2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

sabay06kadirgeceniz.jpg


1222438780kadir1.jpg
 
herkesin kadir gecesi mübarek olsun..allahım herkesin hayılırlı dualarını kabul etsin inşallah bol bol dua edelim...banada dua edin arkadaşlar ..inş eylülün sonucu temiz çıkar...allahım bizi evlatlarımızlşa sınmasın..dermansız dert vermsin inşallah....:Saruboceq:
 
Konuyu Toplam 10 Kullanıcı okuyor. (8 Kayıtlı kullanıcı ve 2 Misafir)
evros, aftabru, dlkltn, esrako+, minik_kelebek+, nazli_03, serapkarakoylu, tuana3434
ohh bugün ne kalabalıkız bölezemuszemushihoyyytalkisalkisalkis
 
:hulya::hulya::hulya:
kızlar buda yeni eklenmiş
ben işe başlayana kadar fırsat bulabilirsem eğer örgü örme yada ahşap boyama planlarım var bakalım
 
bugün kırkımız çıkıyo çokşükür
bugünde olması pek güzel oldu
ohh duamızıda edebilcem yani ibadetimizi yapabilcem
hepinizin kadir gecesi mübarek olsun arkadaşlar a.s.
 
monolog yapmayıda öğrendim kızlar sayenizde
bu kadar kişisiniz bişey yazmıyosunuz ,
neyse ben biraz kaçar
öptüm hepinizi bebişleri
 
Kucak alışkanlığı ile ilgili bir şeyler araştırırken buldum. Belki işinize yarar. Benim kafamdaki çoğu soru işaretini giderdi.

Huysuz bebekle başa çıkma yolları


Bazı bebekler huysuzdurlar! Mızmızlanmayı, ağlamayı severler. İlgilenmediğiniz zaman yaygarayı koparırlar… Anne babalar için şaşırtıcı ve yorucu olan bu bebeklerin davranış nedenleri ve sakinleştirmek için uygulanacak yöntemleri biliyor musunuz? Bilmeyenlere önerimiz, bu sayfaları dikkatlice okumaları ve zaman geçirmeden uygulamaları hayata geçirmek olacak…

Bazı bebekler, anne babaları için adeta ‘ballı lokma’dır. Bir sorun olmadıkça sessiz sakindirler. Ağlamaları, karınlarını doyurup altlarını değiştirince diner. Gözlerini yumdular mı hemen uyur, uzunca bir süre uyanmazlar. Ellerine uygun bir oyuncak verildiğinde kendi kendilerine oyalanabilirler. Ciddi bir rahatsızlık söz konusu olmadıkça uslu uslu durur, gülücükler saçarlar...
Bazı bebekler, diliniz söylemeye varmasa da ‘huysuz’dur. Sürekli kıpır kıpırdırlar, mızıldanmaları tükenmez ve göz yaşları daima akmaya hazırdır. Yatırırsınız çığlığı basar, oturtursunuz kollarınıza gelmek için ağlarlar. Ancak kucağınızdayken susarlar... Uyku ve yemek alışkanlıkları da düzenli değildir. Dakikalarca uyutmak için uğraşırsınız, tam yatağına koyduğunuzda bir anda gözleri açılıverir. Geceleri ne kendileri uyur ne de sizi uyuturlar. Hazırladığınız mamaların yarısını geri püskürtürler, her şeyi yemezler.

Anne babaları onları sakinleştirmek için çırpındıkça çevredekilerin eleştiri ve tavsiyelerinin ardı arkası kesilmez: “Her ağladığında kucağınıza almayın canım. Bakın nasıl şımarmış... Sizi kullanıyor. Bırakın ağlasın...” Onlar, böyle davranmanın bebeğin huyu olduğunu anlamak istemezler. Oysa, gerçekte ‘huysuzluk’ bazı bebeklerin huyudur! Ancak buradaki önemli nokta; huysuzluk kriterleridir. Anne babanın bu kriterleri bilmesi, huysuzluğa karşı geliştirebilecekleri taktiklerin oluşturulması için çok önemlidir. İşte bebeğinizin huysuz olup olmayacağını anlamanız için dikkatle okumanız gereken ‘huysuz bebek profili’…

HUYSUZ BEBEK KRİTERLERİ
Aşırı hassastırlar
Dıştan gelen uyarıcılara karşı hassastır. Bu bebekler çevrelerinde olup bitenin tamamıyla farkındadırlar ve ani değişikliklerden hiç hoşlanmazlar. Gündüzleri kolaylıkla korkar, geceleri nadiren sakin sakin uyurlar. Kendileriyle sürekli ilgilenen ve sürekliliği olan bir bakıcı isterler. Bakıcılarının sürekli değişmesi ya da sık sık tanımadığı yüzlerle karşılaşmak onlara göre değildir.

