2008 Kasım Anneleri

Ata tanem benim 10 hatta 11 saat bile olabiliyor çalışma saatim. Yasal hakkımın farkındayım ama ben gazeteciyim. Ve doğal olarak rutin bir saatim yok. Gerçi hamilelikten sonra artık dışarı çıkmamaya başladım ama yine akşam 7 de çıkacağım diyorum pat bir iş çıkıyor işim uzuyor ve bırakıp gitmek mümkün olmuyor.

bu saatler tüm işler için geçerli canım özel bir duruma ait değil sigortalı çalışman yeterli.julianne senin işin gerçekten zor meslek icabı bütün ehrkesi ilgilendiren bir iş yaptığın için sorumluluğun çok büyük ve sen sanırım kendin sorumluluk sahibi birisi olduğun için kendi isteğinle bırakıp çıkmıyorsun.ama bence kendine de dikkat etmelisin çünkü içindeki hayat herşeyden önemli

ah canım biliyosun ki ben avukatkatibiyim ama teori ile pratik o kadar farklı ki seni hamile olduğun için işten cıkartamaz ama başka sebebden cıkartır kaldıki cıkartı mahkemeye verdin bunla uğraşmak ne kadar paranı ve zamanını alır oturup bunuda hesaplıyacaksın Kaldıki sonuçda dava süreci var ne olursa olsun adliye insanı yıpratır bunuda düşüneceksin vs. vs. yani bu uzar gider dediğim gibi teori ile pratik cok farklı

öyle canım da işveren de yasaları biliyosa kaybediceği davaya girmek istemez mantık olarak sen bazı şeylerden haberdar olduğunu işverenine dank diye söyliyceksin ki o da öyle bir riski göze alamasın gerekirse uğraşıcakmışsın gibi bir imaj çizersin bence bu riski göze alamazlar çünkü tazminat hakkı bile doğar bundan.ayrıca seni neyden çıkarabilir sen doğru düzgün işini yapıyorsan bi hatan ya da işyerinde kötü hareketlerin olması lazım.elinde koz yoksa neye dayanarak çıkaracakki?

Çok sevindim canım senin adına, umarım sağlıkla sonlanır hepimizin hamileliği.. cinsiyetini de çabuk öğrenmişsiniz, ne güzel.. Ben 11+3 de gitmiştim ikili tarama testi içn o zaman göremedik cinsiyetini.. bundan sonraki kontolümüz 31 Mayıs'ta.. O zamaN 16+3 olcaz.. eğer gösterirse göreceğiz inşallah.. sağlıkl olması tabii ki her şeyden önemli ama insan yine de çok merak ediyor ..

Pamukum haklısın. Bir yandan hukuki haklarını yaşamak için günde 7 saat çalışmanın savaşını vereceksin. İki gün sonra iş veren performans düşüklüğünü bahane gösterip ya da başka sudan bir sebeple seni işten çıkaracak. Sanırım üstlerinin seni ne kadar iyi anladığıyla alakalı bir durum bu. Yani hamilelik durumunda kişisel ilişkiler daha çok ön plana çıkıyor. Bir gazeteci arkadaşımın başına gelen çok kötü bir olayı anlatayım kızlar.

Bir arkadaşım işe başladı ama başlarken 1 yıl hamile kalmama şartı konuldu, tabii yazılı değildi, sözdeydi bu anlaşma. Fakat arkadaşım 6 ay sonra kendi istiği dışında hamile kaldı. Üstelik de riskli bir hamilelikti. Rapor almak zorunda kaldı birkaç ay. Abi dediği kişiler ona bu dönemde o kadar kötü davrandı ki ama büyük bir kurumda olduğumuz için de işten çıkaramadı. Fakat manevi olarak çok yıprandı. Sonunda bebiş kazandı. Şimdi mutlu mesut annesinin kollarında. Arkadaşım doğum izninde ve döndüğünde ona uygulanacak yıpratma politikasını düşünmek bile istemiyor. Umarım bu tarz uygulamalarla kimse karşılaşmaz.

Ben çok çalışmama rağmen yine de kraliçe gibi ağırlanıyorum iş yerinde. Masam yiyeceklerle donatılıyor. Sırt yastıkları veriliyor. Kısacası çok çalışıyorum ama rahatım kızlar :)

rahatsan sorun yok canım huzursuz olduğun bir işyerinde çalışmak kadar kötü bişey yok kendimden biliyorum dayanamayıp çıkmıştım patronumun dengesizliğineklava:

kızlar ben kaçıyorum hepinizi öptüm dayım ameliyat olmuştu hastaneden eve çıktı bugün ona gidicem şimdi.kendinize ve minik kelebeklerinize iyi bakıınnn..öpüldünüz kucak kucak

