2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

a.sa.salkisalkisalkis
moralini bozma takip et bakalım kilo alımı hala aynıysa mamaya başalrsın doktorunda önermiş zaten bizde hala mamayla devam ediyoruz kilomuzda gayet iyi benimi sütü emiyor uyumadan önce veriyorum tutuyor ne varsa emip uyuyor yada mama öncesi emziriyorum

bizimkide kusuyor ama gazını çıkarmadan yatırırsam öyle çok değil aynen sütümü kusarsa bende üzülüyorum kaç saatin birikimi çok canım sıkılıyoır
 
ah kiyamma sana yavrum ya yoksa lohusa misin???( haha hamilemisin geyiginden sonra 40 gun bu var simdi:))

ahahaha, yaşasın alkisalkisalkis

Sizin bebikler gunde kac saat uyanik kaliyor ortalama??

3 - 4 saat uyanık kalırsa çok iyi bizim için!

NAZAN fotolar süper, çok hoşsunuz

NURDAN Teo çok şeker çıkmış... tam ısırmalık =) hazır ağlarken arada kaynar :))))

Ayağıma ÇORAP sadece 1 defa giydim. Parkeler gerçekten halı gibi. Şimdilik olumsuz bir durum yok!

KABIZLIK bende de var, bugün fark ettim. o kadar suya rağmen ! Demek ki sürecin bir parçası!

Bugün Doruk'un ilk BANYOSUNU YAPTIRDIK. Allahım çok eğlendim. SAbunlu sabunlu suları emdi hep elini emerken =) İnşallah bir şey olmaz =) Saçlar hepten elektriklendi, havalandı, çok komikti =)

Ben de toplam 17 KG aldım, 9 Kg gitti, 8 i kaldı ama benim bir 12 kg vermeye niyetim var. Hayırlısı! Göbeğim zaten hep vardı, çok umutsuz değilim. Sırtımın katları erise çok daha mutlu olurum Ayaklarımdaki ödemin gitmesi bile beni yeterince mutlu ediyor şimdilik. ALYANSIMI henüz denemedim.

Kısa cevaplı test sınavına girmiş gibi hissettim kendimi =)
 
bende o kadar dehset terleme olmuyor ama beli burasi cok sicak degil ondan kaynaklaniyordur..
ah baby bana corap deme daha o uyluga kadar olan varis coraplarini yeni cikardim, sle bi kac gun cirap gormek istemiyorum, bacaklarim nefes alsin..

nurdancım corabı deil don kısmını giyeceksin yani bacaklar kesilip don kısmı ustten korse gibi giyilecek giyilirken yercekimine yenik gobek el yordmıyla yukarı kaldırılacakki dusmmesin yukarda alıssın diye :))


canımsın al bendende o kadar ne hissediosan yazıosan aynıları mevcut canım. ins gobekler toparlanır bi yolunu bulmalıyız yoksa bu gobekle asla mutlu yasayamam.

off tv de bisi yok, Teo uyuyor ama benim uykum yok...canim sikildi valla, uyandirip emzirsem mi ne??

Buarada yarin 2. evlilik yildonumumuz, ne guzel bi hediye evlilik yildonumu icin:)) gerci evdeyiz ,bi yere cikamiycaz...olsun buda guzel...

canım tebrik ediorum nice nice yıllara mutlu mesut bebislerle:))



bende aynı ece corttt die koyurunca ohh cekiorum resmen bide saskın saskın sası sası bakmıomu sonrasında deli oluyorum cok asıgım cokkk:))

alyansımı deniorum deniorum olmuyo periodik olarak deniorum ama hala bekarım . (
 
DERYA sen bilirsin karın sıkılastırıcı formulleri. soylesene yag karısımı veya krem alalımda baslayalım kuzum
 
buarada herkese gunaydın dun yine uykusuz bir gece bugun yine uykusuz bir sabah.
6.48te uyanan tontis 8bucukta zor daldı , anca altı temizlendi karnı doydu bakısıldı pıspıslandı resmen gozu gecio ama yatagına koydugumda uyanıo 2kez boyle oldu neyseki simdi uyudu . herkese guzel pazarlar diliorum
 
