- 25 Aralık 2008
- 2.859
- 1
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ah canım senin de başın bir dertten kurtulmadı:teselli:Neyse ki ucız atlatmışsınız. Allah beterinden saklasıncanım çok sıkkın arkadaşlar sanırım depresyona giriyorum..... ....
Şahsen böyle hurafe kabilinden birşey yapmam önerildi mi şöyle bir düşünürüm, acaba bilimsel bir açıklaması olabilir mi diye. yok gayet saçma geliyorsa yapmam. Ne olacakmış yani suya taş atınca? Bilimsel bir açıklama sunabilen beri gelsinÇok üzgünüm çoookkızlarrr
birde şu kırklama olayı ile ilgili yazmak istiyorum nacizane..
araştırdım soruşturdum sizlerde danışın isterseniz bilen kişilere (anne kaynana komşulara diil tabiki :))
kırklama diye birşey dinimizde yokmuş bunlar kocakarıların uydurduğu eskiden süregelen saçma sapan adetten başka birşey değilmiş suya taş koymak buğday atmak tespih koymak yok senin yıkandığın su ile bebeği yıkamak kırk tas su dökmek falan filan
bu tarz şeylere inanmayın ve uygulamayın derim nacizane fikrimdir islamiyete uygun birşey değilmiş bu durum yapan arkadaşlara sonsuz saygım var..bende araştırmasam kaynanama uyup yapıcaktım bu saçmalıkları iyiki sordum soruşturdum...
boy abdestimi alıp oğlumu yıkayacağım sıradan bir gün gibi onun harici ekstra birşey yapmıyacağım dua okunabilir kaldıiki hep okuyoruz zaten duamızı..
kızlar geçmişi şöle bi okudumda..aklımda kalanlara cevap yazıyım dedim.
ben chicco nun göğüs pedini almıştım,hastanedende numune lansinoh vermişlerdi onuda kullandım.kesinlikle chicco daha iyi,daha büyük daha kalın bütün gün hiç değiştirmeden idare ediyo,lansinoh bikaç saat sonra yamulmuştu,,
benim doğuma 1 hafta kala göbeğim acayip isilik olmuştu ve çatlamıştı..hamilelkte krem verememişti doktorum 1 hafta sabret doğumdan sonra krem veriyim dedişti.doğumdan sonra locoid diye bi krem verdi.isiliklerine sür çatlarsa minicik alıp göğüslerinede sür dedi.süründe yarım saat 4 5dakika emzirme..krem emilir göğüs ucunu temizlemene gerek yok ama için rahat etmezse silebilirsin demişti..göğsüm çatır çatır çatladı kremden 1 2 gün sürdüm hiç bişeyim kaşmadı...o bitkisel kremler hiç bi işe yaramadı locoid kurtardı beni yoksa oğluşumu biraz zor emzirirdim...
oğlumun gazını çıkarmak içinde ne yaptığımı anlatayım..çok deneyimli hemşire komşum var o öğretti..ayakta dolaşırken normal yürümüyorumda böle hafif zıplaya zıplaya yürüyorum aynı zamanda sırtını sıvazlayıp hafif vuruyorum.zıplaya zıplaya yürüyünce midesi daha çok yerleşirmiş.böle yapınca 5 dakkada çıkıyo gazı..bide hastanedeki hemşiremiz gazın üstten çıkması gerektiğini sölemişti..yani allttan gaz çıkarırsa oh rahatlladı bırakıyım artık demeyin çünkü önemli olan ağzından gaz çıkarmasıymış..ben alttan çıkarınca bırakıyodum..benimkide ıkınıyodu sıkılıyodu ıhh ıhh sesler çıkarıyodu..üstten çıkana kadar bekliyorum artık mışıl mışıl sessiz sakin uyuyo..
ya kızlar ÖNEMLİ BİŞEY SORCAM..benim oğlumda emerken genzine süt kaçıyo gibi oluyo..böle frene basma sesi gibi iğğğğhh diye ses çıkarıyo nefesi kesiliyo sanki o an.. hemen yatar pozisyondan kaldırıyorum sırtına falan vuruyorum geçiyo soonra öksürüyo rahatlıyo....bilmem anlatabildimmi..sizinkilerdede hiç oluyomu buna benzer bişey..