Bende nurse kullanıyordum baktım kakası yeşil gibi karnı çok gurulduyor ve ağlaması devam bırakmıştım ama sanki ben fazla vermişim içinde 1 kapak 1tatlı kaşığı demek yazıyor ama kapak 3 tatlı kaşığı kadar ben günde 3 kapak verince bebek ishal oldu sen günde 5 tatlı kaşığı ver en fazla tabiki.Bende yeniden başlayacağım tamamen doğal.Bu arada bende ankaradayım siz hangi doktora gidiyorsunuz?Bu arada ben salıncak almaya karar verdim benimkide uyanık olunca sadece altı açıkken kusarken sakin devamlı ağlama modunda???Allah sabır versin sakin bebekleri duydukça gıcık oluyorum.Bizim 55 gün oldu az kaldı inşallah 4 aya kadar geçer.
cem turhana gidiyordum (TBMM de çalışıyor, kavaklıderede muayenehanesi var)
ama değiştiricem gatada bir doktor önerdiler , adı faysal mış. haftaya ona gidicem.
özkaya tıp merkezinde bayan çocuk doktoru var, onuda sevmiştim, ama hastanede çalışıyor olması önemli bence, o yüzden gatadaki doktor tercihim olacak...
bende gün sayıyorum, sakin günlerimiz gelecek, gazımız bitecek...
iyi bayramlar herkeseee.. biraz geçti ama ben anca girebildim.
ayın 12 sinden beri irandayım ve annemle evi toparlamaya çalışıoruz. 4 aydır kapalı olan evin perdelerinden çekmecelerdeki örtülere kadar herşey yıkandı ütülendi. küf gibi kokmuş herşey. daha benim kıyafetlerim yıkanıcak . bebekten zaman da kalmıor ki zaten günde 2-3 takım deişior. onun çamaşırlarından bize zaman kalmıor. neyse günlerdir az uykuyla temizlik içindeyiz. bebişimin odasını kurduk yerleştirdik sonunda bebişimin de odası oldu.
bebişimizin gaz problemi var ve bugün tam 40 ımız doldu. bir de yeni kusmalar başladı. çıkarıor bebişim ve o sırada yanında olmazsam diye ödüm kopuyor. baya burnundan ağzından çıkıor sütler ama biraz peynirimsi.nolcak bilmiorum hemen yüzüstü çevirip sırtına vuruorum hafifçe sonra burnunu temizliyorum aspiratörünle. gece uykusunda da tetikteyim ya kusarsa die sağlıklı bir uyku çekmek imkansız zaten.
sizin bebekleriniz kaç saatte bir acıkıor kızlar. ben sırf anne sütü veriorum. 2 buçuk 3 saatte bir emmek istior. gece gündüz aynı. geceleri daha uzun uyuyan bebiş var mı. benim doktorum gece 12 den sabah 6 ya kadar meme verme dedi alışsın gece uykusuna die. ama açlıktan ortalığı inleten bebişime nassı meme vermem. 15 dkdan sonra katılıor ağlamaktan. 1-2 denedim baktım bebiş çok aç susmıcak bir daha uygulamadım. doktorum biraz gaddar galiba. biz gece 12:00 - 03:00 - 06:00 - 09:00 emioruz. zaten gece 3 te yatıoruz. yani 2 kere kalkıorum sadece. siz nasıl idare ediorsunuz. gece uykusu uzun olan var mı varsa nassı hallettiniz kızlar.
ütüler dağ gibi. yazık annemin hakkını asla ödeyemem kızlar. sabah akşam koşturuyor. o gidince ben yandım. ne yemek yapabiliorum ne çamaşır. bebek uyuyunca ütülüorum dağ gibi çamaşırları. abartısız 20 makina çamaşır çıktı kızlar içinde perdeler çarşaflar iç çamaşırları eşimin 4 aylık biriktirdiği çamaşır anlatamam nassı günlerce ütü sürdü :bbo: kucağa alıştı bebetom. ana kucağına bıraktığım an 5 dk sonra başlıor ağlamaya . evin içinde gezesi var. nassı mutlu gezerken ellerini koyuyor çenesinin altına bakınıor meraklı meraklı. tek başına olup her işi kendi halleden arkadaşlara maşallah şimdiden allah nazarlardan korusun enerjiniz asla bitmesin darısı başıma. belki ev düzene girerse ben de günlük hayatımı 24 saate sıkıştırırım. bissürü sayfa açılmış hepsine teker teker bakıcam şimdi. kendime mola verdim
hoşgeldin lalllll kolay gelsin, çoğu bitmiş görünüyor işlerinin.. bende annemi istiyorum... evim pazar yeri gibi, düzenli yemek yiyemiyorum... korkunç görünüyorum... ev değiştiricem bende annem gelince oazaman düzene girerim gibi geliyor, herşeyin elinden geçmesi daha iyi sonra sadece bebekle uğraşmak kalırki o daha zevkli olur...
kucağada alışsın boşver kaç ay daha kucaklayacaksınki ben doya doya alıştırıyorum.. 1 yaşına kadar annem bakacak oda bayılıyor.. 1 yaşından sonra istesekte kucağımıza gelmeyecektir, tadını çıkarıyorum ben...
uyku konusundada düzen için erken olduğu düşüncesindeyim, aç bırakma şansım yok
12den altıya kadar mümkün değil, pek çoğumuz gibi 3 saatte bir genelde uyanıp emiyoruz. oda normal bence sabaha kadar uyumayan bebekler var, bizim sorunumuz akşam 18.00-21.00 arası gaz sancısı, sonra uyuyup gece 01.00 gibi uyanıyor sonrada 04.00-.7.00 diye devam ediyor. düzenini o oluşturuyor... yapabilen varsa bende öğreenmek isterim..