2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın herkese..akşam 8den sabah 5 e kadar inatla uyumadı gaz sancısı ve süt azlığından dolayı...ve bi kes daldı 5 dak kadar uyandı biraz bakındı korkarak ağlamay başldı of ya içim gitti okadar korkuyu yaşadı kan alınırken...
 
Ben genel olarak sirf 0_3 aylik almadim 9.ayina kadar olan seylerden azar azar aldim.suan mesela 4haftaligiz ama 2.5haftaliktan itibaren 3_6 aylik tulumlari giyiyor.birde ben hep tulum giydiriyorum daha derli toplu oluyor bebek.yoksa 2parca kiyafetler genelde yukari toplaniyo.agiz mendillerini cogaltmalisin.ve penye battaniye olayini.cünkü encok penye battaniye kullaniliyo.bebegi sarmak icin ve kusunca batiyo battaniye.birde tulumlarinin icine kilotlu corap gıydiriyorum ancak isiniyor.0aylik aldim 4tane yetiyor.ve benim cıtcitlı badim bi hayli fazla.atlet kilot hic yok.ama dedıgım gıbı cabuk büyüyorlar cıtcıtlı badılerın 0_3ayliklari tam gergın 3_6aylıkları tam iyi oluyor,aklıma gelenler bunlar
Canım uzülme okadar.canı yansa cok aglardı.ama sütünü kötü etkilıyon.bende sordum.bebeklerde olur ve gecer dedı doktor.yani bizimki akıtmıyo ama doktorun verdigi ilaci kullaninca gecer.zaten gececegı surdan belli.sende demistin gece uyurken kayboluyo sabah aglarken yada ikinirken pörtlüyo die.bizim bugece yüzümüz resmen porselen gibiydi ama gel bide sımdi gör yavrumun yüzünü.ergen cocuklar gibi sivilce dolu.
Canım onla korkacagini sanmam üzülma.bende ilk baslarda cok agladım ama Allah baska dert vermesin.benım kızım sarilik badiresı atlattı kac kere kan alindı biliyonmu.sirf sarilik icin 3gün topuktbn kan alindi.ilk dogdugunda topuk kani,ogecesı kan sekerı ıcın ertesi gün kan sayımı ıcin ve saglık ocaginda topuk kanı.bebekler 40ı cıkana kadar korkabılırler.ben kızım uyurken basucunda kücük bı Kur'an bulunduruyorum korusun die.sende üzülme artik sütünü etkilıyon.belkı kızın doymadıgından aglamıs olabılırmıkı
 
buarada herkeze günaydin.kizimi sallıyorum yarim saattir hala dalamadı.dün zaten uykusu sasti.öglen 12de uyumustu 3de uyandı emdı 15dakka ayilmaya calisti olmadı 3.5da tekrar uyudu kendılıgınden saat 6.5a kadar.sonra emdı alt degistı vs 7.5da tekrar uyudumu.iyi güzelde gece neyapcam die düsünürken 10.5da uyandi 1.5a kadar uyumadi.sonra 4de uyandi 5de zor uyudu gerisi malüm sabaha kadar ikinma gerinmeyle beni uyutmadı.beynim catliycak gibi agridan.2saat uyudu biraz mutfagi topladim tam bende yattim yarim saat dalmisim uyandi hanim.1.5saattir uyanık.uykusu var direniyo,bende uyucam ya :)) dün kacgünlük uyku uyuduya gündüz uyumuyo simdi
 
minik kelebeğim sanada çok geçmiş olsun...o sarılık olayını bizde yaşadık 2 kes kan alındı elinin üstünde iğneyi gezdirdi uyus hemşire canı acımıyomuş e niye ağlıyo bu can diilmi senin elinde gezdirsek hoşunamı gider....inşallah temzi çıkcak bu 10 gün nasıl geçer ..sütüm için endişe ediyorum zati muntazam yemeğe çalışıyorum moralimi bozmamaya çalışıyorum
 
