selam
kızımın hala göbek bağı düşmedi o konuda çok endişeliyim
göbek bağı için günde 2 kez solüsyon kullanıyorum başka yapılacak birşey var mı??
aa birde gözünde çapak oluştu doktor damla verdi onun için de
CERENin de henüz göbek bağı düşmedi. 13.günü bugün. doktora sorduk, 4 hafta bile sürebilir düşmesi, önemli değil, kuru tutun temiz tutun yeter dedi. biz de günde 4 kere etil alkolle pansuman yapıyoruz. şart olduğundan değil de hastanede öle önerdiler diye.
cerenin de gözünde çapak oluyor. başlarda sadece sol gözde ve azdı ama gittikçe çoğalıyor. doktorunu arayıp damla kullanacağım. herhalde damla önerecektir.
şimdilik sadece pamuğa saf su döküp siliyorum. ama hemen tekrar birikiyor çapak. hele bi de ilgilenemezsem ve o çapak orda kurursa nasıl üzülüyorum anlatamam, yavrucum gözünü açamıyor resmen. ağlamaklı oluyorum, kızıyorum kendime.
tek sorun meme ucumu ilk etapta kavriyamiyor, sonrada yorulup 5 dk sonra uyuyor, durt durt uyanmiyor, sonra bianda uyanip tekrara hirslaniyor, kavrayana kadar agliyor:)) emzirme anlari cok komik, osurati sekilden sekile giriyor maymun gibi, oluyoruz gulmekten..
ilk etapta pek çok bebek kavrayamıyor memeyi tam olarak. zamanla onlar da biz de alışacağız. bizim ceren de emerken uyumayı çok seviyor, ama gözler kapalıyken bile emebiliyor. o minnacık çenesi nasıl dayanıyor bu tempoya bilmiyorum. onu izledikçe içim acıyor. sütüm az geldiği için yavrucak yüksek performans göstermek zorunda kalıyor. cok cok cok emiyor saatlerce doymak için. çene kasları yoruluyor diye çok üzülüyorum. keşke artsa biran önce sütüm. bol su içiyorum ben de. milupanın still tea sini almış eşim. tadı güzel, onu içiyorum günde bir kez.
bu arada şu humananın çayını kullanan arkadaşlar memnunmusunuz arttırıyo mu gerçekten ben şu an ekstra bişey kullanmıyorum ama kullansammı diye düşünüyorum sütüm yetiyo gerçi ama takviye gibi ....bide kilo konusunda ben 59 hamile kalmıştım 68 doğuma gittim şu anda 64 kiloyum karnım gitti sayılır toparlasın diye korse kullanim dedim ama dr izin vermedi 1 aydan önce olmaz dedi korse kullanan varmı?
ben milupanınkini içiyorum. içmesen de olur bence. madem yeterli geliyor hiç alıştırma bünyeni takviyeye filan şimdi.
hadi ya, sen de mi sadece 4 kilo verdin. ben de hastaneden eve geldiğimde bi baktım sadece 4 kilo vermişim, şoka girmiştim. göbeğim aynen kalmıştı. ilk hamile kilodumu doğurduktan sonra aldım diye güle güle öldük eşimle. korseyi acıbademin fizikçisi de önermedi. hastanede ameliyattan sonra bir sürü doktor gelip ziyaret ediyor. diyetisyeni ayrı, çocuk doktoru ayrı, fizikçisi ayrı anestezi uzmanı ayrı... hepsi kendi çapında bişeyler tavsiye edip edip gidiyorlar. işte fizikçisi de korseyi önermiyorum, kegel egzersizleri yapın, mutlaka spor yapın filan gibi bi sürü şey sıraladı, zaten yabancı uyrukluydu konuşamasından pek de bişey anlamıyordum ve çok uykulu olduğum için çoğu şey bi kulağımdan girdi ötekinden çıktı. tek aklımda kalan "mekik çekmek" ten bahsetti ama ben wc ye bile gidemezken bu öneri bana küfür gibi geldi o yüzden unutmamışım, bi de korseyi tavsiye etmemesi kalmış aklımda.
arkadaşlar primanın yeni dogan bezini kullanıyorum ama çok tahriş etti burçinin poposunu ve kukuyu kremliyoruz pudralıyoruz ama ne çare molfiksin yeni doganını bulamadım markette maşka aldım kilosu düşük olnalarından ama onlarda biraz büyük gibime geldi birkaç aylık olana kadar kullanamıyacagım bana başka marka tavsiye edebilirmisiniz sizler neler kullanıyorsunuz?
canım benim kız da çok zayıf hala, ben de primanın 2 numarasını kullanıyorum ve evet biraz büyükçe duruyor ama 1 numarasını bulamadım. e-bebekte bile yoktu. hastanede de 2 no yu kullandıkları için evde de devam ediyorum. sen de idare ediver yakında ne de olsa etlenip butlanacaklar.