2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

ecenin kat kat etekli olan fotosuna bayıldımm ne kadar büyüdüler ya inanamıyorum iki yaşına ne kaldı şurda
bize bu sene yine tatil yok allahtan denizli bir yerde yaşıyorumda en azından hafta sonlarım tatil hafasında geçiyoo yoksa çok daralırdım

Finki hoşgeldin bebeğim... Güzel bir tatil geçirmişsin anlaşılan. Akif'e de iyi gelmiş belli resimlerden çok tatlı.

Tülin, ne bileyim içgüdülerim biraz daha beklememiz gerektiğini söyledi bana. Yoksa zaten aylardırr bezden çıkma işaretleri vardı. Dediğim gibi birazcık dili çözülsün istedim. Çişş kaka diyebilsin, göstermekle olmuyor çünkü. Çınar'a maşallah diyorum, geceden bezden çıktıysanız baya yol katetmişsiniz demektir. Darısı başımıza

afikin fotolarına bayıldım annesi.belliki tatiliniz dopdolu geçmiş

konusma konusu hizla ilerliyor bizdede yemek yerken son birkaç kasık kalınca ece bitiyooo bitiyoo demeye basladı annenin bitiyo babanını bitiyor ece nin bittiii gibi yerli yerinde zamanları kullanıyor
maşşallah eceye çınar sadece anee gitti .baba gitti mama (getircek gibi),anne gel ve yakın çevremdeki ehrkesin ismini söylüyor.daha konuşması çok fazla ilerlemedi.ama her dediğini anlayabiliyoruz tabiki.her istediğini söylüyor.
bende ecenin banyo sonrası fotolarına bayılıyorum 41 kere maşşallah.

tabiki en doğrusunu sen bilirsin ama ben çok yakındır diyorum rüzgarın alışması.çınar söylerken çok seviniyorum bir yandan anneeeeeee çişşş diyor bir yandan lazımlığına koşturuyor.

çok sevindim canım yaaa... gözümüz aydın.
geçen sene bizde keltoş olmuştuk çok değişik oluyor..ama bir daha yaptırmaamm..

saçlar gitmiş hayırlısı olsun.ben hala cesaret edemiyorum.uçlarından azar azar teyzem kesiyor gözlerine gelmesin diye okadar.
biz de zaman zaman uçlarından kesmiştik. ama öyle de yamuk yumuk ve hep ardından berbere götürmüştük yine. biz bu işten anlamadığımızı anladık :) fakat tekrar kıyabilir miyim o güzel saçlarına bilmiyorum doğrusu..
ben de çok ama çok zor ayrılacağım hala düşünüyorum götürmeli miyim diye ama sonra vazgeçiyorum. bakalım ne yapacağım nasıl dayanacağım...
hoşgedin gülistan. tatiliniz güzel geçmiş ne iyi. biz kötü başladık tatile ne yazık ki yiğit hasta oldu. tuvalet eğitimi bizim de beklemede. konuşma konusunda hala üzülsekte ufaktan iyi gelişmeler de var. dedede babababa yeyeyeye te te ve ve demeye başladı bakalım. inşallah devamı gelir.
konusma konusu hizla ilerliyor bizdede yemek yerken son birkaç kasık kalınca ece bitiyooo bitiyoo demeye basladı annenin bitiyo babanını bitiyor ece nin bittiii gibi yerli yerinde zamanları kullanıyor
darısı başımıza esracım..

kütahyaya gelir gelmez yiğit kuzum hasta oldu önce ishal ardından ateş. onlar azaldı derken de ne yerse istifra etti ama nasıl böyle fışkırarak. su bile içemedi kuzum güya bir hafta erken geldim diye seviniyordum ama tamamı hastanelerde geçti. rabbim beterinden saklasın... burda da kadın doğuma gittim. kist varmış. ağrı yapar dedi. yazz hapına devam iki kutu. kontrolde olacakmışım. sonuçta ameliyattan döndün çok ağır ilaç aldın. vücut anca kendini topluyor dedi. bi de romatizma ihtimalim var bakalım mr çekindim sonuçları yarın alacağım.