Canim nasi ya elinin üstünde igne gezdirdiler.ah yavrum nasi cani yandi kimbilir.bizim hep topuktan alındi sarılik ıcinde.neyse ye bol bol sütün olsun.seni cok iyi anliyorum insan yavrusuna kiyamiyo.agliyosun herseye ama iyi dile herseyi kötü bise getirme aklina.demek az bise yüksek cikti,,emin olmak istediler.cok yüksek ciksaydi tekrar edilmezdi sanirim.Allah im bütün bebekleri korusun saglik versin insallah.
 
Emziren Annenin Beslenmesi Nasıl Olmalıdır?

Bebeğini emziren anne ne iki kişilik yemeli, ne de hızla kilo vermeye çalışıp diyet yapmalıdır. Emzirmek, annenin metabolizmasına günlük 500 kalorilik ekstra bir gereksinim yükleyecektir. Dengeli beslenen; sebze meyveyi, süt ve süt ürünlerini, proteinden zengin gıdaları ve tahıl grubunu yeterince tüketen bir anne hem kendisinin hem de bebeğinin ihtiyacını karşılayacaktır. Emziren annenin günlük beslenmesinde, en az 3 porsiyon süt veya süt ürünü, 5 porsiyon taze sebze meyve, 3-4 porsiyon et, tavuk, balık, yumurta, baklagiller bulunmalıdır. Eğer, anne yeterli ve dengeli beslenmiyorsa, hem bebeği gereğince besleyemeyecek, hem de kendi sağlığı uzun dönemde olumsuz etkilenecektir.
Bir diğer önemli konu da, sıvı alımıdır. Bu konuda, vücudun susuzluk hissine kulak vermek yeterli olacaktır. Anne ihtiyaç hissettikçe, özellikle emzirme sırasında yeterince su, bitki çayları, meyve suyu, ayran, komposto gibi sıvılar tüketmelidir.
Kafeinin fazla tüketimi ( günde 1-2 fincandan fazla kahve ), bebekte huzursuzluk, uyku problemlerine yol açabileceğinden önerilmez. Zaten uykuya dalamayan, zor uyuyan bir bebek de hiçbir anne için istenecek bir şey değildir ! Kolalı içeceklerden de aynı nedenle mümkün olduğunca kaçınmalı, çay ise açık ve limonlu içilmelidir.
Emziren anne ve sigara birlikte düşünmek istemeyeceğimiz bir kombinasyondur. Bebeğin sigara dumanına veya annenin üstüne sinmiş kokuya maruz kalması bir yana, anne sütündeki kalıntılar da huzursuzluk, kusma ve ishale, bebeğin yeterli kilo alamamasına yol açabilir. Sigara tiryakisi anneler gebelikle birlikte, bu kötü alışkanlıklarından kurtulmalıdırlar.
Emziren Anne İlaç Alabilir Mi?

Emziren anne, ne nedenle olursa olsun ilaç kullanacağı zaman kendi doktoruna veya bebeğin doktoruna danışmalıdır. Tüm ilaçlar anne sütüne geçer, fakat bazıları annenin emzirmeye devam etmesi için engel oluşturmazlar.
Anne Sütünü Arttıran Gıdalar Nelerdir?

Anne sütünü arttıran gıdalar hep merak edilmektedir. Aslında pek de böyle mucizevi bir gıda yoktur. Anne; sütünün yeteceğine inanır, bebeği istedikçe emzirirse, dengeli beslenir ve yeterli sıvı alırsa anne sütü artacaktır. Ancak emzirmede psikolojik faktörlerin önemini göz ardı etmemeliyiz, eğer anne belli bir gıdanın sütünü arttırdığına inanıyorsa ( sadece bu inanış bile sütü arttırabilir), aşırıya kaçmadan o gıdayı almasında yarar vardır.
Emziren Annenin Kaçınması Gereken Gıdalar Nelerdir?

