2008 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

parafinli korseyi bende düşündümde sonradan vazgeçtim baya bi süre vucutta durması gerekiyor birde size özel dikilip geliyor ne kadar tam tutturabilirler ölçüyü bilmiyorum yani ölçü almadan uzaktan biraz zor bence
 
kızlar bende doğumdan sonra korse alma fikrine takmıştım bir ara, ama şimdi düşünmüyorum. iç organlarımı birbirine yapıştıracak ve doğal bir zayıflama yöntemi olmayacak sanırım.. hem çok şükür gerek kalmadı bana.. kiloların çoğunu doğumdan sonra, kalanı da emzirirken verdim gitti:hooray: kendimi, -yani sezaryan dikiş yerimi:) - daha iyi hissedince bisiklete çıkıcam.. sizde verirsiniz takmayın. en doğalı bol bol su için, sıvı alın.. hem bebişlerimize süt olur hemde emzirirken acayip kilo veriliyor..

kızlar sizlere emzirme sürelerinizi sorucam.
ben 2 saatte bir 20 dk. 10dk. bi göğsümü, 10dk. diğerini şeklinde emziriyorum..
bazılarından duyduğum sadece 10dk. emziriyorlarmış.. benimki fazla mı acaba?
birde uyurken uyandır diyor doktorların bazıları?? bazıları da bırak uyusun diyo???
ben bırakıyorum uyuyo.. ama geceleri bazen 12de yattığımızda 4'e kadar uyanmayınca bu sefer ben huzursuz oluyorum aç aç yatıyo yavrum diye.. uykusunu bölersem haydii bir de gazla uğraş yine.. 4ü geçe kıpırdanıyo uyanıyo hemen emziriyorum..
sağlık ocağındaki dr. gecede olsa 2 saatte bir uyandır emzir, gece hormon salgılandığından, bebekte emmediğinden, ertesi gün güzndüz sütün yetmemeye başlar dedi.. ama kilo alımı çok iyi şükür.. kadın öyle dediğinden beri aklımda, bu hafta deniyorum bakalım yine geceleri uyandırmadan.. tarttırıcam h.sonu. bakalım kilo alımı iyi mi yine? ona göre kadının dediği gibi yaparım.
geceleri uyanmayıp emzirmediğimde bakıyorum tişört göl gibi oluyor:) sütüm akıyor.. size de oluyor mu??

birde bebek her istediğinde diyorlar, ne istediğini az çok çözdüm amakafamçokkarıştı maaşallah benimkine her dk. ver süprizzzzz demiyoogamyoncuiremsu canavar gibi bişey :tomato:


hepinize sevgilera.s.
 

Canim ben istanbul korse merkezi diye bir yerden verdim .Internette var ama kredi karti vermek istemedim tel ile siparis verdim kapida odedim.Yalniz diyetle beraber onerliyor.Bence senin bi fazlaligin yok hayatim .Ben herhalde en kilolu mayis annesiyim.
 
Ebrucum bebislerle konusma konusunda cok haklisin.Yapamazlar demeyip buyuk insan gibi davaranmak gerekiyor.Kayra mesela 1aydir basbayagi kahkaha atiyor.Cunku karsisina gecip once gulmeye basladik .o gulunce hosumuza gidip kahakaha attik baktik ki o da yuksek sesle guluyor.Babasi mercani 2aylikken biberonunu tutmayi ogretmisti herkes sasiriyordu.Geldigimizden beri kayraya da ogretiyor.

