2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Kucak alışkanlığı ile ilgili bir şeyler araştırırken buldum. Belki işinize yarar. Benim kafamdaki çoğu soru işaretini giderdi.

Huysuz bebekle başa çıkma yolları


Bazı bebekler huysuzdurlar! Mızmızlanmayı, ağlamayı severler. İlgilenmediğiniz zaman yaygarayı koparırlar… Anne babalar için şaşırtıcı ve yorucu olan bu bebeklerin davranış nedenleri ve sakinleştirmek için uygulanacak yöntemleri biliyor musunuz? Bilmeyenlere önerimiz, bu sayfaları dikkatlice okumaları ve zaman geçirmeden uygulamaları hayata geçirmek olacak…

Bazı bebekler, anne babaları için adeta ‘ballı lokma’dır. Bir sorun olmadıkça sessiz sakindirler. Ağlamaları, karınlarını doyurup altlarını değiştirince diner. Gözlerini yumdular mı hemen uyur, uzunca bir süre uyanmazlar. Ellerine uygun bir oyuncak verildiğinde kendi kendilerine oyalanabilirler. Ciddi bir rahatsızlık söz konusu olmadıkça uslu uslu durur, gülücükler saçarlar...
Bazı bebekler, diliniz söylemeye varmasa da ‘huysuz’dur. Sürekli kıpır kıpırdırlar, mızıldanmaları tükenmez ve göz yaşları daima akmaya hazırdır. Yatırırsınız çığlığı basar, oturtursunuz kollarınıza gelmek için ağlarlar. Ancak kucağınızdayken susarlar... Uyku ve yemek alışkanlıkları da düzenli değildir. Dakikalarca uyutmak için uğraşırsınız, tam yatağına koyduğunuzda bir anda gözleri açılıverir. Geceleri ne kendileri uyur ne de sizi uyuturlar. Hazırladığınız mamaların yarısını geri püskürtürler, her şeyi yemezler.

Anne babaları onları sakinleştirmek için çırpındıkça çevredekilerin eleştiri ve tavsiyelerinin ardı arkası kesilmez: “Her ağladığında kucağınıza almayın canım. Bakın nasıl şımarmış... Sizi kullanıyor. Bırakın ağlasın...” Onlar, böyle davranmanın bebeğin huyu olduğunu anlamak istemezler. Oysa, gerçekte ‘huysuzluk’ bazı bebeklerin huyudur! Ancak buradaki önemli nokta; huysuzluk kriterleridir. Anne babanın bu kriterleri bilmesi, huysuzluğa karşı geliştirebilecekleri taktiklerin oluşturulması için çok önemlidir. İşte bebeğinizin huysuz olup olmayacağını anlamanız için dikkatle okumanız gereken ‘huysuz bebek profili’…

HUYSUZ BEBEK KRİTERLERİ
Aşırı hassastırlar
Dıştan gelen uyarıcılara karşı hassastır. Bu bebekler çevrelerinde olup bitenin tamamıyla farkındadırlar ve ani değişikliklerden hiç hoşlanmazlar. Gündüzleri kolaylıkla korkar, geceleri nadiren sakin sakin uyurlar. Kendileriyle sürekli ilgilenen ve sürekliliği olan bir bakıcı isterler. Bakıcılarının sürekli değişmesi ya da sık sık tanımadığı yüzlerle karşılaşmak onlara göre değildir.

Sürekli kucak isterler
Hayat görüşleri adeta “hareket, her şeydir!”. Durmaksızın hareketlilik bu bebeklerin hayat biçimidir. Onlar her zaman kollarda ve göğüstedirler ve nadiren yatakta yatmayı kabul ederler. Öyle, besleyip altını değiştirdikten sonra yatağına yatırılmak asla onların tarzı olamaz. Sürekli kucakta taşınmak ya da ellerinden tutularak yürütülmek isterler. Öyle ki, bebeği taşıma ve gezdirme sırası anne babaları için bir görev gibidir. Bu görev yerine getirilmediğinde çığlığı basarlar.

Kucağa alındıklarında ise en sevdikleri pozisyonu alana dek uzunca bir süre kıvranırlar. Kendilerini arkaya atma eğilimleri vardır, bu yüzden taşırken özel bir dikkat gerektirirler. Bazılarını sadece kucağa almak da yetmez. Onlar ayrıca samimi bir ilgi de isterler. Konuşmadıkça, okşamadıkça, sırtını sıvazlamadıkça tatmin olmazlar.

Kendi kendilerine rahatlayamazlar
Bu bebekler kendi kendilerine sakinleşemez ve uyuyamazlar. Annenin kucağı koltuk, memesi emziktir onlar için. Babanın göğsü de yatak... Ancak sallanarak, pışpışlanarak, gezdirilerek sakinleşir ve uyurlar. İyice dalmadan, pozisyon değişikliğini hemen fark ederler ve yaygarayı basarlar. Ani bir ses, odanın ısısı, ışığın az yada çok olması, üstüne örtülen battaniyenin değiştirilmesi bile onların uykudan uyanmasına neden olabilir.

