2009 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Esra koku olayına Çok ınanıyorum oglum yıllarca babasının evde bırkere gıyılmıs fanılası ıle uyudu elınde onla yatacak yatak arardı mısafırlıkte ısek bıle elınde hep babasının fanılası olurdu rezıllık bırazhanı komık oluyor ama olsunharıka oluyorud onu koklaya koklaya uyurdu ıyı fıkırsenınkıde deneyelım bakalımmm
 
esra oglusun kocaman olmus massallah.cok güzel cikmissıniz ıkınizde.yahyanin yüzündeki sivilceler gibi ayni sevvalinkide.zaman zaman pörtlüyor zaman zaman düzeliyor.
 
Size göğüs pompası maceramı anlatayım

Sütüm aniden kesilir, ya da evde bebeği bırakıp gittiğimde acıkınca evdekiler besleyebilsin diye eczanede dün gördüğüm manuel pompayı aldım. Wee marka 20 tl. dandik çıkarsa kullanmam ne yapayım dedim ve aldım..
Evde sterilize ettim, taktım. Foşur foşur çekmeye başladı ama 3-5 çekişten sonra benim baş dönmeye göz kararmaya başladı. Fırlattım pompayı lavaboya koşup bikaç damla kustum. Ben kan verirken de öyle oluyorum. Göğsümden bişeyin çıktığı hissi mahvetti beni. Tamamıyle psikolojik bişey. Zaten pompayı kullanmaya başlarken hissetmiştim öyle olacağını..

Bu duygudan kurtulmam lazım. Pompayı kullanmam gerek...Bazen emme saatlerini ayarlayamıyorum, bebek ben evde yokken (bazen çıkmak zorunda kalıyorum) uyanıp açlıktan ağlıyor. Sütüm hazırr olsa ne güzel evdeki biri beslerdi. Benim için çok yararlı olacaktı ama yapamadım..

Allahtan emzirirken öyle bir hisse kapılmıyorum.

Kaşıntım için bir sürü test yaptırdım, idrar kan dışkı, tsh vs. vs. Bakalım ne çıkacak. ılaç da verdi dr. 5 günden fazla kullanırsan bebeğinde barsak tembelliği yapabilir, gaz yapabilir dedi. hay aksi işte.. kullanmasam olmayacak.ılaçtan bir tane kullandım bi değişiklik olmadı.4 gün daha deniycem mecbur. 1 hafta oldu geçmiyor..hatur hutur kaşınıyorum..geceleri kabus gibi, ağlayasım geliyor..Derim kaşınmaktan döküntü gibi kırmızı kırmızı kabardı..
 
minişimi yıkadımmm mis gibi oldu şimdi uyuyoooo bende krep yaptım yiyorummmmm

Tebrikler, tebrikler ve maşallah diyorum..

gunaydin mi tunaydin mi diyim:KK43: harap ve bitap bicimdeyim..bizim sipa artik berbat bir uyku duzeni oturttu, ozetle gece 10.30-11 gibi uyuyor, 1.30gibi uyaniyor emiyo, 2-2.30 gibi uyuyor 5.30-6 gibi kalkiyor emiyorsut yetmiyor ciyak agliyor+mama aliyor ve bir daha 12-1e kadar uyumuyor-kahvalti yaptirmiyor, surekli kucakta gezme istiyor:KK43:(gece uykusundada minigin dedigi ikinmùa gerinme tilki uykusu hali:KK43:( simdi 3 e kadar uyusa iyi bazen uyuyo bazen uyumuyor sonra hoop tekrar bi uyaniklik huysuzluk donemi..ya bi yeni dogan 16 saat uyur bizimki 16 saat uyanik:KK43:(

Geçecek bugünler inşallah, mama almaya başladığından beri benim kızımda sürekli ıkınma halinde, hem uykusunda hem uyanıkken. Anca tüm kakayı yapıp çıkarırsa, belki rahatça uyuyor bir kaç saat. Kolik cd si huzursuz zamanlarda gerçekten çok işe yarıyor, denediniz mi bunu?

