2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Burdayım burdayım da keyfim yok, okuyup çıkıyorum... Sevgili bakıcımız bizi yüzüstü bırakmak suretiyle işten ayrıldı. Yüzüme bile söyleyemedi. Telefonla aradı gelmeyeceğim dedi. Pzt işe gitmedim. Acilen annemi çağırdık. O kafaya koymuştu anladığım kadarıyla, son bir aydır sinirli hareketleri bundanmış.

İyi niyetim fena suistimal edildi. Eğer hakkım geçmişse ona hiç bir şekilde helal etmiyorum, burda kimsem olmadığımı, işimin sıkı olduğunu biliyor, gerçekten vicdansızmış başka bir şey demiyorum. En azından birkaç gün önce söyleyebilirdi.

Annem durmak istemiyor, artık bakıcı istemiyorum, kreşe versem cumartesi kabul eden yok gibi, e ben çalışıyorum. Öyle işte, sürekli başım ağrıyor düşündükçe...

Bu ara bizim çocukların doğum günlerini bile takip edemedim hep kaçırdım, kutlayamadım sizleri, öyle ruh gibiyim yani...

Buket hoşgeldin tatilden,

İnşallah vicdanlı biridir yeni bakıcınız. Kreş mi bakıcı mı konusuna gelirsek ikisinin de birbirine göre avantajı dezavantajı var. O yüzden hangisinin doğru olduğuna sizin en iyi anne karar verir diye düşünüyorum. Sen öyle hissettiysen doğrudur Buket.

Bu arada sanırım bez işinde birazcık ilerleme kaydettik. Gündüz neredeyse hiç bezlemiyoruz. Gelince koştura koştura WC'ye gidiyor anlıyoruz konuşamasa da. Sadece dışarı çıktığımızda ne yapacağımı şaşırıyorum. Bezlemek işime gelmiyor hazır alışmışken, yolda tutar yaparsa nasıl olacak falan filan. Yanımda minik kavanozlar taşıyorum dışarda ara ara sorup yaptırıyorum, ama hep kısa mesafeler. Geçen Beşiktaş tarafına gittik, 2-3 saatlik yol (trafikten dolayı) diye bezledim mesela.

offf ayça çok üzüldüm senin adına.ama olsun herşeyde bir hayır vardır .inşallah en hayırlısı ne ise o olsun.

bugün bende bir kreşi aradım en azından yarım gün göndereyim diye bakalım müsait birgünümde görüşmeye gideceğim.çınara normalde annem bakıyor ama artık acayip fırlama acayip yaramaz hiç durmadan şımarıyor .annemlerin ev iki katlı bahçeli bir ev .bugün annemi aradım kadıncağız soluk soluğa çınar dur çınar dur diye bağırıyor ben telde iken.bizim beyimiz koşa koşa merdivenlerden inip çıkıyormuş.yukarıda teyzem siper almış aşağıda annem biri 70 kusur biri 60 kusur yaşında iki kadınıda parmağında oynatıyor.güleyimmi ağlıyımmı bilemedim.annem diyor birde buna vitamin vermeyi düşünüyorsun verde daha çok kudursun diyor.

Tülin, iyi ki böyle olmuş dediğin gibi hayırlısı buymuş demek ki, 4 ay kısa değil ama iyi ki tanımışım, gerçek yüzünü görmüşüm. Ya daha geç kalınsaydı. Üzgün değilim yani, sadece çok çaresizim şu anda.

Hah işte benim hep hayal ettiğim oydu. Keşke annem baksa da yarım gün de kreşe gitse. Çünkü artık 2 yaşındalar, kışı evde bir yetişkinle geçirmeleri de onlara bişey katmayacak artık, kreşlerde hakikaten gözle görülür bir şekilde gelişme sağlıyorlar. Öte taraftan sürekli tüm gün kreşe gitmek de sağlıklı gelmiyor.

O yüzden çalışmıyor olsa idim bile haftada 3 gün kreşe kesin gönderirdim. Çok iyi düşünmüşsün

Son düzenleme:
tecrübeli anneler yardımınıza ihtiyacım var.dört gün önce normal doğum yaptım ve dünden beri popomda bir acı hissediyordum.birde baktım ki hemoroid olmuş nohut tanesinden büyük.ne önerirsiniz şu durumda.cok canım yanıyo.kendiliğinden zamanla küçülürmü ki.sizden de yaşayan varmı.

