2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı


Ben sana söyliyeyim. Sevgi istiyo, temas istiyo... Şu evin işini, yemeği falan dert etmeyi bırak, ağladığında al Yahya'yı kucağına, sarıl, konuş onunla, cilveleş... Bırak kucağında uyusun, hiç bozma, yarım saat - 1 saat o pozisyonda kalsın. Ama önce sen sakin ol. Annenin stresi bebeğe geçer unutma!

Doruk da bazen benzer davranışlar gösteriyo. Hatta aç olduğu halde mememi almıyor ve ciyak ciyak bağırıyor. Gaz desen değil, daha yeni kakasını yapmış, gaz çıkarmış mesela... Stres oluyorlar bazen. İlla da somut bir sebep arama !
 
ELDıVEN KONUSUNDA

O ellerle temas etmenin hastasıyım. Gün içinde eldiven takmıyorum Doruk'a. Gece uyurken takıyorum. Uykusunda saçlarını yolup canını acıtıyor, sonra da ağlıyor safım benim :) Ama zaten motor becerilerin gelişmesi için eldiveni uzun süre kullanmak iyi değilmiş. Ellerini ne kadar erken tanırsa o kadar iyiymiş!
 
dilekkk maşşallah kıvança bayıldım rabbim saglıklı ömürler yazsın inşallah tam ısırımlık olmuş maşşallah
 
tazefasulyeeeeeeeee küçük adamını yerim yaaaaaaa saçlara bakkkkkk, bende saçlı istiyorum bananeeeeeeee bi formülü varmııı :)))))))
 
Canim bende tek süt verdim bugüne kadar ama düngece ne olduysa sütüm bitti resmen.2gögsümde bombostu.kizim deli gibi cekiyo ama süt gelmiyo.anlarsin zaten 5 6 defa memeni cekip yutkunmuynrsa anlaki süt gelmiyo.birde aclik aglamasi cok baska.gece gece nöbetci eczaneden mama aldı hakan.cok az icti ama uyudu.resmen yetmedı sütüm cok üzüldüm
çok tıkandığı için tatlım yaaa resmen nefes alamıyo hırıltılı sesler çıkıyo garibimden

Canim bizim doktor bebeklerin burun yapisindan dolayi hiriltili nefes aldiklarinı söledi.dediki birde eger gercekten tikaniksa,ememez tam dolu dolu cekecekken memeyi cikarir agzindan nefes almak icin dedi.ben dikkat ettim sikmadım damlasını.gerçekten emerken rahat nefes alıyo.sende bı dene bakalim
 
moralim cok bozuk.düngece sütüm gitti resmen.gündüz fosur foşur gelen süt 9dan sonra buhar oldu sanki.kizim nasil cekiyo hirsli hirsli mahvoldu gögüs uclarim mecburen hakan mama almaya gitti.aptamil 1 aldirdim.30ml doydu güzel uyudu.sabaha karsi emzirdim yine emziriyorum ama eskisi gibi süt gelmiyo.çildircam bigünde nere gitti sütlerim anlamadim.hani biseyede canim sikilmadiki yada moralsizde degilim.neyse bol bol marul yiyim.icmedigim humana yida iciyim gelir insallah sütüm
 
herkese gunaydınn..

valla akşamları topiğe giren aradaşlara nasıl hayranım.. nasıl vakit buluyorsunuz yani eşinizle nasıl vakit geçiriyorsunuz. ben gunduzleri giiryorum foruma akşam bebişi emzirmediğim zaamnalrada hep eşimleyim hormonlartavan durumda özlüyorum çok. üstelik her an aglamaya hazır ve nazrıım yeterki bahane olsun..


nesrincim geçmiş olsun canıım. umarım en kısa zamnda atlatırsınız..

minikim tugbam sende sakın stress yapma süt konusundabiliyosun stress çok ç ok etkili. hep pozitif düşün..


şimdi gelelim başçevresi konusuna ayy saolun kızlar ya doktor aklıma kurt düşürmüştü. bende biliyorum erkek bebkler daha buyuk kafalı olur diye zaten ÇAÇA Ayça nında 36 mış. ogluma kafadaş bulduk...:)alkisalkisalkis

uyurken emzirme konusunda alıyor valla benim oglum hemşire bi kaçuyarı hareketi göstermişti.yanagının altından yani tam gıdısını deilde biraz yanını parmagımla okşuyorum agzını açıyor hemen veriyorum memeyi..şükürler olsun şimdilik sorun yok sizde deneyin.
ve bu meme sızlama işi gerçekden oluyor.

sizin her dakka sızlayan göğüs uçlarınızdır. benm bahsettiğim sızlama ucunda değil.içim içim sızlıyor nasıl anlatsamki..?
 
