2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Günaydın arkadaşlar...miniklerinizi ve sizi öpüyorum..hasta olan bebişlere ve annişlerine acil şifalar diliyorum..Muhammed de ikinci dişini ilk çıkan dişinin hemen yanından çıkarmaya başladı..bu gece sabaha kadar uyutmadı beni..çok huzursuz bir hali var..sanırım dişlerinden kaynaklanıyor..
 
günaydın herkese..
bu diş derdi bitmez bunu anladım...ela da kaç gecedir doğru uyumuyor galiba 7.dişimiz geliyor.kızlar çıkan varsa 7 ve 8. diş nerden çıkıyor azılar mı çıkıyor...
 
selam kızlar ..ridacım nerelerdesin canım muhammette çok tatlı olmuş maaşallah...deryacım canım buralardayımda iş güç koşuşturuyorum... bizimde 4 tane dişimiz var..alperenin saçları sıklaşsın diye kestirdik keloğlan oldu bizimkisi:)))))))çok komik görünüyo.
 
ebrucum işe başladın mı bakıcıdan bahsetmişin.nereye başladın,sınavı kazandın demekki?kusura bakma canım uzun zaman giremeyince böyle oluyo...

Yasemincim sınavı kazanamdım. Daha doğrusu 2 soru il kaybettim.. Bu sene avukatlar için bu sınav açılmıyor belki seneye açılacak..Bende bir hukuk bürosunda başladım avukat olarak şimdilik böyle devam ediyorum. Başlayalı 3 ay oldum. İlk iki ay kayınvalidem baktı oğluma ama burnumuzdan geldi o iki ay..Neyse şimdi bakıcımız var..Aslında çok memnun değilim ama şu an başka çarem yok..Haziranda Allah'ın izniyle annem gelecek ondan sonra oğlumu önce Allah'a sonra anneme emanet etmeyi düşünüyorum..Şimdi kazandığım paranın nerdeyse tamamı bakıcıya gidiyor çünkü.

Elifcim kızının doğumgünü kutlu olsun canım..Seni çok iyi anlıyorum insanın evladından ayrılması çok zor. Aradan geçen zamana da inanamıyorsun..Benim için bu bir yıl içinde yaşadığım şeyler gerçekten çok zorluydu.. Ama çoğumuz içinde öyleydi biliyorum..Hepimizin sinirleri yıprandı ama artık toparlanma zamanı hepimiz için..İnsanı öldürmeyen şey güçlendiriyor.. Ve Elifcim heralde senin için çok daha zordu eminim..Yurdundan ayrı, ailenden ayrı üstelik iki küçük çocuk (ikiside bebek :)) Ama şimdi kızlarına kavuşmana az kaldı..İnşallah Allah bir daha sizi birbirinizden bu kadar ayrı bırakmaz..Kayra'ya Allah sağlıklı mutlu hayırlı, bol şanslı ve bol kazançlı bir ömür nasip etsin canım..

Esasen hepinizi tanımış olmaktan çok mutluyum.. İnsanın yalnız olmadığını yaşadıklarına benzer şeyleri yaşayan ve kendisini anlayan insanların olduğunu bilmesi gerçekten güzel..

Ridacım senin saçının açık olduğu resimlerini görüyorum artık :)) Esasen böylede gayet güzelsin.. Şu fazlalıklarımızı verebilsek de biraz daha güzelleşsek fena olmaz hani..Bende kendime söz verdim ne zaman 55 olursam o zaman röfle yaptıracağım tekrar..Ama biliyormusun rejime başladıkça tartı benimle dalga geçiyor. 60.5 ken 61 oldum hemde rejim yaparken şaka gibi :)) Muhammed'te çok şeker olmuş maşallah..

Ervuscum oğluşunun saçları hep ilgimi çekti minnacıkkende böyleydi saçları maşallah gür saçlı bi bebek olacak galiba.. O da sevimliliğini annesinden almışa benziyor..Aslında seni çok az tanıyoruz..Öğrenci olduğun yazıyor..Nerde okuyorsun. Annenlikle öğrenciliği beraber götürmek zor olsa gerek...Aramızda en küçük anne sensin sanırım.. (Bu arada ben 15 martta 31 yaşına girdim, sönük bir kutlama sıkıcı bir gündükaydirigubbakcemile3)

aozli canım geçmiş olsun inşallah diştendir ciddi bir sıkıntısı yoktur.. (biz hala diş bekliyoruz -tatlicadiarzu- bütün bebekler nerdeyse 32 dişini tamamladı bizimkinden tık yok :uhm:

marem alperencim resimlerine daha bakamadım birazdan bakıcam..