selam herkese
gülistan zinco bazen işe yarıyor bilgin olsun
bu arada Ece emzik tutmuyor gazı ya da kakası varsa emmek istiyor üsten basınç yaptırıp kaka yapmaya ya da gaz çıkarmaya çalışıyor üzülüyorum minicik ama nasıl ıkınıyor

Ya bu ıkınma işine bir çare bulmak gerek, kıpkırmızı oluyor benim yavrumda ıkınırken :sinifsinif:


memelerim nasılll nerdeyse ağzıma değicekler tam inek memesiiiiiiiii :sinifsinif:

sn206838.jpg
[/URL][/IMG]

Çok tatlısınız kaydirigubbakcemile5

biz banyomuzu birlikte yapıyossss çok zevkli ben soyunuuyorum sadece donla kalıyorum oğluşumuda soyuyorummm hooppp küvete
kucağımda yıkıyorum gayet rahat oluyor veee artık ağlamıyor
banyonun zevkli hale geleceğini birgün söyleseler inanmazdım
eskiden ağlardı ortalığı yırtardı deli olurdum yıkarken
bide banyo sonrası bi masaj yapıyoruzzz oyy oyyy
beyimiz yüzüsüt yatıyor kafa bi sağ bi sol ben sırtına masaj yapıyorum bide ah oh diye sesler çıkarıyo tam keyif herifi yaaaa

Vallahi tebrik ederim Esra, tek başına misler gibi bakıyorsun oğluna,bravo ! Ben daha bir kere bile kendim banyo yaptırmadım, hep annem yaptırıyor. Ben sadece su döküyorum ,şampuan döküyorum ve ayy şimdi su yutacak, ay üşüyecek hadi çabuk vs şeklinde endişeleniyorum, o kadar.. Annem bu sabah biraz alışverişe çıktı ve 3-4 saat kızımla yanlız kaldık. Kızımında huysuzluğu tuttu mu, perişan oldum !
Bu yüzden hakikaten seni ve bebişlere kendi başına bakan tüm herkesi tebrik ediyorum.
 
Ya arkadasalr herkes aynı sorunu yazmıs ece bİrkaÇ haftalıktan berİ gunduz guzel oyurdu İkİ saat uyur İkİ saat uyanık kalır ama sonra İkİ saat yİne uyurdu falan su an kucakta uyuyor yatırıyorum ve ondk sonra bakıyroum gozler acık once mİrİldanıyorsonra yavastan basglıyor aglamaya acaba budonemİn bİr ozellİgİmİ buu valla sİzler olmasanız hersey bİzİm basımıza gelİyor bİze ozgu aksİlİkler sanacagım ama sanırım herkeste var bu

oluyor olmaz mı..bir günü diğerine uymuyor ki..gece 12-4 arası mesai yaptık. karnı tok, gazı yok,altı temiz ama uyumuyor bir türlü..Bugün gündüz de zor uyuttuk. E büyüyorlar tabi..

Emiyor uyudu sanıyorum yatırıyorum gözleer faltaşı gibi açılıyor..Dünden beri böyleyiz..
 
buzuki orhan kolik albümü

buda en tazesinden az önce çektim banyo sonrasıııı :))
maşalah tosuncuğuna kocaman olmuş kuzuzn ikinizde çok güzel çıkmışssınz :nazar:
sn206859.jpg
[/URL][/IMG]

