mesleğim bana göre değil demişsin..bunu ne amaçlı dediğini bilmiyorum ama kendine inan ve güven..sen kendini ne kadar motive edersen o kadar başarılı olursun hayatta..bir de şöyle bir durum var..senin yaptığın işin değeri; inancın gereği kapalı giyindiğin kıyafetle ölçülemez..çevrendeki açık giyimli insanların değeri de aynı amaçla küçümsenemez..bu bir yaşam tarzıdır..içinde rahat olduğun kıyafetle kendini daha iyi ifade eder, başarılı olursun..öbür türlü baskılarla, dayatmalarla seni farklı giyim tarzına sokmaya çalışmaktan daha yobazca bağnazca bir düşünce kabul edilemez..
ben hep şöyle düşünürüm..karşımdaki insanla kendimi kıyaslamaya gitmem..ben böyleyim..ben böyle mutluyum..başkası olmaya çalışarak asla kendim gibi davranamam..beni kabul eden bu şeklimle kabul etmeli..VE KıMSE BENDEN DAHA DEĞERLı OLAMAZ..
ben çok sosyal fobi yaşayan insanlarla karşılaştım..hepsindeki ortak düşünce şuydu: kendimi karşımdaki insanın yanında ezik hissediyorum.. bu nedenle konuşamıyorum..derdimi anlatamıyorum..konuşursam ayıplanmaktan korkuyorum, bana gülerler, beni beğenmezler diye içime atıyor, paylaşmaktan kaçınıyorum..üstelik yüzüm kızaracak diye kendimi hep geri çekiyorum..vs diyorlardı..belki yaşadığımız toplum bizi bu duruma getirdi..ama üstesinden gelmek inanki zor değil..
sakın yanlış anlama, bunu senin için anlatmıyorum gülhancım..genel itibariyle konuşuyorum..karşımızdaki insanların bizden hiçbir fazlası yok..kendine güven..ve karşındaki insandan daha değersiz olmadığını göster..onların fikirlerini çürütmeye ve kenidin ifade etmeye çalış..kimsenin seni alt etmesine izin verme..sen yaradılmış varlıkların en hayırlısısın...