2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

Petrik hoşgeldin,
sırada senin converse patiklerin var...

Teşekkürler ırem..
 
Her ıkı bacagın bırden agrımasından dolayı bu saatte pörtlemiş bulunuyorum.. arz ederim..turkbayragi

Geçmiş olsun bacım...

ay topikte geziniyodum cinsellik bölümü tekrar açılmışşş alkisalkisalkis
çok sevindin dimi evrişim bu habereee laelaelaelaelae
bu haldede hiç cazip gelmiyo oyy oyy nerden baksan en az iki ay beklicezzz mafoldumben

evet de biz yazamıyoruz, öze üyeler sadece :KK43:

Biz de akşam doktora gittik. Ve sonuçlar:
-Bebek 2800 olmuş
-Bebek hala dönmemiş, inatçılığını sürdürüyor.
-Plesantada erken yaşlanma belirtileri var. Magnezyum faydalı olabilir dedi, başlıyorum bugün.
-Suyu azalmış. (Oysa o kadar su içiyorum)
-Hemen NST istedi. Gecenin 11inde oflaya puflaya yeniden NST girdim. Olumsuz bi şey çıkmadı.

Haftaya mutlaka görmeliyim dedi dr..

oh maşallahh...

aslında çok su içmenin plesanta suyunu arttırdığına dair tam bilimsel bir sonuç yokmuş. Yani biraz bünye yapabiliyormuş. Ama yine de hamilelikte su içmek ısrarla tavsiye ediliyo.. Ben de mercimekimin dediği gibi damacanaya pipet bağlayacam artık:)

Evet ama, düşününce, vücudun plasenta için suyu nerden bulacak?

bugun kayinpedr geliyor trden 1-2 hafta kalicak sanirim ama benim hic ilgilenesim yok:KK43:(gerci bizdemi kalir annesinde mi bilmiyorum, beli acir bana annesinde kalir, ben bize yemek yapamiyorum, ona nasil yapicam???

Her tarafın ağrıyur, eve yorgun argın geliyorsun. Hep dışardan sipariş verip, erkenden uyuyorsun. Kayınpederin de kaçıyor. Nasıl? Tabi sürekli şikayet etmeyi de unutmuyorsun.



Ve sonunda bitirdim...

Çok güzel olmuş ayçacım.
 
ça ça ayça bu hazır gibi kandırmıyon dimi?? pirinç modeline benziyo...
çooooook süper olmuş...eline sağlık..bravooo..

yaa hemen de nasıl çaktın..evet parayla aldım...

yok anacım sabahtan beri ponponlarını yapıyorum..ve evettt pirinç modeliiii..3 renk kullandım, renklerin büyüklüklerini kafama göre ayarladım...böle oldu işte...çok sevdim ben deeeee..
 
milleti boşverde aynı kuruntu bendede olmuştu gerçekten göbeğim küçülmüştü ama çok şükür ölçümlerde oğlum iyi çıktrı takma kafana

salla gitsin..insanlar bişey söylemek zorunda hissediyo galiba..karşısındaki pek düşünmeden..

Sağol canım benim, sizde iyi günlerde kullanın inşallah.. bekliyorum bende resimlerini yerimseniben
Canııım hiç moralini bozma.. Bebişinin kilosu gayet ii, sende kilo almıyorsun.. Bundan daha güzel ne olabilir ki.. ]

Sağolun kızlar çok güzel moral veriyorsunuz opuyorumnanaktan
bebeğimin kilosu çok iyi neden kafaya takıyorumki :1rolleyes:

Petrik hoşgeldin,
sırada senin converse patiklerin var...

Teşekkürler İrem..
hoşbuldum
Ayça çok güzel olmuş eline sağlık, hadi patikleride yap ne renk yapacaksın?
çok kolay onlar 2 günde biter
 
slm kızlarrr 36. haftamızda sonlanıyoo bugünnnnnn :teytey: :teytey:

telkırma maşallahh rüzgarımıza....

buarada izmirde doğum yapcak arkadaşlar doğum fotocusu tuttunuzmu
 
arkadaşlar hepinize merhabalar... bizde kızımla dr dan geldik ve nihayet iznimizi açtırdık bugün . pazartesiden itibaren izinliyim... dinlenicem kızımla bi güzel...

dr a gittik demiştim ya... herşey normalmiş. dr eğer sen sezeryan istemiyosAN normal doğum olacak dedi bende kesinlikle normal doğum istiyorum dedim...kızım artık dönmüş ve doğum kanalına girmeye beşlamış... boyu yaklaşık 50cm(49,7mm)olmuş klomuz da 3 kg olmuş. suyumuz falan da iyiymiş. bundan sonra her hafta gidicez dr a bizden şimdilik bu kadar.. sizinle de paylaşmak istedimm...

en çok da normal doğum olduğuna sevindim.. haaa korkmuyomuyum korkuyorum ama:sinifsinif:ama gene de normal doğum istiyorum.
 