Sürekli ilgi isterler
Düzenli yemek ve uykunun programlanması gibi terimler de bu bebekler için çok uzaktır. Kendi yataklarında yatmayı kesinlikle reddederler. Uyuyabilecekleri tek yer anne babalarının yanıdır ve geceleri sık sık uyanırlar. Gündüzleri ise nadiren uyuyarak anne babalarını ödüllendirirler. Her iki ya da üç saatte bir emzirilmek isterler. Genellikle memeden geç kesilmekle şöhret yapmışlardır. Bırakılsa üç yaşına kadar emebilirler. Yemekleri ise özel bir tören gerektirir. Birkaç lokmadan sonrasını yedirmek neredeyse imkansızdır ve öyle her şeyi yemezler. Seçicidirler!

Eğer bu kriterlere uyan bir bebeğiniz varsa, şimdi ‘neden’ böyle davrandığını anlamanızda yarar var.

HUYSUZLUĞA YOL AÇAN NEDENLER
Neden huysuzluk yaparlar?
Gerçekte, bebeklerin huysuzluk nedenleri yetişkinlerinkiyle aynıdır: Duygusal ya da fiziksel olarak acı çekerler ya da bir şeylere gereksinimleri vardır. Örneğin; ilgi istediklerinden kucağa alınmak için çırpınırlar, ‘kolik’ olarak nitelenen ağrıları vardır, karınları acıkmıştır, sıkılmışlardır... Bunlar bir yana, özellikle ilk aylarda anne rahmini özleme ve çevreye uyum sağlama çabası da başlı başına bir huysuzluk nedeni olabilir.

Uyum sorunu ve anne karnına özlem
Rahim bebek için sıcak, sakin ve huzurlu bir ortamdır. Doğum ise bebeği bu ortamdan bir anda koparıverir. İlk ay süresice bebek düzen hissini yeniden sağlamaya ve rahim dışındaki ortama uyum sağlamaya uğraşır. Bu süreçte bebeğin bazı davranışlar geliştirmesi ise son derece olağandır. Örneğin, açsa, üşüyorsa, korkuyorsa ağlayacaktır. İşte tam da bu noktada bazı bebekler ortama daha çabuk uyum sağlarlar. Yani yeni ortamın beslenme tarzını kolay benimser, sıcaklığına adapte olur, seslere ve görüntülere çabuk alışırlar. Kısaca onlar sessiz, sakin ya da kolay bebeklerdir.

Diğer gurupta yer alan bebeklerin anne karnından sonra, yeni bir çevreye uyum sağlamaları ise daha zorlu bir süreçten sonra gerçekleşir. Kendilerine sunulan bakımdan kolay kolay memnun kalmaz ve inatla anne karnını özlerler. Ve bu nedenle huysuzluk yaparlar. Çevredekilerin “Kucağa alıştırma, her ağladığında kollarına alma, şımartma...” yönündeki tavsiyeleri ise bu çerçevede pek de anlamlı değildir. Çünkü bebeğin kucağa alınmak istemesinin nedeni, kucaktayken annesinin karnındaymışçasına onunla tek bir beden olma duygusunu yaşamasıdır. Doğru olan, bu bebeklerin daha fazla ilgiye, şefkate ve bakıma gereksinimleri olduğudur.

Böylesi bir durum başlangıçta yorucu gibi görünebilir. Fakat eğer anne babalar bebeklerinin bu davranışlarla kendilerine söylemek istediklerini yeterince doğru okur ve gereken yanıtları verebilirlerse hem kendileri hem de bebekleri çok şey kazanacaktır. Bu bebekler her ne kadar ‘zor, yorucu, huysuz’ diye adlandırılsa da; istedikleri ilgiyi almak için her şeyi yaptıkları düşünülecek olursa gelecekte güçlü, yaratıcı, sosyal bir birey olma olasılıkları oldukça yüksektir... Çünkü, bu bebekler kendileriyle ilgilenen kişilerin yaratıcılıklarının ve sabırlarının her parçasını mutlaka içlerine alacaklardır. Olumsuz huyları ise akıllıca davranıldığında kolayca geride bırakılacaktır. Şimdi gelin, bu akıllıca davranışlara bir göz atalım...

