2008 Aralık Anneleri

ay inş.canım ya.bundan önce bende düşük yaptım.dr.gittiğimde kalp sesini duyamıyorum dediğinde beynimden kaynar sular dökülmüştü.ama bu bebğimde kalbimi çok ferah tutuyorum inş.duyacam.çünkü hergün sıkı tutun bebeğim diyerek uyanıyorum.

ilkim inşallah duyarsın minşinin kalp atışlarını. bende 7+4de duymuştum.ilk gittiğimde sadece kese vardı 2. gidişimde kocaman olmuş kese içinde minicik bişi ama çok belli oluyo işte ozaman için rahatlıyor.inşallah minişin sana sıkıca tutunmuştur.

Canim Bildiğim Kadariyla 4. Aya Kadar Kullanmaya Devam Edicez.bu Arada Folic Asidinde Mide Bulantisini Tetiklediğini Biliyormuydunuz.bende Yeni öğrendim

kızlar vitaminlere başlamadınızmı bana dr um 15 gün önce verdi folbiol le onu kullanıyorum vitaminin adı elevit

slm arkadaşlar bende dün doktora gittiğimde bana megadayn hamileler için olanı verdi eğer miden çok bulanırsa arada içmeyebilirsin dedi ben onun öncesinde 3 ay folibol kullanmıştım halende kullanıyorum,ya ben doktora sormayı unuttum bu ara giden olursa maden suyunun zararı ya da yararını sorabilrmisiniz

(KIZLAR BEN HİÇ FOLİK ASİT ALMADIM BİRDE AŞAĞIDA GEBELİK.ORG SİTESİNDEN YAZIYI OKUDUM SİZ FOLİK ASİTTEN BAHSEDİNCE ACABA ALMAM GEREKİRMİYDİ BENİM DOKTORUM BANA HİÇ BİŞEY SÖYLEMDİ BU KONU HAKKINDA)

8. GEBELİK HAFTASI
Folik asit takviyesi almaya devam ediyorsanız bu haftadan itibaren bu takviyenin artık gerekli olmadığını bilin. Folik asit, doktorunuz tarafından size nöral tüp adı verilen yapının oluşmasına takviye amacıyla verilmiştir. Bebeğin beyin ve omuriliğinin yerleştiği kemik kanal, yani nöral tüp bu haftada çoktan gelişimini tamamlamıştır.
Bu hafta içinde bebeğin yerleştiği rahim iç tabakasının gelişimi ve idamesinden sorumlu olan hormonun üretim işlevi yumurtalık dokusundan plasenta adı verilen yapıya devredilecektir. Bu devir esnasında bazı anne adaylarında az miktarda lekelenme tarzında kanamalar olabilmektedir ("plasental shift", yani "devir teslim" kanaması).
Yine çok ilginç bir şekilde rahminiz gebelik öncesi dönemin alışkanlıklarını sürdürerek bu hafta içinde, tam adet kanamanıza denk gelen günlerde, adet sancılarına benzer kramp tarzı ağrılar oluşmasına ve hatta bazen kanama bile görmenize neden olabilir. Rahimin bu "programlı davranışı" %20 anne adayının bu kramplar nedeniyle endişelenmesine neden olmaktadır. Gerçekte gebelik devam etmekte, rahim ise sanki adet kanaması olacakmışçasına kurulu bir saat gibi zamanı geldiğinde kasılmaktadır. Bu durum önümüzdeki aydan itibaren büyük olasılıkla normale dönecek olsa bile çok az anne adayında her ay belli zamanlarda kramp tarzı sancılar devam edebilir.

paylaşımın için teşekkürler biyologsevim.
doktordan doktora çok fark ediyor. keşke sen bi sorsaydın doktoruna folik asiti.
ben hamile kalmadan önce başladım bu vitamine.

............................................................

(nedense yanlış anlaşıldı)

Son düzenleme:
kimse kimseyi yönlendirmiyor zaten. isteyen istediğii yapma özgürlüğü var.
folik asiti ben kendim nasıl kullandığımı söyledim. doktoruna sormasını önerdim.

folik asiti ben kendim nasıl kullandığımı söyledim. doktoruna sormasını önerdim.

canım benim biraz kızarak söylemişsin galiba ama ben de kötü bir niyetle söylemedim. sadece birbirimizle karşılaştırmalar cok oluyor ve ilaç konusunda bu doğru değil diye düşünüyorum ben. herkes farklı çünkü bu konuda. sana dair söylememiştim ben zaten. ilaç konusu bayadır var dikkat edersen. yine de kırıcı bir şey söylemişsem özür dilerim,kusura bakma..

bende ilk gittiğimde bişey vermedi sonra 9 haftalıkken tekrar gittik bu sefer verdi icinde 50 tane var bitinceye kadar kullan dedi sonuçta vitamin bebeğe zarar verceğini düşünmüyorum kimse kimseye yönlerndiremez herkez fikrini söylemekte hakklı burda haklısın sonuçta burda doktorların bize verdiği bilgileri başka arkadaşlarla paylaşıp doğru olanı ögreniyoruz canım a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…