evreka evreka...:)

kabızlıga kesin cozum bizzat denendi ve mutlu sona ulasıldı :))

ac karnına nutella yada herhangi bir cikolata ustune 1 bardak su. haftalıkmı desem aylıkmı desem ne desem birikimim gitti hafifledim resmen:)
 
günaydın arkadaşlar,
dün gece yine uzun süre online görünmekle birlikte aslında ceren hanımın başındaydım. geri dönerim ümidiyle ayrılmıştım topikten ama olmadı, benim sıpa memeyi tuttu mu bırakmıyor.
EVROŞ, GYPSY, TAZE , BABY evlatlarınızın fotolarını gördüm. hepsine kocaman bi maşallah. EVROŞ mevlüdünüz hayırlı uğurlu olsun. küçük bi adam olmuş o kıyafetin içinde. BABY sen de hala çok hoş görünüyorsun. saçların hiç yıpranmadı senin hamilelik boyunca. benimkiler mahvoldu sanki. hala boyaya gidemedim. sadece önleri bi tutam alıp bpyadım kendim.
GYPSY senin sıpa süper yauw... benimkinin iki katı kadar var herhalde. bi de bebişe iftira atıyorsun yok isilik oldu çirkineşti diye. çok tatlı bence maşallah.
TAZE senin DORUK a artık bişey söylemek istemiyorum, korkuyorum nazarım değmesin. ve bence de artık sana benzemeye başlamış.
BABY sen de
 
çok kısa kısa bişeyler yazayım
KABIZLIK
bende yok. ama eskisi kadar düzenli de değil. eskiden günde iki kere çıkardım şimdi iki günde bir kere... ama zorlanmıyorum.
KıLO VERME
veremiyorum arkadaş. topu topu 7 kilo vermişim. ama ben BABY ve ESRAKO nun tersine çok iştahlıyım. misafirler için tatlı pasta filan alıyoruz sürekli ya da annem varken yapıyordu, ben gidip gelip onları yiyorum. misafire kalmıyor, gidip tekrar tekrar alıyoruz. sanki kendime alıyorum. nasıl yiyorum bi görmelisiniz. hele de nutella aşkım... tam gaz devam.
EMZıRME VE UYKU
ilk günler sıkıntım vardı, az geliyor sütüm diye. ama allaha şükür kısa sürede toparladık. meme ucumu da küçük sanırdım meğer ne kadar büyükmüş. kızıma borçluyum. öle bir sömürüyor ki, uçlar füze oldu.çok sık emmek istiyor. gece gündüz her saat başı emziriyorum. öle uyandırmak zorunda filan da kalmıyorum zira uyumuyoruz analı kızlı hep yapışığız. hani çoğunuz yazmış ya "uyuyor uyandıramıyorum" diye ben de şöyle diyeyim "uyumuyor, uyutmak için akla karayı seçiyoruz" 2 saat kesintisiz uyuduğunda şaşakalıyoruz bişey mi oldu acaba diye. dün gece NURSEY HARVEY mi ne öle bi şurup verdik birkaç kaşık, doktor önermişti, gaza iyi geliyormuş diye, allahım kız 3 saat uyumasın mı? nasıl korktum, acaba bu şurupta uyku ilacı filan mı var diye. oysa çoğunuzunki uyuyor di mi 3 saat kesintisiz. bana o kadar garip geldi ki... aklınızda bulunsun bu ilaç, bizimkini çok rahatlattı. ama çok gerekmedikçe vermeyin dedi doktor. bitkisel bir şurup ama yine de anne sütünden başka bişey pek tavsiye edilmiyor. bazen milupanın rezene çayından da veriyoruz biz 30ml kadar. sizler gaz sancısı için herhangi bir şey veriyor musunuz?
ALTDEĞıŞTıRME
aldığımız en faydalı şey alt değiştirme minderi oldu. iyi ki almışız. altını her açmamızda mutlaka çişini yapıyor. iyiki koltuk üstünde filan açmaya kalkmamışız. banyodan sonra da havlusuna sarılıyken iki kere annemin üstüne bir kere de sinanın üstüne işedi. hatta dün ceren hanım bi kaka yaptı ki görmeliydiniz... keşke fotosunu çekseydim. resmen 2 metre menzilli sıçmış kızım. o nasıl bir gazsa, tazyikle fışkırtmış kızım, alt değiştirme ünitesinden teeee yatağına kadar her yer kaka olmuş. bir makina çamaşır yıkadım , altın yastığı bile kaka olmuştu. altandan perdeye kadar gelmemiş. yatak leş gibiydi ama. ben şahsen gözlerime inanamadım.
DıKıŞLER
benim dikişler 10cm kadar. ve de alınmadı. alınmayacak da. sanırım çoğumuzun ki öle.
 