HUYSUZLUĞA KARŞI TAKTİKLER
Anne karnındaymış gibi
Bebeği sakinleştirme konusunda etkili olan üç temel sakinleştirici vardır. Ritmik hareketler, yakın-sıkı iletişim ve sakinleştirici sesler. Bu sakinleştiricilerin bir arada bulunduğu yerlerden biri anne rahmidir. Dışarıda ise bir bu üç sakinleştiricinin bir arada bulunduğu bir ortam bebeğe anne rahmindeki günlerini çağrıştıracak, onun kendini güvende hissetmesine ve rahatlamasına yardımcı olacaktır.
Uygulama: Onu kucağınıza alın, bebekler için hazırlanmış albümlerden birini teybe yerleştirin ve müziğin ritmine uygun hareketlerle salının. Bir yandan da ona güzel sözler söyleyip, yumuşak dokunuşlarla sırtını sıvazlayın.

Sık sık besleme
Araştırmalar sık emzirilen bebeklerin daha az ağladığını ortaya koyuyor. Az ağlayan bebekler ise daha sakin ve huzurlu oluyorlar. Her ne kadar sık sık meme vermek bir çok kültürde ‘anneyle bebeğin adeta birbirine yapışması’ olarak algılansa da, uzmanlar bebek istedikçe emzirmenin yaralı olduğunu, onun sakinleşmesinde önemli bir role sahip olduğunu söylüyor.
Uygulama: Emzirme işini saatlerle programlamayın. Her istediğinde bebeğinizi emzirin. Emzirme saatlerinin siz de keyfini çıkarın.

Ağlamasına cevap verme
Yine araştırmalar ağlamalarına hemen cevap verilen bebeklerin daha az ağladıklarını ve daha sakin bebekler olduğunu gösteriyor.
Uygulama: Bebeğiniz ağlıyorsa mutlaka bir nedeni vardır. Acıkmıştır, altını pislemiştir, bir yeri ağrıyordur, ya da sadece sizin ona dokunmanızı istiyordur. Bu nedenle onun ağlamalarına cevap verin.

Tik tak oyunu
Masaj ile ilgili bazı araştırmaların sonuçlarına göre ise bebeği ayaklarından tutarak baş aşağı sallamanın sakinleştirici bir etkisi var. Tabi bebeğin altıncı ayı doldurmuş olması kaydıyla.
Uygulama: Bebeğinizi kalçasından güvenli bir şekilde tutarak baş aşağı çevirin ve saat rakkası gibi bir sağa bir sola sallayın. Bunun işe yaradığını görecekseniz. Tik tak yönteminin başarısı belki de bebeğinizin dokuz ay boyunca böyle durmuş olmasındandır. İşte anne karnını hatırlatan bir pozisyon daha!

Sihirli ayna
İki ayın üzerindeki bebekler için aynada kendilerini seyretmelerini sağlamak en iyi sakinleştirme yollarından biridir. İlginçtir, bir çok çıldırmış bebek aynada kendilerini gördükten beş on saniye sonra sakinleşirler. Uygulama: Bebeğinizi büyük bir aynanın karşısına oturtun. Ayaklarını aynaya yaslayın. Aynadaki görüntüyü fark etmesini sağlayın ve onunla konuşun. Sakinleşmek bir yana, kısa bir süre sonra onun aynadan size gülümsediğine şahit olacaksınız.

Bebek masajı
Masajın huysuzluğun giderilmesinde etkili yollardan biridir. Sihirli dokunuşlar hem bebeğin bedeninin gevşemesinde hem de gereksindiği duygusal yakınlığın aktarılmasında etkilidir.
Uygulama: Huysuzlaşacağını hissettiğinizde hemen bebeğinize masaj yapın. Ona yapabileceğiniz bir çok yararlı masaj vardır. Örneğin; karnına yapılan masaj kolik ağrılarına iyi gelir. Ayrıca ‘Ben Seni Seviyorum’ (kolların sözcüklerle uyumlu bir şekilde önce iki yana açılıp ardından göğüste birleştirilmesi) masajı da bebeklerin en çok sevdiği masajlardan birisidir. Hem duyguların bebeğe sözle aktarılmasında hem de beden dilinin kullanılmasında güzel bir rol oynar.

Sıcak yerler
Bebeği sakinleştirmenin yollarından biri de ona sıcak bir ortam sunmaktır. Bu sıcak ortamların başında ise babaların göğsü gelir. Gerçekten de ilk üç aylık dönemde birçok bebek, babalarının göğsünde yatmayı çok severler. Daha büyükler ise babalarının göğsünde çok fazla kıpırdanırlar.
Uygulama: Bebeğinizi soyun, üzerinde sadece bezi kalsın ve onu çıplak göğsünüzün üzerine yüzükoyun yatırın. Kulağı tam kalbinizin üstüne gelsin. Gerginliğinin kayboluşunu hissedin. Kalp atışınızın ritmine eklenen nefes alış veriş hareketleri bebeğinizi sakinleştirip, huysuzluk yapmasını önleyebilir.

