2008 Ekim Anneleri

Bu çocuklar doğdukları günden beri bizi ellerinde oyuncak etmedi mi zaten?
Olsun ama herşeye değer ya:asigim:

Dün geceden itibaren artık bir uyku rutini oluşturmaya başladım.
Kararlıyım. Gece 11 de emzirdim. Kendi yatağına koydum. Ben de o uykuya dalana
kadar yanında bekledim. Gözlerini kapıyor ama arada bakıyor Annem burada mı die?kafamçokkarıştı Neyse efendim uyudu sabaha karşı 04:00 da uyandı. Ben de şaşırdım.
Meğer benim kızımda uyuma potansiyeli ne çok yüksekmiş -tatlicadiarzu-

Sabahta 8 de uyandı şimdilik böyle iyi. Umarım en yakın zamanda o gece 4 te kalkma
faslı da biter bende bölünmemiş bir uykuya başlarım:nazar:

bu cocuklar bir alem :)
benim yigenimde yürüme denemelerinde odama girip orkid paketini alıp icerde mac izleyen abim ve arkadaslarının ortasında elinde sallaya sallaya dolasmıstı,.öyle kalmıstım :))

puhaaha benim başımada geldiydi daha bekarken annemlerin karşı komsusuun 1bucuk yasında oglu vardı beni cok severdi ben de onu bize her geldiğinde hemen beni araar bgün ben yaıyom benim odama gelmiş cekmecemden sütyeni almış odaya götümüş :):kedi:ş

selam biz de herzamanki gibi saat 6 da uyandıkmirmirmirmir çalarsaat kızım benim gece uyumadı da kavunu çok yedi dokundu sanırım pırtlatıp durdu şimdi uyuyo evi toparlayıp akşam yemeklerimicokacimcoook yaptım okula gitcem artık alıştım ben doğru düzgün uyumamaya:umursamaz:
fatoşcum haklısın çok uzak değil odalar yan yana da ben üşenyorum galiba bi de kızım çok üstünü açıyo bi uyku tulumu alıp odama geçiyim ben artık:lepi:

aynen canım bizde senin gibiyiz bizde yemek olayı hiç yok sürekli meme gece üçümüz beraber koyun koyuna yatıyoruzdelikafaduldendün annem geldi arabasına koyduk dolaşalım dedik durmadı sonra annem boş arabayı ben Girayı taşıdım ne yapsa beğenirsinizkaydirigubbakcemile3bluzumun içine kafayı sokuyo ordan göğüs pedini çıkartıp sallıyo sonrada ağzına:eek:rezil oldum valla akşam babasına diyorum oda yapma oğlum ya ayıp o kadarda anneni rezil etme diyo ama onun da çok umuruydu:jeyyar:

canım sen hala göğüs pedi kullanıyon mu:sinifsinif:ben ancak 5 tane kullanmışımdır olduğu gibi duruyo akan bişey yok ki bendemafoldumben

günaydın herkese!!!ayyykızlar hepiniz sağolun ohhhh rahatladım demek içmeyebiliyormuş mamayı....ayy annnelik ne kutsal bişeymiş o yemezse o üzülse biizm canım ondan daha beter acıyor...kaç gündür mama içmiyor diyee mahvoldum ohh sayenizde rahatladım..

ya kızlar ben mama yaparken hala blenderdan geçirerek veriyorum sizde öle mi yapıosunuz?eline elma falan veriorum kemirio çiğnio ama mamasında öle değil öğürüyo hemen...nasıl yediricem ben pütürlü yaaa....etli yemeklerin suyundan alıp ekmek koyup blenderdan çekiorummm....arı mama yapıorum..sabah kahvaltısınıda süt cicibebe yumurta peynir tereyağı koyup çatalla eziyorum...harici çorbalar işte....offff acaba alıştıramıyormuyum ki yaaa???

