2008 Kasım Anneleri

kızlaar günaydın.önce bişeyi düzelteyim hemen verdiğim yemek tarifine soya fasülyesi yazmışım soya filizi olucaktı yanlış yazmışım düzeltiyorum.darkçım sen bilmeden doğrusunu söylemişsin zaten canım:))
kızlar ishal olanlar yoğurdu nişastayla karıştırıp yiyin ben ishal olunca hep öyle yerim çok iyi geliyo.kola için mutlaka ve muzdan uzak durun.muz felaket ishal yapıyor.
kabız olanlar bol bol erik yiyin bağırsakları deli gibi çalıştırıyo aşırı yerseniz ishal yapar
kızlar pazardan beri başımda berbat bir ağrı var ölüyorum hiç geçmedi.kafamı soğuk suya sokunca hafifliyorum ama hemen kuruyo kafamı elliyorum resmen ateş gibi yanıyo tansiyonumu ölçtüm normal berbatım yaa sormayın.
nazlımelekçim sen şu karanfili bikaç kere daha dene ve 8-10 tane yut.4-5 tane işe yaramaz.bikere işe yaramadıysa bidaha yap inan iyi gelicek sonunda.mutlaka da doktoruna söyle ishali çünkü bende biara devamlı oluyodum doktorum devam ederse mutlaka hastaneye gel dedi.bağırsak enfeksiyonları riskli sonuçta dikkatli olmak lazım.
kızlar buarada çin makarnası kipa da var bulamayan olursa sööliim. ben aldım dün 2 paket bugün yarın yapıcam inşallah söylerim tadının nasıl olduğunu.
buarada bi terslik olmazsa ben haziran başında hamile yogasına başlıycam kızlar esniycem spor yapıcam çok iyi geliyormuş ve doğumu da inanılmaz kolaylaştırıyormuş.benim belimde düzleşme var ve daha göbeğim olmadığı halde hep iki büklüm dolaşıyorum yerimden kalkamıyorum adım atamıyorum bazen düz yatamıyorum çok kötüyüm.acil başlıycam zorunluluktan yani.sizde mutlaka akşamları yürüyüş falan yapın en azından çok iyi geliyo.

ayy canım gecmıs olsun acaba neden bayıldınkı bızıde bılgılendır olurmu bazen bende hamıle oldugumu unutup hızlı hızlı yuruyorum tabı sonra karın agrısı cekıyorum

ata_tanem canım hamilelikte kola çok sakıncalı ama isal bile olsak içmemeliyiz..muzda bildiğim kadarıyla kabız yapıyor.ama diğer önerilerin doğru ve teşekkürler..bende çok meyva yiyorum ve hiç kabız oladım daha şükür..14.hafta içinde olmama rağmen hiç kiloda almadım..zaten doktorum alma daha erken dedi.ama benim boyum 1,67 kilom 70; zaten kiloluydum ve çok almamam lazım..önemli olan bebeğin sağlığı ama çok kilo alamkta onun içinde iyi değil tabi..sonra nasıl doğurucam:)hayırlısı inş..zayıf olanlar daha çok kilo alıyomuş..

Atatanem, tarifi yap ta bize de söyle. Kipa demişsin Çin makarnası için biz de çok biliyoruz ya Kipa'yı. Sen hepimizi İzmir'de sandın tatlım :) Neyse Migros'ta da vardır heralde.

Haleeee ben de sevmiyoruuumm tatilllerde çalışmayıııı. Valla 'aaayyyyy' diye bağırıp, kaçasım geliyor!

Azo sen hiç o kiloda gibi durmuyorsun. Ben de 70'im ama 7 farkla benim boyum 1.60 :) Tombik hamileyim, sonumdan korkuyorummmm :)

canım bana kola içmemi doktorum söyledi ben içemiyorum içim almıyo dedim.günde 2 çay bardağı mutlaka iç hem ishaline ii gelir hemde mide bulantına dedi.ondan söylüyorum canım.bende 52yim hiç değişmedim ama göbeğim sanki yayvan gelişiyo.kız olcak galiba benimki.ah keşke perşemde ultrasonda gösterse cinsiyetini.ama hiç umudum yok(

kız kipalar heryerde oluyo diye söyledim.yani büyük alışveriş merkezlerinde vardır onu demek istedimnaniknaniktansaşta falan yoktur çünkü çok talep gören bişey değil.carrefour falan varsa orda da vardır metro mağazasında da vardır.yani içinde herşey olan büyük alışveriş merkezlerinde vardır.buakşam yapıcam bakalım soya sosu falan da aldım soya sosu çok lezzetliymiş normal sotelerde falan da kullanılıyomuş ve inanılmaz lezzet katıyomuş daha hiç yemedim çok merak ediyorum.ya kzılar bana salak demeyin ama ben bu suşinin tadını çok merak ediyorum bide.gerçi hamile olduğum için şimdi yiyemem çiğ balık sonuçta ama bigün yicem taktım kafayakafamçokkarıştı

teşekkürler julianne:) herkes göstermediğimi sölüyo ama gerçek buben 2 sene önce 57 kiloydum..ama şuanda biraz balık etli duruyom yani pek şişko durmuyom..doğumdan sonra verirz inş. bu fazlalıkları..

ata_tanem eğer doktor verdiyse tabi uygula..onlar sonuçta herkes için ayrı bir beslenme tarzı verebiliyorlar..ben genelde zararlı diye biliyorum..ondan dedim..çok geçmiş olsun canım..:) benimde kilo almamama rağmen belim kalınlaştı ve göbeğim azıcık çıktı..pantalonlarım olmuyo..yeni kıyafetler aldım hamile pantalonları ve bol t-shırtler..