Biz de akşam doktora gittik. Ve sonuçlar:
-Bebek 2800 olmuş
-Bebek hala dönmemiş, inatçılığını sürdürüyor.
-Plesantada erken yaşlanma belirtileri var. Magnezyum faydalı olabilir dedi, başlıyorum bugün.
-Suyu azalmış. (Oysa o kadar su içiyorum)
-Hemen NST istedi. Gecenin 11inde oflaya puflaya yeniden NST girdim. Olumsuz bi şey çıkmadı.

Haftaya mutlaka görmeliyim dedi dr..

Aycacim bebisin kilosu gayet iyi suyunada takma zaten sonlardayız sorun olursa biraz erken alınır
plesenta yaslanması bu donemçok duydgum birolay basladıktan sonra bes hafta gidiyormus haliyle bizim için guzel bir hyaftademek bu sorun yok hersey yolunda gozun aydın sonuç olarak


Doğum sonrasına dair telaşlarım:

Kızlar ne soracağım size. Şimdi benim doğumdan sonra bebeğimle hiç tanışmasını istemediğim, bebeğimin yüzünü kesinlike göstermek istemediğim tanıdıklarım var. Yani daha doğrusu zamanında (yakın zamanda) hayatımdan çıkardığım, bir daha da görmek istemediğim, bunları yüzlerinle karşı söylemediğim ama tüm hal ve hareketlerim ile belli ettiğim kişiler, kimisi yakın kimisi uzak akraba...

Aslında her zaman insanlarla iletişimin devam etmesi taraftarıyımdır hele ki akrabalarla, ama bu sefer böyle oldu. Onlar sebebiyet verdi falan filan. İnce ve uzun mevzular.

Size soracağım; bu kişiler hastaneye ya da eve gelmeye kalkışacaktır. Ve ben hal ve hareketlerimle zaten uzak kalacağım ama bebeğimi de gerçekten gösterme niyetinde değilim. Böyle bir durumda da canım sıkılırsa sütüm gelmezse diye endişelerim var. Ya gelenlere alenen diyeceğim ki ben sizi hayatımdan çıkardım, ki bu sadece beni yorar ve belki de sütümü etkiler.

Dolayısıyla ne yapmak lazım ne demek lazım? Bebek uyuyo desek o esnada ağlayabilir. Ya da nesine bakacaksınız canım bebek işte desek...??? ne denir var mı öneriniz... Hem kendi canımı sıkmadan bebeğimin sütüne zarar vermeden hem de bebeğimi göstermeden nasıl kurtulunur bazı insanlardan?

canım çok zor oyle birsey denmez yani ya alenen gelmeyin diyceksin yada kaçarın yok herdaim size gelcek değiller ya ama bu seni çok çok etkiliycekse sutunun gelmemesi vs esine falan havale edeceksin olayı ve gelmeden engelleyecek baska yolu yok
 
allahım bugun istanbul korkunçççsıcakk basıkacayip bir hava varrr
ve az sonra 15 kisi kadar misafir bize gelecek berkosun dogumgunu sebebi ile halaları teyzesi anneanne babanne falan aile kalabalık 15-20 kisi ediyor tıpkı dogum yaptıgım gun gibi korkunç bir hava korkunç sıcak banyoya uç kere girdim sabahtan berihala serinleyemedim evde onca insan olunca nası dayancam bilmiyorum vantilatoru karsıma alıp oturcam self servis herkes kendi alsın yiyceklerini diycem zaten gorumceler ufalan sagolsun benihiççalıstırmazlar oturturlar allahtan,
 
bu arada sizlere aylar evel bir arkadasımdan bahsetmistim hatırlarmısınız bilmem 20 gun ileride benden gebeligi ve bebek donmedi plesenta yaslanmasıda basladı haftaya cuma ya 17 temmuz da yani sezaryan olacak veee benim sezaryan olacagım hastanede çokheyecanlıyım gideceğimsbaahtan bende herasamasını gormek istiyorum hem hastaneyi iyice tanırım hemsireleri falan tanırım iki hafta sonraben de gelcem derim diyorum:))
sizlerledepaylasmak istedimmm

bu arada esranın yolladıgı linki izledim aksam tabi salya sumuk gecenin 3 unde ibo kalktı geldi burnunumu çekiyorsun aglıyormusun noluyor diye:))) dedim evet aglıyorumda sorun yok sen yat uyu mana bak :)))
 