babababa dededede yeyeye te ve diyor bakalım yigit kuzu. dün burda bi cami var onun suyundan içirdik etki eder inşallah konuşmasına :) inanırım ben böyle şeylere. beklemedeyim.

yarın yiğitin akika kurbanını keseceğiz inşallah. yarından sonra da doğum günü. bütün sülaleyi doğum gününe davet ettim. ayrıca da iftara tabi.

çok geçmis olsun fatmacım ya yaz gun ne hastalıgı (
dr un dogru demis ameliyatan yırttın ya gerisini atlatırsın insallah ilaclarla

3 seneden sonra ilk kez oruc tuttum evdeyken rahat geçiyor sanırım hiç susamadım ama arada hala ameliyatın etkileri lekelenme oluyor bilen arkadaslar yorum yaparmısınız tutmamalımıyım ??

evden çıksan dert çıkmsan dert..dışarı çıkıyoruz kuzular hastalanıyor..çokmu terledi soğuduki acaba geçmiş olsun..
yazz hapı iyidir horman düzeyi çok düşük bir dönem kullanmıştım..ameliyattan kurtuldun gerçekten ...romatizma ihtimalinde boş çıkar inşallah ihtimal felan kalmasın

3 seneden sonra ilk kez oruc tuttum evdeyken rahat geçiyor sanırım hiç susamadım ama arada hala ameliyatın etkileri lekelenme oluyor bilen arkadaslar yorum yaparmısınız tutmamalımıyım ??

10 günden fazladır lekelenmen varsa tutabilirsin yeni başladıysa kesilene kadar bekle yine 10 günde kesilmezse aynı kural geçerli..
BU ARADA HAYIRLI RAMAZANLAR..

10 günden fazladır lekelenmen varsa tutabilirsin yeni başladıysa kesilene kadar bekle yine 10 günde kesilmezse aynı kural geçerli..
BU ARADA HAYIRLI RAMAZANLAR..

10 gunu gecti iki hafta bitti tamamdır o zaman zaten birakmaya hiç gonlum yoktu ama iyi oldu yazdıgın sagol canımm
sanada hayırlı ramazanlar

çok şükür bir Ramazan ayına daha kavuştuk.Seneye tekrarını nasip etsin Rabbim hepimize...
bereketiyle serinliğiyle geldi.
2 gundur hava serin püfür püfür.. Allah kolaylıgını veriyor.

esrakoallah kabul etsin.evde tabiiki daha rahat.
iftar koşturması ayrı bi güzel dimi!
bu arada eceye maşallah resimlerde 4 yaşındaki bi kız çocugu gibi.
kocaman yaff..:)

fatmacım geçmiş olsun hem yiğitehemde sana.
tatilde çocuk hastalanınca çok moral bozucu oluyor.:)
toplar kısa zamanda yiğit kendini inşallah.
demek dogum gununuze tüm sülale gelcek..çok hoş ya.
akikanızdaallah kabul etsin inş.:)

mr sonucunda inşallah temiz çıkar.
siz bu snee çok doktor mr film tahlil şu bu ugraştınız ya.
resmen saglıkla imtihan oldunuz gibi.
Allah beterinden korusun inşallah saglıklı bir yıl geçirrsiniz..

bi kaç gundur afikin yatagınıyatak odasına taşıdık, sıcakdan yatamıyordu.
yatak odasında klima varya serin serin yatıyor.
gecede sadece 1 kere uyuyor valla süper bişeymiş.

fatma konuşma konusunda kafana takma.
burda akifden 5ay buyuk bi çocuk var 3 gundur falan anne demeye başladı.
anne dede gel bak falan diyor.
bak yiğitde yavaş yavaş başlamış konusmaya hadi gözün aydın devamı gelir inşallah.