Benim hamilelikten önce de vardı ama çatlak olduğunu söylemişti doktor o bölgede.
Çok basit tedavi aslında fitil ve krem ile çabucak iyileşir ilk dönemde. Eczaneye veya doktora danış bence.
Evde bepantane krem varsa hemen onu da sürebilirsin ama mutlaka fitil tavsiye ederim yumuşatıyor ve rahatlatıyor.
Bir de ılık-socak arası suyu bir leğene dök ve içine oturmak iyi gelir demişti doktor.

aycacım çok uzuldum iyiiki bir an evel gercek yuzunu gosterdims nerden bulmustunuz bu bakıcıyı nek adar zamandır tanıyordunuz senin soruların ve ikazlarından sıkılıpmı bira nda birakti gitti ? uggrlar olsun tabi boyle birine iki gun bile emanet etmek istemez insan ama çaresizliginide anlıyorumda annen nasıl yani gitmek istiyor sabırsızlanıyormu birkaç zaman bakmaya temelli kimse baksın etsin diyemem ama boyleb ir surecte seni uzuyorsa annenede birsey diyemiyorum çalısmak zorundasın sonuçta off ki off

super b u arada bez isi nasıl oldu kadın mi ugrastı yaptı aferin ruzgara ya
erkek çocuk sokaklarda çok kolay endise etme biz berkeye hala olmadık yerde sıkısınca hemen yarım litrelik pet sise su alıyoruz hemen içiyoruz ve içine yapıyor:) kapagını kapatıp çope atıyorsun çok pratik ama kizla napıcaz bilmem arkadaslarım araba bagajinda lazımlık t asırdı i çine hemen bi poset vs kaka için tabi oturur yapark alkarlardı: )
ikizleri vardı :)

ah ah aynı bizim geçen yazki korkuç bakıcı sonası yasadıklarımız annem 63 kayınvalde 68 yasında aynen boyle ece parmagında oynatıyordu ikisini birden allah kolaylıklar versin

kesinlikle katılıyromu bu yasta tam gun kres iyi degil ama ben garibim berkeyi 22 aylık verimstim allahtan kres sahibi arkadaslarımızdı çok yakın olmasada guvenip teslim etmistik sabah 7 aksam 7 ilk gun boyle biraktım gittim alıstırma vs yapma imkanim bile olmadı is yogunlugndan ( hala uzulurum onu saah bırakma anlarım aklıma gelince yakamı pacamı çekerdi kapıda yemek yapan temizlik yapan bayan olurdu ogretmenler diger çocklar 8 den sonra gelirdi bizimki garip ilk gelen daha yuva soguk kombi yeni yanmıs yuvanın sokagına girince tanırdı baslardı aglamaya yaka paca onu içeri sokup kendim servise kosardım her gun aglamamak için kendimi zor tutardım
ne gunlerdi buyudu ama nasıl buyudu (

normal dogum yapmadım ama yeni evli iken anal fistul denen bir olayım oldu once kremler fitiller duzelmezse ameliyat dendi duzelmedi benim catlak vardı turkce anlamı ve ameliyat oldum hersey biti çok rahatım once krem ftil falan denemelisin ama senin durum yeni dogum sonrası kendigilnedenede toplanabilir olmazsa bir genel cerraha muayne olmak gerek tatsız bir tablo ama yapacak birsey yok
cok geçmis olsun

Ayça bakıcının yaptığı çok sinir bir durum gerçekten. Allah yardımcın olsun ama o şekilde davranan birisi de Rüzgar a layık değilmiş zaten.
Dilerim en kısa zamanda gönlüne göre birisini bulursun. Anneler kurtarıcı oluyor bu durumlarda başka çare yok...Bakıcı veya kreş buluncaya kadar idare eder umarım.

