- 4 Şubat 2008
- 858
- 5
-
- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
- #1.401
ayy canım gecmıs olsun allahın ıznıyle ınsallah bırsey cıkmayacak hayırlısıyla bebgını kucagına alıcaksın kendını de uzme canım benımm :asigim:
Sağol canım 12. haftada ense kalınlığımız yüksek çıkınca karından iğne ile plasentadan parça almışlardı inceleme için yani allah korusun ama down sendromu veya herhangi bir kromozom bozukluğu varmı diye ve yarın allahın izniyle galiba sonucumu verecekler benim için çok önemli umarım yavrum sağlıklıdır ve oda gelir ailemizin bir parçası olur bu yüzden dualarınızı bekliyorum
Anladım canım.. İnşallah her şey güzel olacak, dualarım seninle.. sen de aklına kötü şeyler getirme.. iyi düşün iyi olsun..
eylülcüm çok sevindim canım.. ay bende gittiğimde kalp atışlarını ilk kez duymuştum çok mutlu ediyor insanı gerçekten..:1rolleyes: maşallah bu arada kasım bebişleri arasına bir prenses daha geliyormuş.. gözünaydın canım...kızlar selam şimdi doktordan geliyorum bebeğimin ense kalınlığı çok iyi çıktı herhangi bir kromozomal anomali yok dedi..kalp atışlarını odaya verdi süperdi gözlerim doldu.burun kemiği ve çene yapısını önce tam göremedi bayağı uğraştı kadın sonunda gösterdi cimcime...cimcime diyorum çünkü cinsiyetini de öğrendik,allah gönlüme göre verdi şükürler olsun kızım olacak..tabi öncelikle sağlıklı olmasına çok sevindim...allah herkesin yavrusunu korusun..çok mutluyum..
canım inşallah bir sorun çıkmayacak.. yarın senden de güzel haberler alacağız inşallah.. dualarım seninle ve tüm anne adaylarıyla..Kızlar selammmmmmmmmm bugün benim cvs sonucu için tanı merkezine telefon açtım belki çıkmıştır bir şansını deneyeyim dedim. Çünkü 10 ila 12 günde sonuçlar belli oluyor demişlerdi bugün 10.gün diye hemen sarıldım telefona sizin ilk kültür sonucunuz yarın çıkacak 1 gibi arayın dedi. Ben tabi yine heyecanlandım. Ne olur dualarınızı eksik etmeyin sizlerde benden yarın şöyle güzel haberler alayım ve tabiki eve gelir gelmezde sizlere aktarayım. Birde kafamı karıştıran ilk kültür sonucunuz dedi ben bu sonucun son sonuç olduğunu düşünüyordum çünkü öyle anlatmışlardı ama anlayamadım. Gerçi telefonda kısa bir konuşma yaptık belkide ben yanlış anlamışımdır. Umarım yarın hayırlısıyla kesin ve güzel sonucumuzu alırız. Bebeğim için dua edin ne olur oda diğer kasım bebekleriyle dünyaya gelsin inşallah sağlığıyla sıhatiyle tabiki
kızlar selam şimdi doktordan geliyorum bebeğimin ense kalınlığı çok iyi çıktı herhangi bir kromozomal anomali yok dedi..kalp atışlarını odaya verdi süperdi gözlerim doldu.burun kemiği ve çene yapısını önce tam göremedi bayağı uğraştı kadın sonunda gösterdi cimcime...cimcime diyorum çünkü cinsiyetini de öğrendik,allah gönlüme göre verdi şükürler olsun kızım olacak..tabi öncelikle sağlıklı olmasına çok sevindim...allah herkesin yavrusunu korusun..çok mutluyum..