Eğer, bebek annenin aldığı bazı gıdalara hassasiyet gösteriyor, sonrasında huzursuz oluyorsa anne bir süre o gıdadan uzak kalmayı deneyebilir. Bebeğin rahatladığını fark ederse, emzirme süreci boyunca o gıdayı beslenmesinden çıkarabilir. Ailede belli bazı gıda alerjileri varsa, bu gıdalarda da dikkatli olmakta yarar vardır. Kesin kanıtlanmış olmasa da, lahana, karnabahar, kuru baklagiller, soğan sarımsak gibi keskin kokulu gıdalar sıkça suçlanmakta, bebekte gaz sancısını arttırdığı ileri sürülmektedir. Böyle bir durum gözlenirse, anne bir süre bu gıdalardan uzak kalmayı deneyebilir.
BİLGİNİZE KIZLAR....
 
Bu arada doktorum sütün gelmese sen ver gelir dedi bu zamana kadar gelen süt bi anda kesilmezmiş yılmayın ben 1 saat emzirdim tam mama yapacakken birden geldiğini hissettim inş 6 ay emzirecek sütütmüz olur mama yapmak çok zor.Allah yardımcınız olsun kaynat ısıt birde ben kaşıklaa veriyordum çünkü biberona alışınca bırakırmış ordan bolbol geliyor.Kaşıkla yemesi zor ya memeye sarılıyor yine.
 
slm kızlar

melek geçmiş olsun canım umarım en kısa sürede iyileşir tuanamız

mucizem gelmiş hoşgelmiş sanada geçmiş olsun tatlım kısa sürede toparlanman dileğiyle bebiş nasıl iyimi foto niye koymadın görelim bebişi??

adaş o ne tatlı bi kız öyleee yaa Allahım tokada takmış genç kız olmuşşşş maşallah

nurdancım niye bu kadar stres yapıyosun ki bu sivilceleri anlamadım gitti??takma kafanı benimkini görsen korkar kaçardın resmen ama tek tük kaldı geçiyor
banada krem verdi doktor ismi Advantan diye bi krem ama kullanmadım kendliğinden geçermiş diye ve geçtide oğlumun yüzüne kremler felan sürmek istmedim bide içeriğine baktım alkol var hiç sürmek istemedim açıkçası..
 
şu gaz yapar bu gaz yapar falan filan ben inanmıyorum böyle şeylere
geçen akşam koca tabak kuru fasulye yedim tam gaz bombası yani düşünün hiçte gazımız felan olmadı
yemeklerin yanında canım çekerse kolada içiyorum
hergün 2 bardak sütü illa deviriyorum??
bence illa yemeklerden kaynaklanmıyor
eğer ayağımda çorap yoksa üşüyorsam gece üstümü açık yatıyorsam işte o zaman bebişmdede bendede gaz oluyor..
herkesin bünyesi farklı belki ama ben üşütünce bebeğimde gaz oluyor yani yiyecekler beni pek etkilemiyor
 