SEZERYAN KORSESı??

kızlar korse alanlar hangi marka aldınız nerden aldınız kaç paraya aldınız birde kaç beden aldınız yani hangi bedenegöre..şimdi ben alsam 38 bedenmi almalıyım.
 
mrb bana cvp yazarsanız çok sevinirim.normal doğum tarihim ağustosun ilk haftasıyken 9 temmuzda doğum yaptım.bebeğim çok sorun yaşadı.10 gün yoğun bakımda kalıp üzdü bizi.merak ettiğim sizler hamileleiğinizin kaçıncı haftasında doğurdunuz ve bebişleriniz hangi hareketleri ne zaman yapmaya başladı.yani bebeişleriniz agu tarzı sesler çıkarıyo mu sesli gülüyo mu.benimki hala bunları yapmıo normal mi bu durum.
 
mrb cevaplarsanız çok sevinirim arkadaşlar.benim normal doğum tarihim ağustosun ilk haftasıyken 9 temmuzda doğum yaptım bebeğimin sağlık sorunları vardı 10 gün yoğun bakımda yattı.benim merak ettiğim sizler kaç haftalık hamileyken doğum yaptınız ve bebekleriniz agu tarzı sesler çıkarıomu sesli gülüomu benimki hala bunları yapmıo acaba normal bi durum mudur.lütfen cevap yazın.bebişlerinizle mutluluklar.
 
Slm kızlar ben her zaman olduğu gibi depresyon modundayım aile ile ilgili sorunlar bitmedi bebeğim beni çok yoruyor dolayısıyla giremiyorum pek bu halimle birde taşınma işi çıktı Çanakkale yolları görünüyor sanırım .... yaa maviş, pinky, burko Allah analı babalı büyütsün maşallah bebişlerinize çok tatlı hepsi...
esra cnm sanada geçmiş olsun..
petrik seninde bebiş hastalanmış sanırım umarım en kısa zamanda düzelir...
Bende mama takviyesiyle bebişimi besliyorum ee normaldir bu kadar strese karşı ama mama konusunda bize hastanede SMA veriyorlardı bizde onunla devam ediyoruz çok memnunum benden başka kullanan yok sanırım ..
Bugün aşımızı olduk sağlık ocağında kızım çişini zor yapıyordu ebeler doktora götürün mantar var gibi dedi minicik bebekte başına gelmedik kalmadı yaaa
Birde şeyi merak ediyorum bana meteospasmyl diye bir hap verildi sizede verildimi?
Düzenli kullanmadım sorun olur mu ki??
Atladıklarım olmuştur malum artık takip edemiyoruz düzenli...
 

merhaba ,
benim kız da seninkinin tersine geç geldi. normalde 30 temmuz gibi bekliyorduk ama 4 ağustosta zorla aldık. normal doğum yapamadım hanımefendi çıkmak istemediğinden. keyfi yerindeydi. yani ben 9 ay 15 günlükken sezeryan oldum.
bebek gelişimi için çok rijit tarihler yok canım. yani bir bebek 1 aylıkken agu yaparken başka bebek 3 aylıkken yapabilir. önemli olan 3 aylık dönemlerde yapması gereken şeyleri yapıyor olması. örneğin benim takip ettiğim kitaba göre üç ayı dolduğunda bebeğinin sana tepki verebiliyor, yüzünü inceliyor, sesli harfler çıkarıyor ve gülüyor olması lazım. ama 1 ay içinde yapar bunları ama 3 ay dolarken.... bebekten bebeğe fark edebiliyor. moralini bozma, sabırlı ol. ve mümkün olduğu kadar çok ilgilen bebeğinle. konuş onunla. ben çok sık konuşuyorum, gülümsüyorum.
 

Canim öncelikle gecmis olsun neyseki kötü günleri atlatmissiniz.ben 13agustosta 40haftam dolunca dogum yaptim daha 1aylik bile olmadik oyüzden daha benim kizda agulamiyo.ama temmuz annelerine bi sor istersen.doktor agulamasimi lazim dedi.bence üzülme bebegin normal gelisiminde seyrediyordur insallah.senin üzüntün bebeginide etkiler unutma.tekrardan gecmis olsun canim
 
nazan nbr canim,napiyo ceren hanim,uyku düzeniniz nasıl.Allahim bizim kizinda heryeni gün bi huyu cikiyo.2_3gündür uykuya dalma problemi cikti.emerken bi güzel uyuyo.ama yatiriyorum geriniyo ikildiyo uyaniyo.negüzel bi dalardi derin uykuya 3saat uyurdu.simdi tilki uykusunda sanki
 
selam anneler..bizimki de her gün yeni bir huy çıkarıyo gece ağlama krizlerindeydi.benim baş ağrısı boğaz ağrısı.. babannesine verdim bira uyudum..sonra tekrar kalktı falan ama gece gaz sancısı çok yordu bizi. sap simplex tavsiye etti eczacı arkadaş ve kuzen bakalım ... sabah kustu şimdi uyuyo ne oldu anlamadım . sap simplex kullanan var mı arkadaşlarr...
 

canm o ilacı her kullanan kesinlikle tavsiye ediyor umarım sizede faydalıolur..
birdebeni abimin oglununda gaz sorunu vardı myo oilkullandılar tek o fayda etmişti hatta topuklarına karnına masaj yaptıdan sonra nında alttan üstten gaz çıkarıyordu..
 
