2008 Kasım Anneleri

gunaydınlar
ben sabahleyın mıdemı bulandırmıycak sevdıgım seylerı yıyorum tulum peynırı cok yıyorum cok dustum ustune işe gelince işte kahavaltılıklar var onlardan yemeye calısıyorum bazen pastaneden borek felan alıyorum gozleme yıyorum canımın ıstegıne baglı ogelene dogru yıyorum bunlrı genelde acıktıgım ıcın
aralarda su ıcıp kuru uzum ve cevız yıyorum
öğlen ahcımız yemgı pişriyor ve yoğurt eslıgın de veya ayranla yemeye calısıyorum
akşama dogru 4-430 gıbı acıkıyorum ıs yerınde dolapta ne varsa kurcalayıp bıseyler yıyorum.
akşam evımde yemegımı yıyorum yogurt ve salata ( cok yorgun olmazsam yapıyorum)
ıkı saat sonra meyve yıyorum
gece yatmadan oncede koca bır bardak süt ıcıyorum yatıyorum

Yemedıklerım;
Et ve tavuk yıyemıyorum bu aralar tıksındım galıba
Çay içememye çalışıyorum
Yumurtayıda haslanmıs yıyemıyorum ( off keske yıyebılsem)
Kansız oldugum ıcın pekmez ıcmem lazım ama halen ıcemedım :çok üzgünüm:

:nazar:

Nazlı melek senin misafirlerin varmış bugün. Mönü de iştah açıcıdır o zaman :) Neler hazırladın diye hiç sormayacağım bile
eh işde bişeyler yapacağım sabah eşimde bir iki sipariş verdi sen şimdi şunuda yaparsın diye ama kızlar daha mutfağa girmedim ben ama ....:)):sm_confused:
sizinle az daha çene çalarsam misafirime bir iki büsküvi ikram edebileceğim ancak..:roflol::roflol::roflol:
hadi kendinize iyi bakın bu sefer kaçtım ben...şutarafagitti:a015:

Birçoğumuz gibi benim de iştahımın en çok açık olduğu öğün sabah kahvaltısı oluyor ama çalıştığım için oturup başından uzun süre kalkmayacağım bir kahvaltı mümkün olmuyor. Onun yerine kepek ekmekli, kaşarlı sandviç yiyorum. Sıcak kaşar bulandırdığı için tost yapamıyorum. Bu arada kaşar peynirindeki kalsiyum miktarının diğer peynirlerin ve sütün çok çok üzerinde olduğunu öğrendim geçen gün. Ne yazık ki haftada sadece iki kez yumurta yiyebiliyorum.

Öğlen arasında ya bir meyva ya da salatalık vazgeçilmez gibi bir şey.

Öğle yemeğinde birkaç kaşık çorba, sebze ya da et yemeği, 2 dilim kepek ekmeği, yoğurt yiyorum.

Arada maden suyu ve yanında ya leblebi ya da fındık gibi şeyler yiyorum.

Akşam da 1 dilik kapak ekmeği, sebze yemeği ve yoğurt yiyorum. Eğer yemeği eşim yaptıysa mecburen et ya da makarna yiyoruz. Evde sebzeleri pişirmek bana, diğerlerini yapmak ise ona düşüyor.

Yemekten birkaç saat sonra da en lezzetli saat: meyva saati ve salatalık. Ben ne yazık ki süt içemiyorum hala. Kendimi zorlayamıyorum. Çünkü ne zaman boğazımdan süt ya da tatlı herhangi bir şey geçse, diğer yediklerim de ziyan oluyor :KK43: Riske atmıyorum.

Yaaa offf amma şey yiyormuşum. Bu arada 1 kilo aldım ben de. Ama böyle yemeğe başlayalı sadece 1 hafta oldu.

