2008 Kasım Anneleri

ayy canım gecmıs olsun allahın ıznıyle ınsallah bırsey cıkmayacak hayırlısıyla bebgını kucagına alıcaksın kendını de uzme canım benımm :asigim:

:nazar:

bu olayın şokunu yaşayalı tam 11 gün oldu o yüzden az çok daha iyiyim ilk günlerdeki kadar kötü değilim ama bu iyiliğim bebeğimin sağlıklı çıkacağına inandığım için oluyor biliyorum umarım aksi bir durumla karşılaşmam allah hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah ve bizede onları büyütecek güç ömür versin inşallah

Sağol canım 12. haftada ense kalınlığımız yüksek çıkınca karından iğne ile plasentadan parça almışlardı inceleme için yani allah korusun ama down sendromu veya herhangi bir kromozom bozukluğu varmı diye ve yarın allahın izniyle galiba sonucumu verecekler benim için çok önemli umarım yavrum sağlıklıdır ve oda gelir ailemizin bir parçası olur bu yüzden dualarınızı bekliyorum

Anladım canım.. İnşallah her şey güzel olacak, dualarım seninle.. sen de aklına kötü şeyler getirme.. iyi düşün iyi olsun..

selam kızlar misafirlerimi yolcu ettim geldim.. çoğunuz çalışıyorsunuz bazılarınızın çok yoğum iş temposu varmış.. sizlere kolay gelsin.. aman bebişlere ve kendinize çok dikkat edin...a.s

kızlar selam şimdi doktordan geliyorum bebeğimin ense kalınlığı çok iyi çıktı herhangi bir kromozomal anomali yok dedi..kalp atışlarını odaya verdi süperdi gözlerim doldu.burun kemiği ve çene yapısını önce tam göremedi bayağı uğraştı kadın sonunda gösterdi cimcime...cimcime diyorum çünkü cinsiyetini de öğrendik,allah gönlüme göre verdi şükürler olsun kızım olacak..tabi öncelikle sağlıklı olmasına çok sevindim...allah herkesin yavrusunu korusun..çok mutluyum..
eylülcüm çok sevindim canım.. ay bende gittiğimde kalp atışlarını ilk kez duymuştum çok mutlu ediyor insanı gerçekten..:1rolleyes: maşallah bu arada kasım bebişleri arasına bir prenses daha geliyormuş.. gözünaydın canım...

Kızlar selammmmmmmmmm bugün benim cvs sonucu için tanı merkezine telefon açtım belki çıkmıştır bir şansını deneyeyim dedim. Çünkü 10 ila 12 günde sonuçlar belli oluyor demişlerdi bugün 10.gün diye hemen sarıldım telefona sizin ilk kültür sonucunuz yarın çıkacak 1 gibi arayın dedi. Ben tabi yine heyecanlandım. Ne olur dualarınızı eksik etmeyin sizlerde benden yarın şöyle güzel haberler alayım ve tabiki eve gelir gelmezde sizlere aktarayım. Birde kafamı karıştıran ilk kültür sonucunuz dedi ben bu sonucun son sonuç olduğunu düşünüyordum çünkü öyle anlatmışlardı ama anlayamadım. Gerçi telefonda kısa bir konuşma yaptık belkide ben yanlış anlamışımdır. Umarım yarın hayırlısıyla kesin ve güzel sonucumuzu alırız. Bebeğim için dua edin ne olur oda diğer kasım bebekleriyle dünyaya gelsin inşallah sağlığıyla sıhatiyle tabiki
canım inşallah bir sorun çıkmayacak.. yarın senden de güzel haberler alacağız inşallah.. dualarım seninle ve tüm anne adaylarıyla..

bende heyecanlandım ya acaba salı gittiğimde büyük bebiş kendini gösterirde cinsiyeti belli olurmu acaba her doktora gidişte çok heyecanlanıyorum yaa.. sanırım hepimiz öyleyiz.. inşallah bebişlerimi yine kıpır kıpır görürüm..ikisininde herşeyi normal çıkar inşallah..

kızlar selam şimdi doktordan geliyorum bebeğimin ense kalınlığı çok iyi çıktı herhangi bir kromozomal anomali yok dedi..kalp atışlarını odaya verdi süperdi gözlerim doldu.burun kemiği ve çene yapısını önce tam göremedi bayağı uğraştı kadın sonunda gösterdi cimcime...cimcime diyorum çünkü cinsiyetini de öğrendik,allah gönlüme göre verdi şükürler olsun kızım olacak..tabi öncelikle sağlıklı olmasına çok sevindim...allah herkesin yavrusunu korusun..çok mutluyum..

