2008 Eylülde Anne Olacaklar/arşiv

Gerçi fazla kilolu olması da doğumu zorlaştırıyor. Her hafta 40'a kadar 200 gr alsa zaten 3500 'a ulaşacak heralde. Fazla kurcalıyoz galiba...
Kızlar ben çıkıyorum, herkese iyi akşamalar...
 

maşallah yaa 30. hafta ve bu kilo, doktor ne dedi?
 
zaten normali ben int baktım 32. haftaya 1650gr falan diyor.

benim en son 26 haftalıkkken gittiğimde 900gr dı yarın gideceğim doktora
1600-1700 arası olmasını bekliyorum,açıkçası öyle hafta hafta da hesap etmiyorum kaçgr olmuş diye..

Delikız bebişine maşallah canım kimselere söyleme nazar değer derler ama ,bana da fazla geldi gibi..
 
doktor birşey söylemedi sadece bu kilodan 50 gr az veya 50 gr çok olabileceğini söyledi çok veya az demedi benimki tombiş olacak galiba sağlıklı olsunlarda gerisi önmelli değil
 
herkese merhabalarr güll canımm nasılsınn. sabahki yazımı okudun degilmi güzelim. bende drdan geldim arkadaşlar bebişim 2.020 gr olmuş haftasına herşeyin normal oldugunu söyledi bende 15 günde hiç kilo almamışım çook mutlu oldum annemlerin burda olmalarına ragmen çok yemek yiyip güzel yememe ragmen almamam çok iyi dr yürüyüşün çok faydası olmuştur dedi. umarım herkes iyidir hepinizi çook öpüyorum.
 
merhaba kızlarrrr doktordan geldim...:teytey:

küçük oğluşum 1660 kg olmuşş
doktorum sıkıntı yok dedi.çok şükür. her gün yediğim iğnelerin acısı böyle diniyor.
vitamini de bırakcam.kilo almanı da yavaşlatır dedi.
17.5 kg almışımda...
:dance: yine de çok mutluyum darısı sizlere...
 
Selam kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrr ooo muhabbet uzamış biraz bende kimseler yok yazmamıştır kimse diyordum .ay bu sabah kalktım kızıma söz vermiştim havuza gittik şu bahçeşehirde aqua dolphın varya ona ama ben ayağımı bile sokmadım havuza içim gitti korktum valla bişii olur mikrop kaparım falan diye yattım gölgede ama yandım galiba biraz yinede doktoruma da sorucam bakalım izin verirse haftaya 5 günlüğüne falan avşa adasına gitmek niyetindeyim denize doktorlar fazla bişii demiyormuş zaten yüzememde ama en azından suya girmek bile tatil hevesimi biraz olsun söndürür diyorum
 
aah aahh söyle çofff çofff havuza atlayasım var ama bu yaz tatıl yapamıcuk cunku ben bu halıme ne denıze ne havuza gırebılırım..
seneye oğluşum babası 3 umuz doya doya yapıcaz ınsallah tatılımızı.. :icecream:
 

aynen yaaa bizde öle plan yapıyoz şimdilik bakalım nasip olursa seneye yerimde durmicammmmmm dolaşıcam valla kızımla kocamla inşallahhhh
 
aynen yaaa bizde öle plan yapıyoz şimdilik bakalım nasip olursa seneye yerimde durmicammmmmm dolaşıcam valla kızımla kocamla inşallahhhh

bencede en mantıklısı , tamam hamilelikte yüzmek iyi diyolar ama ne bileyim havuz ve öyle kalabalık sahillerde yüzmek bence tehlikeli birde denizde dalga varsa aman haa dikkat edin. allah korusun ben çok korkarım. ben mesela antalyadayım ama bri kere bile ayağımı suya değdirmedim bişey olur korkusuyla.yasakkelime
 