kabızlık konusunda;bende kabızlık yaşamadım hiç hatta hamileliğimn son haftaları ishaldim aynen devam etti ishalim sadece çok sık çıkmıyorum yani günde bir defa illa çıkıyorum ve ishal çıkıyorum
terleme konusunda;çok terledim hatta bu terleme dönemimde iki kilo verdim,resmen terlemekten verdiğimi düşünüyorum ama artık terlemiyorum...
uykusuzluk konusunda;çok uykusuzum çookk artık huyumuz değişti son 3 gündür gece uyanık gündüzde canı isterse uyuyor birde ilk zamanlar derin uyurdu artık nerdee kuş gibi uykusu var en ufak sese uyanıyor deli olucam..
ağlama konusunda;çok ağlamaya başladı o kadar huysuzlaştıki mesela emiyor emerken durup dururken viyak viyak bağırıyor sanki biri çimdikliyo adamı delimisin oğlum diyorum yada uyurken bi anda çığlığı basıyor derdi ne çözemiyorum onunla birlkte bende ağlıyorum...
göğüs ağrıları;sol göğsüm iptal resmen gebericem acıdan yaramı olucak anlayamadım bugüne kadar hiç bi ağrım sızım olmadı ama son bikaç gündür koparıcak gibi emiyor beni ondan oldu sanırım düzenli krem kullanmama rağmen umarım yara olmaz,pişiklerimden zor kurtuldum birde göğüs acısı çekmek istemiyorum..
oğlumun hareketleri;bizimkide hep hareketli eller kollar hiç durmuyor uyrken uyanıkken,bide kafa metalciler gibi bi öne bi arkaya durduramıyorum yerinde emerkende hep sağ sol yapıyor kafayı,birde büyük bebek gibi mesela emiyor dönüyo arkaya etrafa bakıyor sonra yine geri dönüp emmeye devam ediyor birde emerken eldivenlerini çıkartıyorum mememi tutuyor resmen çok zevkli tırnaklarını geçirsede onun o tutuşu çok şaşırtıyor beni..
kilo konusunda ;95 ile doğuma girdim şu anda 81 kiloyum
göbeğimde 6 aylık modunda ama ayaklarım baldırlarım resmen inceldi ama göbek konusunda nasıl bi çözüm bulucaz?ben göbeğime birşey sarmıyorum bu sıcakta nasl dayanırım herkes sarıyormu göbeğini?birde deliği kapkara oldu neden oldu anlamadım çok çirkin bi görüntüsü var ( heryeri çatlak sarkık böğğğğ..artık zayıflama topiği açılsın bence yavaş yavaş ne dersin pervinim??
iştah konusu ;bennn bendeniz esra dürümcü esraaaa yemek görmek istemiyorum midem bulanıyor gebeliğim boyunca bulantı yaşamadım ama şimdi yaşıyorum iştah namına birşey yok nasıl iştir anlamadım zorla yiyiorum sırf süt olsun diye normal zamandada böyle olsam ya pehhh...
 