şimdi canım artık yavaş yavaş katı gıdalardan ve bulamaçlardan uzak durmalıyız biizm doktor öyle söyledi her tadı ayrı ayrı almalı damak tadı alışmalı dedi..özellikle kahvaltıda yumurta peynir hepsini ayrı ayrı yemeli sevmeli dedi..yemekleride suyu değil tanesini vermelisin besin değeri tanesinde daha fazlaymış...bende yavaş yavaş başlıyorum artık...

aynen canım bizde senin gibiyiz bizde yemek olayı hiç yok sürekli meme gece üçümüz beraber koyun koyuna yatıyoruzdelikafaduldendün annem geldi arabasına koyduk dolaşalım dedik durmadı sonra annem boş arabayı ben Girayı taşıdım ne yapsa beğenirsinizkaydirigubbakcemile3bluzumun içine kafayı sokuyo ordan göğüs pedini çıkartıp sallıyo sonrada ağzına:eek:rezil oldum valla akşam babasına diyorum oda yapma oğlum ya ayıp o kadarda anneni rezil etme diyo ama onun da çok umuruydu:jeyyar:

zeynepcim meme emen bebeklerde hep bu varmış..anne sütü belli bir zamandan sonra bağımlılık yapıyor ve diğer yemeklere olan ilgiyi azaltırmışş..biz 7. ayımızda bıraktık gerçi oğlum bıraktı tutmadı zaten sütümde azalmıştı....annesi çok ttalı olmuştur pedi çıkarınca o anı görmeyi çok isterdim:roflol::roflol::roflol:

selam biz de herzamanki gibi saat 6 da uyandıkmirmirmirmir çalarsaat kızım benim gece uyumadı da kavunu çok yedi dokundu sanırım pırtlatıp durdu şimdi uyuyo evi toparlayıp akşam yemeklerimicokacimcoook yaptım okula gitcem artık alıştım ben doğru düzgün uyumamaya:umursamaz:
fatoşcum haklısın çok uzak değil odalar yan yana da ben üşenyorum galiba bi de kızım çok üstünü açıyo bi uyku tulumu alıp odama geçiyim ben artık:lepi:

nisannur merhaba canım seni ve kızını görmek ne güzellll!!çok ttalı bir kız olmuş bu bunu yusufa ver sen..bu arada ne güzel kendine düzen oturtmuşsun..tebrikler:)))) benim oğlumda üstünü çok açtığından odasını ayırmaya cesaret edemiyorum..

Son düzenleme:
yade, gece uyanmıyor mama istemiyorsa şanslı annelerdensin.
Keşke benimkide uyanmasa. Zayıfladıysa gündüz telafi et. Bol etli sütlü besle...

canım uaynıyor ama emziğini alınca hemencik uyuyor..bazende sallamadana sla uyumuyor...gündüz yemek yedirirken ağzını kitlemeyi öğrenmiş annemde zorla veriyorum diyorrr..:sm_confused::sm_confused:

birde kızlar şu bebeişlerinizin alttaki etiketlerini nasıl yapıyosunuz bende yapıyım...

nisannur merhaba canım seni ve kızını görmek ne güzellll!!çok ttalı bir kız olmuş bu bunu yusufa ver sen..bu arada ne güzel kendine düzen oturtmuşsun..tebrikler:)))) bu arada benim oğlumda üstünü çok açtığından odasını ayırmaya cesaret edemiyorum..

merhaba canım sen de hoşgeldin sanırım bi süredir yokmuşun sen deŞeniz büyümüş demi teyzesi ne çabuk geçti diyorum geçen sene son 1 hafta kalmıştı sezrya olacağımı öğrenince ne üzülmüştüm ne gereksiz şeylere kafa yormuşuz o dönemdegamyoncuiremsubebişler büyüyomuş hızla bazen zaman hiç geçmiyomuş gibi geliyodu neyse şimdi benim kızın da mı taliplisi oldu:kedi:kaydirigubbakcemile3burdan bakalım bi dşünelim senin oğlanın da resmini bi görek bakalım kaydirigubbakcemile2

canım uaynıyor ama emziğini alınca hemencik uyuyor..bazende sallamadana sla uyumuyor...gündüz yemek yedirirken ağzını kitlemeyi öğrenmiş annemde zorla veriyorum diyorrr..:sm_confused::sm_confused:

Gece uykusu için biraz sabır.
Pınar da bazen 3 kaşık sonra ağzını kitleyip yemiyor. Ben ısrar etmiyorum.
Bunu sevmedi başka şey yapıp vereyimde demiyorum. Çok nazlı oluyorlar
sonra. Bir sonraki öğünde kurt gibi acıkmış şekilde ağzını açıyor hahahohohihihi

birde kızlar şu bebeişlerinizin alttaki etiketlerini nasıl yapıyosunuz bende yapıyım...