Busemin fotosu kuzular topiğinde var canım. Dediğim gibi en son ben doğurdum. 1 Eylülde doğuma girdim ama 2 Eylülde doğdu kuzum
ben baktığımda üçünüzünkinin de fotosu yoktu canım. biraz erken bakmışım anlaşılan. şimdi üç meleği de gördüm. hepsi birbirinden tatlı. size söylüyorum MAVİŞ, PİNKY ve BURKO. mavişinki harbi tosun paşa... burko seninki de sana benziyor bence. çooook güzel olacak. benim cerenim babaya benziyor. anası gibi güzel olamayacak galiba. kaydirigubbakcemile3 neyse canım , bahtı güzel olsun benim bonibonumun.

ay nazan çok şebek çıkmış gerçekten bayıldım bu haline

nazan kızında cok tatlı ya super guluo.. ece cok suratsız hic gulmuo cok ciddi sadece bana guluo onuda anlık oldugundan sipsaklayamıyorum

NAZAN,fotoğraflar müthiş gerçekten.hem kızın çok tatlı,hem de eşin çok iyi yakalamış.maşallah kuzucuğa...
teşekkürler arkadaşlar. daha ne fotoları var kızım, tam bir şebek.
BABY sen sık sık konuşup gülüyor musun ECEye? bak o çok işe yarıyor, çok hoşlarına gidiyor. bizim ki resmen biz gülümsedikçe gülüyor. bize tepki veriyor yani karşılıklı gülüşüyoruz.

sen emin misin pamukçuk olduğundan belk de süt kalıntısıdır. cerenin de bazen dilinin üstü bembeyaz oluyor ama ben hemen silmiyorum bekliyorum biraz geçiyor o beyazlık. çok sık silmek de iyi değilmiş çünkü. ben daha topu topu 3 kere sildim cerenin ağzının içini. o da karbonatla filan da değil yani... valla ben ne kendime ne kızıma pek bakmıyorum anlaşılan. daha hiç kulağını filan da temizlemedim, yüzüne hiç nemlendirici de sürmedim. bakımsız annenin bakımsız kızı olacak yani.

ben duymadım senin söylediğin ilacı. biz ilaç değil de bitkisel şurup kullanıyoruz gaz için. bi de masaj yağı. şurubun adı NURSE HARVEY masaj yağı da MYO OIL. İKİSİ DE İŞE YARIYOR BENCE.
 
PİNKY aksam girenlere hayranim demissin ya.ben ya cocuk uyuyosa ve yalnizsam o sirada ozaman girebiliyom yada hakan kizimiza evin icinde tur attiriyosa :) yoksa bende giremiyom,mesela dün aksam preson break izledik kocisle.valla özlemisim vakit gecirmeyi.kizimizdan vakit olmuyoduki.ya ben emziriyorum yarım saat sonra bı yarım saatte uyutma fasli.yada ben biraz dinlenexim die kocis evi turlatiyo bizim prensese osirada ben uyuyodum.NEYse biraz uykulari düzene girse birazda ellerini etrafi kesfetmeye baslasa oyalanir biraz.ama suan ya meme ya kucak istiyor.sahsen ben aliyorum sokuyom koynuma bayiliyo yavrum.kucaga alisir bilmem ne diede korkmuyom cünkü cok konusmacı dinledim ve okudugum her kitap ve makalede hep aynı kani var. "yeni dogan bebeginizi kucaga almaktan cekinmeyin,dünyaya alisma sürecine yardimcı olun cünkü hic bir bebege ilk 3ay disiplin veremezsiniz" yani hemen hemen ortak bi kani ve katiliyorum %100
 
minikim tugbam evet ya bende aynı kanıdayım kucak konusunda hiç çekinmiyorum. minik oglum savunmasız ve tanıdıgı guvendiği bir sıcaklık istiyor onu nasıl mahrum ederim ben ..o yusden mıkırdanınca kucaklıyorum çok hoşlanıyor. ayrıca banyo sonrası özellikle vucut ısısını bulana kadar ben kucagımda uyutuyorum oglumu..

azaten dun hastanede biraz üşümüş sanırım dun gce boyu uyuyamadı ve ısınamadı. malum doktor çıplak çıplak baktı ogluma ustelik odaısda çok sıcak değildi..
 
kızlar birde sizin yani kendinizin askılı haldeki rssmlerinize imreniyorum ya. gerçi sizler çokdaaan buyudunuz de. benm başımda annem ve kayınvalidem benm henuz yeni lohusa oldugumu ben üşürsem bebişiminde üşüyecegini savunarak sürekli şal yada yelek ve ayagımda herdaim çorap artı patikleyim. çok sık terliyorum üstümü sıksık değiştiriyorum. 4 adet aldıgım lohusa pijamalarını önceleri fazla bulmuştum ama iyiki o kadar fazla almışım. sıksık değiştiriyorum.

burkom ve mavişim siz nasılsınız.bi de göbekler düştümü???
bizim bugun düşer sanırım..kurumuş artık düşmesi sabah akşam bekliyoruz. gunde 2 defabatikonla silip kurulyoruz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…