Sürekli kucak isterler
Hayat görüşleri adeta “hareket, her şeydir!”. Durmaksızın hareketlilik bu bebeklerin hayat biçimidir. Onlar her zaman kollarda ve göğüstedirler ve nadiren yatakta yatmayı kabul ederler. Öyle, besleyip altını değiştirdikten sonra yatağına yatırılmak asla onların tarzı olamaz. Sürekli kucakta taşınmak ya da ellerinden tutularak yürütülmek isterler. Öyle ki, bebeği taşıma ve gezdirme sırası anne babaları için bir görev gibidir. Bu görev yerine getirilmediğinde çığlığı basarlar.

Kucağa alındıklarında ise en sevdikleri pozisyonu alana dek uzunca bir süre kıvranırlar. Kendilerini arkaya atma eğilimleri vardır, bu yüzden taşırken özel bir dikkat gerektirirler. Bazılarını sadece kucağa almak da yetmez. Onlar ayrıca samimi bir ilgi de isterler. Konuşmadıkça, okşamadıkça, sırtını sıvazlamadıkça tatmin olmazlar.

Kendi kendilerine rahatlayamazlar
Bu bebekler kendi kendilerine sakinleşemez ve uyuyamazlar. Annenin kucağı koltuk, memesi emziktir onlar için. Babanın göğsü de yatak... Ancak sallanarak, pışpışlanarak, gezdirilerek sakinleşir ve uyurlar. İyice dalmadan, pozisyon değişikliğini hemen fark ederler ve yaygarayı basarlar. Ani bir ses, odanın ısısı, ışığın az yada çok olması, üstüne örtülen battaniyenin değiştirilmesi bile onların uykudan uyanmasına neden olabilir.

Sürekli ilgi isterler
Düzenli yemek ve uykunun programlanması gibi terimler de bu bebekler için çok uzaktır. Kendi yataklarında yatmayı kesinlikle reddederler. Uyuyabilecekleri tek yer anne babalarının yanıdır ve geceleri sık sık uyanırlar. Gündüzleri ise nadiren uyuyarak anne babalarını ödüllendirirler. Her iki ya da üç saatte bir emzirilmek isterler. Genellikle memeden geç kesilmekle şöhret yapmışlardır. Bırakılsa üç yaşına kadar emebilirler. Yemekleri ise özel bir tören gerektirir. Birkaç lokmadan sonrasını yedirmek neredeyse imkansızdır ve öyle her şeyi yemezler. Seçicidirler!

Eğer bu kriterlere uyan bir bebeğiniz varsa, şimdi ‘neden’ böyle davrandığını anlamanızda yarar var.

HUYSUZLUĞA YOL AÇAN NEDENLER
Neden huysuzluk yaparlar?
Gerçekte, bebeklerin huysuzluk nedenleri yetişkinlerinkiyle aynıdır: Duygusal ya da fiziksel olarak acı çekerler ya da bir şeylere gereksinimleri vardır. Örneğin; ilgi istediklerinden kucağa alınmak için çırpınırlar, ‘kolik’ olarak nitelenen ağrıları vardır, karınları acıkmıştır, sıkılmışlardır... Bunlar bir yana, özellikle ilk aylarda anne rahmini özleme ve çevreye uyum sağlama çabası da başlı başına bir huysuzluk nedeni olabilir.

Uyum sorunu ve anne karnına özlem
Rahim bebek için sıcak, sakin ve huzurlu bir ortamdır. Doğum ise bebeği bu ortamdan bir anda koparıverir. İlk ay süresice bebek düzen hissini yeniden sağlamaya ve rahim dışındaki ortama uyum sağlamaya uğraşır. Bu süreçte bebeğin bazı davranışlar geliştirmesi ise son derece olağandır. Örneğin, açsa, üşüyorsa, korkuyorsa ağlayacaktır. İşte tam da bu noktada bazı bebekler ortama daha çabuk uyum sağlarlar. Yani yeni ortamın beslenme tarzını kolay benimser, sıcaklığına adapte olur, seslere ve görüntülere çabuk alışırlar. Kısaca onlar sessiz, sakin ya da kolay bebeklerdir.

