydır cevızıde yıemıyorum sankı agzımda büyüyor
 
Üff kızlar ne çok yazmışsınız. 78 sayfa nasıl okunur kikafamçokkarıştıBen bir bakayım geleyim

eee burkocum sen nerelerdesın bizim topikten az bı uzak kalınca böyle oluyor.bende gecen gun kosskoca 30 sayfa okumak zorunda kalkmıstım vallahı eziyetti kafamçokkarıştı
 
Hafta hafta gebelik (hamilelik) - 27.gebelik (hamilelik) haftası - gebelik.org - Jinekolog Operatör Dr. Kağan Kocatepe

Balık deyince çoğu anne ve baba adayının aklına hemen civa adı verilen zehirli madde gelebilir. Basında zaman zaman anne adaylarının balık tüketmemesi veya az balık tüketmesini öğütleyen yazılar yer alabilmektedir. Bu yazılar kısmen doğrudur: Civa içeriği yüksek olan balıklar genellikle kılıç balığı, köpek balığı, ton balığı (konserve olanı değil, taze olanı) gibi büyük balıklardır ve bizim ülkemizde bulunan balıklardan (aksi resmi olarak ilan edilmediği sürece) haftada bir veya iki porsiyon tüketilmesi civa zehirlenmesi yaratmaz. Konserve ton balığını ekstra bir önlem olarak ayda bir kez tüketmeniz faydalı olabilir.
 
merhaba arkadaşlar geldim benn...

şükürler olsunki serum biraz iyi geldi en azından midem az da olsa bulanıyor ama yediklerim içimde yani hastanedeyken bir tane simit yemiştim hala midemde:)))) şuan biraz başım ağrıyor sanırım hastane ortamından kaynaklanıyor.... şuan işe döndüm yeniden inşallah akşam eve gidip dinlenince daha iyi olacağım.... ilginiz için teşekkür ederim arkadaşlar....
 
Kadın Sağlığı - Turk.Net Sağlıklı Yaşam

Araştırmalar gösteriyor ki haftada bir kere balık yiyen annelerin prematüre bebek doğurma riski daha azdır. Hamilelikte tüketilen yağlı balıklar çocukların göz sağlığına iyi gelir. Yine de hamilelikte haftada iki porsiyondan fazla balık tüketilmemelidir. Ton balığı(konserve değil taze) ,uskumru, sardalya, alabalık yağlı balıklardandır.

Köpek balığı, kılıçbalığı yemekten kaçının ve haftada iki filetodan fazla ton balığı yemeyin. Bunun nedeni bu balıklardaki cıva seviyesidir. Yüksek miktardaki cıva bebeğin gelişen sinir sistemine zarar verir.
 
oh iyi somonda buyuk balik sinifinda degil yani, o da iyi geliyor bana...neyse zaten haftada 2 degil 2 haftada 1 yiyebiliyorum.ayda ikikereden bisi olmaz bi kere hamsi bi kere somon yer idare ederim durumu:)))
 
babymom
geçmiş olsun canım


saolun canlarım umarım kimse yasamaz cunku burnum diregi sızlıo resmen .

neyse kızlar ben evdeyim simdi geldim ise donmedim basım catlıo cok fena dislerime vuruyo agrısı bide bugun sabah cok guzel olacak dedim uyanınca ama nazar degdirmisim kendime bidahada demem:))


dr dediki mukozA kurumus ve incelmis damarlarda incelmis ve mukoza tahris olmus
bepanten verdi 1 hafta kullanıcam burnumun derinliklerine kiadar surcem
baktı ekranlı biseyi var burnuma ısıklı bi alet sokup onla bakıo bi nevi burun ultrasonu
ve cok tahris olmus dedi

kendi druma cıktım sonra nezaman geleyim die 1 ay sonra dedi daha yeni baktık dedi 1 ay nasıl dayanca bilmem artık ( ona bepanteni soyledim aradada zeytinyagı sur ii gelir dedi. sizinde aklınızda olsun bepanten ve zeytinyagı burnumuzun ilacları
 
su unutkanlık meselesine gelince bana cok fazla oluyor
gecen nette tesaduf bir yazı denk geldi
hamilelikte normalmis cunku beyin buzusup kuculuomus
o yuzdende unutkan ve dalgın oluyormusuz
esime soyledim bana - farkındayım dedi -
yani bende bayagı bi buzusme varmısta haberim yokmus :)))
 
Kuzu Petrik yok öle biişi.. katkısız mış hikayelerine kanma.. ama çok sık olmamak kaydıyla da kullanmayın derim.. biliyorum felaket tellalı gibiyimm ama.. söylemeden de duramıyorum, sonucta bilgi paylaştıkca kıymetleniyor..
 

Neden olmasın.. elbette cok güzel olur.. inşallah nasip olur.
 
