2008 Aralık Anneleri

herkese günaydın arkadaşlaaarr:)tabi ben yoparlanıp pc başına geçene kadar öğlen oldu ama napim anca uyudu minik sıpam.herkes iyidir umarım
haftasonu bi misafir iş güç.hiç bakamadım valla.uykusuz arkadaşlara allah güç kuvvet versin işallah.gerçekten çok zor.bende aynı durumda olduğum için hepinizi çok iyi anlıyorum.
bu arada bizim pütürlü gıdalarla ilgili problemimiz var.çorbnın içine koydığum 3 kez çekilmiş kıyma bile efeyi öğürtüyo.çoğu kez tüm yediğini çıkartıyor.artık bazı şeyleri minik lokmalar halinde vermek istiyorum ama 3.lokmadan sonra mutlaka tıkanıyor.siz nasıl alıştırıyorsunuz veya alıştırdınız?böyle devam etmesi beni biraz korkutuyor.sanki hiç alışamıcakmış giibi

günadın canım.10.ayda aşı yok.12.ayda yaptırıcaksın.

:)valla artık makyaj bile kapatmıyor morlukları.gözlük iyi fikir:)hamileykende dr gibi maske takıyordum(bulaşık falan yıkarken deterjan kokusundan)doğumdan sonrada gözlük:)

hepsini güle güle kullanın.herşey feda olsun bu paşalara

paparina benimki de pütürtülüyü yiyemiyor,günün birinde alışacaklar.arka dişlerin çıkmasını bekliyorum ben asıl çiğneme o zaman başlıyormuş çünkü.

özlem35 merhaba,tuğbalar çok güzel oluyorlar,kızına maşaallah.grip aşısı yaptırdım ben kıza,anne sütüm yok diye.1 haftaya kalmadı grip oldu şimdi geçti ama iki doz bu aşı.ikinci doz kasımda.domuz gribi aşısına ise kesinlikle karşıyım,vurdurmak istemiyorum Allah korusun.

Canım sağolasın Allah hepimizin çocuğunu bağışlasın.Bende özellikle domuz gribi aşısına karşıyım sanki bizi kobay olarak kulanacaklar gibi geliyor çünkü henüz yan etkileri denenmemiş. Okullarda vurulmaya başlanacakmış büyük kıza vurdurmayı düşünmüyorum. Grip aşısı içinde bazı dr lar önerirken bazıları önermiyor kafam karıştı. Zaten okullar açıldığı hafta ablası eve getirdi sağolsın bizede bulaştırdı Allahtan hafif atlattık. Sanırım hasta olmadan vurulması gerekiyormuş bu sene belkide vurdurmam seneye inşallah

bende hasta diye yemiyor sanıyordum paparina ama bizde yeni başladı lokmaları yememe çıkarıyor eliyle önceden yerdi.
aşı ise sağlık ocağı 12 ayda gelin dedi bize.
domuz gribi ise burada çok tehlikeli turistler yunanisdandan gelenler burda yaşayanı çok burda ve onlarla iç içeyiz okullar mesela.bakıcımızın kızı ortaokula gidiyor.bugün maske almışlar okul sınıflarda zorunlu yapmış maskeyi.

bizimki eliyle çıkarmıyorda tıkanıyor boğuluyor yutamıyor.bu durum canımı sıkıyor çok

hımm hepmi böyleydi yenimi oldu doktora danış istersen bi canım.
nurten iyiyiz buralardayız dün elvirada görünüp kayboldu sende öyle.
geri gelinde site canlansın artık.

slm nasılsınız kızlar

iyiyiz cnm sen nasılsın opuyorumnanaktan

bizimki eliyle çıkarmıyorda tıkanıyor boğuluyor yutamıyor.bu durum canımı sıkıyor çok

cnm büyük olsılıkla emme ve yutma refleksi iyice gelişip çiğneme refleksi yavaş kalmış dolayısıyla çiğneme refleksini güçlendirmen gerekiyor
çocuk pütürlü yesin diye hemen parçalı gıdalara geçme buna alışması zaman isteyen birşey dolayısıyla çorbalarını veya yemeklerini nasıl yapıyorsun bilmiyorum ama çok az pütürde demeyeleimde hani süzgece takılacak şekilde başla zamanla parçacıkları artır
ben ilk ek gıdaya geçiş döneminde böyle başladım hiç zorlanmadım
sahi birde nacizane önerimdir gözetimin altında salatalık bebe biküvisi çekirdeksiz olması koşuluyla meyve mesela bir dilim armut verebilirsin eline (yumuşak olan meyveleri verirsen ilk etapta daha kolay alışır mesela havuç verme sert ollduğundan parça koparıp boğazına kaçar allah korusun madem alışık değil)kemire kemire de geliştiriyorlar :1rolleyes:

önerilerin için sağol canım deniycem.eline salatalık falan verdim birkaç defa hep boğulup öğürünce korkup vermedim.çorbaları falan pütürlü bırakıyorum.bakılığı falan fırında yada haşlanmış olarak hafif çatalla ezzip veriyorum.ama öğürmeye devam tabi.bugün bebe bisküvisi veriyim bakalım yicekmi

daha önce nasıl veriyordun çorbalarını mesela

günaydın arkadaşlar
bugün umut la beraber uyuduk yok uyumadık ikisinin arasındaydık işte en azından yatıp kalkıp durmadım yanımda olunca az da olsa dinlenmişim dinlenmemin diğer sebebide ateşlenmeden bir gece geçirdik şükürler olsun.iyileşsin tekrarlamasın inşaallah.Allah beterindende saklasın.
sizler naptınız bakalım bu geceeeeeeeee.uyuyan varmı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…