MILKSHAKEE... canım STELLA'nın anlattığı yöntemi bana da göstermişti hastanede hemşireler.. İlk günlerde ben de denedim, eşim yardımcı oluyordu. ben silikon uç ve bebeği tutarken eşim enjektörler silikondan içeri mamayı bırakıyordu. Bence bir dene, en azından sonradan keşke bunu da bir deneseydim demezsin.. İnşallah sütün gelir ve bebeğin annesinin memelerine sıkı sıkı tutunur..:Saruboceq:
Ben genelde tek meme emzİrİyorum ebruska uyuma onla alakalı olmayabİlİr yanİ karnı az doyuyordİye uyanıyor dİye dusunuyorsun ama bİzİmkİde tek meme emİyor bazenbİr saat sonra bazen 4 saat sonra uyanıyor yanİ ona baglı olmayabİlİr
Esra'cım, uyuma tek meme emzirmeyle alakalı değil tabii. Bana doktorum her iki memeden de 15er dk emzir demişti. Benim kız ilk memenin 10. dksında uyuyor :) Doğal olarak yeteri kadar süt ememediği için çabuk uyanıyor..
Yalnız dikkatimi çeken birşey var, Defne akşam 8 gibi uyuyunca genelde uyanması gece 2yi buluyor bazen 12de kalkıyor.. Yani nereden baksan en az kesintisiz 4 saat uyuyor.. Bundan sonra bir daha bu kadar uzun uyumuyor. Ben de diyorum ki bu kesintisiz 4 saat uyuma dönemini akşam 8den gece 11e felan çekebilsem en azından o uyuyunca ben de uyurum ve aralıksız 4 saat uyku uyumuş olurum.. çalışmalarım devam edecek, doğru yöntemi buluncaya kadar..
Sagol canancımm İyİİz dun kırkımız Çıktı meshur kırk olayına vardık sİrada uÇ ay var:) ama artık lohusa degİlİm Çok mutluyum:))) uyuz oluyordum o lohusasın kelİmesİne herkes herseyİlohusa olusuma baglıyordu falan Çok sukur artık degİlİm
bu hafta annemle son haftam bayram sonrası annem bİze gelmeyecek halİyle evİnde kalmak İstİyorkadıncagızdab babam 70 yasında yanlız kendİ annemİn toplu yaptıgg yemeklerİ İsİtİp yİyor falan annemİn aklı hep baamda o yuzden gİtmesİne bİrsey demİycemgİtsİn bende tek basıma takılmaya alıscam adasım gİbİ
adas tek basına yıkıyor bİle oglunu bende yanlız kalmaya alıscamm
Ben de tam tersine lohusalık bitti diye üzülmüştüm. en azından sinirli ya da kaprisli olduğumda lohusayım ben diye düşünüp kendi kendimi haklı çıkarmaya çalışıyordum :))
Bayram sonrasında ben de ne yapacam bilmiyorum.. Defne beni hiç bırakmıyor.. Bırakın ev işlerini yapmayı, birşeyler bile yemeye vakit bulamam, acımdan ölürüm valla..-tatlicadiarzu-
Kızlar bİr stİl gelİstİrdİm sabahları 11 den evel yataktan kalkmıyorum ece bİr yandan emİyor bİryandan uyuyor sonra memeyİ bİrakıyor bİra ara bakıyorum vİyaklamaya baslıyor ama ufaktan hemen memeyİ yİne acıp verİyoromu ve susuyor emİyor oarada bende mİsİl mİsİl uyuyorum yukseltİlmİs uÇ yastıkla ve yanımda ortopetİk duz hanİ sekİllİ yastıklar var ya ece yİ onayatırıyorum hİÇbİrsekİlde burnu kapanmıyor benİm uzerİne dusme tıkama İhtİmalım olmİycak bİr pozİsyon buldum yan donuyorum arkama pİke sıkıstırıyorum rahat durayımkasmayayım kendİmİ yan durmak İÇnİ dİye valla ruyalar bİle goruyorum bu sayede uykumu almaya basladım nasılsa emerken uyuyor emme bİtİnce gozunu acıyor uyanıkken yapsam yatır kaldır olmuyor bu sekİl epey uyuyorum valla İnsan kafayı Çalıstıra Çalıstıra yontem stİl olusturuyormus İs basa dusunce:))
Güzel yöntem.. Bir kere de fotoğraflayıp şekilli anlatım yapsan ya, o zaman daha bir açıklayıcı olacak kardeş... delikafadulden
ben tek meme emziriyorum dediğin gibi 1.5 2 saatte uyanıuyo ama onda bile zor duruyoki gıdıklaya gıdıklaya emziriyorum iki göğüstemi emzirilmesi gerekliymiş akannehir
ohh keyfin yerinde ne güzel biz yalnız yalnız :1no2:
Her iki memeden de 15er dk emzirmelisiniz demişti doktor. Ama tek göğsünden 20-40 dk emebiliyorsa onunla da doyması gerekir.. biz hiçbir zaman bu performansı gösteremiyoruz. Yani memede 1 saat durduğu da oluyor ama dur-kalk toplasan 20 dk anca emmiş oluyor..
Tam doymadığı için 1.5 saatte bir kalkıyordur.Bizimki de bazen öyle. Benim de aynı soru kafama takıldı iki memeyi de emmesi gerekiyor ki. Benim tek göğsümü emerken uyuyor.