nazan ne güzel çıkmışsın kuzum yaa bayıldım fotonuza çok fotojenik hatunsun sen

nurdaannn süper ağlıyo teoo aynı bizimki delirtir bunlar adamııı çok asabiyim bugün hiç uyutmadı geceee
 
yarı kırkımız çıktı bugün şükürler olsun
akşama annemlere gidicez iftara erken çıkıcaz evden oliviumu gezicem oğlumla
 
banyo mevzuu
ben de kızım da hastanede başladık banyo yapmaya. o da ben de hergün yıkanıyoruz. doktorlar demek ki bu konuda da farklı görüşlere sahip
 
yarı kırkımız çıktı bugün şükürler olsun
akşama annemlere gidicez iftara erken çıkıcaz evden oliviumu gezicem oğlumla
selam sizde z.burnundamıısınız?: )
merhaba ağustos anneleri.. öncelikle hepinizde bebişlerinzi güle güe büyütün.. Hepside birer melek.. Bende haziran annesiyim..sizlere bişi sormak isitoyurm. Geçen sizin topikde birisi sormuştu.. Dut kurusu kürünü. Süt artırmak iin.. Nasıl yapılıyor.. Bilen varsa bana yazabilirmi.. özeldende olsa olur. çok teşk ederim.. Sütünüz bol olsun.
 
JENNY senin kızı da gördüm. maşallah. çok iyi toparlamışsın annesi. aynı sana benziyor. sen de değişmişsin. odanız da çok güzel.
 
Herkese selamlar

JENNY senin kızı da gördüm. maşallah. çok iyi toparlamışsın annesi. aynı sana benziyor. sen de değişmişsin. odanız da çok güzel.

saol şekerim sizde çok tatlısınız maşallah :)))

Az önce annemleri yolcu ettim - ev bomboş - bebeği kayınvaldeme bıraktım 1 saat bizimkileri otogara bıraktım geldim ikisi de uyuyo - kaynanam daha derin :)
ıçim bir buruk buruk - ev bomboş - alıştım sürekli birilerinin dolanmasına son 10 gün - annem herşeye yetişiyodu - suyumu bile kendisi içirecek bıraksam :)
Şimdi kızımla başbaşa kaldık - herşeyim o benim - hiç üzmüyo beni maşallah - Annem giderken- gözüm arkada kalmıyo dedi :)

Bundan sonra daha sık girerim - özledim hepinizi
Şimdi biraz emişelim gelip geçmişte göz gezdirecem :)
 
kızlar geçmişi okumaya başladığım an yazacak zamanım kalmıor. hemen hemen bitti gerçi. gecelerimiz bizim de uykusuz. 2-3 saat memede yaşıor. emior uyuor gene emior uyuor. doyuncaya kadar.açlıktan ve yorgunluktan ölücem. zayıflıorum sayesinde bitek o güsel. birazdan gidip yataım en azından 2 saat dinlenirim. kaynana problemleri olmuş. bende de var tam gaz devam konuşmadığımız halde uzaktan müdahele edior kafasınca . bebeğim 4 günlükken eşime getir bebeği bizim eve biraz sevelim bak akşam naci amcanlarada gösteririrz dien bi kadın. ev gezmesine gidicek bebeğim bensiz ve 4 günlükken . cidden cahiller mi fesatlar mı kafam almıor. neyse anlat anlat bitmez herkeste aynısı zaten. bebekleriniz de kocaman olmuş. nerde ilk doğdukları fotolar nerde şimdikiler. yüzler deişmiş şişlikler inmiş. bizim göbeğimiz dün düştü. bugün banyo yapıcaz. göbek düştükten 24 saat sonra demişti doktorumuz. akşam yıkanırız çünkü soyuluor derisi sertleşmiş bilek ayak derileri. niye doktor bu kadar bekletti banyoyu anlamadım bazıları hemen yapmış.ben ilk günden beri duş alıorum ve emzirme sırasında ter içinde kalıorum. sanırım hepimiz öleyiz.
aşırı duygusallık bende de var.ağlamaya hazırım hep. istediğim an aklıma bişi getirip hüngürdeyebiliorum. biraz da sinirliyim sanki kaydirigubbakcemile3 dokunmasınlar bana. kendi halimde yaşamak istiorum. gidip yatıcam biraz. foto da eklemedim daha bilgisayara. onları yükleyip sizi karanla tanıştıraım. zemuszemus
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…