MERHABA CANIM BENDE ARALIK ANNESİ OLUCAM ALLAH İZİN VERİRSE BENİMDE 20 GÜN SONRA DOKTOR KONTROLÜM VAR OZMAN 14 HAFTALIK OLCAM CİNSİYETİNİ COK MERAK EDİYORUM SEN NE GÜZEL ÖGRENMİŞSİN ALLAH BAĞIŞLASIN 3 BOYUTLU ULTRASONDAMI ÖGRENDİN YOKSA NORMAL ULTRASONDA MI ÖGRENDİN :uhm:

kızlarr çok kötüyüm ya.hem karın ağrım var hemde felaket bi sancım var kafamçokkarıştı allah kahretsin işteyim hala sinirlerim tepemde.az bi işim kaldı bitsin cıkıcam.eğer devam ederse sancım doktorumu arıcam :bbo:

MERHABA CANIM BENDE ARALIK ANNESİ OLUCAM ALLAH İZİN VERİRSE BENİMDE 20 GÜN SONRA DOKTOR KONTROLÜM VAR OZMAN 14 HAFTALIK OLCAM CİNSİYETİNİ COK MERAK EDİYORUM SEN NE GÜZEL ÖGRENMİŞSİN ALLAH BAĞIŞLASIN 3 BOYUTLU ULTRASONDAMI ÖGRENDİN YOKSA NORMAL ULTRASONDA MI ÖGRENDİN :uhm:
normal ultrason canım..ama kendi doktorum değil ense kalınlığı ölçümünü yapan dr başkaymış..ama kadın çok detaylı baktı yaklaşık 20 dakika bebeğin herşeyine baktı ama benim doktorumdan daha farklı bir cihazı vardı bebek daha net görünüyordu..bölümün adıda renkli doopler ve ultrasonografi..

gözünaydın eylül

inşallah ben de yarın inşallah öğrenirim bebeğimin cinsiyetini.ben de kız istiyorum.hakkımızda hayırlısı olsun.

hale sana da geçmiş olsun.inşallah geçer ağrın ve sancın.ben de yeni geldim işte. eve gelince rahatlıyorum.iş yerinde stres falan benim de karnım geriliyo sanki.

selam arkadaslar ben bayadır gıremıyodum cunku rahatsızım 2 gun once sıddetlı karın agrısıyla acıle gıttım kan ve ıdrar tahlılı sonrası kan testınde bısey cıkmadı ama ıdrarda intahap kaptıgım ortaya cıktı vede 2 gun hıc kalkmadan yatmamı soyledı doktor yattım bugun sıkıldım ıyıce dıye dısarı dolasmaya cıktık ama agzımdan burnumdan geldı cunku sokak ortasında bayıldım carsamba gunu kendı doktoruma kontrole gıdıcem ıns kotu bısey cıkmaz

eyllülün dediği gibi ense kalınlığını ölçen doktor ayrı oluyor ama benim şansıma kendi doktorum bakmıştı ogün.. ultrasonda normal ultrasondan daha detaylı daha net ayrıca kalp atışlarının sesini de duyuyorsun..benim gittiğim bölümde üniv. hastanesi old. için üzerinde fetal materyal bölümü yazıyordu.. amniyosentezi felanda orada bakıyorlarmış benimle birlikte bekleyen biri vardı amniyosentez için gelmiş.. inşallah hiç birimize gerekmez amniyosentez.. inşallah sende gittiğinde öğrenirsin.. belki sen ikili testini yaptırdın ama normal ultrasonda da bu haftalarda öğrenenler var..

