2008 Ekim Anneleri

bızdıkcan neredesin şuan konu okuyor görünüyorsun. sana ulaşmayı çokistedim. aldırmayı düşünmedinmi? ilk bebeğinin etkileneceğini düşünmüyomusun

Canım sana arkadaşlık isteğinde bulundum. gerçi fikirlerimi yazdım az çok anlamışsındır yine de benimle görüşmek istersen telimi özeline yazayım istediğin zaman ara eşine kızdığında bebeğinle ilgili bebişlerinle diyeyim problemlerin olduğunda dertlerimiz ortak emin ol

slm kajocum öncelikle rabbim en hayırlı kararı almayı nasip etsin diyerek sözlerime başlamak istiyorum.rabbim seni böyle sınıyor canım.nolur snavını kaybetme.aradaki yaş farkı eziklikten bahsediyorsun bak şimdi ben sana anlatayım canım.annem beni doğurmuş 2 yaşına girmeden kardeşim doğmuş.kardeşim 11 aylıkken hamile kalmış.babam git aldır ne bu millet ne diycek(sanki annem kendi yapmış gibi)aldırmadan eve gelme vs.vs..annem de bi sinirle çocuğu istemeyen köpeğe ne doğuracam deyip gidip aldırmış.sonra 2 kız ya bi tane daha istemişler olmamış ne doktorlar ne ilaçlar ne araştırmalar hiç bir kusur yok ikisinde de.sonuç olmamış.neden sence ahh o kıydığının günahından işte.bunun öbür dünyasıda var neler anlatıyolar bu konularda sen de duymuşsundur.rabbim o canı sana hediye etmiş böyle düşün.daha sonra bi haylaz olsun istersin de rabbimi küstürürsün yapma canım nolur.şuan karmakarışıksın ve ileriyi düşünmek istemiyorsun ama bir düşün burda herkes dışardan bakıyor olaya ve sağlıklı düşünüyolar.hem sen kocan için doğuracam diye düşünme kendin için yavruna kardeş olsun diye birgün kocan olmaz ama 2 tane koç gibi evladın arkanda olur.yar olurlar sana.ikiz doğranları üçüz doğuranları düşün kocan için değil Allah için doğur.çünkü Allah doğurmanı istemeseydi nasip etmezdi sana.en büyük güç istiyor bunu senden var mı ötesi be güzelim...tekrar ediyoyorum rabbim en doğru en hayırlı kararı almanı nasip etsin,yar ve yardımcın olsun...

ha şunu da söylemeyi unuttum kardeşimle öyle bağlıyızki birbirimize o benim annem babam herşeyim.annem babam sağçok şükür.o sırdaşım arkadaşım canı kanım ya herşeyim ben de aynen onun için öyleyim.birbirimizi okadar yi anlıyoruzki zaten hep bize ikiz derlerdi küçükken birbirimizin kıyafetlerini giyeriz yeri gelir saçsaça başnaşa kavga ederdik sonrada ağlayarak özür dileyip sarılır barışırdık.şimdi uzaktayız msnyi açıp o eski günleri anlatıp salak gibi birbirimize bakr ağlarız camdan öperiz birbirimizi.var mı kardeş gibisi.ne olur kıyma yavruya onuda ilk hamileliğinde kızının kalp atışlarını dinlediğin anın aynı olduğunu düşün eleri oluşacak yapma o da sernin bir parçan.offf yine açıldım uzattım yine inşallah sağlıklı düşünürsün rabbim yardımcın olsun

