2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

pinky cocugun gazını cıkarmadan uyutma sakın uykusunda kusar agzından burnundan gelir allah korusun
yok canım dikkat ediyorum zaten eger gazı varsa uyuyamıyor. mumkunu yok. ya alttan yada agzından muhakkak çıkatınca uyuyor bizimki..

dsc00493fc.jpg
[/URL][/IMG]

evriş doganın kafeinsiz yesil cayı varmış canım benim yerimede iç...burda bulamam sanırım

Sagol cıgerım.. aramak zorunda kalmayacagım.. bulamazsan bana mesaj at,yollayayım sana.

................bizm turklerin genlerinde var.tatillerde bile yabancı cocuklar uslu uslu oynar su kenarında bizim turk cocukları hep basar yaygarayı..onla dusse kalksa anaları kıpırdamaz bizim anaların sesi coocuklardan cok cıkar

Kesınlıkle haklısın kaydirigubbakcemile3

lal selam canım

bencede olmaz oyle saatlerce ac bırakmak çocgu daha neler daha çokkuçuklrr yazık gunah yani

ayrıca benanlamıyorum bu dr ları bilmis kocakarıları falan
kucaga alıstırma yok her dakkamemeye alıstırma anacım katıla katıla aglayan bir iki aylıkbebegi alıstırmamak adına kucaga almamakyada meme vermemek nası mumkunolur acababenim aklım ermiyor ne yapılır susturulurki o bebek yada kaderinei terk edeceğiz ne yanii nerdeee bos laflar bunlar dr a sorsana meme için aglarsa ne yapayım diye

Doktora sormak lazım evet.. gelıp sen bakar mısın aclıktan aglayan cocugu susturmak ıcın dıye..

KOMİK ANIMIZ :KK66:

anlatmadan edemeyeceğim cuma annem gitti evine cumaresi gunu ibo ve berke berbere gitmek istediler sen yanlız kalacaksın falandedi ibo ama dedim kalayım zaten yakında kalacam temelli yanlız alıstırma olsun biraz korkumu yeneyim falanderken bunlar daha kapıdan çıkarken bizimki basladgı aglamaya ama meme almıyor ki memeye hiç hayır demez hemen susardı alıp kucagımda sallıyorum pıspıs falan asla susmuyor katıla katıla allahım çıldırıyordum biryandan ben aglyorum ne yapcam ben diye bir ara aramayı dusunudm gel don ibo ................

Havada meme haa kaydirigubbakcemile3 hıc gulecegım yoktu Esra..

sabahtan beri stresim zaten bide memeyi almama huyu turedi..aclıktan ölüyo elini yalıo beni yalıo memeyi verioz almıo deli oldum acaba ilacmı kokuyo die girdim dus aldım dalinle yıkadım memeleri banyodan cıktım veriom almıo basıo yaygarayı gorseniz kafasıylada geri itio ben sokuyom o itio mucadele edioz resmen ...sonra sagdık mecbur biberonla verdik cokcokluo bir iki cekti biberondan sonra cektik memeye yapıstırdık emdi .. deminde aynısını yaptum ama sabah gunduz emen cocuk nie aksam olunca emmez anlamadım biberonamı alıstı..cok kotu bi duygu memeyi reddetmesi her emzirdigimde stres olucam ya almazsa diee

Kıyamam yaa.. çözümünü bilmediğin sorunlarla karsılasınca ınsan nası stres oluyor, katılıyorum sana.. Allah yardımcın olsun.. ınsallah en kısa zamanda Ece nın dılını tamamen cozersın.. gercekten cok zor.

Pinkycim.. masallahh Mehmet Akif e.. Allah nazarlardan saklasın.

Didocum, seni cok aradım.. attgıım mesajlar da hep gerı geldı bana basarısız dıye.. az once yıne aradım, bu sefer caldı ama musaıt degılsın sanırım.. senı cok merak ettım.. umarım ıyısındır kuzum.

oglum bazen babasını özluyor kesinlikle karar kıldık bu konuda..
çünkü benm kucagımda sebpsizce aglıyorsa eşime veriyorum o kucagına alıp pışpışladımı anında sızıyor. eşim bu durumdan okadar mutlu oluyorki onların o sanesine bende bayılıyorum..

ayni durum bzde de mevcut:) Tibet benden daha guzel uyutuyor geceleri, ben doyurup altini degistiriyorum, o gaz cikarip uyutuyor, super oluyor:KK66:)

Mehmet Akif e maşallah gülistan

Ben en çok kusunca üzülüyorum o sütler gidiyor bir de korkuyorum ya birşey olursa diye kaka yaparken çok ıkınıyor öksürüyor o zaman ağzından geliyor bazen süt

sizler buna bir çözüm bulabildinizmi bu ıkınmalar ne zaman geçer?? tecrübeli anneler sorum öncelikle sizlere

günaydın herkese...çok şükür allahıma topuk kanı değeri temiz çıktı....onun dışında kolik oldu kızım sabahlara kadar ağlamalar ıkınmalar..