Yeni Doğan Bebeğinizi Rahatlatan Müzikler"Bu albüm, bebeklerin ağlama süresini kısaltır, beslenme ve uyuma sürelerini artırır.'' Müzik dünyasinin yakindan tanidigi Buzuki Orhan, geçtigimiz günlerde ilginç bir albüm çikardi. "Kolik" adli albüm, tüm dünyada dogan bebeklerin yaklasik yüzde 20-25'inde görülen "kolik" hastaligina iyi geliyor. Üç yil önce ilk çocugunu kucagina aldiginda sürekli agladigini gören ve onu susturmayi basaramayan Buzuki Orhan, çocugunun "kolik" hastasi oldugunu ve fön makinesinin sesiyle sakinlesebilecegini ögrenince, bu konuda çalismaya basladi. Amerikan Hastanesi'yle ortaklasa yürüttügü 1,5 yillik çalismasinda, fön makinesi sesi yerine özel bir müzik hazirlayan Buzuki Orhan, bu çalismasini da bebekler üzerinde test etti. Yaptigi müzikle bebekleri sakinlestirmeyi basaran sanatçi, bu müzikleri de "Kolik" adli albümünde toplayarak piyasaya çikardi. Hiçbir tanitim yapmadan piyasaya sürülen albümü kulaktan kulaga duyanlar, bebeklerini rahatlatmak için müzik marketlere kosuyor.

Uzman görüsü: Fön makinesi sesinden kurtardi Amerikan Hastanesi Yeni Dogan Bölüm Sefi, Çocuk Hastaliklari ve Yeni Dogan Uzmani Dr. Gülnihal Sarman, Buzuki Orhan'la birlikte yürüttükleri bu çalismanin büyük ölçüde basarili oldugunu söylüyor. Dr. Sarman, "Kolik hastasi oldugundan emin oldugumuz bebekler üzerinde yaptigimiz çalismada, Buzuki Orhan'in hazirladigi müzikleri dinleyen bebeklerin aglamalarinin siddetinin azaldigini, aglama sürelerinin kisaldigini gözlemledik. Simdiye kadar bebeklerin anne karninda duydugu seslere yakin oldugunu bildigimiz fön makinesi sesini öneriyorduk. Simdi ise Buzuki Orhan, ebeveynleri fön makinesi sesinden kurtarmis oldu" dedi. ''kolikli Bebeklere Beyaz Gürültünün Etkisi'' baslikli çalismasi, disiplinlerarasi isbirligi yapilarak, degerli müzisyen Orhan Osman’in özverili çalismalari sonucunda hazirladigi Kolik albümü dinleterek gerçeklestirilmistir. Çalisma sonucunda bu albümün, bebekleri olumlu yönde etkiledigi, bebeklerin sakinlesmesinde etkin ve kullanilabilir bir araç oldugu saptanmistir (Nisan 2007) Prof. Dr. Hatice Pek

biz bunu çoktan fethettikde rafa bile kaldırdık bizim oğlan bir kere o müzikle sakinleşti uyudu sonrada banamısın demedi :gitme:kafamçokkarıştı
 
Esra koku olayına Çok İnanıyorum oglum yİllarca babasının evde bİrkere gİyİlmİs fanİlası İle uyudu elİnde onla yatacak yatak arardı mİsafİrlİkte İsek bİle elİnde hep babasının fanİlası olurdu rezİllİk bİrazhanİ komİk oluyor ama olsunharİka oluyorud onu koklaya koklaya uyurdu İyİ fİkİrsenİnkİde deneyelİm bakalımmm
Evet bende alistirmaya calisiyom.ama hergün degisik bise koyuyom.tek biseye alismasin die.arkadasimin ogluda tülbentle uyuyodu.ama o biraz piskopata baglamisti.artik tülbent eskıdı,yırtildı.bırak yeni bir tülbentle degistirmeyi, yikatmazdı bıle kokusu gidiyo die.(buarada cocuk 4yasina falan geldiginden bahsediyorum)arkadasım arada alıp makinaya atardi zorla,cocuk makinanin karsinda cıkmasını beklerdı o derece yanı.
Bende benim yada babasının kokusu olan seylerı degısmeli olarak koyuyorum yanına
 