canım sanırım beni aramaktan vazgeçtin ya da ikna olmak bile istemiyorsun ama sana tavsiyem asla pişman olmayacağın kararı ver ben ne olursa olsun aldırsaydım pişman olacaktım şimdi hamile olsaydım şu kadar aylık olurdum vs düşünmeye başlamıştım bile birde biliyor musun şeytan o kötü işi yaptırana kadar arkadaşlık yapıyor insana istediği olduktan sonra da hemen anında pişmanlık veriyor o nedenle pişman olma tabiki senin kararın senin hayatın ama bence doğur ve pişman olma şuan ki çocuğunu nasıl düşünüyorsan o da senin minicik bir kuşun karnına saklanmış misafir olmuş dokuz ay sana evdeki çocuğunu düşünen anne buna da kıyamaz ama kıyabilirsen eğer emin ol sen bencilsin ve asıl kendini düşünüyorsun kendi hayatını kendi rahatlığını unutma onlar bize en çok bebekken muhtaç sonrasında sadece terbiye ve hayat tecrübesi bakımından muhtaç olacaklar şurda dayanacağın 1-2 sene ya ben işten çıkıyorum evde internetim yok ama istediğin zaman arayabilirsin rahat kafa konuşuruz istersen....

çoğunuzun yadırgayacağını tahmin edebiliyordum zaten.ama başa gelmeyince zor anlaşılır. ekimannesi olacakken bu siteye nasıl keyifle girdiğimi hatırlıyorum. her kadın kendiisteyerek güzel bir hamilelik geçirmek ister. Allahın gücüne gitmesin ama benim karnımdaki umrumda değil şuan. kızım memeye çok düşkündü ama sütüm azalmaya başladı. çalışan bi anneyim. sizler gibi yanımda anne kaynana falanda yok olmayacakta. yani eşim ben ve bakıcı. kızım sakin biçocuk am 2. sinin böyle olacağının garantisimi var. sanki karnımdaki b enim değilmiş gibi şuan sadece kızımı düşünüyorum. yaşları yakın kardeşleri nekadar gördüysem küçüğünün yanında büyük hep ezik vaziyette. belki size komik gelicek ama. karnımdaki belkide haylaz bi erkek çocukolacak kızımı ben işteyken itip kakıcak. yeni eve taşındım yatak odasına ancak kızımın yatağı sığıyor ne yapıcam 2 yaşını doldurmamış kızımı odadanmı çıkarıcam. uffffff... size daha okadar çok şey sayabilirimki. bide işin koca boyutu var. istemediğimi bile bile bana anlayış göstermeyen bi adama 2. çocuğumu doğuriim? bildiğim bişey var oda 9 ay boyunca mutsuz bi hamilelik geçiricem.9 ay sonunda ise hiçbirinin tadını alamadan koştura koştura çocuk büyütücem. ev iş çocuk herşeye yetişmeye çalışıp kendini paralayann bi anne. ammmaaaaa tabi buna herkes razıdır dimi çünkü kadının kaderi bu. erkeklerden önce biz istiyoruz zaten böyle olmayı. hayatın tüm yükünü tek başına sırtlamaya okadar razıyızki. yeşimmerve. eminim eşinde düşünüyodur senin düşündüğün şeylerii. bence aklından bile geçmiyordur. öyle olduğu için bu oldu şu oldu demiyodur. allah herkesi kendi yaptığından mesul tutar. benim sevabımdan çocuğum faydalanamıyosa günahımdan niye faydalansın?

yazdıklarını hayretle okudum kajocum ..burda 1/2 kişi haricinde kimse kayınvalide veya anne yanında büyütmüyor ki cocuğunu.ben istanbula geleli 1 sene oldu..bir allahın kulunu tanımıyordum..o haldeyken bile önümüzdeki kış 2. cocuğu düşünüyorum..
üstelik kadının kaderini ev ve cocuk arasında göstermişsin ki bugun doktora gittik o geldi aklıma.cocuk doktoru olmus koskoca doçent.üstelik 2 tanede cocuğu var.hem keriyerini yapmıs.hem anneliğini basarıyla sürdürnmüş.bu da bi güç tabi..
ama anladım ki sen zaten kararını buraya ilk yazdığın da vermişsin..feriştahın oğlu gelip yazsa sen yinede karaındn dönmezsin.sadece tek istediğin vicdanını rahatlatmak..bizden
"aa mümküün değil 2 cocukla yapamazsın aldır gitsin 1 tane kızın var onu mükemmel bir şekilde yetiştir" dememizi bekliyorsun..diyecek biri varsa buyursun yazsın..
benden sana tek dilek...hakkınızda hayırlısı olsun..karnındaki o minicik can içinde..senin içinde...allaha emanet ol..