Hangisini beğendiysen, bak onun altında adres var. Mesela benim ki baby's first site
bu adrese girersen yönlendirecek seni.

günaydın herkese!!!ayyykızlar hepiniz sağolun ohhhh rahatladım demek içmeyebiliyormuş mamayı....ayy annnelik ne kutsal bişeymiş o yemezse o üzülse biizm canım ondan daha beter acıyor...kaç gündür mama içmiyor diyee mahvoldum ohh sayenizde rahatladım..

şimdi canım artık yavaş yavaş katı gıdalardan ve bulamaçlardan uzak durmalıyız biizm doktor öyle söyledi her tadı ayrı ayrı almalı damak tadı alışmalı dedi..özellikle kahvaltıda yumurta peynir hepsini ayrı ayrı yemeli sevmeli dedi..yemekleride suyu değil tanesini vermelisin besin değeri tanesinde daha fazlaymış...bende yavaş yavaş başlıyorum artık...

canım benim ne güzel yazmışsında olmuyo öle işte...çok haklısın pütürlü yemeli taneli yemeli ama çok denedim hep öğürüyor...kahvaltısını ayrı yaptırmaya kalkıştım bu seferde eliyle ağzına verdiklerimi alıp çıkarıo ağzından...offff ne yapcam bennn...daha zamanımı var ki???

canım benim ne güzel yazmışsında olmuyo öle işte...çok haklısın pütürlü yemeli taneli yemeli ama çok denedim hep öğürüyor...kahvaltısını ayrı yaptırmaya kalkıştım bu seferde eliyle ağzına verdiklerimi alıp çıkarıo ağzından...offff ne yapcam bennn...daha zamanımı var ki???

Arkadaşım benim kızımda aynen öyle. Niye dert ediyosun anlamadım ki?CADIARZU
Öğretmekle olmuyor kendi öğrenir. Doktorumuz bu konuda böyle diyor.
Pütürlü gıdaya alıştırmak gibi bi eğitim veremezsin çocuğa. Verirsen pütülü şey kusacak.
Nasıl istiyorsa öyle ver...Zorlama...yerimseniben

R2d2 canım Çok teŞekkÜr ederİm nİhayet ekledİm.....

Son düzenleme:
herkeslere merhabaopuyorumnanaktan
kızlar oğluşum bütün gece uyumadı.resmen eşimle sabahladık..bi de gribim.eşim hiç uyumadan nöbete gitti garibim:çok üzgünüm:bende sabah sabah anneme kaçtım.güzel bi kahvaltı yapıp uyudum.şimdi de tavuk suyuna çorba eşliğinde mesaj yazıyom.cokacimcoookahh ahh ne varsa insanın annesinde var.kendime geldim valla.Allah başımızdan eksik etmesin..:Saruboceq:
herkes pütürlü yemek yedirememe derdinde,ben de uyumamasından şikayetçiyim..hiç bişey gece uykusunun yerini tutmuyo.kafam sersem gibi.ama yine de şükürler olsun tabikii,iyi olsunlar da bu günler de geçecek...yeme konusuna gelince pütürlü herşeyi çok rahat yiyiyo..pilav,makarna,meyve..ancak kahvaltıda ayrı yediremiyorum.peyniri hiç sevmiyo.sadece yumurtayı ayrı yiyio..ben de labne peynirini kahvaltısına karıştırıyorum.reçel falan da veriyorum ama çok tatlı geliyo sanırım.pek sevmedi.bu meme bağımlılığı doğru sanırım.acayip derece de emmeye düşkün.heryerde üstümdekileri yukarı doğru sıyırıyo,emmeee diye ağlıyo.ayırma zamanı gelince ne yapcam bilmiyorum valla.
neyse kaçtım ben oğluş uyanmadan biraz daha dinleneyimopuyorumnanaktan

R2d2 canım Çok teŞekkÜr ederİm nİhayet ekledİm.....

Rica ederim şekerim. Yazarken koltukta oturuyodum kızımda bi taraftan tuşlara basıyordu
bir ara yazılar karınca gibi oldu. Baya uğraştım yazana kadar ama sonunda başarmışız hahaha yerimseniben

yukarı doğru sıyırıyo,emmeee diye ağlıyo.ayırma zamanı gelince ne yapcam bilmiyorum valla.

Geçmiş olsun. Benimde kocam hastaydı ama bize bulaşmadan iyileşti. Valla
çok şanslıyız. Mucize diye nitelediğim bi çayım var hemen ondan yaptım ona 3 günde
dipdiri oldu haha:roflol:

Senin oğlan edepsizlik yapmaya başlamış desene. Meme tirkayisi. İşin zor valla.mafoldumben

kızlar oğluşum bütün gece uyumadı.resmen eşimle sabahladık..bi de gribim.eşim hiç uyumadan nöbete gitti garibim:çok üzgünüm:bende sabah sabah anneme kaçtım.güzel bi kahvaltı yapıp uyudum.şimdi de tavuk suyuna çorba eşliğinde mesaj yazıyom.cokacimcoookahh ahh ne varsa insanın annesinde var.kendime geldim valla.Allah başımızdan eksik etmesin..:Saruboceq:
herkes pütürlü yemek yedirememe derdinde,ben de uyumamasından şikayetçiyim..hiç bişey gece uykusunun yerini tutmuyo.kafam sersem gibi.ama yine de şükürler olsun tabikii,iyi olsunlar da bu günler de geçecek...yeme konusuna gelince pütürlü herşeyi çok rahat yiyiyo..pilav,makarna,meyve..ancak kahvaltıda ayrı yediremiyorum.peyniri hiç sevmiyo.sadece yumurtayı ayrı yiyio..ben de labne peynirini kahvaltısına karıştırıyorum.reçel falan da veriyorum ama çok tatlı geliyo sanırım.pek sevmedi.bu meme bağımlılığı doğru sanırım.acayip derece de emmeye düşkün.heryerde üstümdekileri yukarı doğru sıyırıyo,emmeee diye ağlıyo.ayırma zamanı gelince ne yapcam bilmiyorum valla.
neyse kaçtım ben oğluş uyanmadan biraz daha dinleneyimopuyorumnanaktan

canım geçmişler olsun ikinizede acil şifalara.s.

Canim o kendiliginden yavas yavas puturlu yemeye alisacak,sen hic merak etme....
benim birde 4 yasinda bir oglum var.o bebekken reflusu vardi.ne yese kusuyordu ,agzina sadece bir pirinc tanesi bile gelse oguruyor,yada pirinc tanesini agzindan cikarip bana veriyordu.cocuk doktorumuz,Turkiyenin gercekten en iyi hekimlerinden biri.oda bana endiselenme eninde sonunda yiyecek,sen hic okula baslamis ama simit yiyemiyen bir cocuk gordun mu derdi.kendi kizida 3,5 yasina kadar puturlu yememis.benim oglumda 2,5 yasinda yavas yavas basladi simdi 4 yasinda herseyi yiyebiliyor.
ama benim yinede moralim cok bozulurdu.akranlari kebapcida kebap yerken ben,ona mercimek corbasini bile surekli yanimda tasidigim blendırdan gecirmis yediriyor olurdum.
her cocugun yapısı farklı oluyor,hic birsey icin zorlamamak lazim.
genelde istahsiz cocuklar daha zor geciyor puturlu gıdalara :KK43: simdi ise benim ufaklık puturlulere biraz daha kolay alisacak gibi,ama beterin beteri var,abisinden dahada istahsiz.... umarim senin meleginde en kısa zamanda alisir,nasilsa ayni besini aliyorlar ama aileye cok zorluk oluyor..

X