2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

nurdan neden ilk aylar yuzu dısa donuk konmuyorku mantıken insan bedeni dumduz onu donuk arkası donuk nefarkederki acaba,==??

Bu aksam gorumcemın kızının dugunu vardı aylardır suren ben gelebılcekmıyım dugune karmasasına gorumceler saolsun son verdılerdı ben gdıemem modundaydım ıkı aylık bebekle dugunde ne yapacam falan derken gorumcemler gel dedıler duvar dıbıne oturuuz emzıırsın olmazsa gelın odasında emzırırsın vs son ıkı gun kala gtımey karar verdıgım ıÇın ustume ne gıycem falan bır panık bugun gun ıÇınde bırseyler uydurdum gıydım uÇ aylık hamıle ıken aldıgım sıyah kumas hamıle pantalonunla gıttım dugune ;(( hala hamıle pantalonlarınla dolasıyorm allahtan modellerı eskısı gbıı cuval gıbı degıl kımse anlamıyor hamıle pantalonu olduunu neyse gıttık ıÇerı yerlestık derken sıgara ıÇmeye gıden gurupla bende Çıkıp hava alayımdedım , bu arada topuklu ayakkabıları ayaklarım pek bır yadırgadı evden Çıkıp aarabaya bınerken Çok agrıycak ayaklarım dıy anladım ama artık ıs ısten geÇmıstı ınmıstık arabaya bıncez kızla falan gerı donemem dedım neyse dısardan ıÇerı gırerken ayagımm burkuldu:)) ve bu bedene hakım olamadım malum 84 kıloyum epey bır yalpaladım sarhoslar gıbı dusmemekıÇın o esnada ıbo arkamda kucagında ece ıle gelıyordu esra esra aman falan dedı durdu adamcagzı kucagnıda kız olmasa tutacak ama tabı kız var ve sagoulsun ayagını uzattı popoma dogru yere gum dıye ınmeyeyım dıye allahım Çomelıverdım yere tum salonun onunde tam kapı gırısınde herkes dondu baktı ben gulmekten toparlanamadım gırıste konukları karsılayan gorevlı saglosun tuttu kaldırdı kıpkırmızı oldum kulaklarıma kadar:)))

zaten kızla pek de kalamadık bır saat durduk donduk su an acayıp agrıyor ayagım kırılmıs olmasından Çok korkuyorum umarım degıldır zor basıyorum uzerıne

neredeyse malum bır yıla yakın zamandır topuklu ayakkabı gıymıyordum yadırgadı vucudum tabı olmadık yere ınce bır basamak yapan dugun salonu sahıplerınınde etkısı var ama normal kılomla falan olsa m Çok rahat toparlardım toplayamadım kendımı:))) hala aklıma geldıkce guluyorum :)))

Son düzenleme:
uykusunun arasında emziirdim ama gazı cıkmıo naptıysam cıkmadı tekrar sızdı simdi uyumaya korkuyorum resmen

Pervıncım demın alıtnı yaptım atlamısım sana yazmayı

yanlız kalma fobısı demıssın ya atlattım gıbı
Çunku annem artık ece yı susturamıyor kucagnıda ılk gunler haftalar annemın kucagnıda pusup uyuyordu annem oylesıne tutarken bendehıÇ oyle uyumuyordu mesela ennem gıttımı napcam dıyordum amaartık benden baskası susturamıyor ben demıyım meme den baskası yanı o yuzden yanlız kalmaktan korkmuyorum ece namına delı nedensız aglamalarıda kesıldı allaha sukur o yuzden en Çok yemek yapamam ıs yapamam dıyorum bakarızaksam gelınce ev ahalısı ayarlanır bırseyler dıyorum ama yınede aneme yeter artık sen gelme demıycem asla geldıgı kadar gelsın canıma mınnet :)

bu arada senın ece hıÇ gazı Çıkmadan uyumazmı neden korkuyorsun ?belkı gazı yoktur su an