Kızlar birkaç gündür benim de dişim ağrıyor. Şimdi o kadar korkuyorum ki bir sorun çıkarsa diye. Ama yazdıklarınızı okuyunca biraz içim rahatladı. Demek rahatlıkla diş tedavisi yaptırabiliyoruz. Gerçi dişçim birkaç ay önce, hamile kalmazsan yapılacak birkaç işlem var dişlerinde demişti. En kısa zamanda bir gitmek lazım sanırım. Zaten üç ayda bir diş muayenesi olmamız gerekiyormuş bu süreçte.

Hisem, doktorun çok açık sözlüymüş :eek:

Valla öyle, çok rahat ve doğal bir adam.. çok fazla konuşmaz, sen sorarsan cevap verir ama ben yine de çok güveniyorum... o rahat olunca ben de rahat oluyorum.. gerçi bu olyın nasıl olamsı gerektiğini eşime sordurmuştum ama olsun :)

walla bizim doktor okadar eğlenceli ki anlatamam her seferinde kahkahalarla muayeneden çıkıyoz.ne şakalar yapıyo bi görseniz inanamazsınız çok tatlı adam

kızlaaar. ne çok diş orunu olan var yahu. isterseniz kasım annelerinin sanal diş hekimi olabilrim.
bu arada dün dişimin dolgusu düştü dr dan randevu aldım geçici dolgu yaptırcam doğuma kadar idare etsin barii gerçi netten araştırdım bebeğe bi zararı yokmuş verilen morfinlerin ama yinede güvenemiyorum onun için geçici dolgu yaptırıyım dedim
deryacım geçici dolgu da yaptırabilirsin daimi dolgu da. çünkü tedaviler için riskli dönemi atlattık. anestezik maddelerin bi zararı yokü doğru duymuşsun ama tedavi sırasındaki stres ve heyecandan dolayı ilk 3 ayda düşük son 3 ayda ise erken doğum riski var.

ay benimde 2. yirmilik dişim çıktı ağrı yapıyo doktoruma sorucam çektirirsem zararı varmı diye.
canım geçmiş olsun. 20 lik ağrısı zordur. hele de çıkarken. ağrı ve enfeksiyon varsa sakın geçiştirme. çekim çok mecbur kalmadıkça yapmayız hamilelik sırasında ama uygun bi antibiyotikle enfeksiyon kontrol altına alınabilir. diş dokularında enfeksiyona yol açan bakteriler bebeğe çok zarar verebilir. yani uygun antibiyotiği kullanmak senin yararına.
aman ağız bakımınıza önem verin. özellikle dişetlerinize. yoksa son aylarda kanayan kırmızı, şiş ve ağrılı diş etleriyle uğraşmak zorunda kalabilirsiniz

kızlar ya cok sinir oldum ben az önce cok başım dönüyo diye dr umu aradım dr bana muaynaneme gel dedi tel suratıma kapattı ay ya bunların amacları hep para mı ya cok sinirlendim gercekten :eek:klava:

kızlar ya cok sinir oldum ben az önce cok başım dönüyo diye dr umu aradım dr bana muaynaneme gel dedi tel suratıma kapattı ay ya bunların amacları hep para mı ya cok sinirlendim gercekten :eek:klava:

ala ala artist mi senin doktorun :eek:klava: belki müsait değildir dicem ama ne olursa olsun bi hastasının suratına tel kapatamaz hiç bi doktor:mymeka: canım basın dönüosa bi tansiyonun ölçtür.bana da oluo bazen.hemen doktorunu arama sende.geçmiş olsunn :1hug:

ben senin yerinde olsam açarım doktora hesap sorarım neden böyle bir kabalık yaptınız diye.paraları cebe atarken sırıtıyolar ama terbiyesiz adam bak şimdi çok sinirlendim.bence hemen ara içini rahatlat sen hesap sorunca nasıl yumuşıycak bak görürsün yok yanlış anladınız çok yoğundum falan diye dansöz gibi kıvırtcak :eek:klava:

Canım doktorun ayıp etmiş ama halenin de dediği gibi hemen her şeyde de doktoru aramamak gerekiyor. Zaten çok yoğun oldukları için sanırım. Keşke sekreterine falan not bıraksaydın, belki müsait değildir, müsait olunca sana dönerdi. Ben direk doktorun cebinden aramak yerine sekreterine not bırakıyorum. Böylece onları da rahatsız etmemiş oluruz. Tansiyonunu ölçtürdün mü?

benim de başım çok dönüyor ama ben kansız olduğum için
ona yoruyorum sanırımda ondan doktoru ölsem aramam hemen muayenehane me
gel diyo bişeyin yok diyo muayene parası alıyo olan sana oluyo
başın hala dönüyor

kızlaaar. ne çok diş orunu olan var yahu. isterseniz kasım annelerinin sanal diş hekimi olabilrim.
deryacım geçici dolgu da yaptırabilirsin daimi dolgu da. çünkü tedaviler için riskli dönemi atlattık. anestezik maddelerin bi zararı yokü doğru duymuşsun ama tedavi sırasındaki stres ve heyecandan dolayı ilk 3 ayda düşük son 3 ayda ise erken doğum riski var.

canım geçmiş olsun. 20 lik ağrısı zordur. hele de çıkarken. ağrı ve enfeksiyon varsa sakın geçiştirme. çekim çok mecbur kalmadıkça yapmayız hamilelik sırasında ama uygun bi antibiyotikle enfeksiyon kontrol altına alınabilir. diş dokularında enfeksiyona yol açan bakteriler bebeğe çok zarar verebilir. yani uygun antibiyotiği kullanmak senin yararına.
aman ağız bakımınıza önem verin. özellikle dişetlerinize. yoksa son aylarda kanayan kırmızı, şiş ve ağrılı diş etleriyle uğraşmak zorunda kalabilirsiniz

brookecum ya ben sistit yüzünden zaten 100olik antibiyotik kullandım oyüzden tekrar kullanmak istemiyorum şimdi.bebeğin dişlerine zararlı.20liğimin yarısı dışarıda zaten bi morfin vurulup çekilcek benim 20likler tek kök sivri uç yani 4 köklü değil.ilk 20liğimin çekimi doktorun tornavida gibi bişeyi ağzıma sokup çıkarması bir olmuştu yani toplam 20sn falan sürmüştü diş pıt diye düşmüştü doktor da şaşırmıştı ne çabuk diye.yani öyle uğraştırcak köklü bir diş değil.yinede çekilmezmi?

ala ala artist mi senin doktorun :eek:klava: belki müsait değildir dicem ama ne olursa olsun bi hastasının suratına tel kapatamaz hiç bi doktor:mymeka: canım basın dönüosa bi tansiyonun ölçtür.bana da oluo bazen.hemen doktorunu arama sende.geçmiş olsunn :1hug:

tansiyonum hep düşük çıkıyo eczaneye ölctürüyom sürekli bir kac gündür baş dönmesi oluyo sürekli yanlız yola bile cıkamıyorum o yüzden aramıştım ama aradıgıma bin pişman oldum ya gercekten artistlik yapıyo ya

tansiyonum hep düşük çıkıyo eczaneye ölctürüyom sürekli bir kac gündür baş dönmesi oluyo sürekli yanlız yola bile cıkamıyorum o yüzden aramıştım ama aradıgıma bin pişman oldum ya gercekten artistlik yapıyo ya

bişey sorcam senin doktorun sadece muayenehanesi mi var?ssk da da doktor değilmi?walla benim doktoru şikayetim olunca habire cepten arıyom gece gündüz muayenehaneye değil hastaneye çağırıyo adam masraf olmasın diye.testleri falan da hastanede yaptırtıyo.bide ben pimpirikliyim bıraksa 50 kere gidicem muayenehaneye adam ne gereği var gerek yok diye kendi engel oluyo çok düşünceli adam.senin doktor paracı galiba biraz dikkatli ol bak