Bebisler tipki kamera gibi herseyi kaydediyor bu anlari iyi degerlendirmek gerekiyor.Ben bir yerde okumustum bebeklerin zeka gelisimi 4yasina kadar surermis.En hizli ogrenme donemleriymis.Burada mesela 3 yasindaki cocuklara 3dil ogretme garantiis veren okullar var.
Yalniz tv konusuna pek katilmiyorum.Kesinlikle kontrollu oldugu taktirde tv cocuga cok sey katiyor.Belki dr degilim ama tecrubeli bir anne olarak soyluyorum.Burada baby einstein diye bir seri var.6 aylik 9aylik 12 aylik bbekelr icin diye uzerinde yazar.Bu tur cdler ozellikle zeka geliismi icin hazirlanmis.Ben mercana sag beyincik ve sol beyinicik diye bir cd almistim (merak edenler icn tulumba.com sitesinden aldim ayrintilar var) bu cd bir buyuk kontrolunde 6ay ve daha buyuk bebeklere once 10dk ile baslayip arttirarak izletiyorsunuz.Beynin her iki tarafininda gelismesine yardim ediyor,

Mercanda yasadigim tecrubelere dayanarak soyluyorum ki susam sokagi,barney.elmo gibi ozel hazirlanmis programlar sayesinde kizim odasini toplamayi, oyuncakariyla tek basina nasil oyun oynayip,oyun kuracagini,uzerini ozellikle ayakkabisini giymeyi daha hatirlayamadigim bir cok seyi ogrendi...Bu tur programlar arastirilarak olusturuldugundan biizim ogetmeyi akil edemedigimiz seyleri bile cocugun seviyesine inerek anlatiyor.
Ama tabi hersey de oldugu gibi tv izletmektede de fazlaya kacmamk lazim.
Tabi bu benim dusuncem
 
Kizlar o kadar yorgun ,stresli,sinirli,bitkin vs vs reyimki......Geldigimden beri kole izaura gibi calisiyorum evi topamak iicin.Sabah 4.30 kalkis ve gec 10 yatis...bu saat dilimi arasinda calis calis calis ma sonuc sifir.Evi hala yoluna koymadigim gibi kizlar hasta ve esimde de 10 karis surat hicbirseyden memnun degil.Daha geldigimden beri koltuktan yataga tesrif etmedi hergun bir bahaneden kusuyor.Ilk gun uyuyup kaldim diye kusmustu,ikinci gun Kayra ciyak ciyak tum gun agladi yemek yetismedi diye kustu (ki hic huyu degildir,yemek falan aramaz)'ucuncu gun yemegi hazirladim bakti bakti neye kustu anlamadim ama yine kustu hergun ben gidip barisiyorum ama sinir tepeme sicradi artik.....Kus kalmamamin bir baska nedeni dogum gunum yaklasiyor 4 agustos dogum gunum 8 agustos evlilik yil donumumuz kusersem unutmasi iicn bahanesi olur.Ama hele bir unutsun burnundan nasil getiricem o da gorsun.Ya evi mahvetmis benim gikim cikmiyo...Onca manikurun bosa gitmesine mi uzuleyim,yorgunlugumami ,hergun evde sayim yapiyorum biseyler eksik.Tabak,bardak,catal,kasik.Hadi tabak ,bardak kirildi,catal kasiklar nerde??Deli olucam..


Bu arada kizlar hasta gelmisti ordan buraya burada tam iyilestiler ki sadece 1gun surdu.Yine hastalar klimadan ama yanlis anlamayin usutmeden dolayi degil.Klimalarin icindeki mytelar allerji yapmis gozler kipkirmizi ve nerdeyse kapandi burun akiyor,oksuruk basladi....isimiz var anlayacaginiz
 
Mercancım,

Baby Eisntein'i bende duydum..Şu an çok küçük olduğundan sadece müziklerini dinletiyorum. Ben internetten indirmeyi deneyeceğim o seti..Bazı sitelerde veriyorlar. Hem ingilizcede öğrenir diye düşünüyorum. Ama tv den kastım bebeği normal bir kanalın karşısına bırakıp seyrettirmek..Bahsettiğin programlarsa zaten bebeklere özel yapılmış o yüzden sorun olmaz :))


Happycim emzirme konusunda benimde çok kafam karışık.. Sütüm çokken kıymetini bilmiyordum ama gece emzirmenin önemli olduğunu biliyorum çünkü gece salgılanan süt gündüz sütünden daha besleyici oluyormuş, zaten uykusu oturmuş bebek gece uyanmadan emiyor, sende iki saatte bir olmasa bile uyandıkça emzir, uyanmazsa sütünü sağıp dolapta sakla..