BU ARADA DUGUNDE 24 TEMMUZ DOGUMLU BıR BEBEK DAHA VARDI
gelin odasında bir ara aynı anda emzirdik onunki agzı acık uyudu memeden ana kucagına koydular o gurultunun içinde yattı uyudu ya inanamadım nazarım degcek aman deyip durdum bizimki cin gibi salonun tavan isiklarına bakıp durdu yada agladı

hehe bu arada yıllarca alay ettigim olayı grceklestirdim
berke kuçukkende dugun vs oldumu gitmezdim yakın birileri olmayınca ama bu esimin yegeni mecbur gittik gormekte istedim severim kızı neyse hep derdim oldu birde berkeyi dugunde masa ustune yatırırız tam olur hehe daha neler falan bugun kızımhepmasa ustunde idi ama tabi ortu serip ustune yatırmadık artık modern aparatlar var ana kucagı gibi allahtan:))

babybjorn almistim yuzu bana donuktu, ilk 3 ay oyle kulllaniyorsun 3. ay sonrasi yuzu disa donuk oluyor..cok memnun kaldim..dedigim gibi ilk an agladi sinir yapti disari ciktik 100 metre sonra sizmisti..her seferindede ayni sey oldu, hatta ben iki uc kere kullanabildim annem bana birakmadi sagolsun, hergun beraber yuruyuse ciktilar, onun cocugu saniyordu millet:))
ben de ısrarla deneyeceğim.benimkinin sorunu darlanma değil manzarayı tam görememe.
nurdan neden ilk aylar yuzu dısa donuk konmuyorku mantıken insan bedeni dumduz onu donuk arkası donuk nefarkederki acaba,==??
sırtını ve başını ilk üç aydan sonra tam olarak dik tutabiliyorlar diye
Bu aksam gorumcemİn kızının dugunu vardı aylardır suren ben gelebİlcekmİyİm dugune karmasasına gorumceler saolsun son verdİlerdİ ben gdİemem modundaydım İkİ aylık bebekle dugunde ne yapacam falan derken gorumcemler gel dedİler duvar dİbİne oturuuz emzİİrsİn olmazsa gelİn odasında emzİrİrsİn vs son İkİ gun kala gtİmey karar verdİgİm İÇİn ustume ne gİycem falan bİr panİk bugun gun İÇİnde bİrseyler uydurdum gİydİm uÇ aylık hamİle İken aldıgım sİyah kumas hamİle pantalonunla gİttİm dugune ;(( hala hamİle pantalonlarınla dolasıyorm allahtan modellerİ eskİsİ gbİİ cuval gİbİ degİl kİmse anlamıyor hamİle pantalonu olduunu neyse gİttİk İÇerİ yerlestİk derken sİgara İÇmeye gİden gurupla bende Çıkıp hava alayımdedİm , bu arada topuklu ayakkabıları ayaklarım pek bİr yadırgadı evden Çıkıp aarabaya bİnerken Çok agrıycak ayaklarım dİy anladım ama artık İs İsten geÇmİstİ İnmİstİk arabaya bİncez kızla falan gerİ donemem dedİm neyse dısardan İÇerİ gİrerken ayagımm burkuldu:)) ve bu bedene hakİm olamadım malum 84 kİloyum epey bİr yalpaladım sarhoslar gİbİ dusmemekİÇİn o esnada İbo arkamda kucagında ece İle gelİyordu esra esra aman falan dedİ durdu adamcagzı kucagnıda kİz olmasa tutacak ama tabİ kız var ve sagoulsun ayagını uzattı popoma dogru yere gum dİye İnmeyeyİm dİye allahım Çomelİverdİm yere tum salonun onunde tam kapı gİrİsİnde herkes dondu baktı ben gulmekten toparlanamadım gİrİste konukları karsılayan gorevlİ saglosun tuttu kaldırdı kıpkırmızı oldum kulaklarıma kadar:)))

