2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

eveeet herkes öyle diyo..bi tek kayınvalidemle kayınbabam benzetemedi:KK43:(((
kayınvalideler öyleler canım.bennzetemezler bi türlü.tıpkı oğullarına benzer torunları

GÜnaydın. Sanırım Doruk üşüttü. Genzi tıkalı. Arada nefes alamıyor, çok korkuyor ağlama krizlerine giriyor. Sakinleştirmeye çalışıyorum sürekli. Tonimer baby sıktım, aspiratörle çektim azcık. Tabii hiç hoşlanmadı, çok ağladı ama napayım ...

Gece de sütüm bitti mi! Yatmadan önce emmek istiyor çocuk, bende süt yok! Var da az... Rezene yaptım, kanmadı. Buzluktan süt çözdüm, onu da istemedi, illa beni emecek! Zor bir geceydi, şimdi sağlık ocağına gidiyorum.
geçmiş olsun canım.servanın da burnu tıkalı.cumartesi doktor kontrolü var

p9260009y.jpg
[/URL][/IMG]

işte kızlar bir mevlüt fotosu
çok tatlı görübüyorsunuz ikinizde.

oyy çok yorulmuşum..bu gün önce karma sonra zatürre sonra verem aşısımızı olduk sonra doktor kontrolümüze gittik maşallah neva ağlamadı hiç desem yeridir.boy kil gelişimi herşey normal..babmızı ziyarete gittik işyerine arkadaşlar bayıldılar nevaya kucak kucak gezdi sonra ben alınca cırladı cadı.kucak kucak gezeyim diyor haspam:) sonra ailecek gezdik tozduk nevaya ciciler aldık

fasulyeko sen ve kızın çok hoşsunuz maşallah size

GAZ konusunda ESRAMA sonuna kadar katılıyorum..tabi bireysel farklılıklar olabilir.
canım boy ve kilosu ne kadardı.

bugün doktora gittik kalça ultasonu çekildi, Çağan efendi hemşireleri pek sevdi hiç ağlamadı çapkın olcak oğlum : )

dr. kilosu 4600 olmalı bakalım kaç kilo dedi oooo bizimkinin maşallahı var 5100 :nazar: olmuş
diyet verdi oğluma çok kilo almış :)) arada papatya rezene çayı vericem sürekli emmesin gazıda ondan olurmuş

kolik sancılarımız içinde emzik önerdi.. normalde önermiyorum ama rahatlaması için kullanın dedi akşam 9 dan gece 2 ye kadar ağlıyoruz malesef
zor oldu emziği tutması ama sonunda kabullendi, umarım çok alışmaz

tombiğim büyümüşmü

maşallah tombiğine
Çılgın gibi ağlarken kolik sesini duyduk mu bir anda bu hale geliyoruz bizdelikafadulden
çok tatlı çok.maşallah

dsc04983m.jpg

Çağan gece nöbetinde yine annem ilgileniyor
ısrarla içmiyor papatya çayını püff
4 gibi uyurum en iyi ihtimalle
bende gece nöbetindeyim sanırım.şu an babası ilgileniyor

ayçaa sen bebişle yalnız çıkmaya başladınmı aracınla?
şu kocasız gelemeyen hatunlarada bi servisçilik yapardın ne güzel belli noktalardan alırdın

yok güzelim çıkamadım çünkü araç koltuğu yok henüz, şu pusetin portbebesine koyuyoruz bebeği, kocaman yatak gibi ama arkada mutlaka biri durmalı.. gene alırız farketmez o gün bi gelsin de..

ya bu kolik için bi link vermiştiniz ya hani..bana bi yollarmısınız mumkunse oglum huy değiştirdi.. birde onu dinletelim belki işe yARAR. BUZİKİ ORHAN MIYDI NEYDİ YAFFF

bebğin anjin olmuş dr balgam söktürücü verdi bide antibiyotyik..maske kullna dedi tabi ben kullandım ama o şşfayı çoktan almıştı benden..sütten geçmiyomuş grip..yedijklrimiz gaz yapıyomuş öle dedi dr.benim bişiyim kalmadı gibi atlattım sıkı bi bakımla..inş bebğimde atlatcak TAZEBURCU ..aynen anlattığın gibi benim kızımda ciğerlrde bişi yok ama hır hır ediyo geniz dolu inş atlacaz...GPYESRA ben nekaa şanslıyım yaw bugünden itiberen 20 tl olmuş muayene ücreti..teşekkür edrim ayzrıca beğendim dr...ama işitme testi sordum yaptırn dedi ihmal etmeyin dedi alla alla kafam karıştı....................sabah 2 göğüsütün sütünüde çöpe atmış olduk gazı çıkarırken hop çıkrdı hepsini diğerini verdim yine aynıu gazla berber deli oldum..şimdi biraz emdi gaz çıkarmadı uğraştım ama horlamay geçti tıkanıklık var of bi geçse

tazeburcu önemli!!!!!!!....ben elketirikli soba yakmıştım su koymadım içine havayımı kuruttu acaba onunda etkisi varmı ki şimdi dankkkk ediyo ..buhar makinesi gerkli bişi nasırım... ölemi..almam icap edermi..