Bende emzirmeyle ilgili çok hata yaptım..Mesela göğsümün biri tam bitmeden öbürünü veriyordum.Böyle emzirildiği zamanda bir süre sonra süt salınımı azalıyormuş.. Halbuki sağıp saklayabilirdim ama o kadar çoktu ki saklamak bile gereksiz diye sadece sağmak için bir zımbırtı almıştım. Sütüm azaldığı için bu ay oğlumun kilo alımı da azaldı.. senağlama Üstelik oğluşumu kayınvalidemlere bıraktığım o günden beri hem sütüm azaldı hemde oğlum artık gaz sıkıntısı çekmeye başladı..Onun gaz sıkıntısının olduğunu başlarda anlamadığım için ağlayarak memeyi bıraktığında doyduğunu düşünüyordum çünkü memeyi tekrar almak istemiyordu, hırçınlaşıyordu..Emziğini verip uyuması için bırakıyordum..Ama emziği bıraktırmak için yatarak emzirmeye başladığımdan beri oğlumu aslında doymadan yatırdığımı ve ağlamalarının gazdan olduğunu farkettim..Şimdi iki saate falan bakmıyorum ne zaman fırsatını bulursam kucağımda emmezse yattığı yerden emziriyorum..Sende iki saat falan dinleme her ağladığında ver bebekler normalde 10-12 dk arasında sütün sulu kısmını kalan 3-4 dk da yağlı kısmını çekermiş o yüzden 15 dk durması yeterli bir memede..Birde büyüdükçe daha hızlı çekeceği için süre gittikçe azalacak..Sütünü sağıp sakla mutlaka..Gün gelir lazım olur..

 
Kayracım

7910.org dan önce takvimin arka fonu için bir şey seçiyorsun sonra aşağı bölümden ön fonu için bir şey seçip kutucuklara tıklıyorsun.

En alttaki time kısmına bebişin doğum tarihini yazıyorsun,

Enter mesaja kızının ismini yazıyorsun yazı rengini seçiyorsun, after diyorsun, create diyorsun

HTML code kısmında birinci olan kısmı değil ikinci http diye başlayan bölümü kopyalayıp yapıştırıyorsun..

Biraz karışık oldu ama çok kolay..
 