Yaa kızlar ben sanırım dayanamayıp havuza giricem, yarın tatile gidiyoruz şilede yeni açılan bir otel var.Pek kalabalık değildir diye düşünüyorum.Denize kıyısı yokmuş...Doktorum havuza girebilirsin demişti, ben çok pis olduğuna inanmıyorum iyi bir otel ismi faln duyulmuş.Ama bellide olmaz tabi...
 

iyi tatiller canım sen yinede dikkat et hauzlara kimyasal maddeler katıyorlar temiz olsun diye tabii katıyorlar ise bazıları dikkat etmiyor havuzun temizliğine iyi yapmıyorlar yanii deniz daha iyi mantıken bencede ama sen bilirsin dr gir dediyse gir yawww salla gitsinnn dertleriiiniiiii:dance::dance:
 
Sıcak yaz günlerinde hemen hepimizin aklını tatil hayalleri meşgul eder. Tatil deyince de insanın aklına ilk olarak güneş, kum ve deniz geliyor. Sıcak güneşin altında ısınan bedenleri serin sulara bırakmak hayali bile, çoğumuzun çalışma ortamından sanal ve kısa bir süre için de olsa uzaklaşmasına neden oluyor. Bazılarımız ise biraz daha şanslı. Ya evlerinde bulunan ya da spor klüplerinin veya otellerin havuzlardan yararlanabiliyorlar. Peki ya gebeler? Onlar sıcak yaz günlerinde yüzme zevkinden ve şansından mahrum kalmak zorundalar mı?
Cevap kocaman bir HAYIR. Çünkü yüzme yüürüyüşden sonra gebelik süresince yapılabilecek en uygun ve yararlı spor. Hem dolaşım sistemi hem de kaslar üzerinde olumlu etkileri var.

Yüzme esnasında kol, bacak ve karın bölgesinde bulunan bütün kas grupları çalıştırılıyor. Kalp atım hızı ve alınan oksijen miktarı arttığı için dolayısı ile bebeğe giden oksijen miktarında da artış söz konusu. Yüzmeyi gebelikteki en uygun spor dalı haline getiren faktör ise çok daha önemli: Yaralanma tehlikesinin olmaması. Gerçekten de yüzme bilen bir kişinin suda kendi kendini yaralaması, düşmesi ve biryerlere çarpması neredeyse olanaksız. Bir başka avantajı ise kişinin kendisini ağırlıksız hissetmesi. Bu özellikle gebeliğinin son dönemlerinde olan kadınlar için psikolojik açıdan oldukça önemli. Ayrıca su içerisinde terleme ve vücudun çok fazla ısınması mümkün olmadığından egzersizin bu tür olumsuz etkilerini ortadan kaldırması da cabası. Yapılan az sayıda çalışmada gebelikleri sırasında düzenli yüzen kadınların kendierini daha az yorgun hissettikleri, daha güzel uyudukları ve gebeliğin getirdiği ruhsal ve fiziksel streslerle daha kolay başa çıkabildikleri gösterilmiş.

Gebelik sırasında yüzme sporu yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Bunların en başında temizliğinden emin olunmayan sulara girmemek geliyor. Bu nedenle çok fazla kişinin kullandığı havuzlar yerine denizi tercih etmekte fayda var. Gebelik öncesinde düzenli olarak yüzen kadınlar, daha önceki programlarına devam edebilirler. Ancak gebe kaldıktan sonra ilk kez denize girecekler biraz daha dikkatli olmak zorunda. Öncelikle suya girmeden önce vücudu ısıtmak, yavaş yüzmek ve dozu yavaş yavaş arttırmak gerekiyor. Gebeliğinin ilk 3 ayında bulunanlar için günde 20 dakika yüzmek yeterli. Yine bu dönemde sabah erken saatlerde yüzmek gebeliğe bağlı bulantı ve kusmaları azaltıyor ve günün geri kalan kısmının daha rahat geçirilmesine yardımcı oluyor. ikinci 3 aylık dönemde ise su eklem ve bağları destekleyerek bel ve sırt ağrılarının azalmasına yardımcı oluyor. Bu dönemde daha önceki yüzme alışkanlıkları aynen devam edebilir. Son dönemlerde ise yüzmeye devam etmekte herhangi bir sakınca yok. Ancak vücudu fazla sıkmayan, gebeler için tasarlanmış mayoları kullanmak gerekiyor.