çok sevindim melek gözün aydın olsun

gypsymesram kız sen ne diosun ne buluşması bizim daha bebişlerimiz çok yeni valla siz erken dguranlar buluşun biz size bakalım böle agzımız açık..:)

bu cumartesi mevlüd yapıcas inşallah bi aksilik çıkmazsa...tüm misafirler bir anda bitecek ..toplamda çok kalabalık olcak ama bi gunde bitecek hepsi..istanbullu anneler gelmek isterseniz beklerim buyrun gelin...

bizim de cumartesi mevlütümüz var istanbullu anneler bende beklerim kızımın mevlüdüne

gözn aydın canım çok şükür..

bu arada kolık için kızlar müzik dinletiyorlardı..

ben hergun kuran dinletiyorum ogluma. kırkına kadar hatim bitecek şekilde..hem anne karnındaykende alışkın oldugu bir sestonu ve ritim oldugu için çok huzurlu oluyor rahatlıyor..

bende programı var ismi mürşid çok kolay bulanabilen bi program. üstelik en son kaldıgı yerden oku diye bi bölumu var sen takip etmek zorunda kalmıyorsun ertesi gun bi önceki gun nerde kaldıysa ordan devam ediyor..

süper bir fikir

adaş yaa bende sana diyecektimki bayramda bitti ne zaman görüşüyoruz diye??
sende durumlar vahim anacım toparlan bi an önceee ay annen bide geri gelicekmiş ya çok güldüm vallahi bizimkide geldi 3-4 gün kaldı gitti yine kaldık oğlumla bi başıma bende ayakta gezerek çok emzirdim bi aralar..daha ne yöntemler bulucaz acaba çok merak ediyorum
eeee ne zaman buluşcaz özledim yaaa
istanbul anneleriiii
havalar iyice bozmadan güzel olduğu bi gün buluşalımmııı yoksaa cesaretinizzz yokmuuu hi hiii

ben artık oğlumla çıkıyorum valla

sultanahmete iftara gittik fasıla bile gittik canlı müzik bangır bangır sesler bizimki uyudu uyanınca dayadım memeyi üstümde örtü sonra mışıl mışıl yattı o seste nası uyudu aklım almadı vallahi

istinye parkı geziyoss hep çok cırlarsa koltuklarına oturuyorum bide konforlu ordaki koltuklar üstüme bi örtü güzelce bi kamuflee mışıl mışıl uyuyooo yada kalabalıksa en kötüsü otoparka inip emziriyorum bi güzel uyutup arabasına atıp geziyorum ama haftaiçi boş oluyo sakin oluyo bide dua odası yazmışlar yani mescidi var oradada emziriyorum her mekanda emzirmey yerleri keşfettimmm

geçenlerde c&a yı geziyorum kendime kıyafet bile aldım bi baktım başladı cırlamaya girdim kabine oturma yeride var mis gibi emzirdim uyuttum arabasınıda satış yapan kıza teslim ettim hi hii sonra çıktım yatırdım

yoldada artık duruyo atıyorum oto koltuğuna ama bi kere rezil etti beni nurtepe viyadüğündeyim ama nasıl crlamaa trafikte var hava yağmurluuu müzik açıyorum susmuyo yaktım dörtleri çektim kenara eds kısmına,döndüm emziği takıyorum atıyo ama ciyak ciyak nasıl yağmur inip emzirsem bi dert dedim oğlum valla ağla yapcak bişi yok sonra yola devam ettim sızdı uyudu kendi kendine
sonra artık çıkmam dedim ama dayanamdım çıktım yinee kaçkez bakalım şimdilik bişi yapmadı uyuyo koltuğunda
bide arabayı sağsol yapıyorum beşik gibi hoşuna gidiyo uyuyo he heee :))

senin cesaretini alkışlamak lazım
buluşma konusuna gelince olur neden olmasın emzirme odası olan bir alışveriş merkezi olur

meltemcım valla ıkınma hatırlamıyorum oglumda oldumu aradan koca 9 sene gectı ama tum olumsuzlukların 3 aydan sonra azalarak yok oldugunu bılıyorum ha gayret az kaldı uc ayımıza

epeydir yazamıyordum size işlerim o kadar yoğunki kimi zaman sayfada aktif gözüküyorum ama yazmayı bırak okumaya bile vaktim olmuyor.....