zaten kızla pek de kalamadık bİr saat durduk donduk su an acayİp agrıyor ayagım kırılmıs olmasından Çok korkuyorum umarım degİldİr zor basıyorum uzerİne

neredeyse malum bİr yİla yakın zamandır topuklu ayakkabı gİymİyordum yadırgadı vucudum tabİ olmadık yere İnce bİr basamak yapan dugun salonu sahİplerİnİnde etkİsİ var ama normal kİlomla falan olsa m Çok rahat toparlardım toplayamadım kendİmİ:))) hala aklıma geldİkce guluyorum :)))

geçmiş olsun iyiki bir yerine bir şey olmamış..popoya ayak desteği süpermiş ama helal enişteye tam aile babası herkese yetişiyor.

minderi 70 tlye aldım.bir de yüzüstü yatması gerekmiyor kenarlar kapandığı için oralara bakıp oyalandı bizimki

valla elif super bir yorum bir popoya ayak uzatma hareketinden bunu çıkardın ki çok dogruu :KK66:)

ayşin deva nasıl oldu? inan hep aklımda.Bir an önce iyileşir inşallah.Rabbim şifa versin yavruna

iyi geceler arkadaslar ben artık yatayım malum yorucu bir gun oldu :KK66:)) hala guluyorum

corekotu ise yaradımı tazem

bilmem, 3 defa verdim daha?

günde 2 kaka çok iyi be burcu.ben doktora sordum neva da 2haftadır az kaka yapıyor.önceden 6-7 defa yapardı şimdi günde 1-2 bazen gün aşırı yapıyor ama sırttan falan çıkıyor.bu kadar çok şey vermesen diyorum.Düzelecek bence üzme kendini..ben ne kadar ağladım neva'nın gazlı sancılı günlerinde

günde 5-6 yapıyordu, 4 e inmesi bile ne kadar sıkıntı yarattı. eminim bir daha yapar ama, 2 çok az bzim için. Nİtekim çok sıkıntılı, pusetine koyup gezdiriyorum evin içinde ya öyle rahat ediyor ya göğsümde...

iyi geceler benım kızımda 3 gundur huy edındı galıba gece 12 de uyanıo 4 e kadar uyumuyo yatagındada uslu durmuyo sureklı sallanmak ıstıyor offf ya uykusuzum 40 ından sonra degısır dedıler evet degıstı ama kotu yonde kırkınakadar gece uyuyordu sımdı nobetteyız:KK43:

Bu aksam gorumcemİn kızının dugunu vardı aylardır suren ben gelebİlcekmİyİm dugune karmasasına gorumceler saolsun son verdİlerdİ ben gdİemem modundaydım İkİ aylık bebekle dugunde ne yapacam falan derken gorumcemler gel dedİler duvar dİbİne oturuuz emzİİrsİn olmazsa gelİn odasında emzİrİrsİn vs son İkİ gun kala gtİmey karar verdİgİm İÇİn ustume ne gİycem falan bİr panİk bugun gun İÇİnde bİrseyler uydurdum gİydİm uÇ aylık hamİle İken aldıgım sİyah kumas hamİle pantalonunla gİttİm dugune ;(( hala hamİle pantalonlarınla dolasıyorm allahtan modellerİ eskİsİ gbİİ cuval gİbİ degİl kİmse anlamıyor hamİle pantalonu olduunu neyse gİttİk İÇerİ yerlestİk derken sİgara İÇmeye gİden gurupla bende Çıkıp hava alayımdedİm , bu arada topuklu ayakkabıları ayaklarım pek bİr yadırgadı evden Çıkıp aarabaya bİnerken Çok agrıycak ayaklarım dİy anladım ama artık İs İsten geÇmİstİ İnmİstİk arabaya bİncez kızla falan gerİ donemem dedİm neyse dısardan İÇerİ gİrerken ayagımm burkuldu:)) ve bu bedene hakİm olamadım malum 84 kİloyum epey bİr yalpaladım sarhoslar gİbİ dusmemekİÇİn o esnada İbo arkamda kucagında ece İle gelİyordu esra esra aman falan dedİ durdu adamcagzı kucagnıda kİz olmasa tutacak ama tabİ kız var ve sagoulsun ayagını uzattı popoma dogru yere gum dİye İnmeyeyİm dİye allahım Çomelİverdİm yere tum salonun onunde tam kapı gİrİsİnde herkes dondu baktı ben gulmekten toparlanamadım gİrİste konukları karsılayan gorevlİ saglosun tuttu kaldırdı kıpkırmızı oldum kulaklarıma kadar:)))

