2008 Eylülde Anne Olacaklar/arşiv

Halime harika şeyler canımm..
Güle güle giydir ,sağlıklı günlerde inşallah...

Ben kaçtık kızlar kocişimle ilgilenim biraz,dışarı da salmıyom
bayılacak sıkıntıdan adam..:roflol:
 
Halime harika şeyler canımm..
Güle güle giydir ,sağlıklı günlerde inşallah...

Ben kaçtık kızlar kocişimle ilgilenim biraz,dışarı da salmıyom
bayılacak sıkıntıdan adam..:roflol:


aaa.o kadar bekledin adamcağız gelsin diye.ihmal etme tabi eşini canım.biz günde kaç kere konuşuyoz.yine de şikayetçi benimkisi.eskisi gibi değilsin bana diyo.:))
 

:))) SAOL CNM ENGİN BİLGİLERİN ICIN BENDE KURU KAHVE VE LIMONU BLIYORUM Kİ KOCİŞİME YAPMISTIM HEMEN KESMISTI ILK DENEMEYI ONDA YAPMISTIM:roflol:
BENDE YEDIM SABAH BAKALIM AKSAM DURUM NE OLACAK BEKLIYORUSSS
 
:))) SAOL CNM ENGİN BİLGİLERİN ICIN BENDE KURU KAHVE VE LIMONU BLIYORUM Kİ KOCİŞİME YAPMISTIM HEMEN KESMISTI ILK DENEMEYI ONDA YAPMISTIM:roflol:
BENDE YEDIM SABAH BAKALIM AKSAM DURUM NE OLACAK BEKLIYORUSSS

dalga geçme kızklava: annemi aradım neydi diye sabah beri düşün düşün bulamadım

ebru acil çıktı eşi geldi hepinize selam söyledi dr gidiyor :teytey:iyi haberlerle geri bekliyoruz kendisini
 
kızlarr bizde çıkıyoruzzz eşimleee dra gidiyoruzzz herkes kendine ve bebişlerine çook iyi baksınn hepinizi çok öpüyorummm.
 
dalga geçme kızklava: annemi aradım neydi diye sabah beri düşün düşün bulamadım

ebru acil çıktı eşi geldi hepinize selam söyledi dr gidiyor :teytey:iyi haberlerle geri bekliyoruz kendisini

OYYYY YİİRİİMM YİRİMM SENÜÜÜÜÜÜÜsırnaşık şey

KIZLAR BİŞİ SORUCAM HEO BAKIYORUMDA YANI FORMLARI GEZIYORUM KIMISININ SUTU HIC GELMIYOR AGLIYO NAPICAM BEN DIYE KESKE ONCEDEN YESEYDIM ONLEM ALSAYDIM FALAN DIYO. BIZLER GEC KALMIS SAYILMAYIZ KIZLAR NOLU BEBEGIMIZE SUT YAPMAK ICIN ELIMIZDEN GELENI YAPALIM SEVMEDIGIMIZ HALDE BEBEGIMIZ ICIN AZDA OLSA BESINLERDEN YEMEYE CALISALIM BOL BOL SU İÇİN KIZLAR SUYUN ANNE SUTUNE COK FAYDASI VAR


Anne Sütünü Nasıl Arttırabiliriz?
Emzirmek, annenin bebeğine vereceği en güzel armağan, onun için yapabileceği en iyi şeydir. Bebek için en iyi beslenme, hayata sağlıklı bir başlangıç yapma yoludur. Emzirmenin başlatılıp sürdürülebilmesi için özellikle bebeğin babası olmak üzere tüm aile anneyi desteklemeli; gebelikte takibini yapan doktoru, çocuk doktoru ve aile hep birlikte olumlu, destekleyici bir tutum içinde olmalıdırlar. Bu yazıda, annelere anne sütünü arttıracak bazı önerilerimizi sıralayacağız.

Daha Sık Emzirin: Yenidoğan bebeğinizi en az 2 saatte bir emzirin, uyuyorsa uyandırın. Gece ise, 4-5 saatten uzun uyumasına izin vermeyin, uyandırıp emzirin. Bebeğin sık sık emmesi anne sütünü arttıracak en önemli etkendir. Bu durum, ilk günlerde yeni anne için biraz yorucu olsa da, emzirmenin başarıyla sürmesi ve bebeğin kilo alması ona bu ilk sıkıntıları unutturacaktır.

Emzirmek İçin Göğsünüzün Dolmasını Beklemeyin: Göğsünüzde her zaman bebeğe yetecek süt vardır, emzirme sırasında da, hormonal uyarıyla vücut yeniden süt üretecektir. Göğüslerin çok dolu olması bebeğin daha çok doyduğunu göstermez. Aynı şekilde, bazen pompayla sütü sağan anneler gelen miktar karşında hayal kırıklığı yaşayabiliyorlar. Pompayla çektiğiniz miktar, bebeğin memede ne kadar alabildiğinin bir ölçüsü değildir. Bebeğin yeterince beslendiğini ancak kilo alışıyla anlayabiliriz.