Merhaba kızlar. Dünden beri başım, boynum ve sırtım inanılmaz kötü ağrıyordu. Akşamüstü 2 saat kadar uyudum, geçmedi, duş aldım, geçmedi, minoset içtim, geçmedi, eşim masaj yaptı, gene geçmedi. Sabah da aynı şekilde uyandım. Yastığım çok alçak geliyordu, çok az daha kalın bir yastık kullanmaya başladım 2 gündür ona bağlıyorum. Ama diğer ystık da, neredeyse yok gibiydi.

Neyse değil pc nin karşısına oturmak, ışığa bakmak bile rahatsızlık veriyordu. Bu nedenle akşam girmedim. Sabah da, hareketsiz kalırsam ağrılarım artar diye düşündüm. Hurçları ve giysilerimi döktüm, (taşıma şirketi elemanları giysi, havlu ve çarşaflarıma dokunsun istemiyorum) onları aayıkladım. Uzuuuun bir süre giyemeyeceğim daracık body, mini etek gibi giysilerimi paketledim, eskileri kapı önüne koymak üzere ayırdım. Hareket etmek iyi geldi. Şimdi azcık kasıklarım ağrıyor, o kadar. Çok yormuyorum kendimi.. Heyecanlı oluyor, inşallah haftaya bugün İzmir'deki evime yerleşiyor olacağım.




e tabi sen de fasulye de uzunsunuz, bebekler de uzun olacak tabi.
iyi ya işte ne güzel 4 gün kazanmışsın. ben de bir hafta kazandığımda önce anlamamıştım sonra da hoşuma gitmişti.

yok canim ya ben okadar uzun degilim esim 178cm ben 163cm, bizde boydan ziyade en var:))))

Aynı :) EŞim 1.80 ben 1.62 yim. Uzun değilim yani..


Geçmiş olsun angeleyes. Umarım kan testlerimiz de iyi çıkar.


Salı günü dikkat ettim, benim kıpırtı hissettiğim yer, bebişimin ayaklarının olduğu yermiş. Doktora "ayaklarını görmek istiyorum" dediğimde hooop, sola kaydırdı aleti. Tatlı yemek için çıktığımızda bunu eşime söyledim. 2. muayenede eşim sordu, hareketi az da olsa hissedilebilir mi, diye? Ben hemen atladım, hep aynı yerde gaz olur mu, dedim doktora. Güldü. "Yani hissediyor olabilirsin, ama, bu psikolojik de olabilir. Sen sadece oradaki gazı hissediyorsundur" dedi. Ne bileyim.. Takmıyorum o kadar da.. Sürekli elim karnımda gezicem yoksa :)


Ohh canımcım geçmiş olsun.. Erkek öyle mi:) Güle güle büyüt oğlunu :)



İyi haberlerine çok sevindim petrik. Evet kesinlikle tok git. Ben öğle yemeği saatinde aç gittim. Uyuyodu garibim.. Ayrıca geçmiş olsun..

TAZEFASULYE nerde? girmemiş mi bugün? dün gönlünü alamadan çıkmış.

Geldim bebeem, geldim. Şimdi alabilirsin gönlümü :)


eveeett.. Balık gibi oldum, her şeyi unutuyorum. Allahtan taşınma işlerini planlı götürebilmek için ajanda tutuyoruz da, arada kaynamıyor bir şeyler..


eveeeett, süper olur valla görüşelim.


Sağol aftabru, çipuranın küçük balık olduğuna da ekstra sevindim :)
 
Şimdi Balıktan Sorumlu Devlet Bakanım Aftabrum.. okudum okudumm yine aynı duruma geldik.. şu konserve ton balıgı ıle ne kadar sıklıkta koklaşabiliriz.. bi yazıver gözünü seveyim..

Milkshakemm sevindim kendini toparlamana, bu da gecti.. şükür buna da..

Baybmmm bir daha "maşallah bana" falan deme gözüm.. sorna görüyorsun toparlayamıyoruz seni... benim de nazarıms adece kendime değer.. ondan ıyı bılırım.

Şu beyin küçülmesi.. kendinin pratik zekalı olması ile övünen beni bile büzdü ya.. hamilelik budur işte.. buzdolabını anlatmak ıcın eşine - Hanı içine meyve sebze koydugumuz sey var ya.. die die çırpınırsın.. adam da sana aval aval bakar..

Az önce beş km yürüdüm.. sonra da sıkı bir ağırlık çalıştım.. şimdide karnım acıktı meyve suyumu içip doyuruyorum.. ay tırsıyorummm feet vucutluğum bozulmasın di mii ama lülülülülülü

Şaka şaka.. 45 dk yürüdümm.. Nergiz çiçeklerimden de aldım taze taze.. iyi geliyor bu günlük yürüyüşler bana.. Bir de Noraaaaaaa ahhhh Norraaaaa.. yürürken bir ara seni bi andımmm bi andımm... ama sorma.... nasla nanlatmamamm naslaaaaaaaaakaydirigubbakcemile3
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…