Hahahaa Azo ben de 3 sene önce 55 kiloydum :) Ne yaptıysak da kilo aldıysak bilmiyorum ki, arada çocuk da doğurmuş olsam gam yemeyeceğim :)

Atatanem niye suşi yemediğin için salak diyelim, deli misin. Herkes yemek zorunda mı. Gel İstanbul'da çok güzel bir Uzakdoğu restoranı var, oraya götüreyim seni ama doğurunca bebişle gel, yoksa şimdi çiğ çiğ yiyemeyisss :)

gunaydın kızlar
bugun tatıl ve ben ısteyım kımse yok sırkette offffff tatıl olsaydı keske kocısle uyurdum cumadan berı sıddetlı bı sekılde basım agrıyor gozlerımın ıcı yanıyor anlayamadım bı turlu :sm_confused:
azocum aramıza hosgeldın canım takvımınde 18 haftalık gosterıyor sen 14 demıssın duselt ıstersen
soya sosunu ve fasulyesını cok severım ama salatasını denıycemben bunu ncınsıyetıde bılmıyoruz o yusden dıkkat edıyım en ıyısı şakkıdı

Apple, bu haftalarda başağrısının normal olduğunu söylüyorlar. Dayanıcaz sanırım sadece. Elimizden başka bişi gelemicek. Ya en iyisi tatilde çalışmaya üzülmek yerine kabul etmek gerekiyo, ya da keyifli hale getirmek (nasıl olucaksa) bi de izinliyken ne yapacaklarını düşünmemek gerekiyor :)

yok canım suşi yemediğim için değil taka taka suşi yemeye takmışsın diye dedim o lafı yoksa her suşi yemeyen salak olsaydı ohooooo etraf salaktan geçilmezdi:))))
kızlar bugün hamile kıyafetleri almaya gidicem çok heyecanlıyım anlatamam:)))

bende de çok baş ağrısı oluyor.ama ne yaptıysam geçiremedim.sadece yatağa girip uyumaya çalışıyorum.eğer uyursam ne mutlu bana kalktığım zaman geçmiş oluyor.ama uyuyana kadar da akla karayı seçiyorum.bu arada burun tıkanıklığından çok şikayetçiyim.beni acaip derecede rahatsız ediyor. ben 15. haftadayım burun tıkanıklığı 16. haftada daha çok artıyormuş :çok üzgünüm: ve kanamalarda oluyormuş.allah yardımcımız olsun.bende herşeye dayanırım ama şu nefes alamamak beni öldürüyor..

benimde devamlı burnum tıkanıyor ya çok şikayetçiyim.ben de bide devamlı hapşurma var.bişeye alerjim var ama neye?gözümü açar açmaz 50 kere hapşuruyorum burnum akmaya başlıyo berbat bişey.uykumdan uyandırıyo bazen hatta.hiçbişey de geçiremedi bunu hergün her mevsim oluyo

hapşırık bende de çok oluyor.gece yarısı oluo.birde sabahları işe gelince artık herkes rahatsız olmaya basladı bende :) ama felaket bişi ya.dr ye gidince sorcam belki sprey falan verir..

seninki mevsimsel olabilir canım ama bende 3-4 senedir sürekli var ve hergün dayanılmaz bişey inanamazsın.buarada benimde çok şiddetli baş ağrım var başımı soğuk suya sokunca çok rahatlıyorum sende dene evde

allah yardım etsin valla hepimize.bak sitede burunla ilgili bunlar yazıyor:

Damarlarınızdaki toplam kan miktarı tüm gebelik boyunca, gebelik öncesine göre %40-50 oranında artar. Bu artış gebeliğin en erken dönemlerinde başlar ve 16. haftada hızlanır. Kan miktarının bu kadar artmış olması burun tıkanıklığı ve burun kanaması gibi belirtilere neden olabilir.

Artan kan hacmi büyüyen bebeğinizin ihtiyaçlarının karşaılanması açısından önemlidir. Bu nedenle kalbiniz daha çok çalışır. Kalbi "sağlam" olan anne adaylarında kalbin daha fazla çalışması bir problem yaratmaz.

Allerjik bünyesi olan anne adaylarının hamilelik döneminde allerjilerinde çoğu zaman azalma olmasına karşın bazen belirtiler daha şiddetli olabilir, bazen de yeni bir allerji ortaya çıkabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…