2008 eylülünde meleklerini kollarina alacak annişler

Kızlar selam;
ben iki haftalığına izinliyim.Yarın akşam ağbimin düğünü var nihayet.... Ve çok rahatlar eksikler var deli ediyolar beni...
Annem de olduğum için de giremedim geçen cumadan beri...Gerisini de okuyamadım hemen dayıma uğrayınca yazayım size dedim.
Kızlar çok sıcak artık hiç yatamıyor ve yürüyemiyorum...Ne olacak halimiz ya...Bu arada demiştim yazılarım da, bugün AVcılar Hospital'e Nil hanıma gideceğim.Eski doktorumu bıraktım.İnşallah yeni ona geleceğiz diye ilgisiz davranmaz. Geçen cumartesi eski doktoruma gittik.Pahalı olduğu için ve SSK olayları belli olmadığı için bırakacağımızı söyledik.Üzüldüm tabii ki alışmıştım .Adam da normal karşıladı, yine de bişey olduğunda gelebileceğimi söyledi.Bakalım bugün Avcılar Hospital'e gideceğiz birazdan.Geçen cumartesi gittiğimde benim bıdık hala tersti bu yüzden 39.haftada sezeryan olabilir demişti.12 Eylül olabilir demişti.Ben hep 37-38 gibi biliyodum, bakalım bugün yeni doktorumuz ne diyecek.Benim bıdık inatçı ya... O kadar konuşuyoz babası ile dönsün diye...Dönmedi kerata...

Duygucum sen nasılsın....Ben şu iki günü bi atlatsam kına gecesi, düğünü...Çokkkk sıcak ya. Evde klima vardı da , annemin evi kaynıyo valla ya...Bu arada benim akıntılarım da geliyo kızlar ya. Normal heralde de...Bide sıcak ya, totoma yapışıyo zaten çamaşır....:dance:
Neyse ben bi gideyim doktora şimdi.Sonra zaman olursa bakmaya çalışacağım yine..Henüz doğuma giden yok dimi?
Allah hepimize hayırlısını nasip etsin..Öptüm hepinizi....:teytey:

merhaba kızlar
bugün sağlık ocağına gittim kan ve idrar tahlili yaptılar bir şey çıkmadı çok şükür ordan sonra ultrasona girdim bebeğim ultrasonda 37+6 veya 37+2 haftalık çıkyor ve ultrason doktoru raporunda amniyon sıvısı belirgin olarak azalmış yazdı bana da söyledi belki 10 gün dayanabilir bebeğin dedi bu arada bebek de 2 kilo 900 gr olmuş 3 kiloya yaklaşmış dedi,
pazartesi günü bu raporu kendi doktoruna göster dedi bakalım o ne diyecek

merhaba kızlar
bugün sağlık ocağına gittim kan ve idrar tahlili yaptılar bir şey çıkmadı çok şükür ordan sonra ultrasona girdim bebeğim ultrasonda 37+6 veya 37+2 haftalık çıkyor ve ultrason doktoru raporunda amniyon sıvısı belirgin olarak azalmış yazdı bana da söyledi belki 10 gün dayanabilir bebeğin dedi bu arada bebek de 2 kilo 900 gr olmuş 3 kiloya yaklaşmış dedi,

kızlar herkes sezeryan yapmaya niyetli galiba ben normal istiyorum bir arkadaşımın doğumunda yanındaydım çok rahat doğurdu bir arkadaşımda sezeryan yaptı geçen sene
bu yıl denizde falan hala ağrısı oldu o yüzden normal istiyorm

Deli kız selam;
suyu azalmışsa sezeryan olabilir o zaman.Neyse hayırlısı o olsun ya.. Bende normal istiyorum mukoza ama benimkinin de kafası yukarıda hala. O yüzden de sezeryan diyor banada. bide bu sıcaklarda su falan azalırsa yapılacak en iyisi sezeryan .Her şey Allahtan normal olacak diye de zorlamaya gerek yok...
Herkese selam...:nazar:

merhaba kızlar

belkide ilk sen doğum yapacaksın aramızda canım...kendi doktoruna neden bugün gitmiyorsun..suyunda azalma varsa...bu ultrasonu sağlıkocağı mı çekiyor anlşamadım ben...

kızlar herkes sezeryan yapmaya niyetli galiba ben normal istiyorum bir arkadaşımın doğumunda yanındaydım çok rahat doğurdu bir arkadaşımda sezeryan yaptı geçen sene

canım ben normal istiyordum sezeryanı hiç düşünmemiştim ama doktor bunları söyleyince şok oldum şimdi internetten araştırıyorum bebeğin suyunun azalması çok kötü bir durum Allah korusun bebeğime bişey olacağına ben ağrı çekerim daha iyi, o benden daha önemli anne olmak böyle bişey işte... a.s.

hayırlısı senişn için bu kadar çok istiyorsan inşallah bir aksilik olmnazda normal doğurursun canım...kaydirigubbakcemile3

Kızlar selam;
ben iki haftalığına izinliyim.Yarın akşam ağbimin düğünü var nihayet.... Ve çok rahatlar eksikler var deli ediyolar beni...
Annem de olduğum için de giremedim geçen cumadan beri...Gerisini de okuyamadım hemen dayıma uğrayınca yazayım size dedim.
Kızlar çok sıcak artık hiç yatamıyor ve yürüyemiyorum...Ne olacak halimiz ya...Bu arada demiştim yazılarım da, bugün AVcılar Hospital'e Nil hanıma gideceğim.Eski doktorumu bıraktım.İnşallah yeni ona geleceğiz diye ilgisiz davranmaz. Geçen cumartesi eski doktoruma gittik.Pahalı olduğu için ve SSK olayları belli olmadığı için bırakacağımızı söyledik.Üzüldüm tabii ki alışmıştım .Adam da normal karşıladı, yine de bişey olduğunda gelebileceğimi söyledi.Bakalım bugün Avcılar Hospital'e gideceğiz birazdan.Geçen cumartesi gittiğimde benim bıdık hala tersti bu yüzden 39.haftada sezeryan olabilir demişti.12 Eylül olabilir demişti.Ben hep 37-38 gibi biliyodum, bakalım bugün yeni doktorumuz ne diyecek.Benim bıdık inatçı ya... O kadar konuşuyoz babası ile dönsün diye...Dönmedi kerata...

Duygucum sen nasılsın....Ben şu iki günü bi atlatsam kına gecesi, düğünü...Çokkkk sıcak ya. Evde klima vardı da , annemin evi kaynıyo valla ya...Bu arada benim akıntılarım da geliyo kızlar ya. Normal heralde de...Bide sıcak ya, totoma yapışıyo zaten çamaşır....:dance:
Neyse ben bi gideyim doktora şimdi.Sonra zaman olursa bakmaya çalışacağım yine..Henüz doğuma giden yok dimi?

nuraycım merhab..işlerini bitir de gel artık.ç..doğum yapan yok henüz..ama bundan sonr abaşlayabilirt artık...gün sayıyoruz çoğumuz :)))

canım ben normal istiyordum sezeryanı hiç düşünmemiştim ama doktor bunları söyleyince şok oldum şimdi internetten araştırıyorum bebeğin suyunun azalması çok kötü bir durum Allah korusun bebeğime bişey olacağına ben ağrı çekerim daha iyi, o benden daha önemli anne olmak böyle bişey işte... a.s.

canım bol su içmenin yaraı olabilirmiş..internetten baktım ben de....

belkide ilk sen doğum yapacaksın aramızda canım...kendi doktoruna neden bugün gitmiyorsun..suyunda azalma varsa...bu ultrasonu sağlıkocağı mı çekiyor anlşamadım ben...

pazartesi günü doktorumla randevu vardı zaten o gün gideceğim,
ultrasonu sağlık ocağında çekmiyorlar ordan devlet hastanesine sevk ettiler ultrasona girsin diye, özel doktora gitmeyenler için böyle bir uygulama varmış sağlık ocağında ben de ilk kez gittim ama iyi olmuş gittiğim.

canım tabiki bende olumsuz bir durum olursa tabiki sezeryan olacağım şimdilik olur gibi
gözüküyor bakalım
bu arada geçen sene doğum yapan arkadaşımda amnios sıvısı azaldığı için 2 hafta önce sezeryanla doğurmuştu bebekte tam zamanında doğanlardan hiçbir farkı yoktu hiç küveze
falan girmedi

Sevgili delikız,papatyam,derya ve duygu 1912 hoşbulduk diyeyim öncelikle....... 34. haftamdayım bebeğimin cinsiyeti erkek ama hala bir isim bulamadım .........Ya bir günde ne çok şey yazmışsınız bu arada oku oku bitmedi valla.....Havalarda aşırı sıcak bilgisayarın başında uzun sürede oturulmuyor ....Allah hepimize kolaylık versin ne diyelim......

DOĞUM SANCILARININ FAYDALARI (alıntıdır)
Hamile kadınların korkulu rüyası doğum sancısı....
pekçok kadın artık tıp bu kadar ilerlemişken, doğum sancısı çekmenin gereksiz olduğa inanıyor ve ağrısız doğumu tercih ediyor.

Aslında bebeğimize kavuşmamızı sağlayan bu sancıların çok önemli görevleri varmış. bunu ilk öğrendiğimde ben de şok olmuştum, eminim ki okuyunca herkes doğum olayının bir mucize olduğunu düşünecek...

bunları yakın bir arkadaşımdan öğrenmiştim. ona bu bilgileri anlatan amerikalı bir ebenin anlattığı şekilde buraya aktarıyorum:

''sancılar, 9 ay bir suyun içinde, sıvı besinle beslenmiş, sıvı oksijenle büyümüş bebeğin, kuru ortama çıkışına hazırlanmasının yegane yoludur. içerdeki ve dışarıdaki basınçlar değişiktir, akciğerlerine giren havanın cinsi değişiktir, herşey yeniden tanımlanır bebek için. o nedenle sancılar hayatidir.

Sancı vurduğu zaman, bileceksin ki bebeğin kordondan aldığı sıvı oksijen akımı duruyor, bebek de mecburen kendi ciğerlerinde rezervde tuttuğu oksijeni kullanıyor. yani akciğerlerini çalıştırıyor. sonra o sancı geçince yine anneden oksijen alıyor. bebeğin kanındaki birşeyin oranı bu şekilde gerçek hayat seviyesine çıkmış oluyor.( bu birşeyin adını hatırlayamadı, dr. unuzdan öğrenebilirsiniz) bu nedenle bebek , sezaryenle doğmuş bebeklerin yaşadığı şoku yaşamıyor, bir anda sudan çıkmış balığa dönmüyor.

o nedenle sancıların en berbat olduğu, dayanamayacağın zaman aklında bu olsun. bu sancılar, senin bebeğinin hayatını kolaylaştırıyor, sağlamlaştırıyor.

ayrıca sancılar, senin beynine de doğumun başladığını, ilerlediğini ve bittiğini de söyleyecek, haber verecek ki bebek çıktığı an plasenta ayrılsın, o ayrılırken de sütü başlatan prolaktin hormonu salgılanmaya başlasın.aynı anda süt bezlerin de yeni doğana koruyucu maddeleri verecek, mesela doğal antibiyotikleri...

ayrıca yine aynı sancılar, kasılmalar, bebeği doğum kanalında ileri itecek, doğumu ilerletecek...

yani bu sancılar senin düşmanın değil, en yakın müttefikin, bunu bil ve sancılarını sev.'''

işte amerikalı ebenin anlattıkları aynen bunlar.

yani doğum sancıları aslında bebek için çok önemliymiş,bebeğin akciğerlerini sıvı oksijen alımından gaz halindeki oksijen alımına adapte etmeye yarıyorlarmış. sadece anneye acı veren birşey değilmiş. yani aslında biz sadece acı çektiğimizi düşünürken aslında bebeğimizin sağlığı için çok çok önemli birşey yapıyormuşuz.

doğum gerçekten mucizevi bir olay ve her evresinde olan şeyler, gerçekten bir amaca hizmet eden şeyler....

bütün hamilelere güzel bir doğum dilerim

merhaba arkadaslaar...yagmur hosgeldin canim ..ben dunden beri hic iyi degilim ,cok agrim var ve basim agriyor ...dun gece nerdeyse dogurucam sandim ama heralde su doguma hazirlik sancilaridir diye (adini unuttum simdi bisey agrilari iste) bekledim ..ter icinde kaldim ,balkon kapisini actim sonunda uyumusum ,bugunde agrim var ama aksam ki kadar degil ..insallah cogalmaz ...oyle iste,umarim hepiniz iyisinizdir ,az kaldi sabir allahim diyorum hep ,insallah hayirlisiyla kavusalim yavrularimiza ..ilk hamilelikte daha sabirliydim ama bunda nedense hic gecmiyor gunler ..iyi bir gun olsun hepimiz icin..

merhabalar..herpiniz iyisinizdir inşAllah arkadaşlarım..

yağmur hoşgeldin..oğlunu hayırlısıyla sağlıkla kucaklamayı nasip etsin Rabbim..hepimize inşAllah..

Fatma ; hayırlısı olsun diyelim..eğer gerçekten azaldıysa suyu, mecbur sezeryansa onda da vardır bi hayır canım.. benim bebiş de hala dönmedi... doğum şekli ; çoğu zaman isteğe bağlı değil.. gidişata göre hareket edeceğiz mecburen..

herkese sevgiler... :))

herkese merhabalarrr,yagmur arkadaşım aramıza hoşgeldin güzel paylaşımlar diliyorum.
arkadaşlar herkesin yazısını tek tek okudum ama unutkanlık işte çogu aklımda kalmadı kusuruma bakmayın hatırladıklarımı yazmaya çalışacagım. aytencimm ne güzel haberlerle gelmişşsin çok sevindim senin adınaa çok geçmiş olsun içini rahat tut bak bebişin maşallah iyiymişş.
Fatma Merve'ye katılıyorum canım eger suyun azaldıysa sezeryan hayırlısı ise o olsun canım.
bende drdan geldim arkadaşlar akıntımın sebebi mantarmış ve hamilelikte pek ilaç kullanmadım demir ve vitaminin dışında fitil verdi dogumda yakın kullanacagım ama tedirginim hamileliginde kullanan varmıydı.
herkese hayırlı cumalarr güzel bir gün diliyorum.

teşekkür ederim kızlar hepinizin ilgisinden dolayı ben de sizler gibi düşünüyorum bebeğim yaşasın da ben sezeryan da olurum faketmez benim için normali istiyordum ama kısmet olmaz herhalde...

Kızlar selam;

nuraycım hosgeldın..ben ıyı olmaya calısıyorum ıste genel sıkayetler bendede aynı uykusuzluk mıde yanması az kaldı sabretcez artık.bırde kılolar zaten yusyuvarlak bırsey oldum:çok üzgünüm:
canım doktor konusunda haklısın sonucta ssk dan faydalanmak varken neden olmasın?hıc korkma benım bır cok arkadasım son aylarda doktorlarını degıstırdıler hatta gecen hafta esımın ısyerınden arkadasının esı doktorundan memnun degılmıs benım doktoruma gıttı kız haftasına dogurdu:1shok:bır kere gordu doktoru yanı...hayırlısı ınsallah...

delıkız suyunun azalması zor bır durum bebek ıcın doktorum bahsetmıstı bana suyun azalırsa erken doguma alırız dıye..yanı ıhtımallerı sayarken..olsun bebısın gelıstıkten sonra hayırlısıyla yaparsın dogumunu ınsallah..

herkese merhabalarrr,yagmur arkadaşım aramıza hoşgeldin güzel paylaşımlar diliyorum.
arkadaşlar herkesin yazısını tek tek okudum ama unutkanlık işte çogu aklımda kalmadı kusuruma bakmayın hatırladıklarımı yazmaya çalışacagım. aytencimm ne güzel haberlerle gelmişşsin çok sevindim senin adınaa çok geçmiş olsun içini rahat tut bak bebişin maşallah iyiymişş.
Fatma Merve'ye katılıyorum canım eger suyun azaldıysa sezeryan hayırlısı ise o olsun canım.
bende drdan geldim arkadaşlar akıntımın sebebi mantarmış ve hamilelikte pek ilaç kullanmadım demir ve vitaminin dışında fitil verdi dogumda yakın kullanacagım ama tedirginim hamileliginde kullanan varmıydı.
herkese hayırlı cumalarr güzel bir gün diliyorum.

canım ben 1 ay öncesinde kullandım..hem de 2 ayrı çeşit..ben de çok tedirgin oldum önce kullanamsam mı diye ama sonra birkaç kadın doğumcu arkaaşla da konuştum..kullanmamak daha kötüymüş bebişlerimi için..zaten rtık senin de benim de bebklerimizin tüm oragnları oluştu..sorun çıkaracak bir durum yokmuş yani...sana da hayırlı cumalar canım..

X