2008 Kasım Anneleri

merhaba kızlar 2-3 gündür giremiyordum ne kadar olay olmuş yazdıklarınızı okurken bazen çok güldüm eee bu hamilelik bak neler yaptırıyor anne adaylarına babalara değil mi aramıza yeni katılanlar hoş geldiniz kasım annelerine testleri sonuçları iyi çıkanlar gözünüz aydın benimde ikili testim allaha şükür iyi çıktı bir sorun yok ama dün çok kötü düştüm neye uğradığımı şaşırdım kayınvalidemlerdeydim yere su dökülmüş terliğim bir kaydı bebişimi korudum ama kolum nerdeyse kırılıyordu bacağım mosmor olmuş çok korktum çok ağladım hemen doktorumu aradım eğer ağrın sızın olmazsa(karın- kasık - bel) hiç bir şey olmaz korkma dedi allaha şükür kolum hariç ağrım olmadı ama çooook korktum çok dikkatli olun

çok geçmiş olsun canım.bende çok korkuyorum düşmekten..çok dikkatli olmamız lazım valla a.s.

beslenme konusuna gelince bende neler yediğimi yazayım sabahları kalkar kalkmaz 2 bardak su içiyorum malesef kalkınca hiç bir şey yiyemediğimden okula giderken kendime zengin bir sandviç hazırlıyorum ilk tenefüste çayla sadviçimi yiyorum öğle arası genelde tost ve ayran yiyorum ve elmamı yiyorum saat 15:30 da eve geliyorum ve yoğurt yiyorum meyve yiyorum akşama sebze yemeği ve mutlaka etli bir yemek yiyorum bu arada aralarda sürekli ceviz, kuru kayısı, incir vb... yemişlerden yiyorum sütü sevmiyorum ama günde en az 2 kutu ayran içiyorum ve iki kase yoğurt yiyorum haftada 1-2 kez mutlaka balık yiyorum bol salata çay için yaralı değil deselerde malesef ben çok seviyorum mutlaka her tenefüs okulda içiyorum akşamlarıda evde şimdiye kadar 3 kilo almışım ama doktorum sorun yapmıyor boyum 175cm şu an 71 odum

darc cım bence sevinmelisin kendini sıkıntıya sokma ve kötü düşünme beklemekde çok endişeliydi sonucu alana kadar bak bir sorun çıkmadı
eminim ki senin kızında atlatacak bu durumu.bebişlerimiz annelerine naz yapmaya şimdiden başladılar çok korkutuyorlar bizi dimi benimde dün birden kasıkları ve belime ağrı girdi kıramp değildi kesinlikle artık ikisini ayırt edebiliyorum sonradan anladım ki güzel havaya kanıp pikniğe gitmiştik sanırım oturduğumuz yer ceryanlıydı ve üşütmüşüm gece sıcak duş aldıktan sonra yattım bol bol terledikten sonra çok şükür sabah uy ndığımda ağrım kalmamıştı bu dönemlerde daha dikkatli olmamız gerekiyor demekki en ufak hava değişikliklerinde kötü oluyoruzzz

nazlı melek keşke gitseydin dr a gerçi bazı gebeliklerde kabızlık olurken bazılarındada ishal durumu olabiliyormuş leblebi ve muz dene bakalım biraz kesildiğini söylüyorsun inşallah tamamen biter bu arada bol bol su içmeyi ihmal etme sakın

benim arkadaşım da 8 ay önce doğum yaptı ve tam 25 kilo aldı şunda almış olduğu kiloların 17 kilosunu verdi hayret ettim valla nasıl verdin diye sordum benim ki gibi yaramaz bi bebeğin olursa erkenden veririsin bende nasıl olduğunu anlamadım amaverdim işte diyor birde gece gündüz sürekli emmek istiyormuş yazık memesi açıkta geziyor :)) kızcazz birde bol süt olsun diye sürekli su içiyor tabi onunda suyunda büyük faydası var

