2008 Kasım Anneleri

beterin beteri var derler ya öyle seninki de:bbo:ya niyeyse bu sabah hiç iştahım yok yaa ne yesem diye kara kara düşünüyorum

Günaydın Atatanem ve diğer güzel kasım anneleri. Dün işten apar topar çıktım. Bu sabah gelince mesajları okudum da. Kızlar çok güldürdünüz beni ya. Tabii derdi bilmeyince uzaktan okuyup, gülmek kolay. Umarım kısa sürede yasaklarınız biter. Arada da Dark'ın bir mesajı sansüre uğramış :) ama anladım ben onu :)

günaydınn kızlarr bugün nasılız bakalım hayırlı günler hayırlı cumalar herkese..........

atatanem ben de bugün ilk defa sabah bu saatte geldim forma ; ne yesem diye düşünüyorum ama canım bişi istemiyor 11 de kan vermeye gideceğim çarşamba günü testler için kan vermiştim toxplazma testi için yetmemiş aç mı gitsem tok mu gitsem diye düşünüyorum laborant eşime farketmez demiş bakacam artık eğer o saate kadar canım isterse yerim bişeler yada ordan anneme geçerim birazda ona naz yapıyım diyorum

bu arada dün dişimin dolgusu düştü dr dan randevu aldım geçici dolgu yaptırcam doğuma kadar idare etsin barii gerçi netten araştırdım bebeğe bi zararı yokmuş verilen morfinlerin ama yinede güvenemiyorum onun için geçici dolgu yaptırıyım dedim

kızlar şimdi bişey izledimm sizi bilgilendireyim.3.ayda iştahsızlık yüzünden bişey yiyemiyoruz ya bebeğe besin gitmiyo diye panikliyoruz.hiç önemli değilmiş çünkü 3. ayda bebek yediklerimizden minimum faydalanıyomuş 3. aydan sonra asıl yediklerimiz bebeğe çok yarıyomuş yani şuan yediklerimiz bebeği çok etkilemiyormuş korkmamıza gerek yok.merak edenler uzman tv den izleyebilirler

aayyy 20 yaş dişi çok acır çektirmeside zormuş diyorlar inşallah fazla çekmezsin ilaç da alamıyoruz çok kötüü yaa bencede dr unu ara sor bakalım nediyecek

önceden annelerimiz hamileyken diş çektirmek yaptırmak sakıncalıymış şimdi bakıyorum sitelere bi sorun çıkmayacağını yazıyorlar en kısa zamanda kurtuluruz diş sorunlarından

canım sansüre uğramadı dark kendi sansürledi özelden sorarsın anlatır sana utandı da:dance:şimdi bende burda söylemeyeyim:dance:

Günaydın herkese...

Forum hakikaten çok şenlenmiş. Ben saat 18:00 gibi çıktıktan sonra bir sürü şeylernyazılmış.. Şu mart ve şubat kedisi konusu için ben de bir şeyler yazmak istiyorum. Benim doktorum "sert olmadığınız sürece hiçbir sakıncası yok dedi.. Ama bende ilk üç ayda isteksizlik vardı, şimdi normale döndüm.. ama yine de insan kendisini çok enerjik hissetmediği için çok tempolu olamıyor :))

Günaydın kızlarrrrr,
Ne hoş hepinizi burda görmek. Bugun ofiste kimse yok, o yuzden ben de rahatım bakalım.

Deryacığım sana katlıyorum ve size kardeşinle koyun koyuna bir hayat dilerim. Aynı dertten muzdaribiz. Benim bir de üstüne eşim yanımda olmadığından koyun koyuna yatacak bir kocam bile yokkkkk. 

Gelelim şu sabah kahvaltısına, aslında gün içinde yediklerimiz anlatsak daha iyi olur, siz de muhakkak yediklerinizi yazın
YEDİKLERİM:
Wallahi her sabah kalkıp önce kuru erikten ağzıma 2 tane atıyor, ılık su içiyorum. Sonra kendime guzel bir sandviç yapıyorum. İçine güzelce peyniri, salatalık ve biberi dosuyorum, ama ne keyiff. Ohhhh, oyle guzel yiyorum ki. Tavsiye ederim. Kızlar iştahınızı kendiniz açacaksınız, yedikçe açılır, hadi kızlar buzdolabının başına.....
Sonra içiyorum elevitimi bir de üstüne calcium sandoz, deymeyin keyfime.
Öğleye doğru bir meyve yiyorum, BU BAĞIRSAKLARI ÇALIŞTIRIYOR.
Ondan sonra öğle yemeği. Saat iki gibi 1 bardak süt.
Saat 4 gibi kazınmaya başlıyorum tekrar, artık kraker, meyve, yoğurt ne bulursam,
Sonra yaşasın akşam yemeği zamanı geldi diyorum ve yemeğimi yoğurt eşliğinde güzelce yiyorum.
Akşam yine meyve faslı ve gün içinde bol bol su. Tabii ki tuvalet yolları aşınıyor işyerinde ama ne yapalım, 2 litre ofiste 1 litre evde tüketiyorum.

