2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar beslenme durumunuz ne alemde yani istahınız vs..

bende sahsen hic istah kalmaadı hamilelikteki istahım gitti resmen. bide kabızlık var napsam olmadı kayısı vs kar etmedi karnım gurul gurul ama cıkan bos gaz..

sadece icimm yanıo bol su iciorum onun dısında pekte keyifli yemek yemiorum acaba herkes aynımı die bi piyasa yoklaması yapmak istedim:)

canim benimde istahim hic yok, sadece sut azalmasin diye iyice annnemin zoruyla yiyorum..aynene kabizlik bendede var ki daha cok sebze ve sulu seyler yiyorum, hele gecen gun patliycam sandim hem gaz hem kabizlik..tum hosaflari denedim banamisin demedi, hala gaz cikiisi var..
 
kızlar bence kaynanalara geliolar gelin dogum yapınca. resmen kendilerini lohusa psk sokuyolar ben buna eminim. benimkide herseye alındı surat yaptı vs sanki kendi lohusa ben deil. anlamıs deilim bu ne gelin cekememezligidir boyle ozelliklede lohusalık doneminde yapılırmı bu peh diorum .

deryacım sıkma canını hayatım bi bahaneyle kurtuldum onlardan oyle dusun.
 
ecenin yalancı memeden midesi bulandı ve anakucagında otururken kusmaya basladı hepimiz bi yandan mudehale edince tıkanmayacak cocugu tıkadık ben refleksle kvaldeme anne dur dedim yani sen alma die babası aldı ters cevirdik sırtına vurduk normale dondu hayatımız . bunu laf etti ben anne dur demisim bende annelik refleksiyle dedim napayım.dumduz cocugu alıo yan yatırmayı bilmio. cocugun kıcı pişik ılık pamuklu suyla bepantenle siliorum bana ılık su getirmis sozde ketıldaki buz gibi suyu getirmis. dedim bumu ılık. kalktım hazırladım bastan
 
selam arkadaşlar, ne zaman topiğe girmeye niyetlensem benim sıpa ağlamaya başlıyor. gündüz bir ara girdim iki satır yazdım başladı mızmızlanmaya hala onunla uğraşıyoruz. şimdi eşimin kucağında uykuya daldı da ben yine koştum pc başına. aslında foto eklemek istiyorum ama bakalım fırsatım olacak mı? heran ağlamaya başlayabilir.. bugün mızmız günümüz. dün ne kadar güzel uyuyordu. hiç sorun çıkarmamıştı. dün de gelenimiz gidenimiz bitmedi. bütün gün misafirle filan uğraştım. kızım güzel güzel uyurken bi keyif de yapamıyorum yani. her akşam birileri geliyor. neyse ki bu akşam gelen olmadı. biraz geçmişi okuyabilirim inşallah.
 
topiğin genelinde bi "kayınvalide" krizi yaşanıyor gibi. birkaç alıntı okudum da hepsinde kayınvalidelerden şikayet edilmiş. bizimki de yarın geliyor. inşallah problem yaşamayız. normalde sınırlarımız bellidir, ikimiz de nereye kadar gideceğimizi biliriz. ama lohusalık psikolojisiyle türlü türlü sorunlar yaşayabilirim. hem kendime hem de kayınvalideme allah sabır versin de kolayca atlatalım inşallah. kimseyi kırmak ya da kimse tarafından kırılmak istemem böyle özel bir dönemde.inşallah sizlerin problemleri de yakın zamanda çözülür. anlayışsız kayınvalideye tahammül çok zor olmalı. inşallah benimki de beni hayalkırıklığına uğratmaz.
 