Ayçaaa, bulursan bir çare söyleyiver bana da e mi canımm :)
ben de pılımı pırtımı toplayıp ablamlara geldim. bahçeşehirde kalıyoruz iki gündür. burada çok rahat ediyorum. iki kardeşim de burda, çok yardımcı oluyorlar. topiğe girebilmemden bellidir. kolik belasının eçmesi için gün sayıyorum adeta. kız bebeklerin iki ay sürüyormuş. iki haftamız kaldı o zaman.
herkes gezmeye başladı mı? biz en başından beri kısa süreli gezmelere çıkıyoruz. yoksa ben evde kafa yiyecek gibi oluyorum. bu akşam kangurusunu ilk defa kullandık. malum kızım çok zayıftı diye kulanmaya cesaret edemiyorduk ama artık biraz daha etlendi butlandı gibi. denedik baktık rahat duruyor, aldık çıktık. 2 saat kadar dolaştık. uyudu kanguruda mışıl mışıl. biz babybjörnalmıştık, çok memnun kaldım. almayı düşünen varsa babybjörn kanguruyu tavsiye ederim.
sütümü artırmak için arpa şırası içiyorum. galiba işe yarıyor ama emin olamıyorum zira gerşeyi bol bol yiyorum, hangi besin daha çok atırıyor anlayamıyorum o yüzden. değişkenleri değiştire değiştire denemek lazım. birşeyden eminim sadece o da yorgunluk ve stres benim sütümü azaltıyor. bi de şimdi yeni başladm alkolsüz bira içmeye. tr de satılmıyor ama arabistana filan ihraç edilen lkolsüz biralardan temin ettim, tadı zaten aynı normal bira gibi. (hiç sevmem birayı) emzirirken elimd teneke bira kutusu çok garip duruyor ama... foto çekmek lazım. topa tutarlar bi gören olsa "zalim anne" diye.
Vitamalt almıştım ben. Ama içemeden döktüm resmen.. O kadar iğrenç geldi bana.. Zaten birayı da sevmem oldum olası..
Sanırım Doruk'u kucağa alıştırdık. Uyanık olduğu her an kucakta olmak istiyor. Hatta ayakta dolaşmamızı istiyor. Aslında duruyordu bıraktığımız yerde. Annem yaptı biraz galiba
Bugün ben süpürge tutuyordum, Onur salonda duruyordu, Doruk da küçük odada uyuyordu, uyandı kendi kendine tatlı tatlı mıkırdanmaya başladı. Arada bir ıngaaa yapıp mıkırdanmaya devam ediyordu. Yanına gittim "aman da oğlum uyanmış mı" diye konuşmaya başladım. Bİr yaygara bizimkinde! Çatladım gülmekten... Sıpa beni görünce direkt duygu sömürüsüne başladı, kucağıma alayım diye. Ya!
Bizim topikte çoğu bebek kucakçı galiba.. Aynı durumlar bizde de mevcut.. Alıştırma meselesi olmasa gerek, birşeylere alışmak için daha çok küçük değiller mi yahu?? Kucak sıcaklığı istiyorlar herhal.. Mesela kaç sefer kucağımda uyuyan çocuk yerine yatırınca boncuk boncuk açar gözlerini. Ama yatırmasam kucağımda bir güzel uyuyacak..
meme uclarım harap..hic iilesmezlermi yada hepmi boyle bi ii bi kotu gezcez napcaz ben anlamadım..pedmi yapıo acaba artık silikon meme ucunu koyuyorum ustune ped koyuyorum ilacta suruyorum perperisan haldeyim anlıcanız cigerlerim sokuluo resmen
Baby, silikon meme ucunda da memelerin nemli kalabilir. Onun yerine göğüs kalkanı kullansan daha iyi olmaz mı? ya da benim gibi memeler kuruyana kadar "memeler fora" dolaşacaksın :))
bugün kırkımız çıkıyo çokşükür
bugünde olması pek güzel oldu
ohh duamızıda edebilcem yani ibadetimizi yapabilcem
hepinizin kadir gecesi mübarek olsun arkadaşlar a.s.
Hayırlı olsun 40ınız.. Gerçekten çok güzel bir güne nasip olmuş.. Allah dualarınızı kabul etsin..
pervin kanama bitti dimi senin yani hala suruyor diyey azdını ıhatrılıyorum ama acılıs yaptıgna gore bitmis olmalı
benim resmen 40 gun surdu oglumda on onbes gun surmustu hatırlıyorum bu bitmek bilmedi fenalık geldi ama ara ara hala sarı gibi hani sulandırılmıs kan ama gibibirseyler geldigi oluyor tertemiz olud diyemiyorum nedir bu acaba dr kontrolum on gun sonra bakalım nası geğcecekalttan muayne ediliyor sanırım smear falan alınıyor spekulumla ilk bulusmamız olcakheralde:) bunca zaman sonra
Benim spekulum maceram pek hoş geçmedi doğrusu... senağlama
evroşum geldi annem tatlımmm valla keyif yapıyorum yan gelip yatıyorummmm
dışarı çıkıyorum
pazara gidiyorum çarşıya iniyorum uyuyorum çok mutluyummmm opuyorumnanaktan
Gypsy'm, senden mutlusu yok desene.. Yaralarının iyileşmesine de çok sevindim kuzum..