KESİNLİKLE YEMEDİKLERİM:
Biftek, yumurta, et (lahmacun ve hamburger yiyebiliyorum sadece), tatlı (sadece dondurma)

Bu şekilde yieyrek şu anda 3 kilo aldım. Ama kilo almanın hızlanacağını söyledi doktorum. Artık sanırsam bu ay sonuna eski pantalonları giyeme gibi bir luksum de kalmayacak.

Kızlar siz de paylaşsanıza neler yiyorsunuz, neler yemiyorsunuz.

günaydın kasım anneleri, hayırlı cumalar...
birazdan evişlerine girişeceğim..
bugün misafirim var.. ondan önce bir uğrayıp selam vereyim dedi...
bu arada ben hala ishalim kızlar ya çok uzun sürdü akşam karanfilide unuttum.. şimdi hemen içmeye gidiyorum inşallah karanfil geçirir..
kendinize iyi bakın akşama uğrarım yanınıza.. görüşmek üzere......

Günaydın kızlarrrrr,
Ne hoş hepinizi burda görmek. Bugun ofiste kimse yok, o yuzden ben de rahatım bakalım.

Deryacığım sana katlıyorum ve size kardeşinle koyun koyuna geçireceğin mutlu bir hamilelik dilerim. Aynı dertten muzdaribiz. Benim bir de üstüne eşim yanımda olmadığından koyun koyuna yatacak bir kocam bile yokkkkk. 

Gelelim şu sabah kahvaltısına, aslında gün içinde yediklerimiz anlatsak daha iyi olur, siz de muhakkak yediklerinizi yazın
YEDİKLERİM:
Wallahi her sabah kalkıp önce kuru erikten ağzıma 2 tane atıyor, ılık su içiyorum. Sonra kendime guzel bir sandviç yapıyorum. İçine güzelce peyniri, salatalık ve biberi dosuyorum, ama ne keyiff. Ohhhh, oyle guzel yiyorum ki. Tavsiye ederim. Kızlar iştahınızı kendiniz açacaksınız, yedikçe açılır, hadi kızlar buzdolabının başına.....
Sonra içiyorum elevitimi bir de üstüne calcium sandoz, deymeyin keyfime.
Öğleye doğru bir meyve yiyorum, BU BAĞIRSAKLARI ÇALIŞTIRIYOR.
Ondan sonra öğle yemeği. Saat iki gibi 1 bardak süt.
Saat 4 gibi kazınmaya başlıyorum tekrar, artık kraker, meyve, yoğurt ne bulursam,
Sonra yaşasın akşam yemeği zamanı geldi diyorum ve yemeğimi yoğurt eşliğinde güzelce yiyorum.
Akşam yine meyve faslı ve gün içinde bol bol su. Tabii ki tuvalet yolları aşınıyor işyerinde ama ne yapalım, 2 litre ofiste 1 litre evde tüketiyorum.

KESİNLİKLE YEMEDİKLERİM:
Biftek turu et (lahmacun ve hamburger yiyebiliyorum sadece), yumurta, tatlı (sadece dondurma)

Bu şekilde yieyrek şu anda 3 kilo aldım. Ama kilo almanın hızlanacağını söyledi doktorum. Artık sanırsam bu ay sonuna eski pantalonları giyeme gibi bir luksum de kalmayacak.

Kızlar siz de paylaşsanıza neler yiyorsunuz, neler yemiyorsunuz.

sakuracım seni görünce yazmadan edemedim.. sabah kalkınca bende ya koca bir bardak su yada çay hazırlarken bir meyve atıyorum ağzıma içim yanıyor sabah sabah....
kahvaltımı peynir zeytin domates salatalık yiyorum.. çoğu zaman haşlanmış bir yumurtamda oluyor..
bazen rokada domatesin yanına yıkıyorum...peynirle çok seviyorum rokayı sonradan alıştım onada...
arada bir meyve suyu çubuk kraker felan..
öğlen iştahım varsa bir çorba bazen tost yada akşamdan sevdiğim bir sebze yemeği kaldıysa onu kaşıklıyorum..
ikindi sıraları meyve çayı almıştım onu içiyorum bazen yanında kek gofret gibi abur cuburları atıştırıyorum..
akşamda eşimle normal yemeğimizi yiyoruz.. sabahları süt içiyordum bu ara ishal old. için bıraktım süt de bana iyi gelmiyor normalde de içince isahal yapardı zaten.. işde gün içinde yediklerim bunlar dün mesela öğlen canım istemedi bişey oturdum sadece bir tabak erik yedim..
şu anda hala kilo almadım ben .. aslında bebişleri düşünüyorum en azından bir kilo alsaydım diye ama ben zaten çok zayıf olarak başlamadım hamişliğe o yüzden bendekiler yetiyor sanırım bebişlere..:))