bende gündüzleri içemiyorum sütü ama gece 3-4 gibi eşim ısıtıp getiriyor ılık ballı süt içiyorum benin bebeğim de gece süt için ağlayaıp uyananlardan olcak ozaman

slm bende yeni üyeyim.daha mesajlaşamıyorum

kimseyle nasıl olduğunu bilen varmı yasak lime

canım aslınur aramıza hoşgeldin msj yolladığına göre msj ayarların düzenlenmiş

ecemcim çok geçmiş olsun aman dikkat et bacağın morardığına göre çok kötü düşmüsün keşke tel açmaktansa dr a gitseydin hemde bebişini görmüş olurdun için rahatlardı canımm

canım merhaba bunla gecmıs olsun cok dıkkat etmelıyız benım de ayakkabım kayıyor yagmurlu gunlerde gıymıyorum bende ruyalarımda hep dustugumu goruyordum cok sukur uzun zamandır gormuyorum canım bence bı doktora gorun kolunu ve bebısını goster oldumu

selamlar bende geldimmm..

Ata_tanem ve derya önerileriniz için saolun..dünden beri muz, yoğurt, haşlanmış patates, tuzlu çubuk kraker yiyorum.. bugün daha iyiyim.. gebelikte ishali arşatırırken özellikle çubuk kraker ve yoğurt leblebi iyi geliyormuş bende hepsini denedim valla..
colayı hiç düşünmedim gebelikte asitli old. ve zararlı old.için.. hemde ben coladan tiksindim zaten normalde de içmiyorum.. neyden yapıldığını okuyunca vazgeçmiştim...:)) eşim içmeye devam ediyordu alırdı ama geçen oda görmüş bişeyler bir daha ağzına almadı oda :))...
ishalim şimdilik iyi yarına nasıl olur bilemiyorum...aslında geçer diye düşündüm başata doktora gitsem daha iyi olurdu ama geçti.. yarın zaten doktorada gidiyorum söylerim.. şu an aklımda sadece bebişlerim var inşallah ikiside iyidirler..

ecemim canım sanada çok geçmiş olsun düşmüşün... çok şükür bişey olmamış, aman bundan sonra çok dikkat et tabi bizlerde dikkat edelim.. testlerinde iyi çıkmış çok sevindim... darısı bizlere artık...

teşekkür ederim arkadaşlar doktorum bir sıkıntı olmaz deyince gitmedim çünkü bebişimi koruyabildim karnımı vurmadım ama bacağım ve kolum mosmor çok dikkatli olmalıyız çok.

Ecemim, canım çok geçmiş olsun. Benim de korkulu rüyamdır düşmek. Hele merdivenden inerken. Bugün acaba göbeğim şişince merdivenden nasıl ineceğim diye düşündüm. Gerçi gülmeyin ama ben küçükken de annem göğüsleriyle nasıl yatıyor diye de düşünürdüm ama yatılıyormuş. Demek ki göbek de çıkınca onunla olmak ve yaşamak da çok zor olmayacak :)

darkçım hiç aklın karışmasın allahın izniyle bebişin iyidir inş.iyi düşün iyi olsun.kalbini sağlam tut,

ah ah ben ne çektim baş ağrıısından şurda 2 gündür iyi biraz.gene olacak diye ödüm patlıyor.çok zor
ecemim geçmiş olsun.çok korkmuşsundur eminim. zaten insan her hareketinde tedirgin oluyor.birde böyle aksilikler olunca daha kötü oluyor
slm bende yeni üyeyim.daha mesajlaşamıyorum kimseyle nasıl olduğunu bilen varmı yasakkelime

aslınur hoşgeldin aramıza.sağlıklı ve mutlu bir hamilelik geçirmeni dilerim.arkadaşlar elevit ve ferro demir hapına yeni başlıycam.ama eczacı kullanma şeklini yazmamış.sizler ne şekilde kullanıyorsunuz.aç tok veya günde kaç tane

mucize canım demir hapı çoğunlukla günde bir tane kullnılıyor ve süt ürünleri, çay kullanmıyorsun beraberinde emilimini azaltıyor çünki kahvaltıdan yada yemeklerden 2 saat sonra alırsın.. bana eczacı günde iki sabah akşam yazmış ağır geldi. teke indirdim...