aylık aşımızı olduk bugun çok aglamadı yavrucum..çok şükür kilo alımımızı begendi doktor ..boyumuz 6 cm uzamış:) 48 dogmuştu minnacık dı sıpam. şimdi 54 cm olmuş:)baş çevremizde gayte normalmiş. çok şükür aklımda hep soru işaretiydi manyak doktorun yuzunden..

bu arada siz 4-9 kiloluk beze geçtinizmi biz bugun geçtik 3-6 kilo sıkmaya başlamıştı.bugun başladık daha rahat:)

tazeburcu önemli!!!!!!!....ben elketirikli soba yakmıştım su koymadım içine havayımı kuruttu acaba onunda etkisi varmı ki şimdi dankkkk ediyo ..buhar makinesi gerkli bişi nasırım... ölemi..almam icap edermi..

ben ütüyü yatak odasında yapıyorum çıkan buhar nem veriyor bi nevi. ama herhalükarda petekler yanmadan buhar makinesi almak şart...

canım benim.sen benim doğum yaptığım gün yaşadığım korkuyu bi görseydin hala aklıma geldikçe gözlerim dolar.
doğum yaptığım akşam kızkardeşim kaldı yanımda.ikimizde uykusuzduk.servanı emzirdim gazını çıkarmadı ne yaptıysakda.götürüp yatırdı kardeşim.ben sezeryanlıyım canım yanıyor.kızkardeşimde yanımdaki koltukta sızıp kalmış.bebeğin kusma sesini duydum yan yatan bebek birden kafasını düz çevirip kustuğunu yutmaya başladı.resmen boğulma sesleri ve çıkıyordu ve çırpınıyordu.bi taraftan kardeşime seslenirken bi taraftan kalkmaya çalışıyorum.kardeşim birden çocuğu kaptı ters çevirdi rengi mosmor ve ses çıkmıyordu.hemşire koştu geldi ve bebeği yenidoğan servisine götürdü.o ayağa kalkerken zorlanan acı çeken tek başına kalkamayan ben hemşirenin arkasından nasıl koştum nasıl yenidoğan servisinin önüne geldim hatırlamıyorum.bebeğimi yarım saat sonra getirdiler.bense o gelene kadar yenidoğanın önünde salaya sümük ağlayarak bekledim.kardeşim teselli vermeye çalışıyordu.eşim geldiğinde ise daha çok ağlamaya başladım ona sarılıp.kendimi suçluyordum sürekli.bebeğimi hemşire getirdi.kustuğunu yutmuş ve ciğerlerine çekmiş.ciğerlerini temizlemişler.bebeğimin iyi olduğunu söylediiler.
o gün yenidoğan servisinin bulunduğu büyük bi hastanede doğum yaptığıma çok sevindim.

çok geçmiş olsun bizimde başımıza buna benzer bir olay geldi ama sizinki kadar kötü değildi insan çıldıracak gibi oluyor çok kötü mafoldumben

dsc04981.jpg

Bu da bizim emişme sonrası kucak keyfimizopuyorumnanaktanŞimdi buna nasıl kıyıp da kaldırırsınız:sinifsinif:

çok tatlı bende özellikle geceleeri kızım sızınca gaz falan çıkarmadan beşiğe bırakıyorum yanlış yapıyorum farkındayım ama kıyamıyorum hem ona hem kendime akannehir

Trabzon dönüşü

çok tatlı çıkmışsınız bizim babaannede oğlum aynı sana benziyor diyor ama heee de geç zaten bende öyle istemiştim de... aynı babası zaten travesti gibi duruyor kızım diyorum kaydirigubbakcemile3

p9260009y.jpg
[/URL][/IMG]

işte kızlar bir mevlüt fotosu

valla cnm kızın çok şeker ama sende gayet formundasın kıskandım şimdi :kedi: maşallah ikinizede :nazar:

DERYA'nın BİR GÜNÜ
Sabah kalkış gece desek yeridir 2.30 gibi başlıyoruz tabi bu her 1 saatlik kalkışın tekraR yatağa girme süresi 30 dk yı buluyor neyse 7.30 8 gibi artık mecburen yataktan çıkış yusuf beyin karnını tekrar doyurp uyutuyorum tabi 10 dk uyuyor o arada kahvaltıyı hazırlıyorum ve yemek yemeye başlamadan beyimiz kalkıyor tek elle kahvaltı ediliyor bazen ne yediğin hiçmi hiç anlaşılmıyor sonra yusuf beyi ayakta sallayarak uyutma ardında mutfağa tekrar geçiş masayı toparlama kızın beslenmesini hazırlama ordan ağlayan yusuf beyi susturmaya koşma susmuyorsa kucağa alıp tek elle kalan işe girişme sonra kızın üsütünü giyindirme saçlarını tarama ve okul çantasını hazırlama ardından yusuf beyi giyindirme ve kendi hazırlanmam sat 12.30 evden çıkma iki tane dik yokuşt-an tırmanma ve okul bahçesine giriş tubayı sıraya koyma az yanında dikilmek derken eve dönüş 13.30 yusuf beyi doyurup uyutma peşinden kalan işlere girişme ve yemek hazırlmak arada ağlayan yusuf beyi susturma tekrar uyutma çalışmaları saat 16.30 'a kadar böyle çamaşr filan varsa katlanacak yerleşecek saat 17.00 buluyor sonra tam artık uykuya dalmış kendinden geçmiş yusuf beyi hazırlamak üstünü giyinmek ve tekrar okul yolu saat .17: 45 iki tane dik yokuş çıkıldıktan sonra okul bahçesinde zil çalmasını beklemek yusuf bey kangurusunda bu arada yokuş olduğu için arabasını kullanamıyorum şimdilik ve zil çalımasıyla koca kalabalık arasından tubayı dört gözle bekleyip görüp kalabalığı yarıp kızı almak ve eve dönüş 18:30 kızı soyundurmak çanatsına bakmak eksik varmı aslında kalabalıkta fırsat bulabilrsem okul bahçesinde çanta kontrolü eksik varmı diye yoksa evde sonra mecburen uyanan aslında ne kadar zorda uyutmuş olduğum yusufu doyurp uyutmak ve mutfağa geçiş sofrayı hazırlamak ve ağlayan yusuf beyle tek elle akşam yemeği yemek sonra varsa tuba ders yaptırmak tabi ayakta sallanan minik veledi unutmayalım mıyıklayıp stres yapmasın diye ve artık saat 20:30 filan çok şükür tuba kendisi odasına gidip yatıyor bana sadece sütünü hazırlayıp öpüp okşamak kalıyor yanlız Tuba'da gecede iki kere tuvalete kalkıyor ve beni başında bekltiyor buda genelikle yusufu uyutup yatağa yeni girdiğim ve uykuya daldığım zamana denk geliyor
ve gece başlıyor yusuf bey kaçta uyursa ilk yatışında 3- 4 saat uyuyabiliyor bazen ama sonrası saat başı kalkmak ve yine sabah
OF YA SİZE YAZINCA FARK ETTİM BEN NE ZAMAN UYUYORMUŞUM DİNLENİYORMUŞUM HİÇ NE ARADA BULURSAM UYKU O DİNLENMEDE YUSUFU AYAKTA SALLARKEN
işte DERYA YUSUF VE TUBA 3 LÜSÜNÜN GÜNÜ VE GECESİ

okurken yoruldum allah kolaylık versin cnm :Saruboceq:

canım ya ben şöle lakır lakır kola içmek istiyorum ne zamana kadar bu yasaklar.

bu arada furkanla benim felaket gaz sancılarımız var ne dokundu anlamadım tavuk patates yemiştm.yaparmı ki bişey

deryacım geçmiş olsun valla korktum üstelik halime şükrettim kendine dikkat et bari hastalanmamaya bak şirinleri ayakta tutan sensin

bende içmek istiyorum bebeğime gaz ve bana kilo yapmasa bende kolaya hasret kaldım yaaa :sinifsinif:
ben lıkır lıkır kolada içiyorum mercimek çorbasıda yiyorumm kuru fas. yiyorum süt içiyorum gaz yapıcı dedğiniz ne varsa yanee doğumdan beri hiç şunu yemiyeyim gaz yapar vs diye düşünmedim belkide pskilojiktirr ne dersinizzz??kendimde gaz oluyorda bebişimde olmuyorr
bebeğimde sadece ayaklarını vs üşüttüysem gaz oluyor