Karada yapılan kültür fizik hareketleri suda da yapılabilir. Bunun avantajı terlemeyi ve aşırı ısınmayı engellemesidir. Kültür fizik hareketleri yaparken suyun meme başı hizasında olması en uygun derinlik. Tabii bu kural yüzerken de geçerli. Özellikle sık sık kramp giren kadınlar boy hizasını geçmeyecek derinliklerde yüzmeli. Olası bir kramp durumunda yardım alabilmek için suya tek başına girmemeye de özen gösterilmeli. Yine yüzerken nefes tutup çok uzun süre dalınmamalı.

Bu basit kurallara uyarak gebeliğinde kanama, düşük tehlikesi, suların erken açılması gibi problem yaşamayan tüm gebe kadınlar doğuma kadar yüzebilirler.

DR.ALPER MUMCU
 
Yüzme: Gebelikte yapılabilecek en iyi sporlardan biri de yüzmedir. Suyun belli bir kaldırma gücü olduğundan anne adayını zorlamayan bir spor türüdür. Yüzme, tüm vücut kaslarını çalıştıran ve geliştiren bir spordur. Yine nabız dakika sayısı ve rahat nefes alabilme gibi konulara dikkat ederek yüzme sürenizi ve hızınızı ayarlayabilirsiniz.

Yüzmek için havuzlardan faydalanabileceğiniz gibi denizden de faydalanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken yüzeceğinizi suyun temiz olmasıdır (havuz iyi klorlanmış olmalı, deniz ise yetkli kurumlarca bakteriyolojik değerlendirmesi yapılmış bir deniz olmalıdır). Suyun ılık olması önemlidir.

Yaralanma riski ve karnınızın üstüne düşme riski nedeniyle suya atlamaktan kaçınmalı ve uzun süre nefessiz kalarak suyun dibinden gitme gibi aktivitelerden gebelik döneminde kaçınmalısınız.

DR.KAĞAN KOCATEPE
 
yaaa kızlar bende denize girmek istiyorum ama çok fazla yüzme blmiyorum öğrenemedim çok fazla çünkü nefes almayla ilgili problemim olduğu için suya girince su göğüs kafesime geldiği anda boğulacak gibi oluyorum belki de psikolojik olarakda bu artıyo olabilir eşim çok iyi yüzücü geçen yaz tatile gittik hesapta bana yüzme öğretecek hepten korkuttu beni korkma ben varım yanında diyo ama nafile ben korkmuşum bikere.
bizim tekirdağda yazlığımız var 1saatte gidebiliyoruz kendi arabamızla ama eşimin kendi işyeri olduğu için bırakamıyo ve gidemiyoruz bende onu burda bırakıp gitmek istemiyorum zaten tek başıma denize de giremem korkularımı yenmem lazım
 
bugün daha uzun bir liste çıktı zaten, boşuna yazmayın bi kaç sayfa önce var uzun geniş bir liste.
 