normal ultrason canım..ama kendi doktorum değil ense kalınlığı ölçümünü yapan dr başkaymış..ama kadın çok detaylı baktı yaklaşık 20 dakika bebeğin herşeyine baktı ama benim doktorumdan daha farklı bir cihazı vardı bebek daha net görünüyordu..bölümün adıda renkli doopler ve ultrasonografi..MERHABA CANIM BENDE ARALIK ANNESİ OLUCAM ALLAH İZİN VERİRSE BENİMDE 20 GÜN SONRA DOKTOR KONTROLÜM VAR OZMAN 14 HAFTALIK OLCAM CİNSİYETİNİ COK MERAK EDİYORUM SEN NE GÜZEL ÖGRENMİŞSİN ALLAH BAĞIŞLASIN 3 BOYUTLU ULTRASONDAMI ÖGRENDİN YOKSA NORMAL ULTRASONDA MI ÖGRENDİN :uhm:
eyllülün dediği gibi ense kalınlığını ölçen doktor ayrı oluyor ama benim şansıma kendi doktorum bakmıştı ogün.. ultrasonda normal ultrasondan daha detaylı daha net ayrıca kalp atışlarının sesini de duyuyorsun..benim gittiğim bölümde üniv. hastanesi old. için üzerinde fetal materyal bölümü yazıyordu.. amniyosentezi felanda orada bakıyorlarmış benimle birlikte bekleyen biri vardı amniyosentez için gelmiş.. inşallah hiç birimize gerekmez amniyosentez.. inşallah sende gittiğinde öğrenirsin.. belki sen ikili testini yaptırdın ama normal ultrasonda da bu haftalarda öğrenenler var..MERHABA CANIM BENDE ARALIK ANNESİ OLUCAM ALLAH İZİN VERİRSE BENİMDE 20 GÜN SONRA DOKTOR KONTROLÜM VAR OZMAN 14 HAFTALIK OLCAM CİNSİYETİNİ COK MERAK EDİYORUM SEN NE GÜZEL ÖGRENMİŞSİN ALLAH BAĞIŞLASIN 3 BOYUTLU ULTRASONDAMI ÖGRENDİN YOKSA NORMAL ULTRASONDA MI ÖGRENDİN :uhm:
halecim geçmiş olsun canım inşallah uzun sürmez.. kızlar hamişlerden haberlerde okudum bugün bir rkadaş karın ağrısı ve ishal sebebiyle gitmiş doktora bağırsak enfeksiyonu demiş.. aman yediklerimize çok dikkat edelim.. bol bol yıkayalım gerekirse sirkeli sıda bekletelim..kızlarr çok kötüyüm ya.hem karın ağrım var hemde felaket bi sancım var kafamçokkarıştı allah kahretsin işteyim hala sinirlerim tepemde.az bi işim kaldı bitsin cıkıcam.eğer devam ederse sancım doktorumu arıcam :bbo:
tatlımelekcim sanada geçmiş olsun canım.. bende 3-4 gündür karın ağrısı artı ishal durumu vardı bir hafta önce doktordayken bende de idrar yolu enfeksiyonu çıktı iki içimlik sandoz gibi bir ilaç vermişti onun için..selam arkadaslar ben bayadır gıremıyodum cunku rahatsızım 2 gun once sıddetlı karın agrısıyla acıle gıttım kan ve ıdrar tahlılı sonrası kan testınde bısey cıkmadı ama ıdrarda intahap kaptıgım ortaya cıktı vede 2 gun hıc kalkmadan yatmamı soyledı doktor yattım bugun sıkıldım ıyıce dıye dısarı dolasmaya cıktık ama agzımdan burnumdan geldı cunku sokak ortasında bayıldım carsamba gunu kendı doktoruma kontrole gıdıcem ıns kotu bısey cıkmaz
valla iştahım iyiydi şimdi hamilelikte iyice arttı,ne bulursam yiyiyorum.sadece bebişe zararlı olabilecek şeylere dikkat ediyorum.yumurtayı biraz zor yiyorum.dr 12,5kiloyla bitirecez dedi(aldığım kilonun tamamı)ama biraz zor gözüküyor.ben 15 de razıyımGünaydın kızlarrrrr,
Ne hoş hepinizi burda görmek. Bugun ofiste kimse yok, o yuzden ben de rahatım bakalım.
Deryacığım sana katlıyorum ve size kardeşinle koyun koyuna bir hayat dilerim. Aynı dertten muzdaribiz. Benim bir de üstüne eşim yanımda olmadığından koyun koyuna yatacak bir kocam bile yokkkkk. 
Gelelim şu sabah kahvaltısına, aslında gün içinde yediklerimiz anlatsak daha iyi olur, siz de muhakkak yediklerinizi yazın
YEDİKLERİM:
Wallahi her sabah kalkıp önce kuru erikten ağzıma 2 tane atıyor, ılık su içiyorum. Sonra kendime guzel bir sandviç yapıyorum. İçine güzelce peyniri, salatalık ve biberi dosuyorum, ama ne keyiff. Ohhhh, oyle guzel yiyorum ki. Tavsiye ederim. Kızlar iştahınızı kendiniz açacaksınız, yedikçe açılır, hadi kızlar buzdolabının başına.....
Sonra içiyorum elevitimi bir de üstüne calcium sandoz, deymeyin keyfime.
Öğleye doğru bir meyve yiyorum, BU BAĞIRSAKLARI ÇALIŞTIRIYOR.
Ondan sonra öğle yemeği. Saat iki gibi 1 bardak süt.
Saat 4 gibi kazınmaya başlıyorum tekrar, artık kraker, meyve, yoğurt ne bulursam,
Sonra yaşasın akşam yemeği zamanı geldi diyorum ve yemeğimi yoğurt eşliğinde güzelce yiyorum.
Akşam yine meyve faslı ve gün içinde bol bol su. Tabii ki tuvalet yolları aşınıyor işyerinde ama ne yapalım, 2 litre ofiste 1 litre evde tüketiyorum.
KESİNLİKLE YEMEDİKLERİM:
Biftek, yumurta, et (lahmacun ve hamburger yiyebiliyorum sadece), tatlı (sadece dondurma)
Bu şekilde yieyrek şu anda 3 kilo aldım. Ama kilo almanın hızlanacağını söyledi doktorum. Artık sanırsam bu ay sonuna eski pantalonları giyeme gibi bir luksum de kalmayacak.