senin gibi etkilenmemek isterdim esracım maşallah çok şanslısın :nazar:

oyy çok yorulmuşum..bu gün önce karma sonra zatürre sonra verem aşısımızı olduk sonra doktor kontrolümüze gittik maşallah neva ağlamadı hiç desem yeridir.boy kil gelişimi herşey normal..babmızı ziyarete gittik işyerine arkadaşlar bayıldılar nevaya kucak kucak gezdi sonra ben alınca cırladı cadı.kucak kucak gezeyim diyor haspam:) sonra ailecek gezdik tozduk nevaya ciciler aldık

fasulyeko sen ve kızın çok hoşsunuz maşallah size

GAZ konusunda ESRAMA sonuna kadar katılıyorum..tabi bireysel farklılıklar olabilir.

bizimkide o kadar çok kucak gezdi ki kimin sabrı tükense diğerine devrediyor kaydirigubbakcemile2 hep iç içeyiz zaten ailem yakınımda :lepi:

bugün doktora gittik kalça ultasonu çekildi, Çağan efendi hemşireleri pek sevdi hiç ağlamadı çapkın olcak oğlum : )

dr. kilosu 4600 olmalı bakalım kaç kilo dedi oooo bizimkinin maşallahı var 5100 :nazar: olmuş
diyet verdi oğluma çok kilo almış :)) arada papatya rezene çayı vericem sürekli emmesin gazıda ondan olurmuş

kolik sancılarımız içinde emzik önerdi.. normalde önermiyorum ama rahatlaması için kullanın dedi akşam 9 dan gece 2 ye kadar ağlıyoruz malesef
zor oldu emziği tutması ama sonunda kabullendi, umarım çok alışmaz

tombiğim büyümüşmü

maşallah çok tatlı bizimde kolik sancımız var emziği kolay aldı ama arkadaşımın önerisi üzerine çocukların zor reddedeceği emzikten aldım .. arkadaşlarım hepsini denemesine rağmen sadece birini aldı bende ondan giriş yaptım zemuszemus bizimkininde dr kilosunu çok beğendi bundan sonra 20 sinde kontrol var ama bu gidişle sadece maşallah deyip gönderirim dedi.. Sadece maşallah demek için para alacak yani :umursamaz:

Meltem çok güzelsini ana-kız
nasıl verdin kiloları ben aksine kilo aldım malesef
bende aldım maalesef :çok üzgünüm:

bugün 40. günümüz lahusa değilim artık çok şükür atlattık
bol bol yumurtamız oldu kime gitsek yumurta soğan veriyor adettenmiş : ))
önümüzdeki haftada mevlüdümüz olacak o da bittikten sonra annem gidecek
normal hayatıma, kendi düzenime dönücem inşallah

gözünüz aydın bende çok yumurta topladım eve gelene kadar kırdım hepsini sakar ben :kedi:

o salyalardan balon yapıyo benim şebelek

o baloncukları benimki yapıp sonrada hüüüp diye içine çekiyor :jeyyar:

bu arada doruk, kuzey, yahya bey ve buse hanım çok şirinler. :nazar: :nazar:

burcu geçmiş olsun ... başka aklımda bişey kalmadı atladıklarım varsa kusura bakmayın opuyorumnanaktan

jenny canan neredesin kız????

tazem bence uyur kendi kendine ben doruğa güveniyorummm

piiiiiiiiiii, nerde ? uyumadı tabii ki :KK43: Saat 3 ü buldum onu uyutucam derken. Bu arada Onur dayanamadı uyudu tabii ki! En sonunda aldım koynumda yatırdım napayım. BÖylece hayaller suya düştü :KK43:

bebğin anjin olmuş dr balgam söktürücü verdi bide antibiyotyik..maske kullna dedi tabi ben kullandım ama o şşfayı çoktan almıştı benden..sütten geçmiyomuş grip..yedijklrimiz gaz yapıyomuş öle dedi dr.benim bişiyim kalmadı gibi atlattım sıkı bi bakımla..inş bebğimde atlatcak TAZEBURCU ..aynen anlattığın gibi benim kızımda ciğerlrde bişi yok ama hır hır ediyo geniz dolu inş atlacaz...GPYESRA ben nekaa şanslıyım yaw bugünden itiberen 20 tl olmuş muayene ücreti..teşekkür edrim ayzrıca beğendim dr...ama işitme testi sordum yaptırn dedi ihmal etmeyin dedi alla alla kafam karıştı....................sabah 2 göğüsütün sütünüde çöpe atmış olduk gazı çıkarırken hop çıkrdı hepsini diğerini verdim yine aynıu gazla berber deli oldum..şimdi biraz emdi gaz çıkarmadı uğraştım ama horlamay geçti tıkanıklık var of bi geçse

Şimdi sen böyle söyleyince ben kıllandım çünkü sağlık ocağındaki doktor boğazına bile bakmadı Doruk'un ! Gitmiycem bir daha o adama! Doruk bugün daha iyi ama acaba bir de çocuk doktoruna mı götürsem? Neyse 1 gün daha bekleyeyim bakalım... Çünkü aynı anlattığın gibi, hırlıyor boğazı :KK43: Size de geçmiş olsun yafru!