Behiye maşallah kuzuna, sağlıkla normal normal doğacak işte n güzel korkma biraz ağrı çikicez ama mukafatı çokgüzel olacak minicik yavrunu kucağına alacaksın hayal etmesi bile güzel : )


Ayça çok güzel olur mavisi araya 1 sıra siyah lazım ki orjinal convers gibi olsun

kızlar biz uyumaya gidiyoruz sonra de eşimle ev temizleriz akşamada arkaşa gidicez yemeğe çağırdılar
 
nesrincimm bende bu kadar dayanıklı olacagimı bilymiyordum eminim sekeriç ikanher anne adayı bizim gibi dayanıklı olmustur hayatının bu evresinde insan bebegini riske atabilirmiaslaa yani alla sabrını veriyor

sendemi magnum sayıklıyorsunn
ayalahım dogumdan sonra benimiçin ayrı bir bayram havası olcak bebek bakımıymıs uykusuzlukmus umrumda olmaz gibi geliyor yeme içmke rahatlıyor of of nası yerim ben profiteroll tiremusu magnum aserdiklerim bunlar su an için:))
 
ay sacmalama nesrin yaa gobegin asagıya dogru inmeye baslıyordur artık ondan kuçuldu gibi gormustur yada komsunun gozune etmislerdir tovbe tovbe yaa insanlar ne acayippp bu sıcakta yemek adamg ibi yiyemeyerekzaten nası kilo alcaksın ben sisiyorum surekli kilo almısım gib idr um diyor sayet bunlar yaglanma olsa buhızla yglansan kilo alsan gercekten sekerin firlar diyor sekerim guzel gidiyor demekki sislik bendeson suret davem ediyor oglumdada boyle idi davul gibi el ayaklarla doguma girdimdi yani seninde kilo alamamann çok normal budiyetle falan
takmasakınhaa ay ne densiz insanlaryaa
 
oglusumun dogumgununu kutlayan herkese tesekkurlerimi sunuyorummm

deryacım seninde esinin geçmis dogumgunu kutlu olsun ailesinebaglı yengec burcubir kocan var desene sanslısınn
ama aynı zamanda annesinedeb aglımıyengec ler annesineçok duskun olur derler :)
 
behiyecim massallah kuzuna gozun aydın hersey yolunda yani


ayca ellerine saglık çok guzel olmusss sabır isi benel isi falan yapamayalı yillaroldu valla
 
ya bu benim ticker ne zaman son kutucuga gececek bilgisi olan varmıdırrrr ???
 
esracım ve petrikcimçok teşekkür ederim ilginiz için. inşallah hep birlikte miniklerimize en sağlıklı şekilde kavuşuruz.
 
Herkese selam, doktordan geldik. Kızım 2410 gr. Doktor eşin (plasenta) yaşlanmaya başlamış dedi. Ağustosun 19 unda 40 haftayı dolduruyoruz ve doğum tarihi büyük ihtimalle 19 undan önce olacak.Boyunu söylemedi yalnızca tahmin ettiğim gibi uzun boylu bir bebek olacak dedi.
hadi gözün aydın maşallah kızına
merhaba arkadaslar...su aralar cok yogun oldugum icin pek sizlerle konusamiyorum ama sizleri vaktim oldugunca takip etmeye calisiyorum..bu arada aranizda dogum tarihi belli olan varmi bilmiyorum ama benimki belli oldu..24 temmuzda sezeryan olacagim..insilün ignesi kullandigim ve ilkide sezeryan oldugu icin doktor 38+2 de sezeryan olmami söyledi..bu arada kizim en son 2650 gr.olmustu..doguma kadar 3000 gr.olur herhalde..valla beni heyecan ve korku basti simdiden..
seninde gözün aydın canım korkulacak bişey yok aynı zamanda tecrübelisin kendini boş yere telaşlandırma ..
avatarım nasiii hiihoooooo
SÜPER SÜPER SÜPER
Biz de akşam doktora gittik. Ve sonuçlar:
-Bebek 2800 olmuş
-Bebek hala dönmemiş, inatçılığını sürdürüyor.
-Plesantada erken yaşlanma belirtileri var. Magnezyum faydalı olabilir dedi, başlıyorum bugün.
-Suyu azalmış. (Oysa o kadar su içiyorum)
-Hemen NST istedi. Gecenin 11inde oflaya puflaya yeniden NST girdim. Olumsuz bi şey çıkmadı.