Daha Uzun Süre Emzirin: Bebeğin belli bir süre değil, bir göğsü bitirene kadar emmesini sağlayın, sonra da öbür göğse geçin. Böylece, hem önce gelen sulu sütü, hem de sonra gelen yağlı sütü alacak, vücudunuz da süt yapımı için gereken uyarıları almış olacaktır.

Emzirme Sırasında Bebeği Mümkün Olduğunca Çıplak Bırakın: Emerken kolay yorulup bırakan, uyuyakalan bebekler; bezleri kalacak şekilde soyulup anneyle cilt teması sağlanırsa daha uzun ve etkili emmeleri sağlanabilmektedir. Üşümemesi için bir örtü ile korunarak emmesi sağlanabilir. Emerken özellikle bebeğe eldiven giydirmemeli, anneye dokunabilmesine fırsat vermeliyiz.

Emzirmeye ve Kendinize Odaklanın: Yenidoğan bebeğini emziren anne önceliğinin emzirme olduğunu bilmelidir. Dinlenmeye, dengeli beslenmeye zaman ayırmalı, babadan emzirme dışı işlerde yardım almalıdır. Ev işlerini de bebekle birlikte mükemmel bir şekilde yürütmesi gerekmediğini kabullenmeli, her şeyi hallederim deyip kendini strese sokmamalıdır.

Biberon, Emzik Vermeyin: Emzirme dengesi kurulup bebek kilo almaya başlayana kadar (tercihen ilk 1 ay ) bebeğe biberon, emzik vermeyin. Böylece tüm emme faaliyetini memede gerçekleştirecek, süt yapımını uyarmış olacaktır.
 
Anne sütünü artırmanın doğal yolları nelerdir?

Anne sütü, beyindeki hipofiz bezinde üretilen Prolaktin hormonu tarafından salgılanır. Bu hormon süt bezlerindeki salgıyı artırarak etki gösterir. Prolaktin hormonunun düzenli olarak salgılanabilmesi için kişinin rahat, stressiz bir ortamda olması, anne ile bebek arasında yakın ilişki kurulması gereklidir. Bebeğin sesi, kokusu ve dokunuşlar anneyi rahatlatır, bebekle arasındaki bağı güçlendirerek süt salgısını arttırır.

Emziren bir annenin aynı zamanda beslenmesine dikkat etmesi gereklidir. Annelerin günde 2-3 litre sıvı alması, her gün protein içeriği yüksek gıdalar (et, balık, tavuk) tüketilmesi, bol meyve yenmesi ve meyve suları içilmesi gereklidir. Sebze çorbaları, domates suyu, ve zeytinyağlı yiyecekler beslenme uzmanları tarafından özellikle önerilmektedir. Günlük kalsiyum ihtiyacı gerek 2-3 bardak süt gerekse peynir veya yoğurt tüketilerek karşılanabilir. Bu konuda gerekirse bir diyet uzmanına danışılabilir.

Günde 2 fincan ısırgan çayı ile 4-5 fincan rezene çayı sütün kalitesin ve miktarını artırır. Özellikle vejeteryan annelerin soya fasulyesi ve soya sütlerinden zengin bir diyet ile beslenmesi kendilerine bu yönde büyük avantaj sağlamaktadır.

Anne sütünün salgılanmasının azaldığı dönemlerde ya da bebeğinizin sütünüzü tam olarak boşaltamadığı dönemlerde süt pompaları kullanmak gereklidir. Bebeğiniz emdikten sonra kalan sütü pompalar vasıtası ile sağmanız süt bezlerinin tamamen boşaltılmasını sağlayacaktır. Bu bezler ne kadar iyi boşaltılırsa o kadar fazla salgı yaparlar. Ayrıca göğsünüze yapacağınız masaj da süt bezlerini uyaracaktır. Bu yöntemlerin uygulanması ile annelerin çoğunun süt salgısı tatmin edici ölçüde artacaktır!
 
ilgililerine duyrulur ana sayfada 6.his konulu bölümde renk hayvan vs. söylüyorsunuz yorum yapıyor bir arkadaş isteyen bir baksın :)))
 
ben çıkıyorum kızlar.bugünlük bu kadar yeter.kendinize ve bebişlerinize iyi bakın.oh bugünde yemekten kurtuldum.yengemiz (eşimin patronunun eşi) yemeğe çağırdı bizi.oraya gidicez.dünde eşimin teyzesi çağırdı yemeğe.tesi de annemlerdeydik.yarında k.valideme gideriz herhalde.hehe haftayı tamamladık.amma beleşçiyiz ha.
neyse görüşürüz inş.yarın kızlar.öpüyorum sizi.
 
değil cnm bak yeni mesajlara girdiysen yukardan 1.sayfada olmayabilir ilerki sayfalara bak
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…