hepinizin geçmiş bayramı kutlu olsun evlatlarımızla nice beraber bayramlara inşallah allah ellerimizi öptükleri günleride gösterir....

ben çok yoğunun işlerim çok fazla.... eğitimim belli oldu pazar günü ankaraya gidiyorum 6 gün kadar kalacağım orda kızım burda kalacak babaannesiyle babası bakacaklar çok zor olacak ama başka seçimim yok ....

bayram çok rahat geçti bizim babaannesi baktı biz gezdik hava soğuk olduğu için selini dışarı çıkarmadık....

bizde 4 gündür yanlız kalmaya başladık babaannesi artık evinde kalıyor bizde gece selini kendimiz bakıyoruz.....şimdi kendim bakıyorum 4 gündür deyip marifetmiş gibi anlatıyorum siz kaç aydır hep kendiniz baktınız.... ama bizim çok zordu erken doğduğu için çok küçüktü birde emmedi mamayla biberonla beslerken allah korusun kaç kere boğulma tıkanma tehlikesi atlattık ondan yanlız kalmaya cesaret edemedim hiç allah razı olsun kayınvalidem olmasa bakamazdım herhalde..... anca şimdi yeni yeni düzene girdi selinde maşallah.... ama dün gece canımıza okudu mıyık mıyık kedi yavrusu gibi uyumak istemiyor kollarını sarıyorum açmaya çalışıyor hadi diyorum rahat etsin madem açayım uyusun bu sefer yine kıpır kıpır ahhh bu kız başıma hiperaktif kesilmese bari uykusunda bile kıpırdıyor yaa.....

ben hala dr. a kontrole gidemedim ben musayit oldum randevu bulamadım tam gideyim dedim dr. izne ayrılmış bayramdı derken allahın izniyle bu cumartesi gideceğim bakalım benimki kırklık yerine nerdeyse 80 lik kontrol olacak.... açılışlardan bahsedilmiş biz hala açılış yapamadık zaten kayınvalidem bizdeydi hiç yanlız kalamadık eşimle ramazandı falan derken bugün yarın açılışı yapacağız inşallah anca yeni başbaşa kalabildik.... zaten selin canımıza okuyor uyumuyor onu uyuttuğumuzda ise biz yorgunluktan bitmiş halde oluyoruz ama şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca tırstım yaaa o kadar çok acıyormu beee....

selinle başa çıkamıyorum çok numaracı bir kızçe.... dediğini yaptırıyor keyfine düşkün kucak delisi... birşey istediğimi gözünün içine içine bakıp numaradan ağlıyor bağırıyor resmen....omuzumda duracak hep ama ayakta hiç oturmadan gezcez evin içinde arada çaktırmadan oturuyorum bacaklarım ağrıyor ama onun pozisyonunu hiç bozmuyorum hala omzumda duruyor basıyor çığlığı oturmayacakmışız gezcekmişik onu bile anlıyor yaaa hemen pat diye ayağa kalkıyorum susuyor....gezmeyi çok seviyoruz.... battaniyesine sıkıca sarınca anlıyor bir yere gideceğimizi uslu uslu bekliyor hele çelik kapının oraya geldiysek tık yok bekliyor dışarıya çıkıcam diye bakıyor etrafına... yoksa hayatta bağlatmıyor kollarını hep o kollar dışarıda kalacak.....keyfi gelirse gülücükler yağdırıyoır ama genelde babaya ve babaanneye bana 1 gülerse onlara 3 gülüyor.....sohbet etmek istiyor sen onunla ilgilenme laf atıyor onunla konuşalım diye ağuuu gıııı falan demeye başlıyor.....hepiniz benim saydıklarımı yaşıyorsunuzdur yada belkide daha fazlasını ama inanın hem çalışıp hem bunlarla uğraşmak çok zor geliyor.... şükürler olsun şikayetçi değilim halimden allah sabrını ve sevgisini veriyor....

Selam güzel anneler,

Biz Allah'a şükür iyiyiz artık... Ama benim kalpten yana şikayetlerim devam ediyor. Doktor kilo vermen gerek dedi. Bense hala sütüm çok çok az olduğu için kilo vermek terine ne duyarsam süt yapıcı yeme içme modundayım.