Diğer gurupta yer alan bebeklerin anne karnından sonra, yeni bir çevreye uyum sağlamaları ise daha zorlu bir süreçten sonra gerçekleşir. Kendilerine sunulan bakımdan kolay kolay memnun kalmaz ve inatla anne karnını özlerler. Ve bu nedenle huysuzluk yaparlar. Çevredekilerin “Kucağa alıştırma, her ağladığında kollarına alma, şımartma...” yönündeki tavsiyeleri ise bu çerçevede pek de anlamlı değildir. Çünkü bebeğin kucağa alınmak istemesinin nedeni, kucaktayken annesinin karnındaymışçasına onunla tek bir beden olma duygusunu yaşamasıdır. Doğru olan, bu bebeklerin daha fazla ilgiye, şefkate ve bakıma gereksinimleri olduğudur.

Böylesi bir durum başlangıçta yorucu gibi görünebilir. Fakat eğer anne babalar bebeklerinin bu davranışlarla kendilerine söylemek istediklerini yeterince doğru okur ve gereken yanıtları verebilirlerse hem kendileri hem de bebekleri çok şey kazanacaktır. Bu bebekler her ne kadar ‘zor, yorucu, huysuz’ diye adlandırılsa da; istedikleri ilgiyi almak için her şeyi yaptıkları düşünülecek olursa gelecekte güçlü, yaratıcı, sosyal bir birey olma olasılıkları oldukça yüksektir... Çünkü, bu bebekler kendileriyle ilgilenen kişilerin yaratıcılıklarının ve sabırlarının her parçasını mutlaka içlerine alacaklardır. Olumsuz huyları ise akıllıca davranıldığında kolayca geride bırakılacaktır. Şimdi gelin, bu akıllıca davranışlara bir göz atalım...

HUYSUZLUĞA KARŞI TAKTİKLER
Anne karnındaymış gibi
Bebeği sakinleştirme konusunda etkili olan üç temel sakinleştirici vardır. Ritmik hareketler, yakın-sıkı iletişim ve sakinleştirici sesler. Bu sakinleştiricilerin bir arada bulunduğu yerlerden biri anne rahmidir. Dışarıda ise bir bu üç sakinleştiricinin bir arada bulunduğu bir ortam bebeğe anne rahmindeki günlerini çağrıştıracak, onun kendini güvende hissetmesine ve rahatlamasına yardımcı olacaktır.
Uygulama: Onu kucağınıza alın, bebekler için hazırlanmış albümlerden birini teybe yerleştirin ve müziğin ritmine uygun hareketlerle salının. Bir yandan da ona güzel sözler söyleyip, yumuşak dokunuşlarla sırtını sıvazlayın.

Sık sık besleme
Araştırmalar sık emzirilen bebeklerin daha az ağladığını ortaya koyuyor. Az ağlayan bebekler ise daha sakin ve huzurlu oluyorlar. Her ne kadar sık sık meme vermek bir çok kültürde ‘anneyle bebeğin adeta birbirine yapışması’ olarak algılansa da, uzmanlar bebek istedikçe emzirmenin yaralı olduğunu, onun sakinleşmesinde önemli bir role sahip olduğunu söylüyor.
Uygulama: Emzirme işini saatlerle programlamayın. Her istediğinde bebeğinizi emzirin. Emzirme saatlerinin siz de keyfini çıkarın.

Ağlamasına cevap verme
Yine araştırmalar ağlamalarına hemen cevap verilen bebeklerin daha az ağladıklarını ve daha sakin bebekler olduğunu gösteriyor.
Uygulama: Bebeğiniz ağlıyorsa mutlaka bir nedeni vardır. Acıkmıştır, altını pislemiştir, bir yeri ağrıyordur, ya da sadece sizin ona dokunmanızı istiyordur. Bu nedenle onun ağlamalarına cevap verin.

