2009 Ağustos Ayında Doğum yapacaklar buraya.

ben başladım zeytinyağına hurmayıda yiyiyorum hergün bence sende başla en azından hurmaya
 
tickerıma bakınca üçbuçuk atıyorumm 38. haftadan gün almaya başlıyorum
şaka maka o dohtor bozuntusunu dinlesem bugün doğuma gidiyodum yaaa inanamıyorummm
 
tickerıma bakınca üçbuçuk atıyorumm 38. haftadan gün almaya başlıyorum
şaka maka o dohtor bozuntusunu dinlesem bugün doğuma gidiyodum yaaa inanamıyorummm

hakkaten ya durduk yere yerinde duran cocugu alacaktı manyamıs herif. yavrucak yerinde nekadar mutlu oysaki.. nekadar kalırsa saglıgıda iise okadar kar bosver. ii yaptın baska dra giderek yok yere panik ettirdi.yakısıklı olcak bide peh
 
bisuru utum var ya ve hepsini bugun yapmam gerek ama hicte yapasım yok puffff gidip yavastan el atayım bari. baslamak bitirmenin yarısı derler
 
akşamları yatmadan pamukla sürüyorum nasıl yapıcamı bende bilmiyorumki kafama göre yapıyorum :umursamaz:
 
akşamları yatmadan pamukla sürüyorum nasıl yapıcamı bende bilmiyorumki kafama göre yapıyorum :umursamaz
 
Biz de akşam doktora gittik. Ve sonuçlar:
-Bebek 2800 olmuş
-Bebek hala dönmemiş, inatçılığını sürdürüyor.
-Plesantada erken yaşlanma belirtileri var. Magnezyum faydalı olabilir dedi, başlıyorum bugün.
-Suyu azalmış. (Oysa o kadar su içiyorum)
-Hemen NST istedi. Gecenin 11inde oflaya puflaya yeniden NST girdim. Olumsuz bi şey çıkmadı.

Haftaya mutlaka görmeliyim dedi dr..
 
maşallah bebişine ayçacım haftasına göre çok güzel kilosu
suyun niye azalmışki madem su içiyosun demekki yetersiz suya yükleniceksinnn
şu nstye bi ben giremedim zatiiii

zeytinyağ olayınıda çok yüzeysel yapıyorum öyle içerilere felan değil aslında dedğin mantıklı bu şekilde yüzeysel olunca ne derece fayadası olabilirki ne bilim işte yaaa kafamçokkarıştı
 

hoşbulmuşşşşşşşşşşş gypsym benim senin sopanı yerim kaydirigubbakcemile

kedim aynı sen zaten, beyaz ten ve yeşil göz hariç aynı sen lülülülülülü yaşı 2 ya var ya yok...
zaman yaklaşırsa fikirler değişirse haberleşiriz...


esrakoooo, tarihin belli olmuş, heyecan bastı beni de...

Berke'nin de DOĞUM GÜNÜ KUTLU OLSUUUN...


Hoşbulduk tazem... Aynen ben de diyorum daha 1 ay avr, nasıl geçer diye ama geçecek işte, sonra da belki özleriz bu zamanları kim bilir.

Gerçi bu zamanları arayacaksınız diyenler oluyor bazen ve ben çok sinirleniyorum bu lafa. Ne yani bizi daha yorucu daha kötü günler mi bekliyor da bu zamanları çok ararsınız diyorlar. Ben de bazen ağzımı tutamayıp böyle diyenlere; "niye temenniniz mi bu yönde" diyorum. Ters miyim neyim ben de bilmiyorum ama ben istiyorum ki insanlar; dua niyetine konuşsun. Yani mesela desinler ki bu zamanlar da çok kıymetli özel ve güzel, doğumdan sonrakiler de aynen öyle desinler istiyorum. Kaldı ki öyle bence, elbette bazı sorumluluklarımızın artacağının bilincindeyiz. Ama söylemek var söylemek var. Bilmem anlatabildim mi derdimi :))



alkisalkisalkis :roflol:


balıkcığım diyorsun ya çok hoşuma gidiyor :)

gunaydiiiiiiinnnn....

günaydıın...



Hımm, evet son kontroller oldukça haberler de değişiyor. Maşallah canım Rüzgar'ın kilosuna. Belki inadı geçer de döner. Dönmesini istiyorsan konuş bence anlıyorlar bizi. Bakalım haftaya ne diyecek dr.
 
aslında çok su içmenin plesanta suyunu arttırdığına dair tam bilimsel bir sonuç yokmuş. Yani biraz bünye yapabiliyormuş. Ama yine de hamilelikte su içmek ısrarla tavsiye ediliyo.. Ben de mercimekimin dediği gibi damacanaya pipet bağlayacam artık:)
 
Hoşgeldin kaçak 3K1M,

Dönmesini istiyor muyum bebeğin bilmiyorum. Bugüne kadar ısrarla normal doğum isteyen ben, öğrendiğim bi haberle şaşkına döndüm. Kalçaçığı ameliyatı geçirenlere sezeryan yapılırmış. Ben de küçükken ağır kalçaçıkığı ameliyatları geçirmiştim. Böyle olunca, en azından bebek dönmesin de sezeryan için 2. bahanem olsun diye aklıımdan geçmiyor değil..

Çok az kaldı, zamana bırakmak en doğrusu. galiba...
 
hoşbulduk telkırma :)

dönme konusunda Rüzgarla konuşmaya gerek yok demek ki, zamanla ne olacaksa öyle... hayırlısı...
Zaten zamane çocukları kendi bildiğini okuyor :))
 
Doğum sonrasına dair telaşlarım:

Kızlar ne soracağım size. Şimdi benim doğumdan sonra bebeğimle hiç tanışmasını istemediğim, bebeğimin yüzünü kesinlike göstermek istemediğim tanıdıklarım var. Yani daha doğrusu zamanında (yakın zamanda) hayatımdan çıkardığım, bir daha da görmek istemediğim, bunları yüzlerinle karşı söylemediğim ama tüm hal ve hareketlerim ile belli ettiğim kişiler, kimisi yakın kimisi uzak akraba...

Aslında her zaman insanlarla iletişimin devam etmesi taraftarıyımdır hele ki akrabalarla, ama bu sefer böyle oldu. Onlar sebebiyet verdi falan filan. ınce ve uzun mevzular.

Size soracağım; bu kişiler hastaneye ya da eve gelmeye kalkışacaktır. Ve ben hal ve hareketlerimle zaten uzak kalacağım ama bebeğimi de gerçekten gösterme niyetinde değilim. Böyle bir durumda da canım sıkılırsa sütüm gelmezse diye endişelerim var. Ya gelenlere alenen diyeceğim ki ben sizi hayatımdan çıkardım, ki bu sadece beni yorar ve belki de sütümü etkiler.

Dolayısıyla ne yapmak lazım ne demek lazım? Bebek uyuyo desek o esnada ağlayabilir. Ya da nesine bakacaksınız canım bebek işte desek...??? ne denir var mı öneriniz... Hem kendi canımı sıkmadan bebeğimin sütüne zarar vermeden hem de bebeğimi göstermeden nasıl kurtulunur bazı insanlardan?
 

Hımm, ben de bazen sinirlenip kara liste çıkarıyorum, şunlar şunlar bebeğin yüzünü göremeyecekler diyorum. Sonra özeleştri yapıyorum buna hakkım var ama yaptığım doğru mu diye.

Bana sorarsan gelsinler, en mesafeli tavrını takınırsın. Görürler ve giderler. Bir daha da gelmezler muhtemelen...

Eğer gelmeleri seni çoook etkileyecekse (sütünü etkileyecek kadar) önceden müsait olmadığını söyletirsin eşin ya da annen kim söyler bilmiyorum, gelemezler. Bana sorarsan ilk seçenek daha mantıklı..
 

aycacım cok su icmek onemli deil bu yaslanmada suyu yudum yudum icmek onemli. benim cok yakın arkadasımın basına geldi suyu yudum yudum icti ve bol bol uzandı sonra normale dondü kısa bir sure sonrada sezercikle aldılar bebisi .

MUCIZEM bilemedin napacagını sutun filan gitmezde kucaklarına vermezsin yada onlarla yakın olan birine soyle mesela kayınvaldene deki bu kadını sildim hayatımdan bebisi almasın kucagına vs eminim sana yardımcı olacak birileri cıkacaktır.

bende utuleri bitirdim ama herkes gitmis yerlestirmem kaldı hicte yerlestiresim yok biraz dursunlar gozumun onundekaydirigubbakcemile3


zeytinyagına gelince benim catım uygun olursa yapıcam yapmayan yapmaz ama konu ile ilgili cokta yorum duymak istemiorum acıkcası. yapmayanlara saygım var yapanlara oldugu kadar herkes takılsın nasıl istiosa . neyse konuyu kapadım :))
 

hımm o kadar olgun durabilir miyim bilmiyorum :) bi de hormonlar gene çalışıyor olacak o doğum sonrası :) işin kötüsü doğum yapana kimse müsait misn diye sormuyor, muhtemelen çat kapı gelirler... Ama her halükarda bebeğimi kucağımdan bir an bile bırakmayacağım kesin. Ya bu annelik ne yırtıcı bişey :))


evet yapmak lazım öyle bişeyler...

yorulmuşsundur zaten ütülerden, az dursun sonra yerleştirirsin...


bu sıcakta da yudum yudum içmek zor suyu, ben de hep kafaya dikenlerdenim...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…