Turkiye'den gelmeden bir gun once Harbiye acik havada Sezen Aksu konserine gitmistim.Ilk kez canli olarak izlemek superdi .Gerci kizlarin hastaligi arttigi icin yarisindan sonrasini izleyemedim.
Bilmem bilir miisiniz bir sarkisi vardir.Masum Degiliz.........Orda bir cumle hep dokunmustur bana....Ama anne olduktan sonra daha da bir dokunur oldu...ANNENI DAHA ANIMSIYORSAN ,HATTA ANLIYORSAN........
Islerden basimi kaldiramadigim su donemde dilime yine dolandi bu sarki ve tamda burasina geldigimde aklim anneme takildi.....
Benim annem evhanimi ama oldum olasi boyle demek beni uzer.Sakin yanlis anlamayin ,bu meslek (bence ev hanimligi kesinlikle meslek )onu yeterince anlatmadigi icin ...Cunku benim annem benim gozumde doktor,hemsire,eczaci,psikolog,ogretmen,terzi,avukat (disarida herkese,iceride babama karsi savundugu iicin),kuafor,daha belki unuttugum bir suru sey....
Annem aslinda ilkokul mezunu ama kendini fazlasiyla gelistirmis,okumaya ve bilgi edinmeye zaman harcamis bir insan her konuda bilgi sahibidir..Sirf biz onunla biraz daha gurur duyalim diye bu sene lise diplomasini eline aliyor ve unv de sosyoloji okumanin planini yapiyor...
Annemle aramizda 16 yas var.24 yasindayken 3cocugu vardi.Genc yasina cok seyler sigdirdi.Sabirli bir anne olmanin yaninda sorumluluk sahibi bir buyukanne...Sirf torunlari icin yillardir benim bile biraktiramadidigim (gunde 2paket ictigi) sigarayi birakti..
Bunlari neden yazdim ..Geldigimden beri bitmek bilmeyen isler bir yandan,ESimin beni cildirtan tavirlari bir yandan ,Kizlarin gecmek bilmeyen hastaliklari bir yandan sinirlerim cok bozuldu...Bazen kucucuk Mercandan cikariyorum sinirimi..Oysa annem olsa boyle yapmazdi diyorum...Bizler belki suan ,her turlu bilgiye parmagimizin ucuyla ulasiyoruz.Bir cok sey eskiye nazaran daha rahat ama cocuk yetistirmek konusunda hala eksiklerimi goruyorum.Annem o genc yasinda nasil basa cikmis diye dusunuyorum Kendimi sik sik annemle kiyasliyorum ve daha cokkkkkk firin ekmek yemeliyim diyorum
Icimden gecnelri yazmak istedim .Acaba sizde zaman zaman annenizle kiyasliyor musunuz kendinizi diye merak ettim...Yoksa ben yeni geldigim iicin mi bu kadar duygusalim yine
 
Mercancım çok komik ama bir yazı okumuştum ben "her kız çocuğu zamanla annesine benzer" diye..Annemizde eleştirdiğimiz herşeyi bizde yapmaya başlıyoruz o zaman anlıyoruzki doğru olan bizim düşündüklerimiz değil annemizin yaptıklarıymış :))) Benim annemde ilkokul mezunu ama üniversite mezunu kayınvalidem annemin hiçbir konuda tırnağı olamaz..Ne çocuk yetiştirme, ne temizlik, ne yemek, ne de aklını kullanıp ekonomi yapma..Bende gittikçe anneme benzediğimi düşünüyorum, ev temizlerken artık annem kadar titizlenmeye başladığımı çoğu konuda annem gibi düşündüğümü farkediyorum. Annem çok fazla vakit geçiren bir çocuk değildim annem çalışan biriydi çünkü ama yinede sanırım genlerle geçiyor herşey :))) Ama annemin ne kadar fedakar olduğunu hamileliğimde ve oğlum doğduktan sonra benim tüm kaprislerime katlanmasından anladım..Anne başka birşey gerçekten ..
 
Yazdıklarını sabahın yedibuçuğunda ; ortalarına doğru gözlerim dolmuş bi şekilde okudum.
Sözünü ettiğin şarkı annemden ilk ayrıldığım sene çıkmıştı ve benim de içime dokunur bi yanı herzaman olmuştur.. Ancak sevgili Mercam' cım son satırlarında değindiğin gibi yeni ayrılmanın duygusallığından olduğunu düşünmüyorum şu an hissettiklerinin. Çünkü ben nerdeyse annesinin dibinde yaşıyan biriyim ve içinden geçenlerin aynısını yüreğimde taşıdığım için belki de bu denli kötü oldum..
Onun dışında içinden çıkamayacağını hissettiğin her durumda minik Mercan' ı kendi küçüklüğündeki sen gibi düşün ve dünyanın her; ama her yerinde insanların bi şekilde aynı; ya da benzeri zorluklarla mücadele verdiğini aklına getir.. Sen bunların üstesinden annesini en az senin kadar sevicek evlatlar yetiştireceğine olan inancınla gelmeyi başarıcaksın; sakın şüphe bile etme canım..
Benim de orda bir ablam var. Çok küçük yaşta Amerika' lı eşiyle uzaklara gitti. "Gurbet hastalığı" deniyormuş ilk yıllar onu atlattı ve şimdi ordaki ilk Türk kadın tır şoförü olmayı başardı; televizyonlara, gazetelere çıktı başarı öyküsü önemsendiğinden.. Annesi için "iyi ki de dünyaya getirmişim" diyebileceği bi onur kaynağı oldu. Eminim sen de önce anneliğin ve sonra da yetiştitdiğin evlatlarla aynı sözleri dedirticek güce sahip bi kadınsın..
Hep sevgiyle kalmanı diliyorum...
 