kızlar ya bende günde 11-12 saat çalışıyoruuum senağlama işim yorucu değil masa basındayım fazla yogunda değilim ama insan yine yoruluyor.bazen erkekn çıkıyorum erken dediğimde 18,30 da falan patrona soruorum ben çıkabilir miyim die suratı asılıo hemen.gıcık oluyorum ya.kendi karısı da hemile anlayışlı olur diye sevinmiştim ama tık yok dr ye gitceğim zaman bile genelde saat 18,00 e rabdevu alıyorum işten 17,30 da falan cıkıyorum ona bile surat yapıoooo Çok üzgünüm çoook gıcık şeyler ahh keşke bi mucize olsa da bizi anlamayan erkeklerde hamile olsa jeyyar

annem onlar kanunları öyleiyi biliyorlarki kendi müvekkillerimizden biliyorum Tüm bunları yaptın diyelim zaten tatı kacar insan kendi calışmak istemez öyle bi yerde bide davaydı mavaydı uğraşana kadar bebek doğarda büyür yargı sistemi yavaş işiyor malesef 6 aydan 6 aya gün alıyoruz duruşmalara düşün artık Ne olur işte tazminatını hak eder oda zaten suçlu olduğunu kanıtlamazsa ki iş veren bunlada cok uğraşmaz verir tazminatını yollar ki coklu işci çalıştıran ortmlarda ama sen mesela benim gibi bire bir çalışıyosan o zaman yüz göz olmak istemezsin akşama kadar birlikdesindir o kişi senin şefin iş arkadaşın değil patronundur ve sen sadece onunla muhatap olmak zorunda kalırsın
neyse canım ben bi ara daha detaylı anlatırım kafamı toplayamadım şimdi

ah cnaım bu k0nudada fazlaümitlenme benim patronum bayan 2 yıl önce doğum yaptı bana hamileyken nasıl işe geldiğini nasıl son ana kadar çalıştığını söylüyor akşam kaçda cıktığını dışarda hiç koşturmadığını aklıan getirmiyor

ya ciddi misin?bunlar ne gıcık şeler böle ya klava: olaya bak durup dururken ptronuma sinirlendim bile halbuki adamın sesi çıkmıo sadece surat asıo jeyyar

Kızlar selammmmmmmmmm bugün benim cvs sonucu için tanı merkezine telefon açtım belki çıkmıştır bir şansını deneyeyim dedim. Çünkü 10 ila 12 günde sonuçlar belli oluyor demişlerdi bugün 10.gün diye hemen sarıldım telefona sizin ilk kültür sonucunuz yarın çıkacak 1 gibi arayın dedi. Ben tabi yine heyecanlandım. Ne olur dualarınızı eksik etmeyin sizlerde benden yarın şöyle güzel haberler alayım ve tabiki eve gelir gelmezde sizlere aktarayım. Birde kafamı karıştıran ilk kültür sonucunuz dedi ben bu sonucun son sonuç olduğunu düşünüyordum çünkü öyle anlatmışlardı ama anlayamadım. Gerçi telefonda kısa bir konuşma yaptık belkide ben yanlış anlamışımdır. Umarım yarın hayırlısıyla kesin ve güzel sonucumuzu alırız. Bebeğim için dua edin ne olur oda diğer kasım bebekleriyle dünyaya gelsin inşallah sağlığıyla sıhatiyle tabiki

ne sonucu beklediğini tam anlayamadım ama umarım her şey iyi çıkar..:1hug:

arkadaşlar merhaba.ikil test kan sonucumu aldım ama pek bişi anlamadım ya testin ii mi kötü mü oldugunu nerden anlıycaz.CRL=58.0 MM NUCHAL TRANSLUCENCY:1.5 MM yazıyyor.
Background risk: 1/456 Ultrasound risk 1/2455 biochemistry risk:1/2511 Adjusted risk:1/9102 yazıyor netten baktım ama pek anlamadım.kontrolüm çba.free beta hcg 28.58 yardımcı olursanız sevinirim.teşekkürler

ne sonucu beklediğini tam anlayamadım ama umarım her şey iyi çıkar..:1hug:

Sağol canım 12. haftada ense kalınlığımız yüksek çıkınca karından iğne ile plasentadan parça almışlardı inceleme için yani allah korusun ama down sendromu veya herhangi bir kromozom bozukluğu varmı diye ve yarın allahın izniyle galiba sonucumu verecekler benim için çok önemli umarım yavrum sağlıklıdır ve oda gelir ailemizin bir parçası olur bu yüzden dualarınızı bekliyorum

Bence iyi gibi gözüküyor risk miktarların gerçi background risk birtek 456/1 çıkmış ama belki buda normaldir bence iyi için rahat olsun şimdi zaten bu testi yaptıran arkadaşlar yazarlar hemen

ayy canım gecmıs olsun allahın ıznıyle ınsallah bırsey cıkmayacak hayırlısıyla bebgını kucagına alıcaksın kendını de uzme canım benımm :asigim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…