En büyük sorunumuz sütümün olmayışı. Bana ne çay fayda etti, ne diğerleri... Emdikten sonra da göğüslerim çok sınlıyor.
Bu konularda bilgi veren olursa sevinirim. Çok giremiyorum ama bakmaya çalışacağım.
Hepinizi ve sohbetinizi çok özledim.
Herkese mutlu sağlıklı gülen bebekleriyle güzel günler diliyorum...

benimde kızım sadece bir memeyi emiyor digerinin ucu yok silikon uçlada kavga ediyor ucu çıkarmak zoruna geliyor sıpanın hali hazırdaki memeyi emiyor tek tabanca yola devam ediyorum yani ama yetmedigi içim mamayada talim kaç kutu bitirdik hatırlamıyorum valla aptamil 1 kullanıyorum ama kakası su gibi geçen sırtına kadar yapmıştı 1 veya 2 kere yapıyor damla sayesinde ama kilo alımı çok az dr umuz bakalım kontrolde mamayı degiştiricekmi yani 2 ye geçer belki diye düşünüyorum kontrolümüze geç gidecegiz konferansı varmış ekimin 5 gidecegiz üf ya çok zaman var daha ayın 3 de aşısı var canı yanacak kuzumun

yok başaramayacağım geçmişi bitirmeyi..

beni merak etmişsiniz..10 günlük bir tatile çıkmıştık.konyadaydık.kayınvalidelrin apartmanda avea çekmiyor her zaman k sebepten ulaşılamadı sanırım..sonra da şarjım bitmiş falan filan..umarım herkes ve bebişler iyidir.

NEVAYLA YOLCULUK
yola çıkacağımız sabah saat 6 sularında nevanın sesinde çatallanma ve öksürük farkettik.oysa her uyandığında kıyafetlerini değiştiriyordum terliyordu çünkü.o saatte çocuk doktoru olmadığından acile gittik iğne yaptılar.yola çıktık.ateşi yoktu iştahı iyidi.Antepe kadar hep terledi.emzirirken terlerimiz birbirine karıştı çok fenaydı.antepte medikal parka götürdük öğene kadar hasta kabul diyolarmış sonra başka bir hastaneye gittik.birsürü bekledi.Batmanın gözünü seveyim.neyse doktor ciğerlerde bir şey yok soğuk algınlığı dedi iki şurup verdi .içirdik yola devam ettik.şuruplar acayip sızdırıyor 6-7 saat uyutuyor kıyamam.tatların da hiç sevmedi çok ağlıyor içerken.ama keyfi yerinde çok şükür.bayramda resmen kucağa alıştı.tam 3 saattir uyutamadım şimdi ayağımda mıkrdanıyor.dedesi olsa da kucağına versem darallar bığuyor beni.sürekli konuşmamızı istiyor.gözünden uyku akıyor sırıtacağım diye uğraşıyor.çok değişti gözüyle takip ediyor sürekli bizi.yalandan gözümüzün içine bakıp ağlyor..konuşur gibi sesler çıkarıyor maşallah.ama gece yolda da ço ağladı oto koltuğunda oturmak istemedi.çok sevdiği kocaman minderini koyduk onun üstünde uyudu.şimdi de diğer minderinin üstünde uyuyor yatağına koyunca uyanıyor ve bu drum sabah 5.30 dan beri sürüyor.ev dandini ben bitap alifo yol yorgunu işe gitti durumlar kel..yaaaaa hala uyumayacağım diye direniyr kafayı yedim yiyeceğim

azonce ece uykusunda kendini kusturdu..mutfaktaydım ses duydum bi kostumki kusmus tıkanıo..acıkmıs iki elini sokmus agzına midesini bulandırmıs..cok dikkat etmemiz gereken donemler basladı...

evrimcim aradım seni canım..biz niye iletişemiyoruz bir türlü yaf..benim tatilde telefınum çekmiyordu ..ilginç bir biçimde kayganaların apartmanda çekmiyor ızy bir el atsa şu işe yafrum..şimdi telefınu açmamamın sebebine gelince tamamen fizyolojik..duyma eşiğimin altında kalmş sesi..sor bakalım neden? çünkü nevayı uyutayım ve karşı hödük komşuların sesi elmesin diye odanın kapısını kapattım telefon ise salonda valizleri deşerek saçarak bulduğum şarj aletiyle halvet oluyordu....neva hanım yatağına koydum dönenceyi taktım sustu keyif sesleri çıkarıyor bakalım kaç dakika sürecek

X