Olabiler! Al bir tane, bebelere lazım!

aylık aşımızı olduk bugun çok aglamadı yavrucum..çok şükür kilo alımımızı begendi doktor ..boyumuz 6 cm uzamış:) 48 dogmuştu minnacık dı sıpam. şimdi 54 cm olmuş:)baş çevremizde gayte normalmiş. çok şükür aklımda hep soru işaretiydi manyak doktorun yuzunden..

bu arada siz 4-9 kiloluk beze geçtinizmi biz bugun geçtik 3-6 kilo sıkmaya başlamıştı.bugun başladık daha rahat:)

Bİz de geçtik, benim sıpamın da maşallahı var. Anası gibi doymak bilmiyor sonra 20 günde 900 gr alıyor, 5 cm uzuyor :nazar: maşallah kuzuma! Bu gidişle aldığımız ana kucağını 2 ay daha anca kullanırız, kucaklamakta zorlanıyorum bazen.

ÖZLEM teşekkür ederiz :)

tazeburcu ben ilk sağlıkocağına götürdüm 1 yaş altına bakmıyomuşlar..çocuk dr götürdüm bende ağzına kulağına baktı ama ciğerlerde bişi yok dedi tabi onu seteskopla anlamıştı sırtına göğsüne bakarak..atibiyotik..vebalgam söktürücü verdi bize..bide serum fizyolojiği kullnın dedi ondan bi zarar olmas günde birkaç kes kullanın dedi..

tam bilgisayarı açtım Çağan uyandı : )
besledim temizledim ytırdım tekrar

bugün annem sakarya ya gitti kardeşimin yanına sabah öyle bi kaka yaptıki beyfendi sırtına kadar çıkmış beni üstümü bile ıslattı, tek başıma yıkadım biraz tedirgin oldum üşütürüm diye ama becerdim çok şükür :))

elif ne güsel ya sende geliyon..kıset olursa inşallah görüşces...ne kadar geç olursa buluşma bizim için daha ii kızmla..toparlanır ozaman kadar...hem biz sizden daha küçüğüz nerden baksanız en az arada 20 gün var..nesrin hariç tabe..ama çok gelmek istiyorum...biriler bir iki bir iki sarıyer yolcusu kjalmsın diyosa çok güsel olar..yoksada taxi sağolsun bizim araba yoh bütün taxiler bizimgamyoncuiremsu

al bence Melek çok kullanışlı
bu sabah omzumda uyutmaya çalışyordum buharmakinasının yanına geldim mahmur gözlerle uyumaya çalışan çocuk dikti kafasını buharı soluyor kaydirigubbakcemile3
bayılıyorum şu koca adam hallerine maşallah kuzuma

kullandıgım paket bitsin bizde 3 numaya geçicez göbeğini sıkmasın kuzumun

canım boy ve kilosu ne kadardı.

boyu 55 cm kilosu 5900 gr.tam 2 ayını doldurdu dün yavruşum

finky aynı neva da öyleydi ilk ayda 6 cm uzamıştı..bu ay 1 cm uzamış ha bir de bu aydan sonra daha az kilo alır bebekler endişelenmeyin sakın dedi hemşire..ilk ayda 1500 almıştı 2. ayda 1400 almış bundan sonra daha az alacakmış
Olabiler! Al bir tane, bebelere lazım!

Bİz de geçtik, benim sıpamın da maşallahı var. Anası gibi doymak bilmiyor sonra 20 günde 900 gr alıyor, 5 cm uzuyor :nazar: maşallah kuzuma! Bu gidişle aldığımız ana kucağını 2 ay daha anca kullanırız, kucaklamakta zorlanıyorum bazen.

ÖZLEM teşekkür ederiz :)

maşallah doruğa burcu..bir de geçmiş olsun paşama

biz de 20 gün önce falan geçtik 4-9 kglık beze yani iki numero aktif baby..1 numero sıkıyordu kızartıyordu yazık

X