canım çok sıkkın arkadaşlar sanırım depresyona giriyorum..... kızımla alakalı değil ama şuan içinde olduğum durum çok sıkıyor canımı... işe başladım işlerim yoğun, eşimin iş sorunları var malum, birde şu kefillik kredileri vardı onları falan düşünürken çok bunalıyorum.... bide bunların üstüne dolandırıldık evet yanlış duymadınız dolandırıldık....insanların bu hale geldiğine inanamıyorum şu mubarek günlerde nasıl bi vicdan milletin duygularıyla maddi manevi nasıl oynabiliyorlar..... eşim bir işe başlayacaktı yeni kurulan bir büroya daha doğrusu adamlar güya başka bir yerlerde fabrikaları varmış buraya iş kuracaklarmış bizim bir tanıdığın bürosunu tutmuşlar demişler bize bu büronun muhasebe işlerini falan yürütecek biri lazım oda eşimi söylemiş buraya kadar herşey normal neyse adama benim eşimin telefonnu vermiş bizim akraba adamda eşimi aradı konuştular telefonda bi nevi anlaştılar maaş konusunda iş konusunda vs.... işte adam 1 ekimden itibaren sigortanı falan başlatacağım vs dedi.... sonra sigorta için eşimin tc numarasını falan aldı....bizde sevindik tabi dedik bu sıkıntının içinde rabbim hiç ummadığımız bir zamanda bu işi karşımıza çıkartı dedik eşimde seviniyordu senelik izinde sayıyorum ben kendimi 1 hafta sonra falan işe başlıcam diyordu bunaldı oda 3 aydır.... neyse uzun lafın kısası adam önceki akşam aradı ben ankaradayım yola çıktım geliyorum yanımda da muhasebe müdürümüz var bize orda otelden bir yer ayırt dönüş için gece otobüse yer ayırt birde bize 250 kontör lazım dedi onuda gönder biz şuan yoldayız gelince parasını veririz sana zaten avansta vereceğiz dedi.... yazık eşim iftar vakti saat 19.00 koştur koştur gitti bu adamların dediklerini yaptı.... saat adam iftardan sonra tekrar aradı biz mola yerinden çıktık şuan sizin bulunduğunuz yere 1,5 saatlik yol kaldı geliyoruz 10 gibi görüşürüz dedi sonra tekrar tekrar sordu biletleri ayırttınmı, otelde yer ayırttınmı diye eşimde evet dedi sonra adam yeniden bu sefer 250 kontör istedi patronlarınki şu hattı kullanıyor bundan o hattı ararsam çok köntür gidiyor bana birde diğer aldığımız köntürden farklı 250 köntür gönder üzerindeki kısmı kazı rakamları bana gönder dedi.... biz adamdan şüphelendik ama iş için sonuçta ne bilim aklımıza kötü şey getirmedik bu arada bizim akrabayı aradık bu adamlar böyle böyle diyor sen araştırdınmı nasıl insanlar hırlımı hırsızmı dedik oda ben daha önceden tanımıyorum ama firma adını araştırdım çok iyi bir firmaymış bana yarın 1 yıllık kirayı peşin verecekler perde şiparişi falan vermişler yani şuana kadar herşey normal dedi.... neyse eşim evden çıktı adamlarda görüşecek 2 kez ayrı hat şirketinden 250 kontür alıp gönderdi toplam 500 kontür oldu.... eşim evden çıktı ama kayınvalidemle biz çok kötü olduk adamlar dedik ya birşey yaparsa tanımadığımız insanlar gece vakti görüşcek ikimizinde içine sıkıntı bastı sonra aradan 2 saat geçti eşim geldi biz dedik noldu ne çabuk geldin gelmesine öyle sevindikki korktuk başına birşey gelir diye eşim dedi dolandırıldık... adamlar demişler yolda kaza yaptık biz gelemiyoruz bizi bekleme.... sanırım bir kontür çetesine denk geldik.... dün tam emniyete gidip şuç duyurusunda bulunalım dedik adamlar yeniden arıyorlar güya bugün arabayı servisten alıp geleceklermiş hala ses seda yok hoş olsada istemiyoruz artık bu işi servet dökselerde kalsın.....tc numarasını aldığı için korktuk ama dün avukat birkaç arkadaşıma sordum tek başına tc nosuyla birşey yapamazlar bizim bile birçok müvekkilimizde tc numaralarımız var dediler bilmiyorum artık ne yapacağımızı şaşırdık birkaç gün geçsin bakalım ne olacak..... ya çok profesyonel bir köntür çetesine denk geldik yada ne bilim aklımız almıyor artık..... kazık atan atana bizmi çok iyi niyetliyiz çokmu safız anlamadım...bizim derdimiz bize yetiyo..... allah beterinden saklasın..... doğru dürüst ne hamileliğimi yaşayabildim nede logusalığımı.... kusura bakmayın kızlar birileriyle paylaşmam gerekiyordu çok bunalmıştım biraz uzun oldu ama kusura bakmayın....
 
