- 19 Mart 2008
- 2.019
- 1
-
- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
- #1.521
merhaba kızlar 2-3 gündür giremiyordum ne kadar olay olmuş yazdıklarınızı okurken bazen çok güldüm eee bu hamilelik bak neler yaptırıyor anne adaylarına babalara değil mi aramıza yeni katılanlar hoş geldiniz kasım annelerine testleri sonuçları iyi çıkanlar gözünüz aydın benimde ikili testim allaha şükür iyi çıktı bir sorun yok ama dün çok kötü düştüm neye uğradığımı şaşırdım kayınvalidemlerdeydim yere su dökülmüş terliğim bir kaydı bebişimi korudum ama kolum nerdeyse kırılıyordu bacağım mosmor olmuş çok korktum çok ağladım hemen doktorumu aradım eğer ağrın sızın olmazsa(karın- kasık - bel) hiç bir şey olmaz korkma dedi allaha şükür kolum hariç ağrım olmadı ama çooook korktum çok dikkatli olun
çok geçmiş olsun canım.bende çok korkuyorum düşmekten..çok dikkatli olmamız lazım valla a.s.
Cuma doktordaydım,sonra arkadaşlarda kaldık.Evde değildim giremedim Kk ya.
Hemen özetleri geçeyim:
Bebeişim ultrasonda çok hareketliydi.Doktor bu kadar hareketli bir bebeğin sağlıklı olduğunu düşünüyorum.Sizin risk bence bu ultrasondan sonra 3 katı azaldı dedi.
Bebeğim gayet iyiydi ölçümlerde,ama yeni resim vermedi.
Beni Ankarada bir doktora yönlendirdi.Ayrıntılı ultrasonda çok iyi bir profmuş.üçlü test yaptırmayacakmıyız dedim.Yok dedi.Temiz çıks bile İlikide çıkan riski yoketmez dedi.Onu gözardı edemeyiz dedi.aklım karıştı biraz ??
Benim bildiğim 2li riskliyse 3lü yapılır o da riskliyse sonraki aşamaya geçilir.
Neyse bakalım ne yapacağız.Henüz Konyadaki doktorumla görüşemedim bir de onun fikrini almak istiyorum.Ona göre karar vereceğim.
Bu arada bebeğin cinsiyeti çok net olmasada kız gibi şimdilik dedi.2-3 hafta sonra daha kesin konuşuruz dedi doktor.
bebişim 14+5........
kızlar bende artık endişelenmeye başladım gerçekten 5-6 gündür isahal durumu geçmedi lavaboya gideceğim zaman karın ağrısıyla kıvarnıyorum yediklerimede dikkat ediyorum ama geçmedi hatta karanfili bile denedim yok aynı hala.. bebişlerime bir zararı olurmu salıya gideceğim doktora çokmu geç kalırım..
Kızlar geçen doğum yapan ve 10 aylık bebeği olan bir arkadaşıma gittim. Toplam 28 kilo ile hamileliği bitirmiş ve gördüğüme göre de hala aynı durumda. İlk dört ay 12 kilo almış inanamadım. Her gece 4 te kalkıp yemek yermiş ve şimdi kızı da her gece 4 te ağlayıp mama yiyormuş. Ama kızı çoook tatlıydı :) Dedim ki tüm kilolara değer bi güzellik :)
slm bende yeni üyeyim.daha mesajlaşamıyorum
kimseyle nasıl olduğunu bilen varmı yasak lime
merhaba kızlar 2-3 gündür giremiyordum ne kadar olay olmuş yazdıklarınızı okurken bazen çok güldüm eee bu hamilelik bak neler yaptırıyor anne adaylarına babalara değil mi aramıza yeni katılanlar hoş geldiniz kasım annelerine testleri sonuçları iyi çıkanlar gözünüz aydın benimde ikili testim allaha şükür iyi çıktı bir sorun yok ama dün çok kötü düştüm neye uğradığımı şaşırdım kayınvalidemlerdeydim yere su dökülmüş terliğim bir kaydı bebişimi korudum ama kolum nerdeyse kırılıyordu bacağım mosmor olmuş çok korktum çok ağladım hemen doktorumu aradım eğer ağrın sızın olmazsa(karın- kasık - bel) hiç bir şey olmaz korkma dedi allaha şükür kolum hariç ağrım olmadı ama çooook korktum çok dikkatli olun
darkçım hiç aklın karışmasın allahın izniyle bebişin iyidir inş.iyi düşün iyi olsun.kalbini sağlam tut,Cuma doktordaydım,sonra arkadaşlarda kaldık.Evde değildim giremedim Kk ya.
Hemen özetleri geçeyim:
Bebeişim ultrasonda çok hareketliydi.Doktor bu kadar hareketli bir bebeğin sağlıklı olduğunu düşünüyorum.Sizin risk bence bu ultrasondan sonra 3 katı azaldı dedi.
Bebeğim gayet iyiydi ölçümlerde,ama yeni resim vermedi.
Beni Ankarada bir doktora yönlendirdi.Ayrıntılı ultrasonda çok iyi bir profmuş.üçlü test yaptırmayacakmıyız dedim.Yok dedi.Temiz çıks bile İlikide çıkan riski yoketmez dedi.Onu gözardı edemeyiz dedi.aklım karıştı biraz ??
Benim bildiğim 2li riskliyse 3lü yapılır o da riskliyse sonraki aşamaya geçilir.
Neyse bakalım ne yapacağız.Henüz Konyadaki doktorumla görüşemedim bir de onun fikrini almak istiyorum.Ona göre karar vereceğim.