Kızlar siz de paylaşsanıza neler yiyorsunuz, neler yemiyorsunuz.
bizde yarın yalovaya kayınvaldemlere gidicez,ne şiparış versem diye düşünüyorum.sana katılıyorumwalla kızlar pazarı 4 gözle bekliyorum kayınvalideme gidicez eli de güzel maşallah.neler neler yapmış gene ay şimdiden iştahım açıldı çabuk gelsede gitsek yemek yemek negüzel bişey yarabbim
gözün aydın. allah mutluluğunu daim etsinkızlar selam şimdi doktordan geliyorum bebeğimin ense kalınlığı çok iyi çıktı herhangi bir kromozomal anomali yok dedi..kalp atışlarını odaya verdi süperdi gözlerim doldu.burun kemiği ve çene yapısını önce tam göremedi bayağı uğraştı kadın sonunda gösterdi cimcime...cimcime diyorum çünkü cinsiyetini de öğrendik,allah gönlüme göre verdi şükürler olsun kızım olacak..tabi öncelikle sağlıklı olmasına çok sevindim...allah herkesin yavrusunu korusun..çok mutluyum..
inş,çok iyi haberlerle geleceksin,buna inanıyorum.dualarımız seninle....Kızlar selammmmmmmmmm bugün benim cvs sonucu için tanı merkezine telefon açtım belki çıkmıştır bir şansını deneyeyim dedim. Çünkü 10 ila 12 günde sonuçlar belli oluyor demişlerdi bugün 10.gün diye hemen sarıldım telefona sizin ilk kültür sonucunuz yarın çıkacak 1 gibi arayın dedi. Ben tabi yine heyecanlandım. Ne olur dualarınızı eksik etmeyin sizlerde benden yarın şöyle güzel haberler alayım ve tabiki eve gelir gelmezde sizlere aktarayım. Birde kafamı karıştıran ilk kültür sonucunuz dedi ben bu sonucun son sonuç olduğunu düşünüyordum çünkü öyle anlatmışlardı ama anlayamadım. Gerçi telefonda kısa bir konuşma yaptık belkide ben yanlış anlamışımdır. Umarım yarın hayırlısıyla kesin ve güzel sonucumuzu alırız. Bebeğim için dua edin ne olur oda diğer kasım bebekleriyle dünyaya gelsin inşallah sağlığıyla sıhatiyle tabiki
selam arkadaslar ben bayadır gıremıyodum cunku rahatsızım 2 gun once sıddetlı karın agrısıyla acıle gıttım kan ve ıdrar tahlılı sonrası kan testınde bısey cıkmadı ama ıdrarda intahap kaptıgım ortaya cıktı vede 2 gun hıc kalkmadan yatmamı soyledı doktor yattım bugun sıkıldım ıyıce dıye dısarı dolasmaya cıktık ama agzımdan burnumdan geldı cunku sokak ortasında bayıldım carsamba gunu kendı doktoruma kontrole gıdıcem ıns kotu bısey cıkmaz
ya arkadaşlar bu baş ağrısına ilaçsız bir çözüm yokmu?öluyorum kaç gündür yaaaaaaaa
gunaydın kızlar ya bırsey sorucam sız bu testler ıcın ayrı ayrı kan mı verdınız ben sadece bır kere verdımde
ben 2. ayda 6tüp kan 1 de idrar testi vermiştim.hemogram ,sarılık ,eliza ,kan grubu ,şeker falan gibi şeylere bakıldı.çok kötü iltihap çıkmıştı ki doktorum bna 1000lik antibiyotik vermişti.bişey okudum doktor hastasının sağlığı tehlikeye girmedikçe böyle antibiyotik vermiyomuş benim iltihabımı görünce doktor oha bu ne demiş.yani çok büyük risk atlatmışım kızlar da haberim yok.oyüzden wc temizliğinize çok dikkat edin.
şimdi benim dr a gittiğimde 22sinde o bakmıcak mı ense kalınlığına?başka yeremi gönderiyolar?ikili testi hastanede yaptırıcam onu biliyorum.başka test yaptırılıyomu bunlar dışında?
üfff perşembeye daha çok var bebişimi görmek istiyom keşke cinsiyetini de gösterse süpriz yapsa.hiçbişey almadım daha buyüzden.bir iki bişey almak istiyorum ki hamile olduğumu anlıyayım hevesimi alayım azcık böyle nereye kadar.ara renk falan da almak istemiyom((
geçmiş olsun atlattın ama di mi şimdi??benmde idrar yollarımda iltihap çıkmıştı ama cok fazla değil.banada cok karın agrısı yapıyordu.dr hap vermıcem sana bol bol su ıc dedı.allaha sukur sımdı gectı ama.
bu arada dr ye kontrole gıttgın zaman ultrasonda ense kalınlıgına bakıyor daha sonra ıkılı test ıcın kan verıyorsun.ben oyle yaptım yanı dr bakar sana eger bakmazsa sen hatırlat bence.
baska test derken yani rutin testlerimiz var işte ikili üçlü falan.anormal durum dışında baska bı test yapcagını sanmıyoruma.s.