- 3 Aralık 2008
- 5.501
- 0
- 43
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kızlar bende cok ruya goruyorum buaralar bu sekilde. sanırım eslerimizle birlikte olamıoz die oluyo
bende taş değilde böbrek çıkışında çapraz damar var böbrek tam boşalamıyor normalden fazla çalışıyor, enfeksiyon oluncada taş düşürür gibi ağrı yapıyor
çok şükür bugün daha iyiyim c.tesi günü gidicem tekrar doktora sorucam acil durumlar için ilaç sorucam
günaydınlar güzel anne adaylarına a.s.
mercimek aynen oyle dayanabilirsen dayan ama ikinci trimestr e kadar ama dayanamıyorsan da git dr a mutlaka oluru vardır bu isin yani disi agrıyan hamileler oyle acı içinde gezmiyordur ya ni sonuçtagünaydın hamişler,
esrakocum ben de çok sevindim senin adına.kızlar benim de kafama bişey takıldı.diş dolgum düştü.dr.uma sordum gidebilirsin , hatta istersen saçını bile boyatabilirsin dedi.ama internetteki dr.ların sitelerini gezdiğimde 1.trimestrde gidilmemesini, 2.trimestire bırakılması gerektiği yazıyor.off kafam karıştı napsam sizlerde böle bişey olan oldumu naptınız, e haliyle yemek yerken biraz zorlanıyorumCADIARZU
kızlar sürekli baş ağrısı çekiyorum malum ilaç da kullanamıyorum.offf
kızlar şidettli baş agrısına evde iseniz bir patatesi soyup halka halka kesin ve üzerine bir miktar kahve ekeleyip başınızın agrıyan yerlerine koyup bir tülbentle baglayıp uzanın bakın baş agrınızı nasıl çekecek iş yerlerinde yapılacak bir şey degil ama akşam eve gelince deniyebilirsiniz kızlar
Ben de diyet yaptığım bir ara, müsliyi yağsız sütle içiyordum. Aynen su gibi geliyordu. Bir arkadaşım ( yeni doğum yaptı) o dedi, hepsini denedim, pınarınki güzel diye.. Ben de denedim, evet güzel.. Hem de % sıfır yağ! Tahsildaroğlu ezine koyun, vakumlu paket olacak ama, açık değil! Tek geçerim!!
Hayır gelsin gelsin de, yeni gelin gibi süzülüp oturuyorlar Bu arada ben kabızlığın çaresini buldum. Bol bol doktora gideceğim. kaydirigubbakcemile3 Şöyle, şimdi ben ne zaman bebişimi görmeye gitsem, af edersniz heyecandan nasıl tuvaletim geliyor anlatamam.. Resmen lavman etkisi yapıyor. BÖylece 1-2 gün rahat ediyorum :)
evet canım 2008 annnesiyimmmm
burko diyet listesi koyman iyi olmuş sağol sen o kadar süt içebiliyomusun ben en fazla günde bir bardak içebiliyorum da acaba çokmu az
kızlar bugun basagrılarım basladı fena haldeyim
ben ikili test ve 4d ultrason için 23 ocağa randevu aldım. tabi yazarım nelere bakıldığını. inşallah sonuçlarım iyi çıkar da amniyosentez filan istemez doktor. gerçi yaşım itibarıyle ölçümler iyi bile olsa ister gibi geliyor. şimdilik bunları düşünmemeye çalışıyorum. bugün göreceklerim karşısında çok heyecanlıyım ama anlatamam
ahtapot yemenin bir sakıncası yoktur değil mi arkdaşlar. bu konuda duyumu olan var mı? öğlen nerdeyse bir kolun tamamını yedim. bazı deniz ürünleri tavsiye edilmez ya, ahtapot onlardan biri değil di mi?
derya kesinlikle arkadasların dedigi gibi geç dollenme olmustur v e karından gormek okadar zor kiarkadaşlar doktordan geldim moralim çok bozuk. kese görünmüyor ve beklenenden çok daha küçük bir nokta var dedi. Yani düşük riski((
arkadaşlar kafama takılan bir şey var bana yardımcı olursanız sevinirim karın ultrason görüntüsünde bebeğin kaç mm olduğu yazıyor mu?
kızlar geldım bebeğim kocaman olmuş herşey normalmiş ve 22,9mm olmus 9+3 müş bebeğim allahım şok oldum kocaman ellerı aayakları falan gördüm süper bi duygu
pazar sabah sabah ne işim var nette di mi? eşimi trekkinge gönderdim de azcık girip doktor kontrolümün nasıl geçtiğini yazayım dedim. yukarda yine de ara sıra arayıp kontrol edeceğim boşluk çıktı mı diye.
kızlar dünden beri çok kötüyüm dün sabah kanam oldu acil doktora gittim ağlayarak tabi dualar okuyarak bebişim iyiymiş.çok harektli dedi okadar kontrole gittim niy egörünmedi yada gebelikle berabermi oluştu bi kaç yerde okudum riskliymiş erken doğuma düşüğe sebeb olabiliyormuş bana dua edin kızlar buna ihtiyacım var. ikili test içinde kan verdim cumayada sonucunu alıcam
şuan 11+2 yim ölçüme göre. ama sata göre 10+0. ölçümlerin döllenmiş gibi çıkıyordur çoğunun. çünkü benim karından bakınca bebek 32 mm çıkmıştı. o görüntü hiiiiç net değildi ama.