kizlar bizimki cok kusmaya basladi ya ozellikle yemegi yiyor,gaz cikarirken boghhhkk kusuyor ust bas kalmadi artik, cici picamalarimi giymiorum evde, nerde eski tisort var onu giyiyoum zaten hala hic bisi olmuyo ustume:KK43:(sizinde bu kadar kusuyormu, mamaya degil ama zar zor sagip verdigim sutut kusunca icim gidiyor zaten bi gidim anne sutu aliyor, onunda yarisi disari:KK43:(
 
valla herkesinki ayrı alem güya benimkide yardım için kaldı tamamen hikaye annemler burdayken anca oturdu yok kardeşim yapar annen genç falan.mevlütte beni sinir ettiler görümcemle bir olup. gelen arkadaşım ben hizmet ediyo kardeşim annem oturmuyolsar bunlara çay dolduruluyo.neyse annemler gidince biraz düzeldi en azından canının istediği yemeği yapıyo eğer canı istemezse makarna haşlarız canım diyo.komşularım gelecez diye haber gönderdi herşeyi hazırladım bardağa meyve suyu doldurup getircek gitti geldi gözüme bakıkyo kalktım meğer bardaklara meyve suyu koymuş kaynanaya getirmiyo.niye kaldı bilmiyorum.eşim nöbetteyken berat hiç uyumadı sabaha kadar onla uğraştım neymiş duymuş da yatak odası diye gelmemiş canı isteyince kapıyı vurmadan girer.berat ilk doğduğunda kiloısuna takmış durumdaydı yok zayıfmış görümcemde geldi başladılar en sonunda azarladım nneymiş onların çocukları 4-4,5kg dogarmış bizimki 3400 çok zayıfmış yok çırpı bacakmış tüm sülalelerrini aradı yok şöle çırpı yok böle,şimdi niye duruyo bilmiyorum sırf diğer gelinine nispet kız bunları daha nikah yapıldığı gün salladı görüşmüyolar.allahım 1 aydır burda 10 gün de geçseydi hayırlısıyla.annemler burdayken zaman daha çabuk geçiyodu katlanamıyodum ama annem sakinleştiriyodu.sanırım oğullarını paylaşamıyolardı,tam olarak aile olmamaızada katlanamıyolar
allah herkese sabır versin
 
NORRAAcım bizimki de daha ziyade mama yiyince kusuyor. öle çok fazla değil ama bir yemek kaşığı kadar çıkarıyor. ben de hala eski kıyafetlerime giremiyorum. eşim tschibodan pijama takım almış 30tlye süper bişey, emzirmek için çok uygun. onu giyiyorum en rahat... hatta foto koyacağım şimdi görürsünüz fotoda üstümde o var.
 
bu foto dün çekildi. taze taze yani.


fb4v.jpg
 
NORRAA cım teoman ne kadar şirin öle... kim ağlattı bakiim onu? ayyy insanın içi parçalanıyor di mi onlar ağlayınca? teomanın çok karakteristik bir suratı var. tüm bebekler birbirine benzer sanırdım ama doruk ve teo epey farklılar. buarada eşinin hazırladığı kolaja bayıldım. hani şu doğum gecesi... ellerine sağlık eşinin.
 
NAZANCIM fotolariniz cok guzel , hele karsilikli bakisiniz cok hos olmus...
Teo nun banyo faslinda cekilen bi fotosu banyo ve alt degistirmeye tahammulu yok kesinlikle, basiyor yaygarayi, havluya sarilinca yada bezi baglaninca aninda susuyor, pis benim oglum pis...
 