Bakıcımızla biraz sorunlar yaşadığımızı söylemiştim. Anlatayım biraz.
Fevri çıkışları var. Geçenlerde babaanne bizdeydi. Ayça balkon korkuluklarına oturtup orda yemek yediriyor dedi. Düşer korkuyorum uyar istersen dedi. Ertesi gün gayet şirin halimle, son derece kibarca uyardım. Amaaan kıyamet koptu. Ben orda yedirmiyorum anneannesi varken o tutuyordu ben öyle yediriyordum falan. İyi o zaman dedim, yedirmiyorsan sorun yok.

Tesadüf ertesi gün, parktaki kadınlar bana ya Ayça bakıcınız oğlana balkonda yemek yediriyor biz aşağıdan izliyoruz ödümüz kopuyor, dedi. Eee Şengül abla bak kadınlar da aynı şeyi söylüyorlar, dedim. Lafı döndürdü hemen, ben sizden daha iyi bakıyorum ona falan filan. Ben balkon korkuluğuna çıkarmanı istemiyorum, niye sinirleniyorsun ki, çocuğum bu benim, bişeyler söyleme hakkım olmalı değil mi, dedim. Bişey diyemedi.
Bu bir örnekti. Esranın durumuna döndüm. Ben iyi davrandıkça tepemize çıkıyor gibi hissediyorum.
Yine bir başka diyalog:
-Bakıcı: Ya ben evi boyattım ya, yarın parasını vermem gerekiyor. (Ayın 3’ü)
-Ben: Eee biliyosun ben maaşı 5’inde alıyorum, 6’sında seninkini veriyorum.
-O zaman siz verirsiniz boyacının parasını.
-Nasıl yani.
-Yarın işini bitirip gidecek, daha gelemez, siz daha sonra uğrar verirsiniz ona.
-Neyi kime verecem ya anlamadım ki. Ben boyacıyı tanımam etmem, niye ben veriyorum. (beynimde şimşekler çaktı ama sakin davrandım fazlasıyla)
-E söyledim ya, yarın vermem gerekiyor, sonraya kalırsa ben nasıl gidip vericem.
-Merak etme, o parasının peşine gelir alır sizden.

Banane senin boyacından, bana mı sordun, paranı ayarlamadıysan banane, isteme şekli çok çok kaba. Şöyle deseydi belki anlardım. Ya benim boyacıya para vermem gerekiyor ama paramı erkenden alma şansım var mıdır? Resmen emrivakiye getiriyor. Nasıl ama nasıl sinir oldum anlatamam, delirdim hatta. Parasını 1 gün geciktirmeyiz, az para almıyor, daha ne istiyor ki…

Başka bir diyalog:
-Bakıcı : Midem ağrıyor da, şirket doktoruna şu ilacı yazdırır mısın.
-Ben:Olur tabi.
İlacı yazdırdım doktora. Babaanne biz varız nasıl olsa diye buna 4 gün izin verdi. Bir daha 4 gün sonra geldi eve.
-Naptın dedim reçeteyi bırakmıştım aldın mı.
-Yok onun günü geçmiş. Bir iyilik istedik sizden.
-(o arada dışarıdayız, Rüzgar beni çekiştiriyor giderek uzaklaşıyoruz) E 4 gün yoktun ben ne yapayım
-Bir eczaneden alsaydınız ya.
Hiçbir şey demedim, zaten gözden kaybolduk Rüzgar’la. Gözlerim doldu, ben yavrumu kime emanet ediyorum diye ağlamaya başladım sokak ortasında. Yok ben bununla çalışamam dedim kendi kendime. Napalım diye düşünüyorum bir taraftan ağlıyorum.
Annemle konuştum. Rüzgar onu çok seviyor, koşup koşup sarılıyor, çok iyi yediriyor, ilgileniyor, ama çok inat, bildiğini okuyor, en ufacık bir şey söylenene tahammülü yok dedi. Sıkıntı kişiliğiyle ilgili, Bence Rüzgarla ilgili sorun yok daha iyisini bulursan Rüzgar’a iyi bakamaz belki iyi düşün dedi. Kafam çok karıştı.
Ertesi sabah kayınvalideme demiş ki : Akşam Ayça’ya söylediğim şeyden dolayı yüzü asıldı fark ettim. Yine de sabah bana gayet iyi davrandı hiç beklemiyordum. (Hatasını anlamış yani)
Bu ve buna benzer şeyler işte…