bu arada kendimden biraz haberler vereyim dedim
yaklasık 10 gundun kanama yuzunden evde yatarken 3. gun grip oldum nası olduysa bilmiyorum ve birhaftadır hastayım
ve zerre kadar yani arpa boyu bile iyilesmiyorum kendimi hiç birsabah uyandıgımda bir gun onceye gore daha iyi hisetmiyorum ve hep burnum tıkalı nefes alamıyorum
yani normalnefes almayı oyleozledimki
surekli basım agrıdı agrıycakgibi
sakaklarımda tık tık damarlar atıyor
muhtemelen oksijensizlikten oturu
yani perisan oldum
gamzecim, arkadaşların çoğu geç döllenmiş. yani bebeğin bir hafta ya da iki hafta geriden gelmesi o kadar normal ki... genelde böyle oluyor benim duyduğum ve yakın çevremden d bildiğimkadrıyla. çünkü internet sata göre hesap yaparken ideal yumurtlama günü olan 14.güne hesap yapıyor. oysa kadınların çoğunun siklusu daha uzun sürüyor 28 günden. sen benimkine bakma, anormol olan benimki. doktor bile şaşırdı. tam 8 gün önden gidiyor. bana "satının 1 kasım olduğundan emin misin" diye sordu. sonra da benim satımı 1kasım yerine 23 ekim olarak güncelledi ki bebeğin testlerini takibini filan yaparken karışıklık olmasın. yoksa ben tabi ki eminim 1kasım olduğundan. ama olabiliyormuş iste erken ya da geç. takma sen bunu kafana. ayrıca şunu da belirtmek istiyorum ki alttan ya da üstten ölçüm almak arasında çoooook fark var. mesela ben cuma akşma kontrole gittiğimde önce üstten baktı, bebek 32 mm ölçüldü. çünkü görüntü hiç net değildi. ben de "neden karından baktınız, bu haftalarda alttan bakmak tehlikeli mi" diye sordum. "ondan değil, sen daha rahatsız olma, ne de olsa artık üstten de görüntü verecek kadar büyüdü" dedi. ama sonra alttan da baktı çünkü benim doktorum vajinal ultrasonu tercih ediyor, görüntü çok daha net oluyor. ve kızlar 32mm çıkan bebek birden bire 40,5 mm oluverdi. ve o kadar hoştu ki kollarını bacakları gördüm tektek. çok hareketliymiş, "fotojenik bir bebek, her yandan poz veriyor" diye güldü doktor. o kadar hoş bir duyguydu ki, inşallah hepiniz yaşarsınız. istemsiz de olsa o kollarını bacaklarını oynatışı, iki büklüm olup olup yeniden açılması filan ağlayacaktım nerdeyse. onu kaybetmeyi hiç istemiyorum. ama o hala benim değil, sadece bana emanet. allah isterse kucağıma da emanet eder. ben gözüm gibi bakarım. hepimizin bebeği önce allaha sonra bize emanet olsun arkadaşlar.
canım benim teşekkür ederim verdiğin bilgiler için ama benim durum farklı.ilk doktora gittiğimde herşey normaldi yani bebeğin7+1 dedi ki 7+3 dü ama bi kaç gün önemli değil.onu biliyorum.tam 15 gün sonra tekrar gittiğimde bebğin bebğim 7+5 cıktı.anladınmı şimdi.yani 15 gün sonra benimki 10 haftalık olmalıydı.bende doktora büyümüyo dedim büyüyo dedi. ve 18 şubata tarama testi için randevu verdi.
gerçi olumlu düşünmeye calıştıtığımdada inanılmaz midem bulanıyodu ve günde 1 dilim ekmek bile yiyemiyodum.o yüzden gelişmedi heralde die düşünüyorum.düşünmek istiyorum.şimdi mide bulantılarım geçti.bidahaki randevumda bakalım tam zamanına göre değişcekmi...yani geç döllenme değil anlamıyorum işte yaaaaa.....
haberleri yok hamile olduğumdan.olsa da gelirler.beni gern yanı azcık kötü olsam naz yapıyorum sanarlar falan.gerçi görümcem hamileyken ortalığı birbirine katıyordu.şimdi dedikoduya girecek ama kimseyle paylaşmadığım şeyler bunlar ilk hamileliğimde çok sorun yaşamıştım sürekli kanamam vardı çok ağrılarım vardı her gün başka bir yere yemek davetine götürüyorlardı zorla....bir gün çok ağrım vardı yatıyordu kayınvalidem bana şaka yollu oğluma naz mı yapıyorsun dedi..öyle şaşırdım ki.bir kaç gün sonra bebişim öldü ve kürtajla aldılar.sonra iki tane parça kalmıştı onlar da çok acı verdi.yaaa böyle işte evrişçiğim şimdi de bir şey der canımı sıkar diye geriliyorum.yoksa çok severim misafiri.eşim üzülmesin diye çok rahatsız olsam da dayanmaya çalışıyorum bir de çalışma hayatı yoruyor tabi...
biraz empatik olmalı insanlar değil mi? başkasına gelince naz senin kızına gelince vah vah çok hasta,yazık bir şey yiyemiyor deyip ne yapacağını şaşırmalar..neyse şimdi buraya benim kaynanam şöyle iyidir böyle iyidir diye yazanlar olacaktır.ben de her şeye rağmen seviyorum kadını.bir şey demeyeyim kırmayayım diyorum.amma dedikodu yaptım.dolmuşum demek ki:çok üzgünüm: