Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım niye bu kadar düşünüyorsun ki??
bu çok doğal bir olay biraz sancısı varmış evet,ama doğanın kanunu bu...
Annelik,kadınlık böyle bişey demekki..
ben hiç korkmuyorum,inşallah sezeryanlik bir durum gelişmez diye dua ediyorum habire.
Ama vajinal genişleme olma ihtimali beni düşündürüyor,dikiş atıulmasını doktorumla konuşacağım
epidural normal doğum istiyorum bakalım.
canım niye bu kadar düşünüyorsun ki??
Ama vajinal genişleme olma ihtimali beni düşündürüyor,dikiş atıulmasını doktorumla konuşacağım
epidural normal doğum istiyorum bakalım.
çok korkuyorum mommy ben.dün doktor herşey normal dedi.normal doğum yapabilirsin dedi daha da korkmaya başladım.çok zor diye anlatıyorlar.iyice kafamı karıştırıyorlar.
ya benim merak ettiğim bişey var epidural sezeryan için konuşcam ben dr la ama eşim istemiyo heyecan yaparsın tamnsiyon falan sorun olur diyee
ama merak ettiğim epidural normaldede sancı yok heralde iğne yaplıcak uyuşacaksın yani doğum sancısı ya da bebeği kendi çabanla doğurmayacaksın kesilecek ve alınacak değilmi
eğer öyleyse sezeryandan farkı ne acaba
Aaaa kız eskiler nasıl yaparmış??
hiç korkma milyarlarca kadın bu normal ve doğal yolla doğum yapıyor canım,sen niye yapamayasın,sancıyı falan aklından çıkar rahat ol biraz..Allah yolunu gösterir,herşey iyi gider merak etme..Hem sezeryandaki gibi 5 aylık karında kalmıyor normal doğumda hemen ayaklanabiliyorsun eski formuna çok daha çabuk kavuşursun.şutarafagitti
Merhaba arkadaşlarr...
Herkese sağlıklı bol tekmeli bir haftasonu dilerim...a.s.
kızlar ben çamaşır alacam bugün ama karar veremedim eski bedenim 85 di şimdi 90 oldu emzirme sütyenlerini şimdiki bedeninize göremi aldınız yoksa şimdikinden 1 beden büyükmü.sizce kaç beden almalıyım:uhm:
tabiki yapıya bağlıdır ama benim gördüğüm sezeryanla doğum yapmış olanlarda hep karın kalmıştı hatta doğumdan 1 yıl geömesine rağmen o karnı eritemediklerini söylüyolar...
Ama burda normal doğuranlar 5. gün oldu oturamıyorum hala diyor ya tuvalete gitmek de acılı oluyormuş sezeryanda da karnın aslında kalmıyor ablamın kalmadı iki sezeryanı var biraz da yapıya bağlı heralde :sm_confused:
tabiki yapıya bağlıdır ama benim gördüğüm sezeryanla doğum yapmış olanlarda hep karın kalmıştı hatta doğumdan 1 yıl geömesine rağmen o karnı eritemediklerini söylüyolar...
Normal doğumda dikiş olursa belki birkaç gün oturmada problem oluyodur bilemiyorum...Ben hiç oturamayan görmedim çevremde..
ama doğumun nasıl olacağı bence bizim tercihimize bağlı olmamalı herşey normal gidiyorsa neden doğal vajinal doğum olmasınki,tabiki ters giden bişeyler varsa illa normal diye tutturmak da çok sorumsuzca olurdu..
Normal doğumda epidural son anda yapılıyor yani sancıları çekip ıkınman lazım eğer başta yapılırsa ıkınma yapamıyorsun uyuştuğun için bebek de girmiyor kanalar yani normaldeki epiduralin tek yaptığı bebek çıkarken duyacağın acıyı yok etmek.
cok tesekkür ederim merak ediyodum öğrenmiş olduma.s.
ama normal doğumda zor olan bebeğn çıkışından cok sancı sanırım yani yeterli açılmanın sağlanması normal doğum yapan arkdaslarımdan duyduğum kadarıyla
ama normal doğumda zor olan bebeğn çıkışından cok sancı sanırım yani yeterli açılmanın sağlanması normal doğum yapan arkdaslarımdan duyduğum kadarıyla
evet canım bende öyle okudum asıl zor olan tam açılma sağlanması için biraz sancı çekmen gerekiyor işte o zaman. 10 cm açılana kadar bekliyorsun sonrası zaten ıkınma doktor ıkın deyince ıkınacaksın açılma yeterli olmuyorsa da kesi atılıyormuş....
hayırlısı artık
Normal doğumda epidural son anda yapılıyor yani sancıları çekip ıkınman lazım eğer başta yapılırsa ıkınma yapamıyorsun uyuştuğun için bebek de girmiyor kanalar yani normaldeki epiduralin tek yaptığı bebek çıkarken duyacağın acıyı yok etmek.
selin isimli üyeden alıntı;