walla ben sayayım yediklerimi
kahvaltı:
yumurta isteğime göre sucuk,sosis ya da pastırma bazen haşlayarak yumurta yiyiyorum bazen de omlet yapıyorum.yanında 1 bardak çay zeytin peynir domates söğüşü zeytin yağlı ve ekmek
öğlen:
normal yemek yiyiyorum bazen canım ekmek arası istiyor gayet güzel yiyiyorum.
öğleden sonra:
1 tabak karışık meyve yiyiyorum şimdi saymayayım canı çekenn olur
akşam:
maalesef hiçbişey yiyemiyorum çünkü midem bulanıyo her akşam.bazen eşim et kızarttığında falan canım çekiyo kokuyo 1 parça yiyiyorum bazen 1 dondurma yiyiyorum.
bukadar işte akşam hariç iştahım yerinde buna rağmen 1 kilo verdim.52 ile hamile kaldım 51 kiloyum.normalde bünyem gereği kilo alamıyorum ben 52 kiloya zar zor çıktım hep 48 falandım takviye vitaminlerle kilo almıştım.şuan kilo alma olayı başlamadı bende.ama yakındır herhalde:)))

Kızlar birkaç gündür benim de dişim ağrıyor. Şimdi o kadar korkuyorum ki bir sorun çıkarsa diye. Ama yazdıklarınızı okuyunca biraz içim rahatladı. Demek rahatlıkla diş tedavisi yaptırabiliyoruz. Gerçi dişçim birkaç ay önce, hamile kalmazsan yapılacak birkaç işlem var dişlerinde demişti. En kısa zamanda bir gitmek lazım sanırım. Zaten üç ayda bir diş muayenesi olmamız gerekiyormuş bu süreçte.

Hisem, doktorun çok açık sözlüymüş

walla kızlar pazarı 4 gözle bekliyorum kayınvalideme gidicez eli de güzel maşallah.neler neler yapmış gene ay şimdiden iştahım açıldı çabuk gelsede gitsek yemek yemek negüzel bişey yarabbim

oooh maşallah afiyet olsun canım.. ben 8.haftadan başlayıp 13. haftaya kadar bir şey yiyememiştim, malum bulantılar.. Allah'tan şimdi artık düzene girdi..

Benim yediklerim de şöyle.. sabahları kepekli ekmek ile peynir ve domatesten oluşan yağsız bir tost, açık bir çay eşliğinde.. saat 11:00 gibi bir meyce, artık ne bulursamm.. öğlen yemeğinde mutlaka yoğurt, yemek ve mümkğn olduğunca az pilav ya da makarna.. sonra saat 15:00 gibi demir hapımız.. saat 16:00 gibi meyve, bir avuç kadar ceviz mutlaka.. akşam yemeğinde de yine ne bulursam şeklinde ama. İş yerindeki öğle yemeğinde et yoksa akiam et yiyiorum.. ağer öğlen et yemişsem akşam sebze yemeye çalışıyorum.. yatmadan önce de bir bardak şekersiz süt (gerçi buna daha bu hafta başlayabildim, çünkü içim almıyordu)

Haftada iki kez balık yemek gerekir diyorlar, ama benim için balık bir kabus şeklinde bu aralar.. onun yerine badem ve cevizden almaya çalışıyorum omega 3'ü.. bir de su içmeye çalışıyorum ama pek hevesli olmuyor nedense..

sen bilirsin ama bence çok fazla hamburger vb. hazır gıdalar yeme.. pide ya da lahmacun daha iyi ama onun yerine evde hazırlanmış köfte ve kırmızı et, çok pişmiş olarak yesen daha iyi olur..

ata_tanem canım bu aralar özellikle salam sosis ve pastırma fazla tüketme bence çünki çiğ et oldukları için.. bir arkadaşıma doktoru bunları yasaklamıştım.. bende sosis yedim geçen eşim çok iyi pişirdi salam almak istedi yiyemem canım çeker diye aldırmadım öbürünü hiç söylemeyim zaten canım çok çekti geçen nerden aldıysam kokusu geldi çemeninin ama sabrediyorum...:))

juliannecim evet diş tedavisi yapılabiliyor gebelikte için rahat olsun.. bir sorun olmaz inşallah.. benimde bazen dişetim şişiyor ama ertesi güne iniyor hergün muntazaman fırçalıyorum hamile kaldıktan sonrada her yediğimden sonra mutlaka ağzımı çalkalıyorum... aman inşallah hiçbirimiz yaşamayız, yinede zordur gebelikte diş problemi yaşamak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…