Kojocuğum her ne kadar siteye girmeme konusunda kararlı olsamda nasip bak yine girdim ki senin msjini okudum Canım seni en iyi ben anlayabilirim en azından şuanki psikolojini
Canım Ben kızım 6 aylıkken hamile olduğumu öğrendim inan senin düşündüğün herşeyi düşündüm. Ben de çalışıyorum gerçekten zor tabi bizim gibi sorumluluk sahibi anneler için ayrıca bırak benim ikinci çocuğu ilk bebeğimi bile eşimin isteyip istememe konusunda emin olmadan ben istedim. Şuan hamileliğim 8. aya girdi ve sana göre çok çok erken benim kızımla arasında sadece 14 ay olacak düşün. Ya dedim farzedeyim ikiz doğurdum çalışan anneler ikiz doğuramıyor mu. Kızım onun canını biz vermedik biz alalım. Onun şuan kalbi atıyor seninki varya tam manasıyla katillik oluyor bunu biliyor musun Sakın konuşmalarımı sinirle yazdığımı düşünme ben samimiyetle yazıyorum. Rabbim o kadar büyükki herşeyin kolaylığını veriyor bak benim kızım kucağımdan inmiyor karnımın üzerine oturuyor tehlikeli ama yine de dayanamıyorum alıyorum ne yapalım belki ikiside biraz ezik olacak tabi tek çocuk gibi olmayacak ama ileride de herkesten daha dik olacaklar birbirlerini en iyi anlayan kardeşler aralarındaki yaş farkı az olanlar Ha gelelim haylaz erkek mevzusuna bak bana Rabbim erkek nasip etti İnşallah sağlıkla doğurmayı da nasip eder ben öyle düşünmüyorum ileride kızıma namusuna sahip çıkacak bir badigard olacak diyorum evet biz çalışıyoruz o sürekli onu takip edebilecek ya....Ablası olduğu içinde onu ezemeyecek....
Gelelim koca mevzusuna benim samimi bir arkadaşım dul bir de kızı var herşeyini ona adamış çalışıyor ama yine kızı merkezli... Ben ondan gördüm insan bazan hayatta eşinden ya da başkasından bulamadığı sevgiyi güzelliği hayata bağı çocuğunda buluyor....
Senin hayata bağın bir tane değil iki tane olacak yemin ederim bende belki geleceğimi göremiyorum benimde eşimle sorunlarım var ne yapalım kimi zaman dikkatsizlik ya da benzeri bişey oldu bu ama oldu ben gelecekte çocuklarımın yanımda eşim olmasa dahi benim en büyük dayanaklarım hatta akıl danışmanlarım olacağını düşünüyorum onlara bildiğim herşeyi öğreticem onlara iki gözle bakmamız gerekiyor belki biri anne biri baba onlara tek gözle iki gözden bakar gibi bakmak bizim elimizde zorluğu çekmeden kolaylığı Allah nasip etmez Bak sen eğitimci olmuşsun kolaylıkla mı oldun anneni babanı düşün onlara verdiğin eğitimle eserinle onlar karşında duracak ilerideki hayat bağımı kesmeye hiç niyetim olmadı benim artık hayata bir elle değil iki elle bağlanacağım hayatta olduğum sürece öncelikle kendim onlar için ayakta duracağım inşallah Ha babaları da isterse yanımızda olacaklar onların isteğine kalmış... Amma hiçber sebep ona daha yaşamak ister misin diye sorma ihtimalin olmadan canını alma hakkını vermez bize bu katillikten öte bişey olur emin ol Gel hayata pozitif bak belki ileride durumun daha iyi olacak maddi anlamda ve eşin ile daha mutlu olacaksın gün gelecek kardeş isteyeceksin ve o onca çift gibi bunu aldırdığın için ikincisi tedaviyle ve belki bunu büyütmenden daha zahmetli olacak Kendini Rabbine bırak ve hayırlısını iste onu sana verene yolunu çizmesini bırak... Sen vermedin sen alma....

sei tebrik ediyorum bizdıgım bi durum ancak bukaddar güzel anlatılır :hooray:

çoğunuzun yadırgayacağını tahmin edebiliyordum zaten.ama başa gelmeyince zor anlaşılır. ekimannesi olacakken bu siteye nasıl keyifle girdiğimi hatırlıyorum. her kadın kendiisteyerek güzel bir hamilelik geçirmek ister. Allahın gücüne gitmesin ama benim karnımdaki umrumda değil şuan. kızım memeye çok düşkündü ama sütüm azalmaya başladı. çalışan bi anneyim. sizler gibi yanımda anne kaynana falanda yok olmayacakta. yani eşim ben ve bakıcı. kızım sakin biçocuk am 2. sinin böyle olacağının garantisimi var. sanki karnımdaki b enim değilmiş gibi şuan sadece kızımı düşünüyorum. yaşları yakın kardeşleri nekadar gördüysem küçüğünün yanında büyük hep ezik vaziyette. belki size komik gelicek ama. karnımdaki belkide haylaz bi erkek çocukolacak kızımı ben işteyken itip kakıcak. yeni eve taşındım yatak odasına ancak kızımın yatağı sığıyor ne yapıcam 2 yaşını doldurmamış kızımı odadanmı çıkarıcam. uffffff... size daha okadar çok şey sayabilirimki. bide işin koca boyutu var. istemediğimi bile bile bana anlayış göstermeyen bi adama 2. çocuğumu doğuriim? bildiğim bişey var oda 9 ay boyunca mutsuz bi hamilelik geçiricem.9 ay sonunda ise hiçbirinin tadını alamadan koştura koştura çocuk büyütücem. ev iş çocuk herşeye yetişmeye çalışıp kendini paralayann bi anne. ammmaaaaa tabi buna herkes razıdır dimi çünkü kadının kaderi bu. erkeklerden önce biz istiyoruz zaten böyle olmayı. hayatın tüm yükünü tek başına sırtlamaya okadar razıyızki. yeşimmerve. eminim eşinde düşünüyodur senin düşündüğün şeylerii. bence aklından bile geçmiyordur. öyle olduğu için bu oldu şu oldu demiyodur. allah herkesi kendi yaptığından mesul tutar. benim sevabımdan çocuğum faydalanamıyosa günahımdan niye faydalansın?
canım bunları gerçekten bir insan yavrusunun canına kıymak için haklı bir gerekçe olarak görüyorsan git aldır, ben daha fazla yorum yapamıcam.:kızgın:

gözlerim doldu ağlayacamsenağlama yaa ne güzel ifade etmişsiniz ibolya bızdıkcanŞeniz
kajocum bize diyecek bişey kalmamış ama benim evliliğm de mükemmel değil her zaman çok mu mutluyum hayır ama beyzama bi bakıyorum en mutlu insan benim :asigim:hayatımız iniş çıkışlarla dolu bazen eşimi grmek duymak dahi istemiyorum bazen de onsuz ne yaparım diyorum
en doğru kararı tabi ki sen vereceksin hayırlısı olsun:Saruboceq:

Herkese Hayırlı Sabahlar
Kajocuğum bugün seninle ilgili güzel haberleri okumak için açtım siteyi ama sanırım yoksun sana son bir msj yazmak istedim umarım okursun ve okuduğunda geç olmamıştır
Arkadaşlarında dediği gibi sen kararını zaten vermişsin ama senin benimle görüşmek istemen hala karar verememişsin gibi bir izlenim uyandırmıştı bende ama ikna olmak istememen ve aramaman daha fazla vicdan azabı duymak istememenden kaynaklanıyor en azından ben böyle düşünüyorum. ısterdim ki bir kez de olsa benimle tanışıp konuşup işin tüm boyutlarını daha iyi anlayabilseydin.. Sana son bişey ben Adliyede çalışıyorum burda adam öldürmenin cezası 24 yıldan başlıyor Kajocum ama inan bana senin çekeceğin vicdan azabının cezası ömrün boyunca sürecek hatta öteki dünyada bile.... Ve aldırır aldırmaz pişmanlık duyacaksın. Umarım Rabbim seninde karnındaki küçük meleğininde hakkına hayırlısını nasip eder. Sen kendini Yaradan'ına bırakmıyorsun umarım o seni bırakmaz ve gönlüne göre nasip eder inşallah.....

