herkese günaydın.
yeni gelen arkadaşlar hoşgelmişler. topic şenlenmiş yahu
kızlar yaa kötü bir haftasonu geçirdim. nerden anlatmaya başlayacağım bilemiyorum..
cuma günü sabah yine aheste işe geldik. telefon geldi eşimin amcası vefat etmiş. kalp krizi..
ya amcanın birşeysi yoktu. sapasağlamdı işte, ne bir hastalık ne bir halsizlik.. güler yüzlü şen şakrak, şakacı.. kimse inanamıyor... ama napcz işte. Allah tan geldik yine ona döneceğiz değil mi? o gün hemen eve gittim. kayınvalidem falan tabi cenaze evine gittilre, kızım ve görümcemin kızlarıyla kaldım. zaten kızımda hastaydı biliyorsunuz... perşembe günü sevk etmemişlerdi özel dr a götrmüştük. oantibiyotikle lbalgam sökücü vermişti. onları kullanıyorduk.. neyse cumartesi günü amca defnedilecekti. Alla rahmet eylesin. cok severdim amcayı öyle güler yüzlüydü ki... morga kaldırmışlar yurtdışından kızları gelecekti. o an düşündüm. üşür mü ki? inanın bende çok üzüldüm... cumartesi günü kızım iyice fenalaştı. zaten sürekli ateşi vardı 38 derecelerdeydi.. sabah sürekli öksürmeye başladı. nefes alamamaya. cumartesi sabah aldık hemen doktora götürüyoruyz.. yolda telefon geldi.
bir arkadaşımızın oğlu rahatsızlı. fenalaşmış.. kalbi durmuş. düşünebiliyor musunuz bi anne için ne feci.. kadının kollarında nabız gitmiş. yoldayken hemen oksijen vermişler. yoğun bakımda şimdi..
oysa sadece ateşi varmış.. doktora götürmüşler çocuk doktoruna aferin vermiş. anne onu kullanmaya başlamış. çarpıntısı olmaya başlamış. arkadaş hemen yan etkilerine bakıyor. çarpıntı yapabilir diyor. sonra rengi değişmeye başlamış, hemen eşine götürelim iyi değil demiş.. arabaya ybinince diyo kendinden geçti. eşi nabzına bakmış çok az atıyor demiş. hemen götürmüşler yolda durmuş kalbi.. oksijen vermişler. doktorlar oksijensiz kaldığı için beyinde hasar olabilir demişler. çünük beyin hastaneye vardığında pembeliğini kaybetmiş,, oksijeni verince düzelmiş.. biraz daha geç gelseydiniz kurtaramazdık demişler. şimdi yoğun bakımda. teşhisi söylüyorum. zatürre... doktoru farketmemiş ciğerler dolmuş. kandaki mikrop seviyesi çok yukarda. şimdi oksijen tüpünü çıkarınca fenalaşıyor. daha ciğerleri kaldırmıyormuş. en az 10-15 gün yoğunbakımda kalcak. verilmiş sadakaları varmış, Allah bağışlamış kuzulraını yaa.. ona da çok üzüldük. Allah tez zamanda şifasını versin.. annesi kucağımda yığıldı kaldı diyo. çok zor bi durum yaa. şimdi çocuğunu da göremiyor yoğun bakımda....
ogün bizde başka bir doktora gittik. dedik daha önce şu doktora gittik şu ilaçları verdi dedik. ilaçda ekleme yaptı. bronşiyolit dedi. şimdi buhar makinasıyla ilaç veriyoruz. buhar tedavisi ve ilaç tedavisi devam ediyor. dün sabah bi balgam çıkardı yavrum. hem burnundan hem ağzından. nerdeyse boğuluyordu. ağzından balgamı elimle çıkardım. peceteyle. çekiyorum çekiyorum geliyor.. çok zordu yaaaaaa. yavrum öksürürken ağlıyordu artık. ne kadar acıyordur kim bilir... bu arada başka bir arakadaşımızın da bebeği rahatsızlanmış. bağırsağında bakteri çıkmış. vs.vs. zor bir haftasonuydu. sanki günler ay oldu o kadar yani... umarım sizin keyifleriniz yerindedir