İki kişilik ılık bir banyo
Bebekler suyu çok severler Ilık bir banyo ise herkes için olduğu gibi bebekler için de rahatlatıcı, sakinleştirici ve dinlendirici bir etkiye sahiptir.
Uygulama: Yarıya kadar dolu bir küvetin içine oturun. Babasından bebeği size vermesini söyleyin. Onu göğsünüze yaslayın ve emzirin. Ilık su, rahat hareket edebilme şansı ve annesinin memesini emmenin bileşimi bebek için bulunmaz bir keyiftir. Bunlara ilaveten çeşmeyi de azıcık açabilirsiniz. Suyun akış sesi bebeğinizin daha da rahatlatıcı bir etki yapacaktır.

Kaynak: Çağdaş Ebeveynlik/William&Martha Sears-Gün Yayıncılık
 
Hey maşallah maşallah maşallah :nazar:
Sütün çok yarıyor demekki, nazar değmesin inşallah. Bizde kızımın aldığı gramları sayıyoruz vallahi, 3610 gr doğmuştu, 1 hafta sonra 3200 e düştü. Bugün 25 günlük oldu ve doğum kilosuna daha yeni ulaşabildi.

Bu arada kilo takibi yapmak isteyen anneler için bir tavsiyem var. E-bebek mağasına gittik dün eşimle, bez alan almak için. Arçelik ve Beko'nun bebek-çocuk tartıları vardı kampanyalı. Arçelikler 50 tl, Bekolar 40 tl ye satılıyordu. Bebişler büyüyünce çocuk tartısı olarakta kullanılabiliyor, 20 kg a kadar tartma kapasitesi var. Fiyatlar çok uygun geldi bana, aldık bir tane, artık kilo aldı mı almadı mı diye doktor kontrolünü beklememize gerek kalmadı. İhtiyacı olanların bilgisine..
Canim biz birde yeni dogdugunda fazla kilo kaybetmedik ondan olabilir.ilk zamanlar sütüm damla damla geliyodu resmen inatla saatlerce emzirdigimi hatirliyorum.okadar emmeye kusmazdi bile simdi diyorum demek sütüm okadar az geliyomustu.birde sariligi gecsin die cogu gece sifir uykuyla sabaha kadar emzirmistim.öle öle hem bebegim kilo kaybetmedi hem sariligi gecti hemde sütüm geldi.ama hala şakir şakir gelmez.gögüs pedi bile kullanmiyorum düsün yani.ama senin bebeginde okdar zayif degil bence.buaydan sonra alir
bu arada adım DİLEK...
aslında eşim okuduğu için 3 yıl tecil ettirmişti sonra kısa dönem askerlik kalkacak dendi ve o yüksek lisansı bitirip tecili bozdurdu gitti.
ben kayınvalidemle birlikte oturuyorum normalde yalnız değilim aslında ama onun yerini kimse dolduramıyor benneyaptımki
Allah kavustursun canim.bizde okulun bitmesini bekliyoruz.bakalim ne yapicam askim olmadan :KK43:( neyse Allah daha büyük ayriliklar vermesin insallah
 
dun ogleden sonra 4 ten gece 2 ye kadar uyumadı ece.. gezmeye gittik iftara davetliydik tam uyuttum erken cıkmam gerekti ustunu degistirirken uyandı ve sinir yaptı agladı zırladı arabada sustu ama uyumadı ordana 10 ar dklık kus uykuları kusmalar aman allahım tovbe edecem biyere gitmeye nerdeyse.. eve geldik cingoz hic uyumaya niyeti yok kus gibi bakıo etrafa kucak istio memeyi istemio elini emio meme verioz memeyi ittirio aglıo. babasına ddedim yıkayalım ustundeki agırlık gitsin.. gece 1 de cocuk yıkadık 2 de sızdı ..yatırırken baktım kokuyo doldurmus bidaha altını actım bidaha uyandı neyse temizledim iki mızıkladı uyudu.. sonuc sahura kalkamayan baba...oyle yorulmusuzki 2 alarmıda duymadık , emrah bugun sahursuz tutuyo Allah yardımcısı olsun ..
 
meme uclarım harap..hic iilesmezlermi yada hepmi boyle bi ii bi kotu gezcez napcaz ben anlamadım..pedmi yapıo acaba artık silikon meme ucunu koyuyorum ustune ped koyuyorum ilacta suruyorum perperisan haldeyim anlıcanız cigerlerim sokuluo resmen
 
Sanırım Doruk'u kucağa alıştırdık. Uyanık olduğu her an kucakta olmak istiyor. Hatta ayakta dolaşmamızı istiyor. Aslında duruyordu bıraktığımız yerde. Annem yaptı biraz galiba :KK43:

Bugün ben süpürge tutuyordum, Onur salonda duruyordu, Doruk da küçük odada uyuyordu, uyandı kendi kendine tatlı tatlı mıkırdanmaya başladı. Arada bir ıngaaa yapıp mıkırdanmaya devam ediyordu. Yanına gittim "aman da oğlum uyanmış mı" diye konuşmaya başladım. Bİr yaygara bizimkinde! Çatladım gülmekten... Sıpa beni görünce direkt duygu sömürüsüne başladı, kucağıma alayım diye. Ya!