Drydenisscim işlerimin yoğunluğundan yazamıyorum pek..Ama daha sık yazmaya çalışırım inşallah..

Bugün bi duruşmaya girdim hakim beni o kadar sinir ettiki duruşmada elime ayağıma titreme geldi ağlayacaktım sinirden herkes bana bakıyo şaşkın şaşkın..Ama anladımki bu ülkede adalet diye birşey yok..Her zaman iki şey için dua etmek gerekiyor sanırım..Birincisi hastaneye ikincisi adliyeye kimseyi Allah düşürmesin..Bu ülkede hak adalet kavramı bitmiş.. Paranız varsa sizden güçlü kimse yok..Yoksa ağzınızla kuş tutsanız adalet bile sizden yana değil..Çok yazık..Duruşmayı patronumda izliyordu..Sinirlendiğmi görünce hemen başını eğip çıktı.. Ama yapabileceğimiz bişey kalmadı artık..Üstelik bişey farkettim ki bu ülkedeki herkesin psikolojisi çökmüş vaziyette hatta bazıları benden daha fazla zıvanadan çıkmış kaydirigubbakcemile3

Adını sayamadığım diğer tüm arkadaşlara da güzel bi gün geçirmelerini diliyorum benim için pek hoş bir gün değildi..inşallah yarın daha iyi olur..
 
ya arkadaşlar ben niye göremiyorum acaba deryacım göremedim canım...ebrucum sanada allah kolaylık versin çok zor bi meslek bence adalet olmadığına bende inanıyorum...
 
selam kızlar ..ridacım nerelerdesin canım muhammette çok tatlı olmuş maaşallah...deryacım canım buralardayımda iş güç koşuşturuyorum... bizimde 4 tane dişimiz var..alperenin saçları sıklaşsın diye kestirdik keloğlan oldu bizimkisi:)))))))çok komik görünüyo.

gülhancım günaydın..buralardayım canım..saçlarını kestirmişsin alperenin..eşim de diretiyordu kestirmek için ben vazgeçirdim..ilk yaş gününden sonra kestirmek istiyorum dedim..çok dağınız uzuyor saçı muhammedin de ama napayım; büyüyünce bir yılda bu kadar uzadı saçın diye göstereceğim oğluma :))
saçını kestirirken çok ağladı mı kuzucuk? muhammedin acayip derecede elektronik merakı var hem korkuyor sesinden hem de herşeyi eline almak istiyor garip yani..
 
ahhh canım ebrucum elifcim yasemincim gizemcim sizleri bi arada görmek ne güzel..eskiye döndüm ve duygulandım..geçmişe şimdi çok az bakabildim..hepinizi çok özlemişim..
elifcim şu an içinde bulunduğun durum zaten içimi parçalıyor bir de yazdıklarını okuyunca fena oldum..Her zaman söylediğim gibi Rabbim dağına göre kar veriyor insanın..Ve bizim çoğu zaman şer olarak gördüklerimizde gizli olan hayırların farkında olamıyoruz..bazen öylesine bunalıyoruz ki bunun neresinde hayır var diye isyana sürüklüyor yaşanılanlar kimi zaman..ama biz göremediğimiz için KULuz zaten..RAHMAN herşeyi en iyi bilendir..Bazen yaşanılanlar küçük günahlarımıza keffarettir..bu bile hayırdır insan için..Rabbim tez zamanda hayırlı bi şekilde evlatlarınıza kavuştursun seni ve eşini..çoğu bitti azı kaldı..sen de düzeliyorsundur inşallah..ALLAH büyük..kayra'nın doğum gününde yanında olamayacaksın belki ama Hayırlı olanı istemek lazım her zaman..neler yaşadığını hissedebiliyorum..Sabır acı bir meyvedir..herkese tatmak nasip olmaz..seni seviyorum arkadaşım..