Size göğüs pompası maceramı anlatayım

Sütüm aniden kesilir, ya da evde bebeği bırakıp gittiğimde acıkınca evdekiler besleyebilsin diye eczanede dün gördüğüm manuel pompayı aldım. Wee marka 20 tl. dandik çıkarsa kullanmam ne yapayım dedim ve aldım..
Evde sterilize ettim, taktım. Foşur foşur çekmeye başladı ama 3-5 çekişten sonra benim baş dönmeye göz kararmaya başladı. Fırlattım pompayı lavaboya koşup bikaç damla kustum. Ben kan verirken de öyle oluyorum. Göğsümden bişeyin çıktığı hissi mahvetti beni. Tamamıyle psikolojik bişey. Zaten pompayı kullanmaya başlarken hissetmiştim öyle olacağını..

Bu duygudan kurtulmam lazım. Pompayı kullanmam gerek...Bazen emme saatlerini ayarlayamıyorum, bebek ben evde yokken (bazen çıkmak zorunda kalıyorum) uyanıp açlıktan ağlıyor. Sütüm hazırr olsa ne güzel evdeki biri beslerdi. Benim için çok yararlı olacaktı ama yapamadım..

Allahtan emzirirken öyle bir hisse kapılmıyorum.

Kaşıntım için bir sürü test yaptırdım, idrar kan dışkı, tsh vs. vs. Bakalım ne çıkacak. İlaç da verdi dr. 5 günden fazla kullanırsan bebeğinde barsak tembelliği yapabilir, gaz yapabilir dedi. hay aksi işte.. kullanmasam olmayacak.İlaçtan bir tane kullandım bi değişiklik olmadı.4 gün daha deniycem mecbur. 1 hafta oldu geçmiyor..hatur hutur kaşınıyorum..geceleri kabus gibi, ağlayasım geliyor..Derim kaşınmaktan döküntü gibi kırmızı kırmızı kabardı..

Aaa aynı ben !
Bende her kan verişimde bayılacak gibi olurum, midem bulanır gözlerim kararır ve malesef süt sağarken de aynılarını bende yaşıyorum ! Ama sütü sağmak zorundayım da, bende hiç bakmıyorum pompaya, tv açıyorum, başka şeyler düşünmeye çalışıyorum,çok zor oluyor gerçekten ama yapacak bişey de yok, mecburen sağmaya devam..
 
Aaa aynı ben !
Bende her kan verişimde bayılacak gibi olurum, midem bulanır gözlerim kararır ve malesef süt sağarken de aynılarını bende yaşıyorum ! Ama sütü sağmak zorundayım da, bende hiç bakmıyorum pompaya, tv açıyorum, başka şeyler düşünmeye çalışıyorum,çok zor oluyor gerçekten ama yapacak bişey de yok, mecburen sağmaya devam..

pufff sende mi .. neyse bir deneme daha yapıcam bakalım nolcak..
 
TELKIRMA, KEDıCı ben de kan verirken bayılırdım ama hamile kalmadan önceydi. "Acaba hamile miyim" diye kan vermeye gittiğim gün ortadan kayboldu bu durum. Nasıl yok oldu, şoktayım hala!

Sadece sezaryen sonrası elimden kateter çekilirken tansiyonum düştü benim! Ama süt sağma olayından etkilenmeniz de enteresanmış, anlıyorum sizi neyin rahatsız ettiğini... Ama enteresanmış !
 
tazemmm kırk çıkınca neler yapmıcamkiiii
çıkıcam gezicem hoş yine çıkıyorumda
ama daha bi rahat çıkıcam nedense pskilojikmidir nedir en azından maminin çenesinden kurtulucam habire diyorki kırkı çıkmamış çocuğu habire sokağa çıkarıyosun diyeeee
birde dondurma konusu şöyle güzelim eğer boğazlarını üşütüp hasta olursan bebişide hasta etme ihtimali var??sence yokmu şekerim yediğimiz yemekler bile gaz olup dönüyosa sıpalara hasta halimizi düşünemiyorum şahsennnn
ayrıca havalar soğuyor artık dondurma yemeyiverrr bi süree :eek:lmaz:

Sevişmicen mi =)) kaydirigubbakcemile3

Yıllardır dondurma yerim, 1 kere dondurmadan hasta oldum. Mado'nun kesme dondurmasından. Ağızda uzun süre kaldığı için boğazımı mahfetmişti. Onun dışında dondurma bana bişi yapmaz, ben onu severim, o da beni sever... Büyük konuşmayayım da gene !!
 