aynı ece ya bana karsı oyle nazlıki.. bakıom yatıo kendi kendine sırayla bildigi tum sesleri cıkarıo acaba hangisini yutarımda alırım die sonra geliom yanına ay sen burdamıydın ben seni gormedim canım vs sevgi sozleri basıo yaygarayı hemen kucagıma gelio aynen senin gibi deli oluyorum. babasındayken de sesimi duysa hemen gelmek istio hem hosuma gidio hem yoruluorum.

surekli omuz kucak oda etrafı seyredecek bizde volta atcaz durum bu emzigide inatlasıoz resmen..
 
günaydın kızlar................
şu monolog yapmayı bi türlü beceremiyorum
başım ağrıyo sanırım uykusuzum
beratımın kaka yapamama yaparken zorlanma problemi devam ediyo
bu yüzden baba gidiyo işe biz kalkıyoz ayağa
sanırım bizim oğlan babayı daha çok seviyo
 
dun ogleden sonra 4 ten gece 2 ye kadar uyumadı ece.. gezmeye gittik iftara davetliydik tam uyuttum erken cıkmam gerekti ustunu degistirirken uyandı ve sinir yaptı agladı zırladı arabada sustu ama uyumadı ordana 10 ar dklık kus uykuları kusmalar aman allahım tovbe edecem biyere gitmeye nerdeyse.. eve geldik cingoz hic uyumaya niyeti yok kus gibi bakıo etrafa kucak istio memeyi istemio elini emio meme verioz memeyi ittirio aglıo. babasına ddedim yıkayalım ustundeki agırlık gitsin.. gece 1 de cocuk yıkadık 2 de sızdı ..yatırırken baktım kokuyo doldurmus bidaha altını actım bidaha uyandı neyse temizledim iki mızıkladı uyudu.. sonuc sahura kalkamayan baba...oyle yorulmusuzki 2 alarmıda duymadık , emrah bugun sahursuz tutuyo Allah yardımcısı olsun ..
Ay okadar saat uyumayinca cok kötü oluyo ya.hele biyerden sonrada uykusu hepten dağiliyo demen gibi oluyolar bi cingöz.
meme uclarım harap..hic iilesmezlermi yada hepmi boyle bi ii bi kotu gezcez napcaz ben anlamadım..pedmi yapıo acaba artık silikon meme ucunu koyuyorum ustune ped koyuyorum ilacta suruyorum perperisan haldeyim anlıcanız cigerlerim sokuluo resmen
Arkadasima doktos sey önermis.her emzirmeden sonra memeni acikta gezıcekmissin.kendı kendine kuruycakmis.enaz 10 dakika memeler fora olcak yani :) öle gecti dedi.bi dene ıstersen
günaydın kızlar................
şu monolog yapmayı bi türlü beceremiyorum
başım ağrıyo sanırım uykusuzum
beratımın kaka yapamama yaparken zorlanma problemi devam ediyo
bu yüzden baba gidiyo işe biz kalkıyoz ayağa
sanırım bizim oğlan babayı daha çok seviyo

Kaka problemi genelde hepimizde oluyo.sanirim alisma süreciymis bagirsaklarin.2günümü 3günümü ne gecerse doktora danismak gerekiyomus
 
selam arkadaşlar,
oyuncak alanlar var mı? biliyorum henüz erken ama ben eşii dizginleyemiyorum. yere konan aktivite parklarından aldık. tinylove diye bir markanın. çok hoş bişey. henüz tam anlamıyor tabi. yatırıyorum içine ölece akıyor oyuncaklarına, bi de ayaklarını oynattıkça hışırtılar çıkıyor o çok hoşuna gidiyor. bizimkini babannesi aldı ama gittigidiyordan daha uygun fiyata bulunabiliyor, yoksa o kadar para vermeye gerek yok bence. sonuçta çok kısa süreli oyuncaklar bunlar. bu yetmiyor gibi eşim şimdi de tutturmuş dönence de alalım diye. sadece 3 ay kullanacağı bişeye 140 tl vrmek istemiyorum. dün gittigidiyora baktım 60 a filan satılıyor ikinci elleri. ordan almayı düşünüyorum. TAZE sen çok uygun fiyata almıştın dönenceni, nasıl? hiç çalıştırdınız mı? doruk hoşlanıyor mu?
 
selam kızlar
dün gece ece 22:30 da uyandı ve gece 3 de uyudu tekrar emzir kakasını temizle tekrar emzir çişini al tekrar emzir gazını al kucağında avut ve gece 3 dü bittim resmen

melek tuana nın omzu nasıl oldu canım??
 
