kızlar tekrar merhaba,
aslında tatilimizin son günü arefe sabahı burda epey bir şeyler yazdım tam gönder düğmesine bastım ki internet kesilmiş yazdığım onca şey heba oldu
ramzan misafir derken anca kendimde oturup yazacak gücü buldum ....
öncelikle hepinize gecikmiş de olsa hayırlı Ramazanlar diliyorum...inşaallah Ramazanla aranız iyi gidiyordur... burda bu sene havalar güzel üstelik dün epey bir serindi hatta yağmur bile yağdı:) selmacım ve sevcancım adana ve antalyayı düşünemiyorum Allah yardımcınız olsun ...
kızlar tatilde bir şey dikkatimi çekti otel maşallah bol çocuklu bir oteldi, nereden gelirsek gelelim, nasıl yetişirsek yetişelim annelerin tepkileri hep aynı :) örneğin helin çok yavaş yiyen ve ben sürekli " o kahvaltını bitirmezsen denize gidemezsin veya o yemeği bitirmezsen gezmeye gidemezsin" gibi tepkilerde bulunuyorum az sonra aynı iki masa ötemdeki bayan aynı şeyleri söylüyor, daha sonra öte masalardan da benzer cümleler
Allahım birden kendi yansımalarımı görür gibi oldum
ufak bir kaza da atlattık ama çok şükür bir ciddi bir şey değildi... hani şu çocuklar için eğlence amaçlı şişme büyük oyuncaklar var ya çocuklar üzerinde koşup oynuyor zıplıyor, enerjilerini atıyorlar :) helin onlara binmek istedi daha önce de iki kere bindiği için tekrar bindirmekte bir sakınca görmedik daha bineli 2 dk. bile olmamıştı bizim kız nasıl çığlık atıyor bağırıyor meğer şişme bir köpek var ona bine binmek isterken yaşça büyük bir çocuk gelip bunu itmiş bir de serçe parmağını ezmiş yavrum ona feryat ediyormuş hemen önümüzde olduğu için çabucak helini aldık ama serçe parmağını diğer parmaklarından ayrı tutuyor bir nasıl ağlıyordu
eşim bir taraftan diğer çocuğa ve ailesine söyleniyor bir taraftan helini sakinleştirmeye çalışıyordu
çocuk ta olsa olsa en fazla 7-8 yaşlarındaydı eğer biraz daha büyük olsaydı eşim kesin çocuğu fena fırçalardı.. parmağı ayrı tutunca acaba kırıldı mı diye korktuk zaten incecik elleri bir de serçe parmağını siz düşünün artık ... avucunu aç kapa diyoruz yapamıyor bir de acıyor deyince biraz bekleyip doktora götürmeye karar verdik ... Allahtan bebek arabasında sütü hazırdı sütünü vermeyi teklif edince biraz sakinleşti, oturttum arabasına verdim sütü de eline , az sonra epey bir sakinleşti... bir de helinin bir özelliği var sırf keyfine biberondan süt içer ... içer ama içerken de bir eliyle biberonu tutarken diğer eliyle de kendi saçlarıyla oynar :) bir kaç dk. sonra baktığımda o acıyor dediği parmağıyla saçlarını karıştırıyor, krılma veya çatlama olsa o parmağını oynatamaz hemen eşime gösterdim de o da rahatladı biraz ama halen söyleniyor ... eşim helin konusunda aşırı korumacıdır, helini iten çocuğu bindiği zamandan beri takip ediyormuş çocuğun davranışları bir tuhafmış, bir nevi özürlü gibi, dua etsin o daha çocuk biraz daha büyük olsaydı ben yapacağımı bilirdim diye çemkiriyor ... ne bileyim anne baba yüreği dayanamıyor çocuğun canının acımasına ama karşımızdaki de nihayetinde bir çocuk dövülmez sövülmez.... ama en azından ailesi yanımıza gelebilirdi diye düşünüyorum şahsen benim çocuğum böyle bir şey yapsa aileden özür dilerim çocuğumu da o oyuncaktan indiririm....