Çişi halletmeniz harika yalnız. Ne güzel kreşe başlayınca da rahat olur. Kreşe başlarken ilk soruları bezli mi hala oluyor. Onlar için önemli bir detay galiba...
Ben de istiyorum artık. kaka yaptı mı çok fena oluyor hem miktarı hem kokusu pöfff yani....

Esra, işyerimde çalışan biri vardı o önermişti, kadın bahçeşehirde 12 yıl boyunca çocuk bakmış 3 ayrı yerde. Evimize çok yakın oturuyor. Aslında artık yorulmuş çocuk bakmak istemiyordu ama yine de benle görüşmeye gelmişti ve cazip gelmiş olacak ki kabul etmişti. İlk konuştuğumda çok etkilenmiştim ne yalan söyleyeyim, aklım onda kalmıştı, sonra böbreği rahatsızlandı başlayamadı falan. İlk günler süperdi annem böylesini bulamazsın diyordu, ben de her yönüyle çok beğeniyordum. Son bir aydır bir haller oldu ona.

Bu arada ben neredeyse bakımına hiç karışmıyordum, ne çok soru soruyordum ne de şöyle yapma böyle yap diyordum. Yani ara sıra çok nadir. Kendi anlatıyordu zaten herşeyi. Bunaltmış olamam, sadece bir kez balkon korkuluklarında yemek yedirmeni istemiyorum demiştim hepsi o. Benim anladığım birazcık paraya ihtiyacı vardı onu tamamladı, canı da artık bakmak istemedi, Ramazan falan da gelmişti, bünyesi kaldırmadı. Çünkü çok ihtiyaçlı bir değildi.

Evet Rüzgar onun sayesinde bezden kurtuldu diyebilirim. Yani o başlattı ben devamını getirdim.

Oyy Berkeciği düşündüm de içim parçalandı. Ne zor yaaaa

Evet Buket, niyeyse en önce onu soruyorlar. E doğru bezli çocuğun bakımı daha zor oluyor. O süreçten de yırtmış oluyorlar. Hayırlısı bakalım nasıl günler bekliyor bizi...

13 agustos kızımın dogum gunu... hala inanamıyorum 2 yasına nezaman bastı.bugun eskı resımlerıne bakıyorumda gözlerım doldu,mınıcık tonton bıseymıs.nekadar savunmasız nekadarda kucukmuş.nezaman buyudu anlamadım,yürüyor konusuyor, hergun yenı bıseyle gelıyor yanıma resmen.Allahım uzun saglıklı ıyı bır ömür nasip etsın yavruma ınsallah.tüm bebeklerımıze inş.

Ayçacım cok üzüldüm bakıcı durumunuza.inşallah bıan önce içine sınen bırını bulursun.yalnız cok sınır bozucu gercekten kadının davranıs bıcımı.calısmak istemıyor olabılır ama bunu sana cok önceden sölemesı lazımdı.kaldıkı pat dıe ortada kaldıgında bakacak kımsenız yok.neyse sıkma canını tek dert bunlar olsun.buarada bezden ayrılmıs olmanızda cok ıyı valla tebrıkler.

ahh ahh bizim nahide hanımdan bende çok etkilenmistim ilk geldginde sonrasında ilk aylar hatta seytan durtmese dahada etkilenmeye devam edebilirdim çok guzel kendilerini pazarlayıp insanın duygularıyla oynuyorlar ama bakıcı sorunsalı hep bu sekilde ilerliyor harika olanı bulan tanımıyorum

Ayça merhaba nasılsın bakıcı işine çok üzüldüm ne yaptın şu an halledebildinmi? Annenmi bakıyo hala Rüzgara