kızlarr çok kötüyüm ya.hem karın ağrım var hemde felaket bi sancım var kafamçokkarıştı allah kahretsin işteyim hala sinirlerim tepemde.az bi işim kaldı bitsin cıkıcam.eğer devam ederse sancım doktorumu arıcam :bbo:
halecim geçmiş olsun canım inşallah uzun sürmez.. kızlar hamişlerden haberlerde okudum bugün bir rkadaş karın ağrısı ve ishal sebebiyle gitmiş doktora bağırsak enfeksiyonu demiş.. aman yediklerimize çok dikkat edelim.. bol bol yıkayalım gerekirse sirkeli sıda bekletelim..
selam arkadaslar ben bayadır gıremıyodum cunku rahatsızım 2 gun once sıddetlı karın agrısıyla acıle gıttım kan ve ıdrar tahlılı sonrası kan testınde bısey cıkmadı ama ıdrarda intahap kaptıgım ortaya cıktı vede 2 gun hıc kalkmadan yatmamı soyledı doktor yattım bugun sıkıldım ıyıce dıye dısarı dolasmaya cıktık ama agzımdan burnumdan geldı cunku sokak ortasında bayıldım carsamba gunu kendı doktoruma kontrole gıdıcem ıns kotu bısey cıkmaz
tatlımelekcim sanada geçmiş olsun canım.. bende 3-4 gündür karın ağrısı artı ishal durumu vardı bir hafta önce doktordayken bende de idrar yolu enfeksiyonu çıktı iki içimlik sandoz gibi bir ilaç vermişti onun için..

aman kızlar hamileyiz yediklerimize çok dikkat edelim gerçekten.. bu ara enfeksiyon riskide çok yüksekmiş bundan dolayı şikayet edenlerin sayısı artıyor..
bende bugün karanfili denedim kızlar ishal için 4-5 tane yuttum hap gibi suyla şimdilik sabhtan başka olmadı ama bakalım akşam olurmu karın ağrım yok ama bugün benimde misafirim vardı çok yorulmadım ama dolaşınca biraz göbüşümün altında hafif ağrı oldu ..
hayırlısıyla bir gitsemde görseydim bebişlerimi... birkaç gün çok endişeliydim. inşallah bebişler iyidir..

Günaydın kızlarrrrr,
Ne hoş hepinizi burda görmek. Bugun ofiste kimse yok, o yuzden ben de rahatım bakalım.

Deryacığım sana katlıyorum ve size kardeşinle koyun koyuna bir hayat dilerim. Aynı dertten muzdaribiz. Benim bir de üstüne eşim yanımda olmadığından koyun koyuna yatacak bir kocam bile yokkkkk. 

Gelelim şu sabah kahvaltısına, aslında gün içinde yediklerimiz anlatsak daha iyi olur, siz de muhakkak yediklerinizi yazın
YEDİKLERİM:
Wallahi her sabah kalkıp önce kuru erikten ağzıma 2 tane atıyor, ılık su içiyorum. Sonra kendime guzel bir sandviç yapıyorum. İçine güzelce peyniri, salatalık ve biberi dosuyorum, ama ne keyiff. Ohhhh, oyle guzel yiyorum ki. Tavsiye ederim. Kızlar iştahınızı kendiniz açacaksınız, yedikçe açılır, hadi kızlar buzdolabının başına.....
Sonra içiyorum elevitimi bir de üstüne calcium sandoz, deymeyin keyfime.
Öğleye doğru bir meyve yiyorum, BU BAĞIRSAKLARI ÇALIŞTIRIYOR.
Ondan sonra öğle yemeği. Saat iki gibi 1 bardak süt.
Saat 4 gibi kazınmaya başlıyorum tekrar, artık kraker, meyve, yoğurt ne bulursam,
Sonra yaşasın akşam yemeği zamanı geldi diyorum ve yemeğimi yoğurt eşliğinde güzelce yiyorum.
Akşam yine meyve faslı ve gün içinde bol bol su. Tabii ki tuvalet yolları aşınıyor işyerinde ama ne yapalım, 2 litre ofiste 1 litre evde tüketiyorum.