kızlar günaydın herkeze damardan girmişsiniz bakıyorum konuya. bende kendimi annemle kıyaslamaya çalışıyorum ama yanından bile geçemiyorum. yemek konusunda benzemişim biraz beceriyorum börekleri baklavaları gerisi sıfır. birgün abim yengeme temizlik yapacağı zaman cam silerken ''sen niye cam siliyorsunki benim annem silmezdi'' demiş. yengem şok olmuş tabi camı silmediğine değil 6 çoçukla çocuklarına cam sildiğini temizlik yaptığını bile göstermemiş diye. bide üstüne geçim sıkıkıntısı var ozamanlar tabi elişide yapıp satıyormuş. hep annem gibi olmak isterim onun pratikliği onun marifetliği. biz 4 erkek 2 kız peş peşe 2 yaş arayla birtek ben tekne kazıntısı kazaya kurban 8 yaş arayla ablamdan sonra evlenmeden önce kazık kadar kızım çalıştığım dönemler bile kahvaltım yemeğim önüme gelirdi. aman kızım sen çalışıyorsun iş yapma. gerçi bende kalkana kadar yemek temizlik hepsi tamam. annem babamla anlaşamamış sarılmış evlatlarına. okadar fedakardırki. abilerimin 2si nişanlılık devresindeyken yüzükleri çıkarmıştı ayrılıcam anlaşamıyorum diye. aman oğlum yapma kıza laf getirme genç kız diye düzelir diye kaç kere abimleri ikna etmiştir. başkası olsa onun yerinde oğlumu mutlu etmiyor diye çoktan ayırmıştı. oooooof.... okadar çok şey varki anlatsan bitmez annemi anlatmaya yani evlatlarına karşı okadar fedakar bir anneki yerini kimse dolduramaz. Rabbim onların yokluklarını yaşatmasın bize........ bizimkinide evlatlarımıza...........
 
Son düzenleme:
bikaç gündür giremedim misafirlerim vardı. salı günü denize gittik eşim abim yengem yiğenler filan oğluşumuda soktum deninize teyzeleri hiç ağlamadı 5 dk filan tuttum 3 hafta önce filanda havuzada sokmuştum havuza girerken azcık ağlamıştı soğuk geldi su sonra alıştı ondada ağlamadı. benim oğlum balık gibi suyu seviyor alıştı hergün banyo yapmaya ağlamıyor çok seviyor suyu. ben fazla durmadım en fazla 15 dk daha fazla durmak istemedim yüzmeye çalışırken bacağımı bi atıyorum anaaa su kaçıyor içeri. yollar bozuk hala yani. biraz kasıklarımda ağrıdı oldu üşütmüş gibi çokta sıcaktı su ama 2buçuk ay oldu hala zamanı var demekki. buarada diceksiniz onca çatlak ve kiloyla nasıl girdin diye. haşamayla olduğu için heryerlerim kapalı no problem bende:))))) bayanlar plajına gidiyordum bikini giyiyordum ama artık ordada bütün mayo giyerim üstünde uzun şort anca kapatır kusurları. denize giricek olan varsa dikkat edin durmayın fazla. komşumun dr 15 dk dan fazla girmeyin demiş ona bande ona nazaran okadar girdim. :))
 