Yıllardır dondurma yerim, 1 kere dondurmadan hasta oldum. Mado'nun kesme dondurmasından. Ağızda uzun süre kaldığı için boğazımı mahfetmişti. Onun dışında dondurma bana bişi yapmaz, ben onu severim, o da beni sever... Büyük konuşmayayım da gene !!
Aynen,ben hic bilmem hasta oldummu dondurmadan sebeb.valla logusayken yemekle yememek arasindaydim ama 2gündür yiyorum.cok özlemisim.zaten hamılelıgımın özellikle son 3ayi dondurma yemekle gectı.bıanda ayrılınca tuhaf olmustum :)) neyse kavustuk....
 
pamuklu zeytinyağı işe yaramadı kızlar başka bir çaresi varmı acaba kuzum çok ağlıyor
 
slm EBRUSKA daha önce hiç konuşmamıştık ben de zaten yeni yeni bu sayfaya girmeye başladım.allah analı babalı büyütsün bebeğini.benim bebeğim bize çok çektirdi 10 gün yoğun bakımda yattı.senin bebiş 42 günlük galiba dimi.sana sormak istediğim bebeğinin hangi gelişimleri gösterdiği sesli gülme başladı mı.agu tarzı sesler çıkarıo mu.cvp yazarsan çok sevinirim.şimdiden tşk.
Geçmiş olsun canım. Umarım şimdi bebişinin sağlığı yerindedir. Benim kızım 43 günlük oldu. Kendi kendine birtakım sesler çıkarıyor, agulama gibi. bunları yaparken güldüğü de oluyor (tebessüm şeklinde).. ama sesli gülmeden kastın kahkaha atmak ise onu henüz yapamıyor.

kızlar acil yardıııııım,
bebişim kakasını yapamıyor çok ağlıyor ne yapsam acaba
Maviş Taze cevap yazmış ama ben de fikir belirteyim istedim. Biz annemin tavsiyesiyle gazete kağıdını külah yapar gibi büküp zeytinyağına batırdık. Bunu da makatından içeri çok az sokup o bölgenin zeytinyağla yumuşamasını sağladık. Anında yaptı kakasını. Kulak çubuğu da olur tabii ama bebişin makatına göre biraz büyük gelir gibime geldi.. yerimseniben

ayy o nasıl bişey markası ney bide onu alalaım. evimiz emzik dukkanına dönmeden en dogru seçimi yapalım bari...
ohh ohh maşallah bizim banyomuz felaket sanki dövüyoruz ya çok aglıyor benim sıpa. ayrıca tek başına nasıl yıkıyorsun helal olsun sana ayyy ben henuz elimi değmedim..hep annem ve kayınvalidem yıkadı ama bu gece annem gisiyor yarın mecburen kayınvalidemle beraber yıkıcas. allah kolaylık versin inşallah..
Gülistan ben eşime söylemiştim, damaklı olmayan yenidoğana uygun emzik al diye. Eczaneden Avent'in bu linkte göreceğin modelini vermişler. Emzik tam yuvarlak değil de yassı uçlu. Hepsiburada.com : AVENT FREEFLOW YALANCI EMZİK SİLİKON 0-6 m 2'Lİ | Anne & Bebek & Çocuk
 