Son düzenleme:
Elifcim ben senin mükemmel bir anne eşinin de çok iyi bir baba olacağına inanıyorum bu bebeğin sadece senin değil ailen için de çok güzel bir beraberlik sebebi olacak ben buna eminim valla çin takvimini de baktım çoğu erkek bir kaçı da kız gösteriyor zaten ya kız olacak ya da erkek inşallah değişik olur ya emin ol gelecek senin için çok güzel olacak ve sebebin bu çocuk olacak düşünsene minicik bir tatlılık daha girecek hayata Bilge de Esma gibi abla olacak hatta ona küçük anne olacak akıllı ve olgun bir çocuk olacak yeri gelecek kendi kendine yetmeyi öğrenecek yeri gelecek kardeşine yetecek büyüyünce hepinize bakacak belki ya da kardeşi onun hayatındaki en büyük sırdaşı arkadaşı olacak ben inanıyorum hayata nasıl bakarsan öyle olur iyi olacak ve sende artık bu güzelliği gör aklından kötü şeyleri çıkar at ok.....

hakkında hayırlısı olsun

Son düzenleme:
merhaba hanımlar,
çok sık giremiorum ama ara sıra da olsa paylaşımlarda bulunmak hoşuma gidiyor:) geçen hafta oğluşun doğumgününü kutladık. ben 3 kişilik bir kutlama olacağını düşünürken sürpiz katılımlarla oldukça kalabalık bir kutlama oldu:) yine geçen hafta 1 yaş aşılarımızı olduk 1-2 gün onun huzursuzluğunu yaşadı kuzum derken üstüne bir de hastalık bindi. hiç hasta olmamıştı şimdiye kadar çok zorlandı yavrum. şimdi iyiyiz allaha şükür.

kajo için gayet güzel yorumlar yapılmış özellikle bızdıkcanın üzerine laf söylemeye gerek yok sanırım. bence de çok iyi düşün. bebek aldırmanın çok büyük bir vebal olduğunu düşünüyorum ben.

selam herkese
yusuf paşamın doğum günü kutlu olsun Rabbim sağlık wersin..
çok fazla gelemiyorum artık gelsemde okuyup çıkıyorum efe kaan iyice yürümeye başaladı dur durak yok artık bize..
hepinizi çok öpüyorum..
bu arada iki görümcem birden hamile aralarında 10 gün var yok..seneye çoooooookk kalabalık olcazzemuszemus

kajonu yazdıklarını hayretler içinde okudum bu kadar sudan bahanelerle insan kendini nasıl kandırır anlayamadım ve bızdıkcanın da bir hayatı kurtarmak için harcadığı çabaya hayran oldum bravo sana bızdık allahım ya gülçe hala çok huysuz geceleri saate birden fazla uyanıyo ama rabbim şimdi verse bir çovcuk aldırmak aklımın ucundan bile geçmez haa çalışıyormuyum evet çocuğuma bakan biri var mı hayır yavrum yaramaz belki de hiçkimseninkinin olmadığı kadar bunların hiçbiri bahane değil yani celenin dediği gibi bence aldırmayı kafasına koymuş sadece destek bekliyo

kajocum karnımdaki umrumda değil diyorsun zaten olay bitmiştir.ben kürtaja karşıyım ama senin gibi herşeyi kendine dert edecek bi annesi olacağına olmasın daha iyi... bebeğin doğunca onun hayatını burnundan getireceğine şimdi ondan kurtul daha iyi yazık onada ..

Allah korusun o bebek doğarsa ve 4 kişi 1 odada yatarsanız çok yazık olur,hem sen neden kendini paralayasın kii demii boşveeeer,senin kaderi bu olmasın,hayatın yükünü sen yüklenme,eşin düşünmüyor die sende düşünmee vs.vs.....
Allah'ım nolursun nolursunn çocuk çocuk diye hergün gözyaşını akıtan insanlara anne olmayı nasip et senn :Saruboceq:

Son düzenleme:
X