Bu arada bebeğin cinsiyeti çok net olmasada kız gibi şimdilik dedi.2-3 hafta sonra daha kesin konuşuruz dedi doktor.
bebişim 14+5........
ah ah ben ne çektim baş ağrıısından şurda 2 gündür iyi biraz.gene olacak diye ödüm patlıyor.çok zorbende de çok baş ağrısı oluyor.ama ne yaptıysam geçiremedim.sadece yatağa girip uyumaya çalışıyorum.eğer uyursam ne mutlu bana kalktığım zaman geçmiş oluyor.ama uyuyana kadar da akla karayı seçiyorum.bu arada burun tıkanıklığından çok şikayetçiyim.beni acaip derecede rahatsız ediyor. ben 15. haftadayım burun tıkanıklığı 16. haftada daha çok artıyormuş :çok üzgünüm: ve kanamalarda oluyormuş.allah yardımcımız olsun.bende herşeye dayanırım ama şu nefes alamamak beni öldürüyor..
ecemim geçmiş olsun.çok korkmuşsundur eminim. zaten insan her hareketinde tedirgin oluyor.birde böyle aksilikler olunca daha kötü oluyormerhaba kızlar 2-3 gündür giremiyordum ne kadar olay olmuş yazdıklarınızı okurken bazen çok güldüm eee bu hamilelik bak neler yaptırıyor anne adaylarına babalara değil mi aramıza yeni katılanlar hoş geldiniz kasım annelerine testleri sonuçları iyi çıkanlar gözünüz aydın benimde ikili testim allaha şükür iyi çıktı bir sorun yok ama dün çok kötü düştüm neye uğradığımı şaşırdım kayınvalidemlerdeydim yere su dökülmüş terliğim bir kaydı bebişimi korudum ama kolum nerdeyse kırılıyordu bacağım mosmor olmuş çok korktum çok ağladım hemen doktorumu aradım eğer ağrın sızın olmazsa(karın- kasık - bel) hiç bir şey olmaz korkma dedi allaha şükür kolum hariç ağrım olmadı ama çooook korktum çok dikkatli olun
slm bende yeni üyeyim.daha mesajlaşamıyorum kimseyle nasıl olduğunu bilen varmı yasakkelime
teşekkür ederim arkadaşlar doktorum bir sıkıntı olmaz deyince gitmedim çünkü bebişimi koruyabildim karnımı vurmadım ama bacağım ve kolum mosmor çok dikkatli olmalıyız çok.
dark seni doktorun eyüp ekiciye mi yönlendirdi ankarada bir numara diyorlar eğer gelebiliyorsan mutlaka gel işinin tam uzmanıymış
teşekkür ederim arkadaşlar doktorum bir sıkıntı olmaz deyince gitmedim çünkü bebişimi koruyabildim karnımı vurmadım ama bacağım ve kolum mosmor çok dikkatli olmalıyız çok.
Aynısı bende de var.Gözlerim felaket yanıyor ve baş ağrısı var.Baş ağrısı normalmiş.gunaydın kızlar
bugun tatıl ve ben ısteyım kımse yok sırkette offffff tatıl olsaydı keske kocısle uyurdum cumadan berı sıddetlı bı sekılde basım agrıyor gozlerımın ıcı yanıyor anlayamadım bı turlu :sm_confused:
azocum aramıza hosgeldın canım takvımınde 18 haftalık gosterıyor sen 14 demıssın duselt ıstersen
soya sosunu ve fasulyesını cok severım ama salatasını denıycemben bunu ncınsıyetıde bılmıyoruz o yusden dıkkat edıyım en ıyısı şakkıdı
Aldın mı canım kendine ciciler:) Neler aldın bakalım.benimde kardeşim göndercek bi kaç parça tunik,çarşamba elimde olur.yok canım suşi yemediğim için değil taka taka suşi yemeye takmışsın diye dedim o lafı yoksa her suşi yemeyen salak olsaydı ohooooo etraf salaktan geçilmezdi:))))
kızlar bugün hamile kıyafetleri almaya gidicem çok heyecanlıyım anlatamam:)))
Benimde burnum tıkalı.Kan akımı fazla oluyormuş ondanmış.zaten hale de açıklamış altta.Bende okumuştum.Benim bir de ekstra boğazım yanıyor felaket.benimde devamlı burnum tıkanıyor ya çok şikayetçiyim.ben de bide devamlı hapşurma var.bişeye alerjim var ama neye?gözümü açar açmaz 50 kere hapşuruyorum burnum akmaya başlıyo berbat bişey.uykumdan uyandırıyo bazen hatta.hiçbişey de geçiremedi bunu hergün her mevsim oluyo
Teşekkürler canım Faydalı bilgiler için.allah yardım etsin valla hepimize.bak sitede burunla ilgili bunlar yazıyor:
Damarlarınızdaki toplam kan miktarı tüm gebelik boyunca, gebelik öncesine göre %40-50 oranında artar. Bu artış gebeliğin en erken dönemlerinde başlar ve 16. haftada hızlanır. Kan miktarının bu kadar artmış olması burun tıkanıklığı ve burun kanaması gibi belirtilere neden olabilir.
Artan kan hacmi büyüyen bebeğinizin ihtiyaçlarının karşaılanması açısından önemlidir. Bu nedenle kalbiniz daha çok çalışır. Kalbi "sağlam" olan anne adaylarında kalbin daha fazla çalışması bir problem yaratmaz.
Allerjik bünyesi olan anne adaylarının hamilelik döneminde allerjilerinde çoğu zaman azalma olmasına karşın bazen belirtiler daha şiddetli olabilir, bazen de yeni bir allerji ortaya çıkabilir.