benimde belli olmuyo bikere patlıcan yedim sabaha kadar durmadı dun yedim begendide hic tın sut icmis gibi uyudu :) ama geceleri ben papatya cayı iciorum cocuk rahatlasın die belki bendeki gazı alıodur ondan
 
kızlarrr
birde şu kırklama olayı ile ilgili yazmak istiyorum nacizane..
araştırdım soruşturdum sizlerde danışın isterseniz bilen kişilere (anne kaynana komşulara diil tabiki :))
kırklama diye birşey dinimizde yokmuş bunlar kocakarıların uydurduğu eskiden süregelen saçma sapan adetten başka birşey değilmiş suya taş koymak buğday atmak tespih koymak yok senin yıkandığın su ile bebeği yıkamak kırk tas su dökmek falan filan
bu tarz şeylere inanmayın ve uygulamayın derim nacizane fikrimdir islamiyete uygun birşey değilmiş bu durum yapan arkadaşlara sonsuz saygım var..bende araştırmasam kaynanama uyup yapıcaktım bu saçmalıkları iyiki sordum soruşturdum...
boy abdestimi alıp oğlumu yıkayacağım sıradan bir gün gibi onun harici ekstra birşey yapmıyacağım dua okunabilir kaldıiki hep okuyoruz zaten duamızı..
 
bende zaten inanmıorum o tip hurafelere banada demisti k.valdem ve bilimum insancıklar ama hurafe oldugunu soylemistim onlarada.. yapıcagım sey normal boy abdesti almak cocuguda yıkamak zaten yıkıom hergun.bende hergun yıkanıp boy abdesti alıom. yani cok farklı olmuycak tek fark ibadetimize baslıycaz sonunda ..
 
Milkshake geçmiş olsun canım - tam da tv de çıkan hikayeler gibi - ama siz yinede 500 kontürle kurtulmuşsunuz - düşünsene çok daha maliyetli patlayabilirdi size
İnsanlar okadar aç ki gözleri dönmüş nerdeyse - üzülme sen - olacağı varmış cebinizden çıkacak varmış - her işte bir hayır var - sen bebeğini düşün boşver dünü - yarına bak
 
milkshake gecmis olsun canım keske bukadar ii niyetli olmasaydınız

sagol canım.... ama insan işte bir umut.... hani derler ya kaz gelecek yerden tavuk esirgemeyelim dedik kazığı yedik oturduk.....ya başka türlü biri beni arayıp kontür istese tanımadığım biri kesinlikle göndermem ama adamlar iş için zemini öyle güzel ayarlamışlarki 3-4 gün boyunca iş için konuşuyorlar hani hayali birşeyde değil adamlar büroyu falan tutmuşlar diye bizde inandık dedik nasılsa yoldalar getirecekler kontür parasını aklımızada gelmedi değil hani yol boyunca heryerde kendileri alabilirler dedik kontürü ama adamlara denmiyorki bir iş bulduk onuda böyle şüphelerle kaybetmeyelim dedik ama yanılmışık..... allaha havale ediyorum artık adamları hiç tanımıyorum ama öteki dünyada kendi elleriyle getirip verecekler bizden haksız yere aldıklarını.... bu mübarek aylarda nasıl vicdanları rahat benim çok param olduduğunamı verdim adamlara 500 köntür 88 lira yani 90 lira yapıyor aklıma geldikçe çok sinir oluyorum kızımın rızkını bile aldılar o paraya kaç kutu mama alırdım ben kızıma..... neyse allah büyük 1 alır 100 verir diyoruz artık.....
 