Tik tak oyunu
Masaj ile ilgili bazı araştırmaların sonuçlarına göre ise bebeği ayaklarından tutarak baş aşağı sallamanın sakinleştirici bir etkisi var. Tabi bebeğin altıncı ayı doldurmuş olması kaydıyla.
Uygulama: Bebeğinizi kalçasından güvenli bir şekilde tutarak baş aşağı çevirin ve saat rakkası gibi bir sağa bir sola sallayın. Bunun işe yaradığını görecekseniz. Tik tak yönteminin başarısı belki de bebeğinizin dokuz ay boyunca böyle durmuş olmasındandır. İşte anne karnını hatırlatan bir pozisyon daha!

Sihirli ayna
İki ayın üzerindeki bebekler için aynada kendilerini seyretmelerini sağlamak en iyi sakinleştirme yollarından biridir. İlginçtir, bir çok çıldırmış bebek aynada kendilerini gördükten beş on saniye sonra sakinleşirler. Uygulama: Bebeğinizi büyük bir aynanın karşısına oturtun. Ayaklarını aynaya yaslayın. Aynadaki görüntüyü fark etmesini sağlayın ve onunla konuşun. Sakinleşmek bir yana, kısa bir süre sonra onun aynadan size gülümsediğine şahit olacaksınız.

Bebek masajı
Masajın huysuzluğun giderilmesinde etkili yollardan biridir. Sihirli dokunuşlar hem bebeğin bedeninin gevşemesinde hem de gereksindiği duygusal yakınlığın aktarılmasında etkilidir.
Uygulama: Huysuzlaşacağını hissettiğinizde hemen bebeğinize masaj yapın. Ona yapabileceğiniz bir çok yararlı masaj vardır. Örneğin; karnına yapılan masaj kolik ağrılarına iyi gelir. Ayrıca ‘Ben Seni Seviyorum’ (kolların sözcüklerle uyumlu bir şekilde önce iki yana açılıp ardından göğüste birleştirilmesi) masajı da bebeklerin en çok sevdiği masajlardan birisidir. Hem duyguların bebeğe sözle aktarılmasında hem de beden dilinin kullanılmasında güzel bir rol oynar.

Sıcak yerler
Bebeği sakinleştirmenin yollarından biri de ona sıcak bir ortam sunmaktır. Bu sıcak ortamların başında ise babaların göğsü gelir. Gerçekten de ilk üç aylık dönemde birçok bebek, babalarının göğsünde yatmayı çok severler. Daha büyükler ise babalarının göğsünde çok fazla kıpırdanırlar.
Uygulama: Bebeğinizi soyun, üzerinde sadece bezi kalsın ve onu çıplak göğsünüzün üzerine yüzükoyun yatırın. Kulağı tam kalbinizin üstüne gelsin. Gerginliğinin kayboluşunu hissedin. Kalp atışınızın ritmine eklenen nefes alış veriş hareketleri bebeğinizi sakinleştirip, huysuzluk yapmasını önleyebilir.

İki kişilik ılık bir banyo
Bebekler suyu çok severler Ilık bir banyo ise herkes için olduğu gibi bebekler için de rahatlatıcı, sakinleştirici ve dinlendirici bir etkiye sahiptir.
Uygulama: Yarıya kadar dolu bir küvetin içine oturun. Babasından bebeği size vermesini söyleyin. Onu göğsünüze yaslayın ve emzirin. Ilık su, rahat hareket edebilme şansı ve annesinin memesini emmenin bileşimi bebek için bulunmaz bir keyiftir. Bunlara ilaveten çeşmeyi de azıcık açabilirsiniz. Suyun akış sesi bebeğinizin daha da rahatlatıcı bir etki yapacaktır.

Kaynak: Çağdaş Ebeveynlik/William&Martha Sears-Gün Yayıncılık


ay bu tam selini anlatıyor benim kızım huysuzmu şimdi:nazar: kucak delisi dik bir şekilde kafasını omzuna koyacak koca güne öyle gezecek evin içinde o pozisyonda otursan dahi istemiyor basıyor çığlığı gezecekmişik.... orda uyuyor tamam diyorsun içi geçiyor yerine bir yatırıyorum açıyor gözleri öğlen 1 saat öyle durduk yerine yatırdım uyandı tekrar aldım yine uyudu sonra yerine yatırıp çıktım işe gelmek için ne yaptı bilmiyorum kesin yine uyanmıştır... Uyurken bile beşiğinin başına gidip arada kontrol ediyoruz ne yapıyor diye onu bile hissediyor hemen sıçrıyor yada gözlerini kıpırdatıyor uykusu bile çok hassas.... uyku uyumak hiç istemiyor ağlaya ağlaya uyuyor kızıyor uyutuyoruz diye....
 