yaa kızlar bide bugün oğlumu kontrole götürdüm..benimki 4200 doğmuştu listeye bakdımda mavişinki doğana kadar en kilolu benim tosuncukdu...doğumdan sonra 4100 e indi...bugün 17 günlük oğlum 4700 olmuş doktor maşallah çok iyi beslenmiş dedi..sadece anne sütü alıyo benim yavru...doktora dedim bende endişeleniyodum kilo alıyomu almıyomu diye geceleri çok zor uyanıyodu benimki dedim nerdeyse hiç gece uyandırıpda emziremedim 17 gündür dedim... oda dediki biz genelde annelere ilk hafta mutlaka gece uyndırıp emzirin diyoruz sarılık tehlikesine karşı..sarılık tehlikesi geçtikten sonra bebek kendi kendine ihtiyacı olan zamanda uyanır mutlaka dedi..ama şuna dikkat edin bebekler bazen gece uyanır kan şekeri düştüğü için ağlıycak gücü olmaz uyanıkken sesler çıkarırlar.o zaman ağlamasını beklemeden mutlaka emzirin dedi..aklınızda olsun...bu gece uyandırması konusunda sonunda mantıklı bi açıklama yapan doktor buldum galiba...herkes ayrı bişey sölüyodu sinir oluyodum..benimki zaten top atsan uyanmıyodu gecede..bende üzülüyodum uyanmıyo diye..üzülmeme gerek yokmuş artık ama yinede kulağım seste uyanırsa diye bekliycem artık bu geceden sonra.çünkü önceki gecelerde bazen gece lavaboya falan kalktığımda bakıyodum benim minik uyanık yatakta tıs tıs sesler çıkarıyo hemen alıp emziriyodum..iyikide ağlamıyo diye emzirmemezlik yapmamışım.meğer kan şekeri düşüyomuş ağlıycak gücü kalmıyomuş..
 
Kızlar bu da benim Defne'min halleri..

Şaşkın ördek
defne07090910.jpg


Kıpırcan Defne
defne07090919.jpg


Anne beni kucağına aaaalll...
defne10090914.jpg
 
Sanırım bu saatlerde herkes aile saadeti yaşıyor.. Benim kızım da akşam oldu mu gündüz uyumadığı uykularının acısını çıkarıyor.. monolog yapma sırası bende anlaşılan..
 
Son düzenleme:
NORRA, iyi yolculuklar canım.. Ne kadar kalacaksınız Türkiye'de?

nurdan darısı basımıza insallah. kurbana 1 ay kala gitcem bende emrah bayrama gelcek beraber doncez simdilik planımz boyle bakalım nasıl olcak...

sagolun kizlar, cumartesi ogleden sonra yolcluk var,3 hafta kalicaz:))bkalim bizimki rahat durucak mi, yoksa tatil ziyan mi olucak??insalah ucakta bi problem cikmaz, rahat gecer yolculuk...
çok sevindim..moka ,sümük,ossuruk yegane mutluluk sebebimdir arz ederim.
aynen:)))

pamuklu çubuğu zeytin yağına batırıp 1 dk kadar poposunun içinde tut pamuk kısmını, sonra altını bağla gene. Hemen kakasını yapacaktır...
tecrubeyle sabittir ise yaradigi:))

adaşşş naber nasılsn ne sorucam sana
bebişle dışarı çıktınmı hiç aracınla yalnız başına ama !!
biz çıktık geçenlere oto koltuğuna attım arkaya ablamlara gittim biraz mıkırdandı ağladı felan 4 leri yakıp kenara çektim e-5 in ortasında memesini verdim ağzına yola devam ettim soğukkanlı oldum bi sorun olmadı sen çıktınmı hiç??
yada çıkanlar oldumuuu??

yok artik..akannehir kizim sende deli cesareti var...buarada cok tatlisiniz...

Sanırım bu saatlerde herkes aile saadeti yaşıyor.. Benim kızım da akşam oldu mu gündüz uyumadığı uykularının acısını çıkarıyor.. monolog yapma sırası bende anlaşılan..

cok tatli canim masallah..
 
X