Fatma geçmiş olsun, sahiden ne çok uğraştınız bu yaz hastalıklarla. Yiğit kuşu da başlamış ufaktan konuşmalara. Bak ne okudum yakın zamanda.

"Sonuç olarak doktorumuz Derin’in konuşmasının (daha doğrusu konuşmamasının) ortalamanın altında olduğunu söyledi. Endişe verici bir durum olmadığını ekledi, ancak konuşmasını teşvik etmemiz için leb demeden leblebiyi anlamamamızı, bir şeyi gösterip istiyorsa onu hemen vermeyip “Suyu mu istiyorsun, elmayı mı vereyim?” şeklinde nitelemeler kullanmamızı söyledi. Halbuki benim gayem bunun tam tersiydi, çocuk bir şeyi gösteriyorsa “Aman uğraşmasın, anlatmak için parçalanmasın” diye hemen uzatıveriyordum istediği şeyi.

Ay ben de aynıyım. Geçen babasıyla beşikte oynuyorlar. Ayağa kalktı, ıhh ıhh diye bişeyler anlatıyor. Ne istiyorsun oğlum anlamıyorum dedi babası. Yakınlardaki bişeyleri veriyor, yok istemiyor. Tavşanını istiyordur o dün akşam beşikte tavşanla oynadınız ya dedim. Gittik getirdik, hakkaten onu istemiş.

çok geçmis olsun fatmacım ya yaz gun ne hastalıgı (
dr un dogru demis ameliyatan yırttın ya gerisini atlatırsın insallah ilaclarla
teşekkürler esracım. şimdi daha iyi hamdolsun.. iyi olmasaydı tatile gitmemeyi bile düşündüm. gözüm arkada kalırdı. neyseki iyileşiyor..
aynen öyle derya. çıksan bi türlü çıkmasan başka. çocuklu kadının bi ayağı topal olur derler bizim burda. gerçekten doğru. yazz hapının iyi olduğunu söylemen içimi rahatlattı. kullanan birinden duymak iyi. romatizma da çıkmadı hamdolsun.
aynen öyle gülistan yaa bu sene hep böyle geçti. rabbim beterinden saklasın gerçekten senin de dediğin gibi. moralim çok bozulmuştu. topluyor yavaş yavaş. kusması geçti ya bir ohh dedim. mr sonucum temiz çıktı canım. saolasın. doğum gününde bütün sülale güzel ama olan anneme olacak gibi yazık dünden beri hazırlanıyor garibim kıyamıyorum...
bi kaç gundur afikin yatagınıyatak odasına taşıdık, sıcakdan yatamıyordu.
yatak odasında klima varya serin serin yatıyor.
gecede sadece 1 kere uyuyor valla süper bişeymiş.
güle güle yatsın yeni odasında afik. çarpmasın ama klima..aman..
takmıycam diyorum da yine takıyorum içten içten canım yaaa biraz umutlanıyoruz şu aralar ya hadi bakalım..
evet böyle bişi bende okumuştum canım. anlamayınca da sinir oluyor ama. o da başka türlü dert.
anlattığın kadarıyla pek içe sinen bir bakıcı değil ama sen de esranın yaptığı gibi bi dinleme cihazı mı koysan ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…