1 SWEET CURSE....... HALİME ............1981.............1 Eylül ERKEK
2 TUSEMG............................................ ...................1 Eylül ERKEK
3 ASLİİİ ......................ASLI ..................1976............2 Eylül ERKEK OZAN EGE
4 MAVİLİ_06 ...............EMEL................ 1981............2 Eylül ERKEK
5 GÜLDENM ..............GÜLDEN............. 1980............3 Eylül ERKEK
6 B.TUGAN .................................................. ............3 Eylül ERKEK
7 EMELGÜZEL......................................... ................ 3 Eylül ERKEK
8 GLSM32 .................GÜLSÜM............. 1987 ...........4 Eylül ERKEK
9 ÖZDECAN ...............DERYA ...............1979............5 Eylül KIZ DURU
10 EYLÜL_ANNESİ .................................................. 10 Eylül KIZ BURÇAK
11 BEBEĞİM .................................................. .........11 Eylül CİNSİYET
12 MÜJDES ................MÜJDE ..............1983 ...........11 Eylül KIZ SERRA
13 SARIKANARYA .................................................. .11 Eylül KIZ
14 YENİYAŞAM......... ESRA ..................1981 ..........12 Eylül ERKEK
15 BİRES .................................................. ...............13 Eylül KIZ
16 DELİKIZ........................................... .................... 14 Eylül ERKEK
17 KUMRALIM.......... ZELİHA................. 1983 ...........15 Eylül ERKEK
18 SEL-İNN.............. MEHTAP............... 1980........... 15 Eylül ERKEK
19 SAYRA .................................................. ..............15 Eylül ERKEK
20 MOMMY ..............GÜL...................... 1981 ...........17 Eylül KIZ
21 BRİDE ................SEDA ......................1980.......... 19 Eylül KIZ
22 6128.................. HATİCE.................... 1981.......... 19 Eylül KIZ
23 ARİAZONİ............ ELİF......................................... 19 Eylül ERKEK
24 CÜVCÜV............................................ .................. 20 Eylül ERKEK
25 ÖZNUR83 ..........ÖZNUR..................... 1983 ..........20 Eylül KIZ
26 HİLARYA........... CANSU..................... 1982.......... 21 Eylül ERKEK
27 MİNİKANNİŞ .......MERVE...................................... 21 Eylül CİNSİYET
28 WİSKİ.................. EBRU ......................1979......... 21 Eylül KIZ
29 İZMİRGÜZELİ22..................................... ................ 22 Eylül CİNSİYET
30 FREKANS........................................... .................. 23 Eylül KIZ
31 İLETİŞİM............. NAİME ......................1980......... 23 Eylül KIZ
32 GAMZELİ26 ........KÜBRA ......................................23 Eylül ERKEK
33 BETULYGT......... BETÜL...................... 1987......... 23 Eylül ERKEK
34 MDM34 ................................................. ...............23 Eylül KIZ
35 AYŞE&SERKAN .....AYŞENUR.............1985 .........23 Eylül KIZ
36 SİYAH-BEYAZ ................................................. .....24 Eylül CİNSİYET
37 GUNDOGDUS....... SELMA............... 1977............. 24 Eylül KIZ- ŞEVVAL
38 ALİN ....................EMEL.................... 1981............ 24 Eylül ERKEK
39 HETCİK83.......................................... .....................24 Eylül KIZ
40 RABİYASIN........ RABİA .........................................24 Eylül KIZ
41 PAPATYAM ......HİCRAN ..................1975 ..............25 Eylül KIZ
42 ANESSA .................................................. .............26 Eylül KIZ
43 DREAM81....... GÜLŞAH.................. 1981 ..............27 Eylül ERKEK
44 SELİN JÜLYEN .................................................. ....27 Eylül CİNSİYET
45 KIVILCIM ............NİLAY ...................1982 ..............27 Eylül CİNSİYET
46 ANGELAY .......ÖZLEM .....................1978 .............28 Eylül ERKEK
47 AMONRA....... KÜBRA .....................1982.............. 28 Eylül ERKEK
48 SEDA67............................................ .................... 28 Eylül CİNSİYET
49 ŞEBEK............ NEVRUZ ...................1978 ............29 Eylül KIZ
50 SEREN .............SEREN ........................................29 Eylül ERKEK
51 MEHTEPELİF.... ELİF......................... 1978 ...........30 Eylül ERKEK
52 KÜÇÜK BALIK... BERİL...................... 1982
53 AİŞE ..................AYŞE...................... 1988
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…