Gerçekten herkeste ayrı bir dert var kayınvalide/anne mevzusunda. Benim annem yanımdaydı Çarşamba gününe kadar, Çarşamba günü kayınvalidem geldi görev devir teslim yaptılar. Lohusalıktan mı, annelikle birdenbire yüklendiğimiz sorumluluklar ve bunların getirdiği yorgunluktan mıdır bilmiyorum ben şahsen azcık kaprisli olduğumun farkındayım. Öyleki kendi annemin bile bazı hareketlerine tahammül edemez duruma gelmiştim. Hep kapris yapıyorum hem de sonrasında üzülüyorum, keyfim, modum yerindeyken annemden uygun bir dille özür diliyordum. Şimdi ise durum daha farklı. Kayınvalideme karşı daha dikkatli olmam gerek. Zira kendisi hassas ötesi bir insandır. Bir de hemen herşeyi stres yapar. Bebeği kucağına almaktan bile korkuyor zaten. Geçenlerde bizimkinin ağlama krizi tuttu. Ağlarken katılır gibi oldu hatta. Kayınvalidemin de tansiyon takıntısı vardır. zırt pırt tansiyonu yükselir ona göre. bizimki ağlarken baktım kaçmış mutfağa tansiyonuna bakıyor. Ben de sinir oldum, dedim bebek bu, ağlayacak tabii. Hemen bunu niye stres yapıyorsun? Yeterki hasta olmasın yavrucak yoksa ağlaması vs. alışacağız. Bizler zaten endişelenmeye, üzülmeye müsait bir dönemdeyiz, bir de yardımcı olmak için yanımıza gelmiş insanların bizden daha çok stres yapmasına da ben dayanamıyorum. Onların bizi rahatlatması gerekir oysaki.
 
Nazan'cım ne güzel fotoğraflar onlar öyle :)

Nurdan, Teo'nun ağlarkenki hali bile çok tatlı. Bu fotoğrafı internette dolaşan bebek fotoğraflarına benzemiş. Hani değişik pozlar veren bebek fotoğraflarındaki gibi..
 
kizlar valla sizi okudukca ben ciddi ciddi tirsiyorum bi kayin valide olayindan, gecen kis zaten zor bir 5 ay gecirdim onunla tr donusu bizimle gelip 1 ay kalicak bebege bakmak icin, annem gelene kadar, off simdiden daral geldi, umarim korktugum gibi olmaz; destekten cok kostek olmaz...
 
Nazan'cım ne güzel fotoğraflar onlar öyle :)

Nurdan, Teo'nun ağlarkenki hali bile çok tatlı. Bu fotoğrafı internette dolaşan bebek fotoğraflarına benzemiş. Hani değişik pozlar veren bebek fotoğraflarındaki gibi..

di mi? ayni seyi esime soyledim, cok guzel yakalamis, tam yaygarayi basarken, ya her banyo ve alt degistirme boyle bir iskence iste bizde, kisa sureli bi kriz donemi oluyor..
 
Nevinim.. Allah yardımcın olsun, Allahım sabırlar versın.. en kısa zamanda saglıgınıza kavusasınız ınsallah.. kıyamam sıze, bugunler de gececek kuzum.

Nurdanım.. fotoya bıle bakınca ınsanın ıcı gıdıyor.. kıyamam onlara, aglamasınlar hıc :KK43: Doktorla ılgılı bılgılerı paylastıgın ıcın cok sagol.

Nazan, fotograflarınız cok guzel.. mutlulugunuz daim olsun ınsallah.
 
Kızlar ben de fena halde kabızım. Öyleki canım bile yanıyor wc seanslarında. Oysaki doğumun akabindeki günlerde o kadar rahattım ki.. Bu kadar çok su içerken nasıl kabız olmayı beceriyor beden anlayamadım gitti. Kayısı kurusu yiyip üstüne 1 lt su deviriyorum yine de bana mısın demiyor.. :çok üzgünüm:
 
ayyyy evroşşş maşallahhhh ne kadar tatlı bi oğlun varrr
mamiyle baktıkta bizim bebişe benzetiyoz biz accık senin oğlanııı ama seninki daha beyaz :))
saol canım saçları falan benziyo biraz dimi maşallah yahya daha tombul ama tam kaynanamın istediği gibi
bende yahya ilk doğduğunda çok sevmiştim bizimkininde saçları olurmu diye düşünmüştüm evet var alah hepimizin bebeğine uzun ömür versin inşallah

NORRA zavalım nasıl ağlamış ömle maşallah çok tatlı
AFTABRU fotolarda sizlerde çok tatlısınız maşallah
 
X