KESİNLİKLE YEMEDİKLERİM:
Biftek, yumurta, et (lahmacun ve hamburger yiyebiliyorum sadece), tatlı (sadece dondurma)

Bu şekilde yieyrek şu anda 3 kilo aldım. Ama kilo almanın hızlanacağını söyledi doktorum. Artık sanırsam bu ay sonuna eski pantalonları giyeme gibi bir luksum de kalmayacak.

Kızlar siz de paylaşsanıza neler yiyorsunuz, neler yemiyorsunuz.
valla iştahım iyiydi şimdi hamilelikte iyice arttı,ne bulursam yiyiyorum.sadece bebişe zararlı olabilecek şeylere dikkat ediyorum.yumurtayı biraz zor yiyorum.dr 12,5kiloyla bitirecez dedi(aldığım kilonun tamamı)ama biraz zor gözüküyor.ben 15 de razıyım
walla kızlar pazarı 4 gözle bekliyorum kayınvalideme gidicez eli de güzel maşallah.neler neler yapmış gene ay şimdiden iştahım açıldı çabuk gelsede gitsek yemek yemek negüzel bişey yarabbim
bizde yarın yalovaya kayınvaldemlere gidicez,ne şiparış versem diye düşünüyorum.sana katılıyorum
gözün aydın. allah mutluluğunu daim etsin
Kızlar selammmmmmmmmm bugün benim cvs sonucu için tanı merkezine telefon açtım belki çıkmıştır bir şansını deneyeyim dedim. Çünkü 10 ila 12 günde sonuçlar belli oluyor demişlerdi bugün 10.gün diye hemen sarıldım telefona sizin ilk kültür sonucunuz yarın çıkacak 1 gibi arayın dedi. Ben tabi yine heyecanlandım. Ne olur dualarınızı eksik etmeyin sizlerde benden yarın şöyle güzel haberler alayım ve tabiki eve gelir gelmezde sizlere aktarayım. Birde kafamı karıştıran ilk kültür sonucunuz dedi ben bu sonucun son sonuç olduğunu düşünüyordum çünkü öyle anlatmışlardı ama anlayamadım. Gerçi telefonda kısa bir konuşma yaptık belkide ben yanlış anlamışımdır. Umarım yarın hayırlısıyla kesin ve güzel sonucumuzu alırız. Bebeğim için dua edin ne olur oda diğer kasım bebekleriyle dünyaya gelsin inşallah sağlığıyla sıhatiyle tabiki
inş,çok iyi haberlerle geleceksin,buna inanıyorum.dualarımız seninle....

geçmiş olsun.dr sözünü dinle bence yat dinlen.kendine iyi bak

ya arkadaşlar bu baş ağrısına ilaçsız bir çözüm yokmu?öluyorum kaç gündür yaaaaaaaa

canım bende burada okumuştum.patatesi halka halka doğrayıp koyabilirsin alnına.birde elmayı da yine yuvarlak kesip üzerine kahve döküp onuda ko:sm_confused:yabilirsin......

gunaydın kızlar ya bırsey sorucam sız bu testler ıcın ayrı ayrı kan mı verdınız ben sadece bır kere verdımde

Günaysın canım..
şİmdiye kadar sadece ikili tarama testim yapıldı ve aynı anda kan değerlerime (hemogram vs) de baktı doktor ve bunun için sadece bir tüp kan verdim. Ayrıca idrar tahlili yapıldı. Onun dışında hiç kan vermedim ben..fisfisfis

ben yanlış hatırlamıyorsam 2.ayımda 4 tüp kan verdim.kan şeker guatr vs. için bir de idrar tahlili yaptılar.şimdide ikili test için 1 tüp verdim..

ben 2. ayda 6tüp kan 1 de idrar testi vermiştim.hemogram ,sarılık ,eliza ,kan grubu ,şeker falan gibi şeylere bakıldı.çok kötü iltihap çıkmıştı ki doktorum bna 1000lik antibiyotik vermişti.bişey okudum doktor hastasının sağlığı tehlikeye girmedikçe böyle antibiyotik vermiyomuş benim iltihabımı görünce doktor oha bu ne demiş.yani çok büyük risk atlatmışım kızlar da haberim yok.oyüzden wc temizliğinize çok dikkat edin.
şimdi benim dr a gittiğimde 22sinde o bakmıcak mı ense kalınlığına?başka yeremi gönderiyolar?ikili testi hastanede yaptırıcam onu biliyorum.başka test yaptırılıyomu bunlar dışında?