selam arkadaşlar,
oyuncak alanlar var mı? biliyorum henüz erken ama ben eşii dizginleyemiyorum. yere konan aktivite parklarından aldık. tinylove diye bir markanın. çok hoş bişey. henüz tam anlamıyor tabi. yatırıyorum içine ölece akıyor oyuncaklarına, bi de ayaklarını oynattıkça hışırtılar çıkıyor o çok hoşuna gidiyor. bizimkini babannesi aldı ama gittigidiyordan daha uygun fiyata bulunabiliyor, yoksa o kadar para vermeye gerek yok bence. sonuçta çok kısa süreli oyuncaklar bunlar. bu yetmiyor gibi eşim şimdi de tutturmuş dönence de alalım diye. sadece 3 ay kullanacağı bişeye 140 tl vrmek istemiyorum. dün gittigidiyora baktım 60 a filan satılıyor ikinci elleri. ordan almayı düşünüyorum. TAZE sen çok uygun fiyata almıştın dönenceni, nasıl? hiç çalıştırdınız mı? doruk hoşlanıyor mu?

annem almış bir dönence sesini duyunca gözlerini sabitliyor sanki hoşuna gidiyor galiba:emir_bebek:
 
SÜT SAĞMA MESELESı,
sütüm az geliyordu başlarda. hatta bir kutu pre aptamil bitirdik bir ayda. ikinci kutuyu da aldık ama henüz hiç kulanmadık allaha şükür. bir kutuyla kapatmış olsak mama meselesini ne güzel olur. ama evde hep bulunmalı bence acil durumlar için. sütümü de sağıyorum kızım uyurken birikeni. kızım emdikten sonra artmış olursa 60 cc kadar sağıp dolaptasaklıyorum. biryere gidecek olursam ablama filan bırakıyorum cereni o da dolaptaki sütü veriyor. dün sağdığım sütü dökmek zorunda kaldım ama. 24 saat bekleyebiliyor dolapta. ısıttıktan snra da içmesi gerekiyor tekrar tekrar ısıtılamıyor. işte dün benimki içmedi bir türlü. oysa açtı. ben de mememde süt olduğu halde biberondaki hazır sağılmış sütü vermeye çalıştım. içmezse bozulacaktı çünkü. ama kızım biberonu itti sürekli. sonra mememi verdim cok cok emdi. dedim "eyvah bu kız memeye fena alıştı bak biberonu bıraktı"....kaydirigubbakcemile2
demem o ki her bebek biberon ya da emziğe alışıp anne memesini bırakmıyor. inşalah hep böyle gider. sütüm yettikçe o kadar mutlu oluyorum ki anlatamam. artık emzirmek acı da vrmiyor. göğsü yara olan arkadaşlara sabır diliyorum. ben de çok korkmuştum ama bakın geçti bile.
 
selam arkadaşlar,
oyuncak alanlar var mı? biliyorum henüz erken ama ben eşii dizginleyemiyorum. yere konan aktivite parklarından aldık. tinylove diye bir markanın. çok hoş bişey. henüz tam anlamıyor tabi. yatırıyorum içine ölece akıyor oyuncaklarına, bi de ayaklarını oynattıkça hışırtılar çıkıyor o çok hoşuna gidiyor. bizimkini babannesi aldı ama gittigidiyordan daha uygun fiyata bulunabiliyor, yoksa o kadar para vermeye gerek yok bence. sonuçta çok kısa süreli oyuncaklar bunlar. bu yetmiyor gibi eşim şimdi de tutturmuş dönence de alalım diye. sadece 3 ay kullanacağı bişeye 140 tl vrmek istemiyorum. dün gittigidiyora baktım 60 a filan satılıyor ikinci elleri. ordan almayı düşünüyorum. TAZE sen çok uygun fiyata almıştın dönenceni, nasıl? hiç çalıştırdınız mı? doruk hoşlanıyor mu?

ben de pılımı pırtımı toplayıp ablamlara geldim. bahçeşehirde kalıyoruz iki gündür. burada çok rahat ediyorum. iki kardeşim de burda, çok yardımcı oluyorlar. topiğe girebilmemden bellidir. kolik belasının eçmesi için gün sayıyorum adeta. kız bebeklerin iki ay sürüyormuş. iki haftamız kaldı o zaman.
herkes gezmeye başladı mı? biz en başından beri kısa süreli gezmelere çıkıyoruz. yoksa ben evde kafa yiyecek gibi oluyorum. bu akşam kangurusunu ilk defa kullandık. malum kızım çok zayıftı diye kulanmaya cesaret edemiyorduk ama artık biraz daha etlendi butlandı gibi. denedik baktık rahat duruyor, aldık çıktık. 2 saat kadar dolaştık. uyudu kanguruda mışıl mışıl. biz babybjörnalmıştık, çok memnun kaldım. almayı düşünen varsa babybjörn kanguruyu tavsiye ederim.
sütümü artırmak için arpa şırası içiyorum. galiba işe yarıyor ama emin olamıyorum zira gerşeyi bol bol yiyorum, hangi besin daha çok atırıyor anlayamıyorum o yüzden. değişkenleri değiştire değiştire denemek lazım. birşeyden eminim sadece o da yorgunluk ve stres benim sütümü azaltıyor. bi de şimdi yeni başladm alkolsüz bira içmeye. tr de satılmıyor ama arabistana filan ihraç edilen lkolsüz biralardan temin ettim, tadı zaten aynı normal bira gibi. (hiç sevmem birayı) emzirirken elimd teneke bira kutusu çok garip duruyor ama... foto çekmek lazım. topa tutarlar bi gören olsa "zalim anne" diye.