mucize evet ferro sanol günde 1 tane bana doktorum sabah aç karnına al demişti ama benim midem sabahları daha çok bulandığından öğlen aç karnına aldım..2 saat öncesi ve sonrası süt ve süt ürünleri yemiceksin..elevit i de gün içinde aç-tok farketmez 1 tane alıyorum.onuda aynı öğüne denk gelmesin diye akşam yaterken alıyorum canım.bu şekilde alabilirsin..

dark seni doktorun eyüp ekiciye mi yönlendirdi ankarada bir numara diyorlar eğer gelebiliyorsan mutlaka gel işinin tam uzmanıymış

Canım 2 isim var dedi birini yazdı bana.

prof.dr.M.Zeki Taner i önerdi.Gazi Üniversitesi Hastanesinde çalışıyormuş.Yeri Armada iş merkezindeymiş.Bugün aradım,sekreter rahat hemen yarın gelin diyor :)) Eşim biz Aksaraydan gelcez,yarın gelemeyiz diyor.O zaman hafta içi gelin diyor:) Eşimde hangi hafta gelmemeiz gerekiyorsa o zaman gelelim diyor.Sekreter habire çağırıyo.Ayy biz bugün git yarın bidaha gel yapamayız zaten.Hem özeline gideceğiz eşimle izin alamayız.
Hangi hafta gitmemiz gerektiğini öğrenemedim.

Bende Konyayı aradaım aşılama yapan doktorumu.O da Başken Üniversitesi Hast.de çalışıyor.Nasıl gidiyor gebelik dedi.Bende ikilide 1/254 risk çıktı dedim.Çok mu kötü dedim.Yok dedi o kadar risk olur dedi.Olumlu konuştu.
Doktorum ayrıntılı ultrason istedi dedim.ne öneriyorsunuz dedim.16 hafta 3 lü tarama yaptır.22 hafta gel dedi.Ben de öyle yapacağım.Konyaya sevkli giderim.Zaten doktor böyle olumsuz konuşmayınca çok rahatladım.

Konya dan sonra Adana Başkent i aradım ama gebelik bölümü bugün kapalıymış.Yarın tekrar arayıp,oradan bir doktor la görüşeceğim.Söylediği hafta tatile denk gelirse bir de orada ayrıntılı ultrason yaptıracağım.

Ankara yı düşünmüyorum canım.Bana test oluyor.Çok büyük bir risk çıkmazsa 3lüde düşünmem de.

Senin dediğin doktor Hacettepe Ü.hastanesinde mi?
Çünkü doktorum.2 hocam var dedi.Biri gazide biri hacettepede dedi.Bana sadece Gazideki hocasını yazmış.Biraz araştırdım da.

Aynısı bende de var.Gözlerim felaket yanıyor ve baş ağrısı var.Baş ağrısı normalmiş.

Aldın mı canım kendine ciciler:) Neler aldın bakalım.benimde kardeşim göndercek bi kaç parça tunik,çarşamba elimde olur.

Benimde burnum tıkalı.Kan akımı fazla oluyormuş ondanmış.zaten hale de açıklamış altta.Bende okumuştum.Benim bir de ekstra boğazım yanıyor felaket.
Geçen sabah çok sudan yediklerimi çıkardım sanırı orda boğazım baya tahriş oldu.Bir de üstüne canınız çekmesin üzüm yedim çekirdekli çekirdekli.Normalde hiç sevmem çekirdekleri yemeyi ama ben yararlı diye çiğneye çiğneye yedim mi? o çekirdekler de tahriş olmuş boğazı iyice çizdi sanırım.Bugün baya öksürdim bu yüzden.

Teşekkürler canım Faydalı bilgiler için.

Azo,
Hoşgeldin aramıza canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…