üfff perşembeye daha çok var bebişimi görmek istiyom keşke cinsiyetini de gösterse süpriz yapsa.hiçbişey almadım daha buyüzden.bir iki bişey almak istiyorum ki hamile olduğumu anlıyayım hevesimi alayım azcık böyle nereye kadar.ara renk falan da almak istemiyom:KK43:((

ben 2. ayda 6tüp kan 1 de idrar testi vermiştim.hemogram ,sarılık ,eliza ,kan grubu ,şeker falan gibi şeylere bakıldı.çok kötü iltihap çıkmıştı ki doktorum bna 1000lik antibiyotik vermişti.bişey okudum doktor hastasının sağlığı tehlikeye girmedikçe böyle antibiyotik vermiyomuş benim iltihabımı görünce doktor oha bu ne demiş.yani çok büyük risk atlatmışım kızlar da haberim yok.oyüzden wc temizliğinize çok dikkat edin.
şimdi benim dr a gittiğimde 22sinde o bakmıcak mı ense kalınlığına?başka yeremi gönderiyolar?ikili testi hastanede yaptırıcam onu biliyorum.başka test yaptırılıyomu bunlar dışında?

üfff perşembeye daha çok var bebişimi görmek istiyom keşke cinsiyetini de gösterse süpriz yapsa.hiçbişey almadım daha buyüzden.bir iki bişey almak istiyorum ki hamile olduğumu anlıyayım hevesimi alayım azcık böyle nereye kadar.ara renk falan da almak istemiyom:KK43:((

geçmiş olsun atlattın ama di mi şimdi??benmde idrar yollarımda iltihap çıkmıştı ama cok fazla değil.banada cok karın agrısı yapıyordu.dr hap vermıcem sana bol bol su ıc dedı.allaha sukur sımdı gectı ama.
bu arada dr ye kontrole gıttgın zaman ultrasonda ense kalınlıgına bakıyor daha sonra ıkılı test ıcın kan verıyorsun.ben oyle yaptım yanı dr bakar sana eger bakmazsa sen hatırlat bence.
baska test derken yani rutin testlerimiz var işte ikili üçlü falan.anormal durum dışında baska bı test yapcagını sanmıyoruma.s.

geçmiş olsun atlattın ama di mi şimdi??benmde idrar yollarımda iltihap çıkmıştı ama cok fazla değil.banada cok karın agrısı yapıyordu.dr hap vermıcem sana bol bol su ıc dedı.allaha sukur sımdı gectı ama.
bu arada dr ye kontrole gıttgın zaman ultrasonda ense kalınlıgına bakıyor daha sonra ıkılı test ıcın kan verıyorsun.ben oyle yaptım yanı dr bakar sana eger bakmazsa sen hatırlat bence.
baska test derken yani rutin testlerimiz var işte ikili üçlü falan.anormal durum dışında baska bı test yapcagını sanmıyoruma.s.

geçti canım antibiyotiğim bitince dr idrar kültürü istedi bukez.sonuçta çok azalmış o yüzden sadece günde 3litre su iç ilaç yok dedi rahatladım:teytey:hepiniz bol bol su için çünkü nerdeyse her hamilede mutlaka oluyo bu illet bende 2 senedir vardı kronikleşmişti nerdeyse her ay oluyodu.ondan çok çıktı sanırım.neyse kurtuldum ya sonuçta önemli olan o.ya hale benim takvime göre doğum 5 aralık görünüyo ama ultrasonda 30 kasım diyo.neden böyle bebek daha mı büyükde ondanmı böyle oluyo

X