zaten kızla pek de kalamadık bİr saat durduk donduk su an acayİp agrıyor ayagım kırılmıs olmasından Çok korkuyorum umarım degİldİr zor basıyorum uzerİne

neredeyse malum bİr yİla yakın zamandır topuklu ayakkabı gİymİyordum yadırgadı vucudum tabİ olmadık yere İnce bİr basamak yapan dugun salonu sahİplerİnİnde etkİsİ var ama normal kİlomla falan olsa m Çok rahat toparlardım toplayamadım kendİmİ:))) hala aklıma geldİkce guluyorum :)))
geçmiş olsun Esra.iyiki eşin varmış yanında.

Pervİncİm demİn alıtnı yaptım atlamısım sana yazmayı

yanlız kalma fobİsİ demİssİn ya atlattım gİbİ
Çunku annem artık ece yİ susturamıyor kucagnıda İlk gunler haftalar annemİn kucagnıda pusup uyuyordu annem oylesİne tutarken bendehİÇ oyle uyumuyordu mesela ennem gİttİmİ napcam dİyordum amaartık benden baskası susturamıyor ben demİyİm meme den baskası yanİ o yuzden yanlız kalmaktan korkmuyorum ece namına delİ nedensİz aglamalarıda kesİldİ allaha sukur o yuzden en Çok yemek yapamam İs yapamam dİyorum bakarızaksam gelİnce ev ahalİsİ ayarlanır bİrseyler dİyorum ama yİnede aneme yeter artık sen gelme demİycem asla geldİgİ kadar gelsİn canıma mİnnet :)

bu arada senİn ece hİÇ gazı Çıkmadan uyumazmı neden korkuyorsun ?belkİ gazı yoktur su an
ben yaklaşık üç haftadır yalnızım.annemlerdeyken onu hiç uyutamaz ya anneme ya da kızkardeşime atardım uyutun diye(özellikle gündüzleri)şimdi ise eşim bile bazen uyutamıyor.yemekleri işleri de yetiştiriyorum.o yattığı zamanları değerlendiriyorum.oğlum da gündüz uyuyup gece uyumayan bi bebek olunca.yani yalnız kalmaktan korkan biri olarak her şeyin üstesinden gelinebiliyormuş.tabi eşim olmazsa ne yapardım bilmiyorum işte.annemi aratmıyor saolsun

iyi geceler benım kızımda 3 gundur huy edındı galıba gece 12 de uyanıo 4 e kadar uyumuyo yatagındada uslu durmuyo sureklı sallanmak ıstıyor offf ya uykusuzum 40 ından sonra degısır dedıler evet degıstı ama kotu yonde kırkınakadar gece uyuyordu sımdı nobetteyız:KK43:
benimde öyle oldu canım.akşam 9 gibi uyurdu önceleri.Diyarbakır'a geldiğimden bu yana.saat 02.42 bizimkisi saat 10'dan bu yana uyumuyor.babası uyutmaya çabalıyor

esra bende guldum hatta kız kucagımdaydı sıcradı gulunce.yinede gecmiş olsun

ece her yemekten sonra kusar vaziyette gaz cıkarıo ondan krktum uykusunda kusarsa die

bir selam çakıp çıkayım dedim kismeler yok.neva bu minderi çok sevdi maşallah uzun süre oyalandı resimlere bakıp ses çıkardı..bezden bir kitabı var onu da okuyunca keyfi iyice yerine geldi maşallah.

X