aaa nolmuuş kimse girmemiş siteye.ee hadi ben tatildeydim size nooluyo mayıs analarııı?bücürükler hareketlenince işişmiz arttı di miii

haklısın betülcüğüm kimsecikler kalmadı ya özledim bende eski günleri. senle ben gezmekten giremiyoruz başkalarıda bebişlerin bakımından heralde:roflol: c.tesi annemlerde kaldık eşim tv izlerken uyuya kaldı uykusu ağır olduğu için kaldıramadım orda kaldık. dün oğluş eşim annemler abinler felan gezmeye gittik. arbamızı sattığımız için otobüsle gezdik ve çok güzel geçti. önce eminönüne gidip vapura bindik üsküdara geçtik orda dolaşıp yemeğimizi yedik tekrar eminönüne geçip ordada dolaşıp diğer abime yemeğe davetliydik oraya geçtik. çok zevkli geçti yolculuklarımız oğluşum ilk deniz gezisini yaptı:))) zaten annesi gibi gezmeyi sevdiği için hiç rahatsız olmadı fırsat buldukçada önüme bişeyler örtüp emzirdimde çok rahattık yatı. şu emzirme önlüklerinden alıcam bi arada daha rahat olur diye. otobüste en arkaya oturduk 3 kişilikti ordaki oturaklar eşim yanımda pikesini tuttu oğluşumun önümüze emzirirken adamın biri dönüp dönüp bakıyormuş az kala kavga çıkartıcaktı zor zapdettimÇok üzgünüm çoook dedim dikkatini çekmiştir gözü kayıyordur. işte böyle bizi evde tutabilene aşkolsunsırnaşık şey

eşimin işi erken bitmiş erken geldi eve yatıp dinlenmeye dün yoruldu oda alışık değil yürümeye okadar. oğlumuda yanına koymuştum oynadılar önce eşim uyumuş oğlumda duruyordu yanında oda uyumuş şimdi. okadar seviyorumki o görüntülerini ikiside uyuya kalmış yan yana yatıyorlar yatakta eşim aralarına yastık koymuş herlde rahatsız etmemek için onu mesafede bırakmış ya çok tatlılaaaaaar.....:asigim: Şeniz
 
merhaba kızlar 3 günlük eğitimim bitti görümcem baktı çocuklarıma çok şükür bir problem olmadı.bugünde temzlik vs aynı işler çıkmam lazım görüşürüz kızlar
 
merhaba kızlar 3 günlük eğitimim bitti görümcem baktı çocuklarıma çok şükür bir problem olmadı.bugünde temzlik vs aynı işler çıkmam lazım görüşürüz kızlar

oh çok sevindim canım ya çok iyi:lepi:
ama temizlik işleri çok fena yaaaaaaffffff:1no2:
 
slm arkadaşlar,
yasemincim geçmiş olsun..eğitim bitmiş ama temizlik başlamış..kolay gelsin
kardelencim, yeni resmini yerleştirmişsin Allah mutluluğunuzu daim etsin..güzel bir manzara..
 
kızlar bizim verem aşımız pek kızarmadı sizinkilerin durumu nasıl 14 temmuzda yapılmıştı
 
Ya ben oğlum ertesi gün banyo yaptırdım. Hemşire bugün banyo yaptırma dedi sadece ( Kolunda da iltihaplanma falan olmadı .. Kızarıklığı duruyo hala..
 
16 temmuzda yaptırmıştım aşısını..iki gün banyo yaptırma demişti hemşire dayanamadım yaptırdım bu sıcaklarda hiç çekilmiyor doğrusu..aşısı üzeri (küçücük) kızarık duruyor hala hiç bir problem olmadı..
betülcüm benim oğlan da ankara konya kırıkkale gezdi maşallah....yolculukta karnını doyur uyuyor hemen..uyanıkken bile çevreyi gözlemliyor ses çıkarmıyor..bebişlerimiz şimdilik akıllı maşallah...sonradan huyları değişmez inş.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…