2008 Kasım Anneleri

kızlar bende bu hapşırıkta şikayetçi olanlardanımneye alerjim var bilmiyorum.iş yerinden bi arkadaşım hamileliğinde bana demişti sakın tedavi ettirmeden hamile kalma..ama grç kaldım..artık doğumdan sonra bakıcam çaresine..arkadaşım son aylarda hapşırırken karnının çok zorlandığından ağrıdığını sölüyodu..benim şimdiden karnımda hafif ağrı yapıyo zorlanırken bende peşpeşe defalarca hapşırıyorum..özellikle sabahları.int. okumuştum hamilelikte bağzılarının allerjik durumları geçebiliyomuş bağzılarında da yoksa yeniden oluşabiliyomuş..hepinize geçmiş olsun..arkadaşlar baş ağrıları içinde minoset gibi bağzı ağrı kesicileri günde2-3 tane (çok şiddettli olusa) alabilirmişiz.doktorum bana sölemişti.geçen hafta grip olduğumda benimde çok ağrımıştı..deneyin iyi gelir belki..
 
minoset ve tamol benim doktorum tarafından verildi ağrın olunca içebilirsin dedi.tüm hamilelere de aynı hap veriliyo bilginiz olsun
 
ya öyle minoset veriyorlar ama ben almama taraftarıyım.çok dayanamazsam tabi ki alırım ama şimdilik çok fazla olmadı uyuyunca geçiyor benimki işte..
 
halecim sana bi siteden kopyaladığım bu yazıyı oku lütfen..
sevgiler..

"İlaç kullanmak yerine bitkisel çözüm bulamaz mıyız?" Oldukça güncel bir soru, ancak yaklaşımda ufak bir hata var. Bitkiler sanıldığı gibi masum değildirler. Aslında şu anda bizlere tabletler, kapsüller, şuruplar ve iğneler şeklinde sunulan ilaçların hepsi zamanında bitkilerden elde edildi. Sonradan teknolojinin ilerlemesiyle etken madde keşfedildi ve sentetik olarak üretilmeye başlandı. Tıbbi bakış açısıyla aslında bitkiler (günlük tükettiğimiz sebze ve meyvelerden bahsetmiyoruz) ilaçlardan daha tehlikeli olabilir. Bir ilaç aldığımızda içindeki etken maddeyi ve dozunu net olarak biliriz. Bitkide ise birden fazla etken madde yan yana olabilir ve doz ayarlaması yapma imkanı yoktur. Bitkilerle tedaviye karşı olduğumuz anlamında anlaşılmamalı ancak gebelik ve bebek söz konusu olduğunda bir tedavi yapılacaksa farmakolojik yöntemle (onaylanmış ilaçlarla) yapılmalı şeklinde düşünüyoruz.
Bitki çayları... Masum gibi görünüyor, ancak hemen en belirgin örneği verelim: Sinameki çayı rahimde kasılmalara neden olabilen maddeler içermektedir! Buradan çıkarılması gereken sonuç, gebelik söz konusu olduğunda aktarlardan alınan veya yurtdışından getirtilen bitkisel çaylar ve ilaçlara tedavi veya destek için asla başvurulmaması gerektiği. Sürekli kullandığımız papatya, rezene, ıhlamur, adaçayı gibi bitkiler de dahil, tümünü mutlaka danışarak kullanmalıyız.

Son zamanlarda rahim içindeki bebeğin gelişimini desteklediği ısrarla söylenen çeşitli bitkisel ürünler ülkemizde de pazar edinmeye çalışmaktadır. Bu ürünlerin gebelikte kullanımıyla ilgili henüz yeterince çalışma yoktur.
 
halecım bana mınoset alerjı yapıyor vucudum kabarıp kasınıyor agrının kendı kendıne gecmesını bekliyorum benım baska bır sıkıntım daha var kızlar kuyruk sokumum agrıyor ne yapıcam bılmıyorum
 
Doktorunuz size çeşitli nedenlerle ilaç kullanmanız gerektiğini söylemiş olabilir. Gebelikte en sık kullanılan ilaçlar bulantı gidericiler, vitaminler, demir ilaçları, ağrı kesiciler, mide ilaçları ve antibiyotiklerdir. Doktorunuzun size önerdiği ilaç sizdeki tıbbi bir durumu gidermek için olabileceği gibi (enfeksiyonlar, kansızlık), sizin konforunuzu sağlamak için de olabilir (bulantı gidericiler, mide ilaçları). Tıbbi durumlara yönelik ilaçlar mutlaka kullanmanız gerekli olan ilaçlardır. Örnek olarak bir idrar yolu enfeksiyonu tedavisinde kullanacağınız ilaç sizin erken doğum yapma riskinizi azaltacaktır ve başta penisilin ve sefalosporin grubu antibiyotikler olmak üzere gebelikte kullanımı güvenli olduğu bilinen ilaçlar mevcuttur. Konforunuzu sağlamaya yönelik ilaçlar da yine bebeğinize zarar verme ihtimali olmadığı düşünülen ilaçlardır.
Gebelik döneminde hemen her şikayet ve durum için güvenle kullanılabilecek bir ilaç vardır ve kar/zarar oranı sizin lehinize olduğunda bu ilacı mutlaka kullanmalı ve suçluluk duymamalısınız. "Ben katlanırım, yeter ki bebeğime birşey olmasın" düşüncesini atmalı ve doktorunuza güvenmelisiniz.
 

canım benım bekarken kuyruk sokumum cok agırırdı evlendıkten sonra bırsey olmadı allaha sukur.doktoruna bir danışsan normal mi acaba?ya da verebilceği bir şey var mı bunun için??bu konuda hiç bir bilgim yok benim cnm geçmiş olsun..
 
azo'cum verdiğin bilgiler için tesekkur ederim.ben bunları daha önce okumustum ama benim doktorum bana hap tavsiye etmedi.yani minoset iç falan demedi.ki dese bile bn ısrarla hap almama taraftarıyım.ama alah korusun benim sağlığımla ilgili çok önemli bir hastalık olursa o ayrı..yalnızca dayanabileceğim agrılar için almak istemiyorum a.s.
 

canım soyledım erken dedı ama agrıyor sımdı oturamıyorum ayaga kalkıyorum agrıyor ne yapıcam bılmıyorum doktorum bıde ona bırsey yapamıyoruz dedı :a015:




 
canım soyledım erken dedı ama agrıyor sımdı oturamıyorum ayaga kalkıyorum agrıyor ne yapıcam bılmıyorum doktorum bıde ona bırsey yapamıyoruz dedı :a015:






canım eğer otururken yani oturmaya çalışırken canın yanıosa kuyruk sokumu için yastıklar var kuzenim kullanıyordu.onları deneyebilirsin faydası olcaktır eminim..ama diorm ya bunlar benim bildiklerim tam olarak bi fikrim yok bu konuda :çok üzgünüm:
 

cok tesekur edıyorum canım yumusak bır yastık getırdın halen agrıyor offf ne yapıcam canım
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…