2008 Ekim ayında doğum yapmış anneler yardım edin.

mavis81

acının ödülü deneyimdir
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2009
2.997
14
arkadaşlar ben 15 ekim 2008 de doğum yaptım artık kızımı memeden kesmek istiyorum aranızda kesen varmı ?3 çocuk doktoruna sordum 1 yaşından sonra anne sütünün besleyiciliği kalmıyo dedi üçüde.sadece anneyle bebek arasındaki bağı kuvvetlendirmek için verilebilir diyolar zaten çok kuvvetli bağımız buna ihtiyaç yok .sizce kesmelimiyim biraz dahamı bekleyimCADIARZU

yemek yiyosa bence kes ama sen bilirsin.ilerledikçe kesmesi zorlaşıyo . bi akrabamızın kızı 3 yaşında hala emiyo, annesi de çocuk doktoru üstelik:) benim oğlum 4 ay emdi 9aya kadar sağıp verdim. sonrası çocuk sütü devam..karar senin

Dünya saglık örgütü 2 yasa kadar emzirin diyor......Neden kesiyorsun? Okudugum tum kitaplarda ve tanıdıgım tüm doktorlar 2 yasına kadar emzirilen bebeklere sanslı gozuyle bakıyor.Eger sütün varsa..... Kesinlikle emzirmelisin diyorum. 2008 ekim'de bende anne oldum ve hala emziriyorum oglumu.....

birsey daha besleyiciligi kalmıyorsada bagısıklık sistemini koruyor anne sütü senin vucudunda onun vucuduna antikor geciyor arkadasım buda bu aralar salgın olan gripten en iyi koruyan sey oluyor....

bende tıpkı senin gibi düşünüyodum gripten korur diye sorduğum tüm doktorlar 1 yaşından sonra pek faydası yok dedi hatta birisi profösördü.dünya sağlık örgütünün bu söyleminide anne sütünün hijyenik olduğu için tercih edilmesi gerektiğini gelişmemiş toplumlarda gerekli olduğunu ancak türkiye sartlarında buna gerek yok diyolar.ama yinede içime tam sinmiyor birkaç ay dahamı emzirsem

slm
bende 2008 ekim annesiyim ve halen emziriyorum.doktoruda emmeli zaten diyor.besleyicilik yönünden tabiki herşey yedikleri için bu süt onlara çay kahve gibi geliyor açıkçası kesmeyi düşünmüyorum çok zevkli emiyor kuzum çünkü:))doktorumuz devam sütünüde asla kabul etmediği için evimizede almıyoruz.aramızdaki bağ çok kuvvetli bakalım ne yapacağız:))

ya çay kahve gibi gelmesi iyide emzirdikten sonra yemek yemeyi reddediyor peki buna çözüm bulan varmı?

bende ekim annesiyim ve emzirmeye devam ediyorum kızımı
2 yaşını doldurunca 2.bebek düşünüyorum ondan sonra keserim memeden.
ama hamile kalamazsam emzirmeye devamm kızım bırakana kadarrr

ayrıca şuan bebeklerimizin önceligi ek gıdalar olmalı.canları isteyince annesütü verilmeli.
ben kızım acken emzirmem.önce yemek yediririm sonra isterse emer.
bu sıra diş sıkıntımız var sadece emiyor.

ben de ekim annelerindenim kızım ve emziriyorum ve yakında da bıraktırmayı düşünmüyorum hele kış geçmeden kızım çok düşkün değil sadece uyuyacağı zaman aklına geliyo işştahı da güzel yemek yiyor gece süt veriyorum sen de iştahtahsızlığından şikayet ediyosan tüm kesme mesela günde 3 kere emzir sadece uyuturken mesela hem ilerde bıraktırması da kolay olur

ben de ekim annelerindenim kızım ve emziriyorum ve yakında da bıraktırmayı düşünmüyorum hele kış geçmeden kızım çok düşkün değil sadece uyuyacağı zaman aklına geliyo işştahı da güzel yemek yiyor gece süt veriyorum sen de iştahtahsızlığından şikayet ediyosan tüm kesme mesela günde 3 kere emzir sadece uyuturken mesela hem ilerde bıraktırması da kolay olur

tesekkürler tavsiyelerine uymaya calısacam yalnız benimki gece sık sık uyanıp meme istiyor uyumadan biberonla süt veriyorum tok tutsun diye içine tahıl mamasıda koyuyorum ama yinede gece defalarca kalkıyor sizce bu konuda ne yapabilirim?

uyanmaları daha çok açlıktan değil alışkanlıktan bence aslında gece hiç bişey verilmeesi çocun uykuya dalması öğretmek için önemliymiş ama ben yapamadım öyle benim tavsiyem gece hiç emzirmemen uyutmaya çaış emzik en büyük yardımcısı oluyo insanın benim kızım 6 aylıktı emzik aldı 12 aylıktı bıraktı ama gece emzirmelerini o saye de bıraktık tabi aynı zaman da iştahlı olduğu için gece 2-3 kez süt veriyorm yarım litre süt içiyo benim için de onun için de daha rahat oldu iyice doyduğu için hemen uyuyo 3-4 saat de kesintisiz uyuyabiliyo sen de aralarda da süt verebilirsin istersen

X