bişey sorcam senin doktorun sadece muayenehanesi mi var?ssk da da doktor değilmi?walla benim doktoru şikayetim olunca habire cepten arıyom gece gündüz muayenehaneye değil hastaneye çağırıyo adam masraf olmasın diye.testleri falan da hastanede yaptırtıyo.bide ben pimpirikliyim bıraksa 50 kere gidicem muayenehaneye adam ne gereği var gerek yok diye kendi engel oluyo çok düşünceli adam.senin doktor paracı galiba biraz dikkatli ol bak

ya hastanede de görev yapıyo.ama sabahtan gidip erken sıra almak gerekiyo hangi günler hastanede oldugunu da bilmiyorum o yüzden aramak istedim zaten calıştıgım için izin almak zor oluyo.dogum dr u hariç dahiliye dr ununda sürekli kontrolü altındayım ben guatr hastasıydım hormon hapı kullanıyorum o yüzden on beş günde bi gidiyorum kan tahlili yapılıyo izin almak dahada zorlaşıyo haliyle..o yüzden hadi dedim tel acıp bi bilgi alayım dedim o da böyle yaptı salı günü hastaneye giderim artık pazartesi tatil çünküa.s

ya çalışan hamişler size bir şey sorucam.kaç saat çalışıyorsunuz siz.yasal haklarınızın farkındamısınız?bir işverenin hamile bir çalışanını 7 saatten fazla çalıştırması yasak bunu biliyomusunuz.açın uzman tv yi aratın hamilelerde çalışma saatleri diye bununla ilgili bütün kanun düzenlemelerini bir avukat ayrıntılı anlatmış.lütfen haklarınızın bilincinde olun.itiraz edersem işten çıkarılırım diye de korkmayın çünkü bir işveren hamile olduğu için işçisini çıkarırsa işçi itiraz edip işine geri gelip çalışır haklarınızı iyi öğrenin ve de koruyun kızlar

kızlar selam şimdi doktordan geliyorum bebeğimin ense kalınlığı çok iyi çıktı herhangi bir kromozomal anomali yok dedi..kalp atışlarını odaya verdi süperdi gözlerim doldu.burun kemiği ve çene yapısını önce tam göremedi bayağı uğraştı kadın sonunda gösterdi cimcime...cimcime diyorum çünkü cinsiyetini de öğrendik,allah gönlüme göre verdi şükürler olsun kızım olacak..tabi öncelikle sağlıklı olmasına çok sevindim...allah herkesin yavrusunu korusun..çok mutluyum..

ya çalışan hamişler size bir şey sorucam.kaç saat çalışıyorsunuz siz.yasal haklarınızın farkındamısınız?bir işverenin hamile bir çalışanını 7 saatten fazla çalıştırması yasak bunu biliyomusunuz.açın uzman tv yi aratın hamilelerde çalışma saatleri diye bununla ilgili bütün kanun düzenlemelerini bir avukat ayrıntılı anlatmış.lütfen haklarınızın bilincinde olun.itiraz edersem işten çıkarılırım diye de korkmayın çünkü bir işveren hamile olduğu için işçisini çıkarırsa işçi itiraz edip işine geri gelip çalışır haklarınızı iyi öğrenin ve de koruyun kızlar

Benim bilgim yoktu doğrusu ama bu çalışma saati her iş için mi geçerli yoksa işin çeşidine gmre değişiyor mu? Çünkü ben oturarak çalışıyorum.. İstediğim zaman kalkıp dolaşabilirim Sigortalı ortam yok. İŞ yerinde öğle saatlerinde doktor, gün içeirisinde de bir hemşiremiz var, tabii revir de.. bizde mesai saat 9:00 da başlayıp 18:30 da bitiyor.. bu şekilde bakarsak fazla ama çalışma şartları ağır olmadığı için belkki geçerli olmaz..

X