herkese merhaba,
birkaç gündür giremiyordum,nihayet fırsat bulabildim.son birkaç gündür gaz sıkıntımız var.özellikle cumartesi gecesi korkunçtu.eşim o gece çalışıyordu,mert saat 11 gibi bir başladı ağlamaya,saat 1 oldu,hala devam.bütün gücüyle bağırıyor,kendini kasıyor,hiçbir şey yapmama izin vermiyordu.sıcak bir havlu hazırlayayım dedim,yapamadım.güçlükle bir rezene çayı yapabildim,onu da içiremedim,döküldü.tam o sırada alt komşum aradı ne olduğunu öğrenmek için,yalnız olduğumu öğrenince 80 yaşlarındaki annesini de alarak geldi.annesi dua okudu,biz de sıcak havluyla ısıttık,masaj yaptık,rezene içirdik,saat 2'de uyudu.ağlarken çok hırpalandı diye ellemedim,sabah saat 8'de uyandı.
bu olay çok gözümü korkuttu.yalnız başına olmayacak,en kısa zamanda annemi getireceğim.

bu arada herkesin kadir gecesi mübarek olsun...
 
selam arkadaşlar,
oyuncak alanlar var mı? biliyorum henüz erken ama ben eşii dizginleyemiyorum. yere konan aktivite parklarından aldık. tinylove diye bir markanın. çok hoş bişey. henüz tam anlamıyor tabi. yatırıyorum içine ölece akıyor oyuncaklarına, bi de ayaklarını oynattıkça hışırtılar çıkıyor o çok hoşuna gidiyor. bizimkini babannesi aldı ama gittigidiyordan daha uygun fiyata bulunabiliyor, yoksa o kadar para vermeye gerek yok bence. sonuçta çok kısa süreli oyuncaklar bunlar. bu yetmiyor gibi eşim şimdi de tutturmuş dönence de alalım diye. sadece 3 ay kullanacağı bişeye 140 tl vrmek istemiyorum. dün gittigidiyora baktım 60 a filan satılıyor ikinci elleri. ordan almayı düşünüyorum. TAZE sen çok uygun fiyata almıştın dönenceni, nasıl? hiç çalıştırdınız mı? doruk hoşlanıyor mu?

arkadaslar oyuncak seti almıslar cıngırak vs basit bisey yani..cıngıragı sallıom bazen sussun die:))

Pervin Medela Purelan gögüs ucu kremi kullandım ben şimdi hiç ağrım yok çok şükür
ilk 20 gün ağrıdı sonrada geçti
bi onu denesen iyi gelir belki

canım saol ama burda o tip kremler yok neyseki dun arkadas almanyadan gelmis bi krem verdi onu suruom biraz daha ii..
 
buarada tazenin yolladıgı yazıda yazan altını acınca karnına bastırma meselesini ben bugun yaptım herzaman yapıorum ama 2-3 kez bu sefer 7-8 kez ittirim duzelttim ve sonuc aldım kakasını yapamıodu basarılı oldu tavsiye ederim
 
esra bende aynen böyle emziriyorum birlikte uyuyoruz dinlenmiş oluyorum tek problem gazını çıkarmak oluyor
birde beni çok uyardılar yanında çok yatırma kokuna alışırsa kendi yatagında yatmaz diye onu nasıl çözerim bilmiyorum şimdilik bu yöntem çok kolayıma geliyor : ))

ya valla bunu boyle halletmeden evel sabah 6-7 gibi ayaga kalkıyorduk oturuyordum tv basına izleyecek birsey yokhava yeni aydınlanmıs sinir geliyordu bana gun bitmiyordu oyle erkenkalkınca bu yontemle dun 12 de yataktan kalktık bugun 11 de mesela uyuyor uyanıyor meme emerken yine uyuyor her neye alısırsa alıssın bu ilk uç ayı atlatayım da biraz buyusunde yen iyontemler bulur alıskanlıgı yıkarız diyorum ne yapayım anlık cosumler buluyorum sonuçtka zaten bir saat emiyor yine benimkucagımda kokumla olmus oluyor o arada ben uyumus oluyorum ama

Tam doymadığı için 1.5 saatte bir kalkıyordur.Bizimki de bazen öyle. Benim de aynı soru kafama takıldı iki memeyi de emmesi gerekiyor ki. Benim tek göğsümü emerken uyuyor.