sağol canım desteğin için.... ama insan bir yere kadar parayada acımıyor ama ne bilim umudumuz gitti ya ona daha çok üzüldük... kaç gündür sevinmiştik eşim iş buldu şöyle yaparız böyle yaparız diye hayal kuruyorduk daha doğrusu eski patronunun borcuda bize kaldı ya eşimin yeni işinden aldığı maaşın hepsini banka borçlarını yatırırız ne yapalım diyorduk birkaç sene sıkıntı çekeriz benim maaşımlada geçiniriz diyorduk ama adamlar umutlarımızı aldılar birde 90 liramızı neyse cana geleceğine mala gelsin ne yapalım artık olan oldu..... patronların bize garezi var bizi tokatlayan tokatlayana..... biri kredi çektirdi kaç kişiye kefil yaptı toplam 30 bin lira borç var biri kontür ister işe alacağım vaadiyle kandırıp..... alllahım sen hayırlı insanlarla karşılaştır yarabbim.....
 
eftalya canim bılgiler icin saol.cogu tahmin ettigim gibi Bende öle düsünüyom,üsütmek cok daha fazla etkilıyo..marul bile gaz yapar diolar yok artik diom.enazindan bana gaz yapmiyo 2gündür yiyom .yapana yapiyodur bilemem ama psikolajik bence.belki marul süt yapmiyo ama ben yaptigini düsündügüm icin sütüm artti belkide
 

çok geçmiş olsun ucuz kurtarmıssınız
inş eşin güzel hayırlı bir iş bulur

geçmiş olsun



evet yemek yemek önemli
insan bazen yemek yiyecek vakit bulamıyor hoşaf işe yarıyor diye düşünüyorum dengesiz beslendiysem hemen humana still tea içiyorum iyi geliyor
2 günde bir sabahları yumurta da işe yarıyor malum protein
 
mucizeee, epruuuu hoşgeldiniz, çok özledik siziiii...

Hoşbulduk canımmm ciğerim :))

Ben iki kere yedim Taze'den. İlkinde gaz sancımız oldu, tazeye yorduk. Sonra bir kere daha deneyelim dedik, ikincide olmadı..

Geçmiş olsun Evroş. İnsanın evladı söz konusu olunca akan sular duruyor ama bak ne güzel doktorlar telaşlanacak birşey olmadığını söylemiş.
Esrako ne güzel, tüm gün gezmişsiniz. Sana da çok iyi gelmiştir. Ben de haftasonunu iple çekiyorum. Eşim de olsun, ailecek gezmelere gidelim diye.. Canım öyle herşeyi nazara yormamak lazım. yoksa kafayı yeriz valla. Ecoş'un düzeni şaşmıştır tüm günü sokaklarda gezince :) bir de günden güne yeni yeni adetler ediniyor bu veletler..
Ben aldığım zıbınları hiç kullanamadım. Alttan çıtçıtlı badyler daha kullanışlı. Banyo havlusundan 2 tane bulundurmanı öneririm. Bebeğin içine bir çıtçıtlı bady, üzerine tulum (veya alt üst pijama), ayaklarına patik, üzerine yelek vs. giydireceğini ve bunları her gün 2 kere değiştireceğini düşün. Aldıklarının yedeklerini ona göre hesapla derim. Bir de bebeğin doğum kilosunu ve doğduktan sonra ne hızla büyüyeceğini şimdiden bilemeyeceğin için çok da aşırıya kaçmamak gerekiyor.

Bizimkinin de yükseleni aslan ve aynen anlattığın gibi. açlığa hiç tahammülü yok. öyle bir yaygarayı basıyor ki duyan etinden et kopartılmış sanır. Ama mutlu olduğunda da ondan datlusu yok değil mi canım.. opuyorumnanaktan
Geçmiş olsun.. Bizim de pazartesi günü 40ımız çıktı. benim akıntılarım henüz bitmedi. Bu akşam doktoruma gidiyorum bakalım ne diyecek.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…