çok sevindim fatmacım daha bir kaç hafta önce hiç birşey söyleyemiyo diyodun büyük gelişme var bence devamı gelir inşallah
inşallah canım ya bekliyoruz bakalım..
doğum gününüz kutlu olsun. kaçırdım tatildeyken ama olsun. şimdi söyleyeyim dedim. biz de çok heveslendik tavşan almak için ama son anda vazgeçtik. iyi ki de vazgeçmişiz çünkü bakımı zor oluyormuş diye duydum sonra.
nice senelere yigit kusun dogum gunu kutlu olsun
teşekkürler esracım.
en iyisini yapmışsınız. zor olurdu size..
maşallah eceye. gayet güzel gidiyor gelişimi. hem fiziksel olarak hem sosyal olarak.. inşallah hep böyle devam eder. hepatit a aşısı benim de aklımda. yaptıracağım bu hafta inşallah. ama bu yaptıracağımız ilk doz mu oluyor esra yoksa iki mi karıştırdım ben??? daha önce de bi özel aşı yaptırmıştık çünkü. onu da 35 e filan almıştık diye hatırlıyorum ama hepatit a mıydı acaba onu hatırlamıyorum işte
hayırlı uğurlu olsun canım. darısı başımıza :) bizim de tüplü geçen sene sıfır almıştık. biz de pişman olduk dizel almadığımıza.
teşekkürler..
zor yaa allah yardımcın olsun. üzülme.. rabbim bi yoluna koymuştur inşallah.
inşallah aminnn.. tatiliniz güzel geçmiş ne güzel..
rabbim sağlıklı nice güzel günlerini göstersin uzun uzun ömürler versin inşallah. diğer cevaplarını da okudum tubacım teşekkürler.

biz de tatili bitirdik evimize döndük sonunda. bir hafta tatil gerçekten güzeldi. deşarj olduk. yiğitimizi acayip özledik ama artık hele son zamanlar dönmek için can attık. otelde bolca çocuk vardı. onlara baktıkça biz de getirseydik keşke demekten de kendimizi alamadık. fakat bazen öyle üzdüler ki ailelerini o zaman da iyi ki getirmemişiz dedik. kararsızlığımız orda da sürdü yani.. neyseki kuzumuz anneannesini üzmemiş. afacanım benim oynamış teyzesiyle dayısıyla.. ben baya yandım. artık bronz bir tenim var :) dönünce saç boyamı da yenilettim. iyi oldu...
yiğit kuzuya gelince biz tatildeyken annem süte ve köfteye alıştırmış. çok sevindim. bardağa sütü koyuyoruz masanın üstüne. girip çıktıkça içiyor. parça parça ama olsun buna da şükür. köfteyi hiç yemiyordu. minik minik yiyor elinde gezdiriyor. bir de annem pidenin üstüne yoğurt veya bazen salça sürüp vermiş eline. o da iyi olmuş. elinde bişiler yemeye alışmış. maşallah diyim. boğazından çektiğimiz için böyle şeyler ilaç gibi geliyor.

Hoşgeldim Fatma, ne güzel tatil yapmışsın,ohh ..Bronz ten de harika...
Ne güzel süt e köfte olayı da çok iyi olmuş yarasın kuzuya...

Topikte okuyan arkadaşlar a bir uzmanlık zorum olacaktı.
Elif hiç bir zaman iştahlı bir çocuk olmadı ve hep yemekte problem yaşadık.
Gün içinde televizyon izlemiyor ama yemek zamanında televizyon açık olmazsa yemek yediremez hale geldik.
Tatilde iyiydi, dışarda etrafa bakarken falan da oyalanıp yiyor..

Evde Ya elinde çok ilgisini çekecek bir oyuncak olacak veya TV açılacak.
Ama artık çok rahatsız oluyorum bu durumdan ...
Böyle bir problemi olan ve çözüm bulan var mı ve sizler nasıl yemek yediriyorsunuz.

maalesef durum bızdede uzun zamandır böyle.hıcc sevmedıgım seydı tv karsısında yemek yemesı.ama maalesef orda yıyor anca.fakat sabah kahvaltılarını beraber yapınca azıcık ondan azıcık bundan yıyodu,ramazan geldı sabah kahvaltısı kaktı sevval yıne tv basına gectı.aksam yemeklerımız hepberaberken masada gecıyo.işte arada cok acıktıysa kendısı masaya oturup anne mama koy koy dıo ozamanlar yıyo onun dısında pepe veya kayyu ızlerken yıyoruz.ama zorlamıyuorum bıara ıstah sıfırdı resmen şu sıralar acıktıgında anne mama dıo yada karnı aç karnı dıo :)) ama şu bı gercekkı nekadar üstelersen ters tepıyo bunu anladım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…