Yaa bana da böyle yöntem gerek. gece uyuya kalcam kucağımdan düşcek diye ödüm kopuyo. Bide gece emziriken artık sıkılmaya başladım. İlk günler onu izliyordum ağlıyordum duygusal anlar yaşıyordum, uykuyu unutuyordum bi şekilde, şimdi hem canım sıkılıyo hem uyku ağır basıyor.

ben ukumu biraz aldı isem mutlu emziriyorum mesela yattıktan 2 saat sonra kalktı isem iyi yattıktan yarım birsaat sonra kaldırıyorsa ece acayip uykum oluyor sinirlerim bozuluyor niye erken uyandı falan oluyorum yada ece 9 da yaütmıs oluyor bekliyoruz uyanır diye biz yatmadan uyanmıyor tam yatıyorum 12 de mesela yarımda uyanıyorkabus iste o zaman:)

ama yontem gelistirebilirsin aycacım dene me yanılma yolu ile yap birseyler ben bu bahsettiigim sekli 5 yastık iki pike ile yapıyorum ilk zamanlar zoroldu ama simdi ritmik birseklide baktım 8 de agladı sepetinden alıyorum hemen yastıkları uygun sekilde etrafa diziyüorum bir pike arkama yan dondugumde beni desteklemesi i çin tikistiriyorum popomun altına bir pike ustumuze ece ile benim sekli hemen olusturuyorum alısına hersey kolay
Bu arada ben de delilik edip arabayla bayramda Trabzona gidicem. Çarşamba yola çıkmayı düşünüyoruz..Duyanlar neeeeeee küçücük bebekle diyorlar ama napıyım kafaya koyduk bi kere. Mevlüdünü de orda yapıcam..

valla bizde antalyaa tatile gitmeye kalkıstık once cesaret ettik sonra caydık sonra yine ettik bu sefer istedgimiz otellerde yerkalmamıstı simdilik yine caydık zaten artık yer bulunmaz ama çok buyuk çilginlik deil bence aile yanına gitcek olsam ben kesin giderdim nolcak araba yolculugu zor degilkii emzir otur:)
meme uclarım harap..hic iilesmezlermi yada hepmi boyle bi ii bi kotu gezcez napcaz ben anlamadım..pedmi yapıo acaba artık silikon meme ucunu koyuyorum ustune ped koyuyorum ilacta suruyorum perperisan haldeyim anlıcanız cigerlerim sokuluo resmen

pedlere dikkat edin kizlar arkadasım chicoo pedden nuk a gecmis egzama oldu
ben hiç ped kullanmadım hep kgogus kalkanı kullandım dun ilkkez hiç birsey koymadan sutyenle gezdim aksam emzirirken goguslerim acıyordu hemen tekrar kalkanları koydum gogus ucu korunuyr bu kalkanlar sayesindeb ir sure kalkan alıp onla denesen nası olcak diye

bugün kırkımız çıkıyo çokşükür
bugünde olması pek güzel oldu
ohh duamızıda edebilcem yani ibadetimizi yapabilcem
hepinizin kadir gecesi mübarek olsun arkadaşlar a.s.

hayırlı olsun bizimde iki gun evel çıktı valla mubarek gune gelmis sizinki ne guzel
canım actım topigi ama emzirirken geçmis sayfaları okudum simdi yattı kuzum bende yanıt yazıyorum oyuzden yoksa buralardayız tabi
 
bikacgundur sanki adet olmcakmısım gibi karnımda inceden bi sızı var. yani girip cıkıo hicte ozlememisim olmayı 40 gun 9ayın acısı ii cıktı simdide pek meraklı deilim acıkcası
 
nazann

bizim ece donenceyi çok sevyior birkaçz gun evel kurdu babası bakıp guluyor onlara acayip takip ediyor ve uç ay degilki onların omru nerden çıkardın bir yasına kadar bile onlar bakıp sakinlesen beekler var oglumu hatırlamıyrum tam ama epeyce bir sure donence yatagında kalmıstı uç ay degildi bu sure kesinlikle
 