 
ebrucum Kayınvalidenle ilgili yaşadığın olaydan sonra ayrıldığını yazmışsın..seni rüyamda gördüm pazar günüydü sanırım..bana iki ay önce kayınvalidenlerden ayrıldığını söylemiştin..içime doğmuş diye şaşırdım..sana da olur mu bilmem ama ben bazen bire bir olmasa da bazen rüyamda gördüğüm şeyleri yaşıyorum..bu nedenle rüyalarımdan çok korkarım..
işe başladığın için yoğun tempo içerisinde geçmişte yaşadığın bunalımları düşünme fırsatın olmadı..bu nedenle kafan daha rahat şimdi bir de kayınvalide stresi yaşamasaydın çok daha iyi olurmuş..
inşallah bakıcınız, iyidir..merhamet sahibidir..yunus emre'yi üzmez..bu arada dişi çıkmıyor diye üzülme..bizim de geçen ay çıktı zaten..ben de senin gibi strese girmiştim neden hala çıkmadı diye ama zamanı gelince hepsi oluyor..

bu arada ebrucum başörtüsünü çıkarmadım canım..kamusal alan olduğu için iş yerinde açıyorum başımı biliyorsun..kendimi iyi hissetmek adına işe başladıktan bir kaç ay sonra saçlarımı boyattım..benim görümceler kuaför..ALLAH razı olsun ilgileniyorlar benimle..sıkıntıdan megolamanlık yapıp kendi resmimi çekiyorum onlara denk gelmişsin..iş yerinde kapalı fotoğrafım yoktu :)

Bir hukuk devletinde yaşıyoruz ama....birçok şeyde olduğu gibi..paran varsa itibar kazanıyorsun..yoksa terazinin yönü değişiveriyor birden..
 
Canım çok marifetlisin maşallah..Çok şeker olmuş ve çok emek vermişsin belli ki.. güle güle kullansın bebişin :))
teşekkür ederim.. ama biraz büyükyapmışım. kızıma nerdeyse 10 numara büyük.. malzemeleri alıp tekrar yapcam.. çok maliyetli bişi değil..

ya arkadaşlar ben niye göremiyorum acaba deryacım göremedim canım...ebrucum sanada allah kolaylık versin çok zor bi meslek bence adalet olmadığına bende inanıyorum...

tatlım resim koymadım link e tıklayıp bakman gerek
ridacımseni görmek güzel.banlıydın yine...
kıslar herkese koca bir merhaba
hayırlı cumalar diliyorum
 
neysencim, ev sahiben canı isteyince evini kiraya verip istemeyince çıkın diyebileceğini mi sanıyor..bir hukukçu olrak ebru aydınlatmış gerçi ama bir sözleşme yapmadınız mı? bir de kayınvaliden hac vazifesin evladının izni ve rızası olmaksızın parasına el koyarak mı yerine getirecek? Allah razı olur mu ...HAC parası olana farzdır..Allah ıslah etsin, doğruyu göstersin kayınvalidene..Hakkınızda hayırlısı olsun arkadaşım..Allaha emanet olun..
 
deryacım bir anlayabilsem -ki..açtığım bir konuya yorum yapanlar yüzünden sanırım??? ben neden farketmedim, sen nasıl anladın? haftasonu tatiline denk gelmiş olabilir..ceza aldıysam bile...
 
hayırlı cumalar deryacım..tüm arkadaşlara hayırlı cumalar..

وَعَنْهُ: أنَّ رَسُولَ الله صلى الله عليه وسلم ذكرَ يَوْمَ الجُمُعَةِ، فَقَالَ: فِيهِ سَاعَةٌ لاَ يُوَافِقها عَبْدٌ مُسْلِمٌ،وَهُوَ
قَائِمٌ يُصَلِّي يَسْأَلُ الله شَيْئاً، إلاَّ أَعْطَاهُ إيَّاه وَأَشارَ بِيَدِهِ يقَلِّلُهَا

"Cuma gününde bir zaman vardır ki, şayet bir müslüman namaz kılarken o vakte rastlar da Allah’tan bir şey isterse, Allah ona dileğini mutlaka verir. ” Resûl–i Ekrem o zamanın pek kısa olduğunu eliyle gösterdi.

Bugün çok dua edin inşallah o kısacık zamana denk gelir ve dualarınız kabul olur..
 