bahçeşehirdeysen beklerim bana da çok yakınım şu an da sana ıspartakule evleri
 
meme uclarım harap..hic iilesmezlermi yada hepmi boyle bi ii bi kotu gezcez napcaz ben anlamadım..pedmi yapıo acaba artık silikon meme ucunu koyuyorum ustune ped koyuyorum ilacta suruyorum perperisan haldeyim anlıcanız cigerlerim sokuluo resmen

Pervin Medela Purelan gögüs ucu kremi kullandım ben şimdi hiç ağrım yok çok şükür
ilk 20 gün ağrıdı sonrada geçti
bi onu denesen iyi gelir belki
 
Bu arada ben de delilik edip arabayla bayramda Trabzona gidicem. Çarşamba yola çıkmayı düşünüyoruz..Duyanlar neeeeeee küçücük bebekle diyorlar ama napıyım kafaya koyduk bi kere. Mevlüdünü de orda yapıcam..
cesaretine hayranım ve bravoo diyorum valla. biz kurban bayramı için şimdiden kara karar düşünüyoruz. bakalım kısmet..

pisik icin super tariff...
kizlar bugun pisik icin bitkisel bi tarif ogrendim, uygulayin derim, tamamen bitkisel ve ise cok yariyormus..
1 yumurtanin akini hizlica kopurene kadar cirpip, zeytin yagiyla kivama gelinceye kadar karistiriyoruz, asitsiz, safi zeytin yagi ve pisikli popoya pit pit vurarak elle yediriyoruz ve aninda sabaha geciyormus, deneyin derim...
saol canım yazdım bi kenara .. bugun doktora gösterces ona göre ilaç vercekmiş. telefonda srdum ve pişiğimizi tarif ettim getirin bi göriyim dedi. eger ileryse ona göre ilaç verelim dedi. bakalım.

Sanırım Doruk'u kucağa alıştırdık. Uyanık olduğu her an kucakta olmak istiyor. Hatta ayakta dolaşmamızı istiyor. Aslında duruyordu bıraktığımız yerde. Annem yaptı biraz galiba :KK43:

Bugün ben süpürge tutuyordum, Onur salonda duruyordu, Doruk da küçük odada uyuyordu, uyandı kendi kendine tatlı tatlı mıkırdanmaya başladı. Arada bir ıngaaa yapıp mıkırdanmaya devam ediyordu. Yanına gittim "aman da oğlum uyanmış mı" diye konuşmaya başladım. Bİr yaygara bizimkinde! Çatladım gülmekten... Sıpa beni görünce direkt duygu sömürüsüne başladı, kucağıma alayım diye. Ya!
hmm kucak meselesi gerçekden alışkanlık oluyor bebişe. benimde etrafımdakiler kucaga alıştırma diyorlara ama ben öyle herdakika almıyorumki. sadece sıcaklıga ve bana ihtiyacı oldugunu hissettiğimde alıyorum mis kokusunu kokluyorum oglumun. mesela emzirdikden sonrauyuyorya hemen beşiğine yatırıyorum. uykuya beşiğinde dalsın diye...

tazem burcum aynen valla beni farkedince keyifli mıkırdanmalar aglamaya dönuşuyor..
 
Sanırım Doruk'u kucağa alıştırdık. Uyanık olduğu her an kucakta olmak istiyor. Hatta ayakta dolaşmamızı istiyor. Aslında duruyordu bıraktığımız yerde. Annem yaptı biraz galiba :KK43:

Bugün ben süpürge tutuyordum, Onur salonda duruyordu, Doruk da küçük odada uyuyordu, uyandı kendi kendine tatlı tatlı mıkırdanmaya başladı. Arada bir ıngaaa yapıp mıkırdanmaya devam ediyordu. Yanına gittim "aman da oğlum uyanmış mı" diye konuşmaya başladım. Bİr yaygara bizimkinde! Çatladım gülmekten... Sıpa beni görünce direkt duygu sömürüsüne başladı, kucağıma alayım diye. Ya!
ayni durum bizdede mevcut, birde yeni bir numaramiz var sizdede yapiyormu beni gordugu anda damak catlatiyor diliyle, bu meme istiyorum demek, karni ac tok bisi farketmiyor tatli niyetine:))tam sipa ve numeracilar yaa...
Sütünü sağan arkadaşlara bir sorum var.
Bir seferde bir göğsünüzden kaç cc süt sağabiliyorsunuz? Bir de kaç saat arayla sağıyorsunuz ?
Bir göğsüm feci yara ve malesef iltihap başladı.Bu göğsümle kızımı emziremiyorum ama iltihabın ilerlememesi için bu göğsümü sık sık boşaltmam gerekiyor.Mecburen sağıp veriyorum kızıma, ama 3-4 saatte bir sağdığımda 40 cc civarında süt geliyor. Çok az gibi geliyor bana, sizlerin ki nasıl acaba?
benim iki gogusten anca okadar cikiyor
 