ESRAKO az önce yazdığın geçmişi okudum.... maşallah ya.... güzel bir stil geliştirmişsin.... hem kuzun sıcacık yanında yatıyor hem sen uyuyorsun ne güzel..... ben o zevki hiç yaşayamadım... benim kızım emmedi zorla 1 hafta kadar silikon uçla emdi hepsi o çok özeniyorum hala çok istiyorum emmesini ama almıyor memeyi ağzına.... zaten benim sütümde çekildi iki gögüsten anca 10 cc birşey çıkıyor.... ben doğum yapınca komşum gelmişti onunda bebeği 15 gün emmiş diyordu hala rüyalarıma giriyor rüyamde emziriyorum diye halbuki çocuğu şimdi liseye gidiyor gerçekten öyleymiş hala insan etkileniyor sanırım bende hayatım boyunca bunun eksikliğini çekeceğim....
 
bugün kırkımız çıkıyo çokşükür
bugünde olması pek güzel oldu
ohh duamızıda edebilcem yani ibadetimizi yapabilcem
hepinizin kadir gecesi mübarek olsun arkadaşlar a.s.

hayırlı olsun canım
hayırlı kandiller ayrıca

meltem şişliği indi bşraz daha yavaş yavaş incekmiş kaynıcakmış..ona takılmıyorum şu kan sonucu bi temzi gelse allahın izniyle inşallah...bu arda tuana diil teyzesi eylül adımız:) sorduğun için teşekkür edirim...ece nasıl ..nasıl gidyo gezmelere çıkıyonuzmu..biz ctesi çıktık artık daral geldi iftara çıktık 19 günlükken ama öle cesaret edemiyorum herzaman çıkmaya 40 çıksın ozamna..

çok özür dilerim canım eylül ü öpüyorum
bende pek dışarı çıkmıyorum daral geldi aslında ama az sonra pusetle çıkıcaz
inşallah kan sonucu iyi çıkar

nurdan benim sıpada mesela babannesi yada babası yada herkim sevmek için elini yanagında gezdirince aç tok farketmiyor hemen emme şekline geçiyor.

aynen ece de öyle emme pozisyonunu biliyor resmen
hayırlı kandiller herkese:Saruboceq:
 
pervin kanama bitti dimi senin yani hala suruyor diyey azdını ıhatrılıyorum ama acılıs yaptıgna gore bitmis olmalı

benim resmen 40 gun surdu oglumda on onbes gun surmustu hatırlıyorum bu bitmek bilmedi fenalık geldi ama ara ara hala sarı gibi hani sulandırılmıs kan ama gibibirseyler geldigi oluyor tertemiz olud diyemiyorum nedir bu acaba dr kontrolum on gun sonra bakalım nası geğcecekalttan muayne ediliyor sanırım smear falan alınıyor spekulumla ilk bulusmamız olcakheralde:) bunca zaman sonra
 
ESRAKO benimki chiccodan sonra azdı diebilirim bide kasınıodu acaba egzama gibimiydi blmem kıpkırmızı oldu bigun sutun fıskırdıgı bolum..sonra kremledim vs gecti simdide silikon meme ucu artı ped kullanıorum. ilaçlı geziom artık
 
pervin kanama bitti dimi senin yani hala suruyor diyey azdını ıhatrılıyorum ama acılıs yaptıgna gore bitmis olmalı

benim resmen 40 gun surdu oglumda on onbes gun surmustu hatırlıyorum bu bitmek bilmedi fenalık geldi ama ara ara hala sarı gibi hani sulandırılmıs kan ama gibibirseyler geldigi oluyor tertemiz olud diyemiyorum nedir bu acaba dr kontrolum on gun sonra bakalım nası geğcecekalttan muayne ediliyor sanırım smear falan alınıyor spekulumla ilk bulusmamız olcakheralde:) bunca zaman sonra

bitti benim tam 40 gun surdu ama zaten 40 gunden fazla gelen akıntı ozure giriomus vede kadın boy abdstini alıp namazını kılıp esiyle birlikte olabilirmis ...

benim kontrolum 2 ay oldugunda olcak bakalım napcaz bence spekulumla on bulusma daha ii olur ben resmen 2.ne korkuyorum ondan pek oralı olmadım ogun bugundur :)
 
X