Son düzenleme:
deryacım meleğinin kanatları çok güzel olmuş...bayıldım vallahi..
 
Arkadaşlar Cumanız hayırlı olsun

Allah hepimize her daim sevdiklerimizle birlikte bu dünyada

SAĞLIKLI

MUTLU

HUZURLU

HELALİNDEN BOL KAZANÇLI

HAYIRLI BİR ÖMÜR NASİP ETSİN

Ahirette CENNETİNİ NASİP ETSİN İNŞALLAH..Bebişlerimize hayırlı, uzun,başarılı, sağlıklı bir ömür nasip etsin İnşallah.. Allah kalbinizden (ve kalbimden yerimseniben) geçen bütün güzel dileklerinizi kabul etsin..EVSİZLERE EV İŞSİZLERE İŞ VERSİN.. Çalışan arkadaşlara işlerinde başarılı olmayı, sıkıntısız, stressiz rahat çalışmayı nasip etsin..

Cumanız tekrar mübarek olsun a.s.
 
amin. ebru cum..
hepimizin ayrı zorlukları var anladığım kadarıyla neysen cim allah sana da sabır versin arkadaşların dediği gibi o parayla hacca gitmek istemeleri çok bencilce olmuş diyecek bişey bulamıyorum:KK43:(
kızlar bana da halam kızımın saçlarını sıfır kestir daha gür ve daha çok olur dedi. ama o uzayana kadar çirkin çirkin dolaşacak mı etrafta kızım:KK43:sizce mantıklı birşey mi bu??
hakikaten kızımın saçları seyrek ve cansız hiç bana çekmemiş...
 
ahhh canım ebrucum elifcim yasemincim gizemcim sizleri bi arada görmek ne güzel..eskiye döndüm ve duygulandım..geçmişe şimdi çok az bakabildim..hepinizi çok özlemişim..
elifcim şu an içinde bulunduğun durum zaten içimi parçalıyor bir de yazdıklarını okuyunca fena oldum..Her zaman söylediğim gibi Rabbim dağına göre kar veriyor insanın..Ve bizim çoğu zaman şer olarak gördüklerimizde gizli olan hayırların farkında olamıyoruz..bazen öylesine bunalıyoruz ki bunun neresinde hayır var diye isyana sürüklüyor yaşanılanlar kimi zaman..ama biz göremediğimiz için KULuz zaten..RAHMAN herşeyi en iyi bilendir..Bazen yaşanılanlar küçük günahlarımıza keffarettir..bu bile hayırdır insan için..Rabbim tez zamanda hayırlı bi şekilde evlatlarınıza kavuştursun seni ve eşini..çoğu bitti azı kaldı..sen de düzeliyorsundur inşallah..ALLAH büyük..kayra'nın doğum gününde yanında olamayacaksın belki ama Hayırlı olanı istemek lazım her zaman..neler yaşadığını hissedebiliyorum..Sabır acı bir meyvedir..herkese tatmak nasip olmaz..seni seviyorum arkadaşım..



kıskanıyorum ama sizin eski dostluklarınızı keşke bende o zamanlar burayı farkedebilseydim:1no2:mardin de ve yalnız olmamın faydaları en azından şimdi tanıyorum sizleri değil mi:CüvCüv:
sizleri tanımak çok iyi geldi bana burda biraz olsun yalnızlığımdan uzaklaştım bebeğim için bilgilendim..destekleriniz çoğu zaman rahatlattı neyse ki geç te olsa tanıdım sizi :teytey:a.s.a.s.
 
amin. ebru cum..
hepimizin ayrı zorlukları var anladığım kadarıyla neysen cim allah sana da sabır versin arkadaşların dediği gibi o parayla hacca gitmek istemeleri çok bencilce olmuş diyecek bişey bulamıyorum:KK43:(
kızlar bana da halam kızımın saçlarını sıfır kestir daha gür ve daha çok olur dedi. ama o uzayana kadar çirkin çirkin dolaşacak mı etrafta kızım:KK43:sizce mantıklı birşey mi bu??
hakikaten kızımın saçları seyrek ve cansız hiç bana çekmemiş...

Canım bebişinin banyosundan 2 saat önce hafif badem ve zeytinyağı sür beklet sonrada yıka.. Bunu bana bebek hemşiresi söylemişti..
 
X