ohhh bririlerinin kırkı çıkmışda vuslat bile yaşamışlar. gözunuz aydın darısı başımıza..:)
az kaldı bizimde inşallah ..eşimle otourup uzun sohbet etmeyi bile özlemişim valla elimi tutunca bile içimde fırtınalar kopuyor bu aralar.. çok hoş ama sanki flört ediyoruzda gizli gizli elimi tutuyormuş gibi..:)


nazan ohh sende gezmeklerdesin demek. ne guzel tadını çıkar.:
biz şimdilik doktor kontrolu dışında dışarı çıkmadık.bayramda da sadece aynı apartman içinde gezces oglumla.. malum bu bayram bize gelen olucak..:)
 
meltem şişliği indi bşraz daha yavaş yavaş incekmiş kaynıcakmış..ona takılmıyorum şu kan sonucu bi temzi gelse allahın izniyle inşallah...bu arda tuana diil teyzesi eylül adımız:) sorduğun için teşekkür edirim...ece nasıl ..nasıl gidyo gezmelere çıkıyonuzmu..biz ctesi çıktık artık daral geldi iftara çıktık 19 günlükken ama öle cesaret edemiyorum herzaman çıkmaya 40 çıksın ozamna..
 
nurdan benim sıpada mesela babannesi yada babası yada herkim sevmek için elini yanagında gezdirince aç tok farketmiyor hemen emme şekline geçiyor.
 
selam arkadaşlar,
oyuncak alanlar var mı? biliyorum henüz erken ama ben eşii dizginleyemiyorum. yere konan aktivite parklarından aldık. tinylove diye bir markanın. çok hoş bişey. henüz tam anlamıyor tabi. yatırıyorum içine ölece akıyor oyuncaklarına, bi de ayaklarını oynattıkça hışırtılar çıkıyor o çok hoşuna gidiyor. bizimkini babannesi aldı ama gittigidiyordan daha uygun fiyata bulunabiliyor, yoksa o kadar para vermeye gerek yok bence. sonuçta çok kısa süreli oyuncaklar bunlar. bu yetmiyor gibi eşim şimdi de tutturmuş dönence de alalım diye. sadece 3 ay kullanacağı bişeye 140 tl vrmek istemiyorum. dün gittigidiyora baktım 60 a filan satılıyor ikinci elleri. ordan almayı düşünüyorum. TAZE sen çok uygun fiyata almıştın dönenceni, nasıl? hiç çalıştırdınız mı? doruk hoşlanıyor mu?
Biz henüz almadik ama sizin aldiginiz oyun halisindan alsakmi yoksa dönencemi alsak bilemedim.malüm 2side bi hayli pahali. fisher prays da 2side güzel ama banada fazlasi fuzuli geliyor hemde cok kisa süre oyniycak.bakalim karar asamasindayim.ama 4aylik falan olunca tirtillar filan var yumusak titriyolar ses falan cikariyolar tinylove kiler cok güzel.onlardan almak istiyorum..
ayni durum bizdede mevcut, birde yeni bir numaramiz var sizdede yapiyormu beni gordugu anda damak catlatiyor diliyle, bu meme istiyorum demek, karni ac tok bisi farketmiyor tatli niyetine:))tam sipa ve numeracilar yaa...
Aynen şevval de damagiyla o sesi cikariyo o dilini yiyesim geliyo.artik gülmeside cok güzellesti ses cikardi cikarcak nerdeyse ve agulamasida yakindir gibime geliyo.merakla bekliyorum
meltem şişliği indi bşraz daha yavaş yavaş incekmiş kaynıcakmış..ona takılmıyorum şu kan sonucu bi temzi gelse allahın izniyle inşallah...bu arda tuana diil teyzesi eylül adımız:) sorduğun için teşekkür edirim...ece nasıl ..nasıl gidyo gezmelere çıkıyonuzmu..biz ctesi çıktık artık daral geldi iftara çıktık 19 günlükken ama öle cesaret edemiyorum herzaman çıkmaya 40 çıksın ozamna..
Canim insallah kan sonucunda güzel cikcak.tekrar alinan kanio üstündeo kac gün gecti?
 
X