Haftaya mutlaka görmeliyim dedi dr..
gözün aydın canım
dün akşam komşum uğradı bana kapıdan hal hatır sormaya, biraz moralim bozuldu
zayıflamışsın, göbeğinde eskisi kadar büyük değil dedi
üzüldüm söylediklerine bebeğime iyi bakamıyormuyorum acaba 2 aydır 69 kiloyum havalarda sıcak az yiyorum ama bebişimin kilosu iyi hatta 10 gün önce boşuna kuruntu yapıyorum ama ne bileyim kafam takılıyor
hiç morelini bozma canım bende 2 aydır kilo almıyorum ama bebişim alıyo ve herşeyi iyi böyle şeylerle kendini boş yere huzursuz etme herkesin her dediğinede takılma öyle keyfine bak..
fotoraf0147.th.jpg
[/URL][/IMG]
iyi günlerde kullanın güzel olmuş
arkadaşlar hepinize merhabalar... bizde kızımla dr dan geldik ve nihayet iznimizi açtırdık bugün . pazartesiden itibaren izinliyim... dinlenicem kızımla bi güzel...

dr a gittik demiştim ya... herşey normalmiş. dr eğer sen sezeryan istemiyosAN normal doğum olacak dedi bende kesinlikle normal doğum istiyorum dedim...kızım artık dönmüş ve doğum kanalına girmeye beşlamış... boyu yaklaşık 50cm(49,7mm)olmuş klomuz da 3 kg olmuş. suyumuz falan da iyiymiş. bundan sonra her hafta gidicez dr a bizden şimdilik bu kadar.. sizinle de paylaşmak istedimm...

en çok da normal doğum olduğuna sevindim.. haaa korkmuyomuyum korkuyorum ama:sinifsinif:ama gene de normal doğum istiyorum.
ohh ne güzel hem güzl haberler hem izin süper valla gözün aydın canım
allahım bugun istanbul korkunçççsıcakk basıkacayip bir hava varrr
ve az sonra 15 kisi kadar misafir bize gelecek berkosun dogumgunu sebebi ile halaları teyzesi anneanne babanne falan aile kalabalık 15-20 kisi ediyor tıpkı dogum yaptıgım gun gibi korkunç bir hava korkunç sıcak banyoya uç kere girdim sabahtan berihala serinleyemedim evde onca insan olunca nası dayancam bilmiyorum vantilatoru karsıma alıp oturcam self servis herkes kendi alsın yiyceklerini diycem zaten gorumceler ufalan sagolsun benihiççalıstırmazlar oturturlar allahtan,
oğlunun doğum günün kutlarım canım nice güzel yaşlara
ay sacmalama nesrin yaa gobegin asagıya dogru inmeye baslıyordur artık ondan kuçuldu gibi gormustur yada komsunun gozune etmislerdir tovbe tovbe yaa insanlar ne acayippp bu sıcakta yemek adamg ibi yiyemeyerekzaten nası kilo alcaksın ben sisiyorum surekli kilo almısım gib idr um diyor sayet bunlar yaglanma olsa buhızla yglansan kilo alsan gercekten sekerin firlar diyor sekerim guzel gidiyor demekki sislik bendeson suret davem ediyor oglumdada boyle idi davul gibi el ayaklarla doguma girdimdi yani seninde kilo alamamann çok normal budiyetle falan
takmasakınhaa ay ne densiz insanlaryaa
bu şişmeler bendede çook fena artık sabahlarıda şiş kalkıyorumm off offff
 
arkadaşlar hepinize merhabalar... bizde kızımla dr dan geldik ve nihayet iznimizi açtırdık bugün . pazartesiden itibaren izinliyim... dinlenicem kızımla bi güzel...

dr a gittik demiştim ya... herşey normalmiş. dr eğer sen sezeryan istemiyosAN normal doğum olacak dedi bende kesinlikle normal doğum istiyorum dedim...kızım artık dönmüş ve doğum kanalına girmeye beşlamış... boyu yaklaşık 50cm(49,7mm)olmuş klomuz da 3 kg olmuş. suyumuz falan da iyiymiş. bundan sonra her hafta gidicez dr a bizden şimdilik bu kadar.. sizinle de paylaşmak istedimm...

en çok da normal doğum olduğuna sevindim.. haaa korkmuyomuyum korkuyorum ama:sinifsinif:ama gene de normal doğum istiyorum.

gözün aydın behiye..maşallah yavruna...
bende de hafiften tırsma durumları mevcut ama sonunu düşündükçe rahatlıyorum..
 
X